Влез

View Full Version : За всеки който има опит във връзките от разстояние

Life1
11-20-2012, 05:43
Здравейте хора.Накратко историята ми(сигурно я знаете)-във връзка от разстояние съм понеже уча в чужбина.Няма ме общо 4 месеца на година.Съвсем скоро се прибирам.

С тази тема просто искам да намеря хора които са били или са в такава връзка за да мога да ги попитам по-конкретни неща.

Няколко неща главно ме интересуват
-може ли хора които наистина се обичат,да си променят отношението един към друг.
-дали всичко ще е наред като се видят отново
-защо връзките са толкова трудни наистина?

Sh@d0w
11-20-2012, 05:50
-може ли хора които наистина се обичат,да си променят отношението един към друг.

Ако прекалено дълго са били отдалечени, да естествено че отношенията може да се променят. Все пак живота си тече, запознавате се други хора, общувате с други хора и малко или много се отдалечавате. Дори и всяка вечер да се чувате по телефона или скайп не е същото, няма ли го живия контакт. Все пак говорим за много дълъг период от време. И естествено колко силни са били чувствата.

-дали всичко ще е наред като се видят отново?

Много зависи от нещата между тях, нещата които са се случили за времето докато не са били заедно

-защо връзките са толкова трудни наистина?

Връзките не са трудни, разстоянието ги прави трудни. Но дори и обикновените връзки преминават през изпитания, които определят дали самата връзка има някакво бъдеще.

tori
11-20-2012, 06:03
Ами аз не съм била точно в такава, по-скоро жалко подобие. Той си ходи на село всяко лято за по месец и половина-два, за да помага на баба си. През това време се чуваме по повече от 5 пъти на ден, говорим си, споделяме, разказваме си какво сме правили, пращаме поздрави от приятели и семейства. Въобще не сме спряли да се търсим през нито един ден. За сега са минали 2 такива лета и все още сме си заедно и нищо не се е променило. Е, не е ставало така, че да сме в различни държави, той е на 200 километра от мен и някак си винаги може да хване автобус/влак, за да се прибере ако нещо стане и трябва да е тук. Може би зависи от хората. Успех.

ALetterFromTheSky
11-20-2012, 06:26
Mммм, да... и аз съм студентка, не в чужбина, но не съм при него. Дори да е само за седмица, усещам как всеки път ми е по-трудно и по-трудно да се откъсна от него . Не мисля, че ще си променя отношението... поне от моя страна -не. Връзките не са трудни-ако си бях останала да уча при него, всичко щеше да е повече от перфектно, но както той казва-това е едно изпитание и тн.,
За това дали всичко ще е наред, не знам. Зависи от времето , за което не сте били заедно, и дали той си е променил отношението, обкръжението...всякакви такива малки подробности, които понякога придобиват голям смисъл.

LadyDi
11-20-2012, 07:07
Връзките не са трудни, разстоянието ги прави трудни. Но дори и обикновените връзки преминават през изпитания, които определят дали самата връзка има някакво бъдеще.
С другото, което си написал съм съгласна, само не и с това. Няма лесна връзка. Абсурдно е да вярваме, че двама души могат да се влюбят и от там нататък всичко да е мед и масло, и рози, и теменужки. Любовта си е трудна, изисква жертви, компромиси, себеотдаване. Дори самият факт, че допускаш някой друг толкова близо до себе си е борба с теб самия, а това никога не е лесно.
Нека не се заблуждаваме, че разстоянието прави връзката трудна. Разстоянието може само да помогне за задълбочаване на вече съществуващ проблем - бил той и недостатъчна отдаденост. Ако връзката е силна и при нея всичко е наред, разстоянието няма да я усложни. Да, може да ни е мъчно и да трудно да сме далеч от другия, но ако има доверие и обич, това не е непреодолимо.

Sh@d0w
11-20-2012, 07:14
Както казах

Но дори и обикновените връзки преминават през изпитания, които определят дали самата връзка има някакво бъдеще.

ALetterFromTheSky
11-20-2012, 07:25
И все пак , много по-различно е връзка от разстояние, и връзка , при която нон-стоп двамата са заедно...Пък и зависи от хората, на мен все ми върви на далечни връзки и в миналата ми бях сама-буквално, а ако се обадеше , беше за да ми каже, че върти по много наведнъж и да знам, че не съм единствена...дори като беше в моя град не се виждахме... а сегашната ми е доооста по-различна, но разстоянието ме плаши , не знам..много оспамих, но да ;д

Faye
11-20-2012, 07:35
Аз съм в такава, не мога да ти кажа какво е наистина, но ще ти кажа какво е за мен.
1.Може да, от вас зависи дали ще станат по-добре или по-зле. От една страна има много страхове, докато сте разделени. От друга това е изпитание, дали наистина сте един за друг, дали сте готови да търпите, да чакате.Изобщо дали се обичате достатъчно :)

2. Зависи от човека. Зависи през какво сте преминали докато сте били разделени. Но, ако държите един на друг, би трябвало да е наред.

3.Във всички видове връзки където има любов има и трудност. За това страдаме и изпитваме болка. Защо са толкова трудни?! Ами.. Трудно е 2 свята да се сблъскат в 1 и всичко да е перфектно.Винаги има различия, но просто гледайте тези различия да не ви разделят, а да ви допълнят един към друг:)

Дано съм помогнала!