Влез

View Full Version : Закуска- бърза и лесна

Miki26
11-11-2012, 14:28
Отново пиша аз :) . Не знам това правилния раздел ли и не знам има ли такива теми , но реших да пусна една такава .
Даите идеи за бърза и лесна закуска . На училище или в дома закусвате сутрин ? Имате ли си кутия за храна .
Аз нямам време да закусвам сутрин понеже се вдигамм малко трудничко , три дни в седмицата понеделник , сряда и петък си правя закуска от вечерта . Имам си меню закачено на коркавата ми дъсчица в стаята мога да го постна , ако ще е полезно на някого (вегетариянка съм )
Понеделник - старта на седмицата :
2 слепени филийки срязани на триъгълничета с шоколад . 3 пърчета нарязана ябълка - зелена . В термосче си нося чай - лимон , и в кутията си също имам кутия с дъвки и с лукчета (за спешни случаи след закуска ) , и си нося и меденка .
Сряда - средата на седмицата
Активия закуска с мюсли , си нося и зелен чай в термоса .
Петък - края си нося тостер с зелена салата краставици и домат . и солети и в термоса имам какао .

Другите дни си купувам пица или "соленка " . Старая се да се храня здравословно , понеже здравната ми имунна система е много слаба . Предварителноо си пазарувам за седмицата от неделя закуската си я правя вечер или сутрин зависи . Излиза ми 7 -1 0 лв на седмица родителите ми поемат 80% от сумата . Относно кутииката ми - жъта е на едно кученце и едно мече (не знам дали е мече не ма да определя ) На два етажа е като втория етаж е по дълбок за храна . А 1-вия е по мъничак разделен на две . Оделно си нося малък термо 150мл оранжев на цветя . Кутията е за 2 и 50 , а термоса за 1 и 30 от магазините "Всичко по лв " По нататък ще кача и някои много бързи и здравословни рецепти за закуска и следобедна закуска . Дано темата ви е т полза , разкажете за вашата закуска ! Може и идеи за бърза и лесна закуска .

ALetterFromTheSky
11-11-2012, 14:32
Ахааа...доста подробно описание. Моята закуска се състои от кафе 3в1. Пия го в розова чаша с картинка на Барби , на която пише Pink is my signature color . После следобеда хапвам вафла-най-често хипер и кафе пак в розовата ми чаша. Не вечерям.

Miki26
11-11-2012, 15:28
Благодаря за мението , да сега забелзах , че доста дългичко съм го сътворила :D

.Wonder
11-11-2012, 15:39
Точно такава тема ми трябваше, мнооого ти благодаря за идеите, sweetheart <3
Иначе аз с моето ранно ставане, все по-рядко закусвам. Но когато закусвам са или някакви плодове или мюсли с прясно мляко, което предварително си готвя вечерта и го оставям в хладилника. Когато имам време да си готвя, ям сандвичи ^^

heartshapedbox
11-11-2012, 15:54
Ще чакам здравословните рецепти!

Иначе аз закусвам кисело мляко с плодове и/или овесени ядки и мед.
Ям го в каквато купа намеря :Д

marilyn
11-11-2012, 16:00
Сутрин (особено ако съм на лекции от 8 ) просто ставам мажа една филия с първото намерено в хладилника, пия едно кафе и изхвърчам скоростно от вкъщи! :D

Miki26
11-11-2012, 16:00
Да и аз съм така попринцип сега се турся из нета да пусна някоя рецептичка , защото тези детоги знам са бързи , ама колко имам да пиша трудно ми е да го обясня .

~sweeettt~
11-11-2012, 16:12
Аз сутрин нямам време да закусвам и за това закусвам в училище ...хубавото е че до училището ни има 4 книжарници 1 супермаркет (от малките квартални) 1 магазинче за хранителни стоки и два магазина със закуски,както и магазинче з аплодове изеленчуци и много често си взимам едни шоколадови бонбонки for you и бирени фъстъци.....купувам си закуски и там снаксове(знам че не е здравословно) мискля утре да си взема ябълка и нещо друго

Makenzi97
11-11-2012, 16:19
Всяка сутрин за закуска ям по 3-4 зърна кафе, 1-2 бучки захар и хляб с квото има в хладилника. С готвене и разправии изобщо не се занимавам.

