View Full Version : Алкохол
Horrificus
11-10-2012, 23:07
Тъй като много хора на нашата възраст ни интересува алкохолът и как да пием повече/да държим повече или пък по-малко или как на другия ден да не сме супер зле, искам да попитам някои работи:
1. Как да пием много алкохол за много кратко време - има бая клипчета как хора пият по 1 бутилка водка 700мл за 20секунди и после не им става нищо, освен да са напиват разбира се...
2. Искам да споделя от личен опит, че страшно много зависи качеството на алкохола:
След една бутилка уиски за 5 лева и някви други работи в малки количества - реанимирах следващите 24часа и само лежах, щот ми беше адски зле
Примерно след бутилка абсолют нямам абсолютно никакви проблеми - след като изтрезнея, все едно не съм пил нищо...
3. Колко често според вас трябва да се пие, за да не губи тренинг човек? Веднъж седмично, на 2 седмици или ..? Разбира се и за какво количество говорим?
4. Понеже кръвта представлява около 7,52% от телесната маса, имат ли толкова голямо значение килограмите, или просто генетичната предразположеност към това дали те хваща бързо или не? Отговор само от личен опит, защото научно знам отговора на въпроса, просто събирам информация, за да го потвърдя.
5. Някой получавал ли е алкохолно натравяне и ако да, ако може да разясни какво е станало.
БожиятАгнец
11-11-2012, 00:03
1. Защо ще правиш нещо подобно? За да се докажеш пред някого?
Пие се бавно и славно. Освен, ако идеята ти не е да се напиеш тотално. Но защо ще бързаш, за да постигнеш това?
2. Ако знаеш как да се справяш с махмурлука можеш да пиеш каквото и колкото си искаш.
3. Аз пия всеки ден от половин година (по изчисления на приятелят ми пък - от една). Пия, каквото падне, колкото има и докато не свърши. Толерансът ми се е вдигнал до небето. Обаче има доста лоши последствия - кофти финанси, нестабилно здравословно състояние и етц. клиширани проблеми. Нередовен цикъл също. Качих и килограми. И абстинентни симптоми (на психическа основа предполагам) - едвам заспивам без да пия, ставам агресивна, ако не го правя, отпадналост, потене и т.н. при липса на божествени течности.
Кофти тръпка си е. Но тренинг имам, хах.
4.Стигнах до извода, че всичко е до практика. Идвам от семейство на алкохолици и бях около 55 кила - една двулитровка можеше да ме разбие. Почнах да пия като смок - сега мога да надпия повечето мъже. 8-) Толеранс му е майката.
5. Не. Не искам и да получавам. Детско и аматьорско е да си рискуваш здравето и живота с такива изцепки.
Пийте с кеф, не за гъзария и с цел напиване...А най-добре въобще не пийте. Най-лошите неща се случват на пияния човек. Най-лоша преценка има същият. Най-големи и непростими грешки прави той.
Ти на клипчета не вярвай. В шишето с водка ще сипя вода и толкоз и ще разбереш какво пия.
Пия само домашен алкохол. Даже и водка си намирам домашна от приятел. Бирата си купувам, защото не я правя. Алкохола, който приемам е на много високо ниво и рядко се случва да имам махмурлук.
Нема такова нещо тренинг.Аз като БожиятАгнец пия също всеки ден, ама с малката разлика, че пия от 4-5 клас до.. 22 годишен. Колко години са.. сметай си сам. Имам моменти в които една чаша ми стига да ме приключи. Имам и моменти в които мога да мешам алкохоли в големи количества и да не ме хване въобще. През живота си съм изпил много, ама всичко се отразява на организма. Имам си куп проблеми. Предлагам ти да откажеш купечките шитни.
Относително е колко кила си. По-важно е какво има за ядене/мезе. Пиенето без мезе води до хулиганство.
В 6 клас получих такова натравяне. Просто припаднах. Нищо не си спомням, за да ти разкавам.
Вече нито ми се върти таван, нито повръщам, нито нищо. Просто лягам и заспивам.
Едно ще ти кажа. Бог пази пияниците, а от пияния и лудия бега!
