Влез

View Full Version : Матури - учене - теми

waller12345
11-18-2012, 10:23
Здравейте,

тъй като вече е време за учене за тези матури, искам да попитам от къде мога да намирам нещата, които трябва да науча по география за матурата?

Спрял съм се на английски или география, дори вече започнах да уча по АЕ, тъй като има, кой да ми помага с нещата и какво трябва да знам за матурите...

Но искам да опитам и как ще се справям с географията, за да съм на 100%, кой предмет ще ми бъде по-лесен.

Та, знаете ли от къде мога да уча за матурата по география, какво трябва да знам и т.н.? За съжеление в училище не учим география след 10-ти клас и не знам, какво да правя?

waller12345
11-18-2012, 10:23
Мислех си, че ще се справя добре с английския, но то не било само превод и т.н. Времена ала бала и т.н., не е много лесно, за това искам да се пробвам и с географията и до месец да реша, на кое по-точно да се спра

Violenza
11-18-2012, 10:35
На матурата по география много хора горят точно защото си мислят, че е много лесна, обаче си иска подготовка. Според мен матурите по езици са най-лесните. По БЕЛ е абсолютна подигравка, а по чуждите нивото е много ниско (или поне беше...) и ако си учил средно ниво, то няма да имаш абсолютно никакъв проблем с английския.

waller12345
11-18-2012, 10:46
Ми точно и на мен така са ми казвали и има кой да ми помага доста сериозно :)

Но все пак искам да поуча и по география и да правя примерни матури, за да реша по-точно, кое ще ми допадне повече и кое ще ми е по-лесно :))

Така, че ако има някакви сайтове нещо за теми и какво трябва да уча, давайте ... :)

PurpleDream
11-18-2012, 13:11
по книжарниците е пълно със сборници и помагала за матурите, може да попиташ учителите си дали може да ти препоръчат нещо, което наистина да ти помогне, защото има и доста глупави помагала
за сайт, пробвай матура.бг, мисля че така беше, има матури които са се падали преди може да видиш какво представляват и да се пробваш да ги направиш

PurpleDream
11-18-2012, 13:12
иначе Violenza е права, матурата по география е една от най - трудните, а по езиците са най - лесни
но кой както си реши и каквото му се отдава

marilyn
11-18-2012, 13:45
Ако географията не ти е силна, по-добре е по английски, най-лесни са матурите по езици.