Едно нещо ми направи впечатление - викаш, че си вегетарианка, а си купуваш соленките и пиците, дето ги пекат с мас/отпадъчни мазнини... интересно.

ch0c0late44
11-11-2012, 17:50
Интересна тема.:)И аз сутрин нямам време за хубава закуска,за това по принцип ям мюсли с прясно мляко,за училище си взимам понякога сандвич от вкъщи ако имам часове до по късно.

Miki26
11-11-2012, 18:45
Макензи , ям постна , но дори и да е така както ти каза месото е соя !

PullMeCloser
11-11-2012, 18:48
Всяка сутрин за закуска ям по 3-4 зърна кафе, 1-2 бучки захар и хляб с квото има в хладилника. С готвене и разправии изобщо не се занимавам.

Едно нещо ми направи впечатление - викаш, че си вегетарианка, а си купуваш соленките и пиците, дето ги пекат с мас/отпадъчни мазнини... интересно.

Вегетарианците не консумират само месо.
Веганите са тези, които се хранят само с растителни продукти.

На мен сутрин кафето ми е задължителнол. Не, че толкова ме събужда, а по-скоро ми е приятно на вкус и ми е готино да го пия. Ако закусвам, то е плод/ мляко с овесени ядки и плодове/ сурови ядки, като цяло нямам нищо фиксирано :Д

shmatarok
11-11-2012, 19:09
Аз пък не мога без закуска. 8-)
Най-често е сандвичи + кафе + плод. Ако съм се постарала предишната вечер, може да разнообразя и с палачинки.
Но без закуска... абсурд.

kalpazanka
11-11-2012, 19:26
Но без закуска... абсурд.

С кофеиново кафе.

Hayashi
11-11-2012, 20:06
Оф, сутрин никога не мога да се накарам да стана по-рано от колкото си ставам по принцип. А имам толкова неща да свърша и обикновено скоростно мажа нещо на филийка, а чак сега се замислям, че може да си го приготвям от вечерта.

С нетърпение очаквам и други да се включат с идеи.

Sarafina
11-11-2012, 21:48
Качи снимка на кутията ти за храна, че ми стана интересно :)

Amore-Mio*
11-12-2012, 06:17
Аз тъй като съм втора смяна - спя до известно време, ставам, обличам се и отварям хладилника, и почвам да мъдря какво да ям.

На училище не нося храна, не съм свикнала.
Но ако се налага - не бих имала нищо против. Понякога, иначе, си купувам от магазина разни вафли или закуска, ако ми скимне.

Kaena Smith
11-12-2012, 08:00
Ползотворна тема. :)

Аз най-накрая си изградих някакъв постоянен навик да закусвам.Сутрин си сипвам една чаша чай/(рядко кафе/сок от компот),препичам си две филии и ги изяждам със сирене(най-често).Преди ги мажех с маргарин,вече - не.
Ако съм първа смяна,се налага да ставам много рано,така че намазвам две филии с маргарин,слагам кашкавал и ги залепвам, още вечерта,а сутрин само изпичам сандвича в тостера.
Събота и неделя,различно.

Miki26,поздравления за менюто ти!Хубаво е,че е толкова "зелено" и разнообразно. :)

Miki26
11-12-2012, 16:13
Благодаря ! Вижте какво намерих http://receptibg.com/search_results.php?sTerms=byCategory&standalone=1&category1=%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D1%83%D1%81%D0%BA%D0% B0&mode=exact може да е полезно на някои , аз още го разглеждам.

Miki26
11-12-2012, 16:17
През уикендите си купувам от тези полу замразени палачинки на Бела те са 4 на бр и са мънички , купувам си и течен шоколад или нещо за мазане и си ги правя в микроволновата става за минута и половина и се яде за толкова !