друго си е да се напием да се покажем че сме големи мъже
нищо че само ни боли главата повръщаме като луди напикаваме се в гащите и тн абе тва е много яко
тия дето не се напиват на купона са женчовци
Един човек съм виждала да изпива 2литровка на 2 глътки, само с почивка да вземе въздух. Това е практика, с твърдия алкохол не ми се вярва да се получи, да не говоря, че не разбирам защо...
Натровени хора съм виждала няколко пъти - линейка/ активен въглен...да прекалиш не е толкова страшно, само да не е с някой боклук, един от приятелите ми така не се събуди...
Абе не е оферта, с пиенето се свиква...подобно пия всеки ден от години вече, имаше случаи, когато не спирам по 2-3 дни. Не е окей, поне подобни съм спряла да правя. Научиха ме да пия с мезе, за да не заспивам по средата на вечерта, да не мешам алкохоли, особено от магазина и тн...като цяло има адски голям демидж и малко смисъл...все тая, гадна тема, не обичам да я обсъждам....
Makenzi97
11-11-2012, 08:35
Макаренко, Макаренко!
Я, от кога пиенето се е превърнало в спорт, че и тренировки ви трябват ? Ако изпиеш 700 водка на веднъж, няма да стане нищо друго освен да те водят в болницата. Най-важното е какво си ял/ядеш с пиенето, колко си уморен и какъв е алкохола. Из начало ако пиеш твърд алкохол с газирани напитки, ще те хване по бързо и като цяло има по-голям вариант да те било глава заради захарта. Водката се абсорбира най-добре от организма с млечни продукти.
iiordanova
11-11-2012, 13:34
1. Пиеш бързо.
2. Нали се сещаш,че има разлика в марката алкохол. Едно е уиски за 5 лева,друго е за 25. Всичко е от класата алкохол.
3. Какво имаш предвид тренинг?
4. Килограмите имат значение до колкото знам. Имам приятелки,които са много слаби и ги хваща супер бързо от малко количество. А пък други пият много повече от тях и пак не могат да се напият колкото тях.
5. Не. Повръщала съм два пъти,но по-сериозно не съм стигала.
anonymous708973
11-11-2012, 14:35
3. Аз пия всеки ден от половин година (по изчисления на приятелят ми пък - от една). Пия, каквото падне, колкото има и докато не свърши. Толерансът ми се е вдигнал до небето. Обаче има доста лоши последствия - кофти финанси, нестабилно здравословно състояние и етц. клиширани проблеми. Нередовен цикъл също. Качих и килограми. И абстинентни симптоми (на психическа основа предполагам) - едвам заспивам без да пия, ставам агресивна, ако не го правя, отпадналост, потене и т.н. при липса на божествени течности.
Защо едно момиче си причинява това?
Намирам го за отвратително.
Авторе, малоумно е да пиеш много алкохол за малко време. Цаката е точно в обратното.
Толерансът ми доста се е покачил в последните две години. Не ми е цел да надпивам мъже, защото го смятам за безмислено и отблъсващо, но определено мога да пия повече отколкото в началото.
Това трябва да е 1 от най-малоумните теми които съм срещал в този форум. Дори не заслужава да я коментирам...
Horrificus
11-14-2012, 20:30
Тебе кой те пита бе тъпанар? Като е малоумна недей писа, ще еба в тъпия олигофрен
FuckedUp
11-14-2012, 21:25
Тебе кой те пита бе тъпанар? Като е малоумна недей писа, ще еба в тъпия олигофрен
К'во се надъхваш бе, паляк?
И защо, по дяволите, някой ще иска да се направи на мотика и да заспи/да не помни нищо, вместо да се забавлява с малко алкохол?! Пиенето не е предпоставка за забавление. Може да изпиеш една чашка уиски и да ти е по-готино, отколкото 2 шишета и да не помниш кво си правил и на сутринта всичко живо да те гледа накриво. Имайте мярка, това е. Не съм против алкохола и пия, но не е хубаво да се прекалява.
Ти за кво пиеш, за да разправяш после "Изпих една бутилка...нз си кво"...
Смешни сте, дечица!