Dagichka
11-12-2012, 18:32
и филиите с шоколад и пици/банички се водят здравословно хранене, викаш? малее, аз имам супер здравословния начин на живот значи :DD
иначе, сутрин в нас абсурд да ям. толкова рано ми се повдига само от мисълта за храна. по едно време свикнах голямото межучасие да ям ябълка/банан/праскова. но сега пак си върнах старите навици да ям кренвиршка, пица, кроасан, мъфин или шоколад :Д а сутрин вместо кафе пия най-често мляко с какао :3

bloodyF
11-13-2012, 17:10
Макензи , ям постна , но дори и да е така както ти каза месото е соя !

да бе, и една от моя клас така разправя и нагъва кюфтета и кренвирши , та й пращят ушите
не ми се правете на много интересни и оригинални с това вегетарианство, моля

закусвам кафе и сандвич
понякога минавам без закуска (кафето е задължително) и направо обядвам

и това, с което се храниш НЕ е здравословно

Makenzi97
11-13-2012, 17:48
"Месото" не е соя а отпадъчни материали, които пак идват от горките животинчета, убити по брутален и зверски начин в кланницата.

tori
11-13-2012, 18:34
Не закусвам или ако хапна нещо сутринта, трябва някой да драсне някъде, защото става 5 пъти в годината. Направо обядвам. Като съм 2ра смяна хапвам нещо на крак на училище и толкова. Обикновено е пица някаква, лодка... + сладко в промишлени количества. Наистина промишлени.

Allex
11-13-2012, 19:19
ами първа смяна.. ставам по-раничко и ям някакъв плод; а втора смяна - пия кафе сутринта и като почна да треперя по обяд сядам да ям :Д

complicated_
11-15-2012, 15:19
почти не закусвам ;д ако съм 1ва смяна ставам малко по рано да пия 3 в 1 , след което по някое време в даскало си взимам портокалов сок+солети :) ако съм 2ра смяна най-много като си купувам кафе да си взема и някакво кроасанче (което рядко се случва) ;д

Ukhtar
11-15-2012, 15:59
5 пържени яйца в 50 грама масло

бързо, полезно, засища

върви с кафе и цигара около него

TheBobqk
11-17-2012, 08:53
Когато съм първа смяна не закусвам вкъщи, а си пия кафенце със солетки в училище. Обикновено в голямото си взимам някаква закуска. Напоследък ям само банички или френски кроасани с масло, фурнети. Когато съм втора смяна майка ми купува някакъв кроасан или ми прави някаква закуска от сорта на сандвичи или кус кус, но не я изяждам. Не мога да закусвам, моите закуски са в 10-11 часа. От баща ми само съм се научила преди да запаля цигара да хапна нещо, дори и една хапка да е. И обикновено си имам някакви бисквити в стаята.

Brook
11-18-2012, 05:10
Ами обикновено сутрин си правя чай и си припичам филийки и отгоре намазвам с маргазин и слагам шарена сол или пък салам ,кренвириш или нещо подобно.понякога не сииграя да препичам филизи и деректно ги намазвам или с лютеница или с маргарин и отгоре македонска наденица понякога не закусвам.В училище няма мнавика вече да купувам каквото и да е било преди купувах главно пици или някаква друга закуска,някакви сокчета тия от 10 стотинки които бяха и някакви десертчета или някакви други сладки изделия.В общи линии аз не паця диети и въобще не се храня кой знае здравословно не си подбирам храните по този критерии ям каквото ми се яда и каквото имам.

SurfSky
11-18-2012, 20:43
Само момичета в тази тема ... :D
Когато съм втора смяна: Ставав и си правя сандвич за закуска. На обяд не ям , на училище си зимам вафли,сок (такива работи ) че не съм привъженик на хамбургер , дюнери и тем подобни ( баничките не влиза в този мой списък ) , и като се върна от даскало вечерям какво има ( мами готви :D )

Colouring
11-18-2012, 20:51
Сутринта пия само кафе и след това ям преди да тръгна на училище, т.е. към 12:00-12:30. Лошо, ама така съм свикнала..

strawberry88
11-18-2012, 21:23
Обичам да си правя препечени филийки с масло и мед.И да пия зелен чай.Понякога ям и мюсли с кисело мляко и мед.Обаче много рядко имам време, защото се успивам. :D :/

heartshapedbox
11-20-2012, 17:18
не ми се правете на много интересни и оригинални с това вегетарианство, моля
Това, че е "модерно" да си вегетарианец, не значи че всеки го прави за да бъде интересен и оригинален.

"Месото" не е соя а отпадъчни материали, които пак идват от горките животинчета, убити по брутален и зверски начин в кланницата.
Точно.

bwef
11-21-2012, 13:53
Гледам, писали сте доста завъртени и бавни неща за закуска през делничните дни. За мен това е странно и непонятно, кой за Бога има време да си прави чай, да препича филии и пържи яйца, whatever, сигурно аз съм странната. Моята закуска се състой в десетминутно (най-много) мазане на филия (най-често с течен шоколад / кашкавал и биервурст / мед / конфитюр ). Не е прекалено много, но не и да съм гладна, отново ям през голямото междучасие - към 10:00ч - вафла. Прибирам се в 13:00 и обядвам стабилно с някакво готвено ястие към 14:00. :)

marsita
11-21-2012, 14:03
Много фаст фуут, много нещо.. Аз не съм по тая част, честно.. :(
От дълги години, обаче, не си пропускам закуската. Обичам да се глезя с плодови салатки с корнфлейкс, мляко и ядки. Не знам дали това ще ми омръзне някога, но честно- умирам си за тази комбинация. Става за 5 минути, а засища прекрасно, а колко е вкусно :) happy

mlakniwe
11-21-2012, 14:10
кви са тия простотии я се наплюскайте като хората с мазни милинки, банички, джобове, дюнери, кебапчета и всякви такива яки работи-да живее висококалоричната и вредна храна!!!

~sweeettt~
11-21-2012, 14:14
Благодаря ! Вижте какво намерих http://receptibg.com/search_results.php?sTerms=byCategory&standalone=1&category1=%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D1%83%D1%81%D0%BA%D0% B0&mode=exact може да е полезно на някои , аз още го разглеждам.

мерси набелязах си няколко сандича

marsita
11-26-2012, 08:59
кви са тия простотии я се наплюскайте като хората с мазни милинки, банички, джобове, дюнери, кебапчета и всякви такива яки работи-да живее висококалоричната и вредна храна!!!
Хаахх, обичам банички с масло и боза. Хапвам си ги през зимата :)

kitty02
11-26-2012, 21:29
То кой ли не обича баничка с боза ;дд

marsita
11-27-2012, 13:38
А да видим кой.. Няма да се намери лесно такъв човек ми се струва ;) Даже и тези, които пазят диети, да си признаят :)

vladislavcheto
11-27-2012, 14:15
А да видим кой.. Няма да се намери лесно такъв човек ми се струва ;) Даже и тези, които пазят диети, да си признаят :)
Ами аз .. ;дд просто мряза ужасяващо много бозата,гадна е ;дд Не съм ял месо,вече не знам откога .. Избягвам всякакви мазнотии и неща приготвени във фаст фута.. Сутрин не закусвам,нито пия кафе,най-много чаша вода..Мама ми прави сандвич с препечени филийки,намазани със сирене и домат.Изяждам си го голямото + 1,2 банана (или къвто плод има в лавката ;д ).Ако пак огладнея още 1 банан и тка ;дд На обяд нещо от зеленчуци (боб,миш-маш,леща .. бе нещо постно ) и ако вечерям,то това са остатъците от обяда ми иии .. това е :) Карам колело,тичам,правя гимнастика и въпреки всичко пак оцелявам .. ;)

П.С.Не ям месо,не защото съм вегетарианец или нещо такова.Истина е,че ми е през оная работа за "убитите в кланицата животни" ;дд Просто тва е соя,излишни мазнини и като цяло вече отвикнах ;))