Влез

View Full Version : Да си поговорим за леките жени.

Niakoitam
11-20-2012, 08:03
Често на някои жени се лепват етикети като леки жени, разпоретини, курви и т.н. Много хора роптаят срещу тях.И аз не съм от изключенията.Често подобен тип поведение ме изнервя,дразни и отчайва.Обаче...от време навреме през главата ми преминават разни въпроси като например: Дали всъщност абсолютно всички са това, за което се представят?Какво е довело до това? Не е ли това просто един имидж за пред обществото? Защото някога са били наранени,защото така е по-лесно,защото така не е нужно да се разкриват пред никой,а трябва просто да си играят ролята на кучки,знаейки, че дори обществото да ги осъди няма да е нещо ново,защото то и без това често ги осъжда? Седейки и играейки ролята на хората,които от нищо и никой не им дреме и нестараейки се да се съобразявам с нормите на обществото отдавайки се често чрез най-животинските инстикти на страстта? Та вие какво мислите по въпроса? Изкажете своето мнение по темата.

Sh@d0w
11-20-2012, 08:17
Мисля че всеки си е такъв какъвто иска и ти нямаш право да му се бъркаш, камо ли да го съдиш.

LadyDi
11-20-2012, 08:24
Дефинирай "лека жена". Защото се съмнявам да има жена, която да желае да поддържа съзнателен имидж на "лека" (поне според моите разбирания) пред обществото.

Niakoitam
11-20-2012, 09:21
Дефинирай "лека жена". Защото се съмнявам да има жена, която да желае да поддържа съзнателен имидж на "лека" (поне според моите разбирания) пред обществото.

Дефинирам "лека жена" щом не се разбира.Жена,която гради имидж на много отраканата и оборотна мацка.Жена,на която разни отракани батки се свалят, а даже и те често обявяват за разпоретина,курва и т.н. Жена, за която кучка не е обидна дума.Такава, за която често хората може да говорят с недомлъвки.Такава,която хората я сързват с множество сексуални контакти с много мъже често краткотрайни или дори само за по една нощ.Такава дето хората често възприемат, че си пада предимно по лоши батки,които не им пука толкова за чувства, а парите им са просто едно допълнително качество.Такива,който обясняват, че от никой и нищо не им пука и често се правят на приятно разсеяни,когато някои ги нарече така и още и още.И това всичко може и да не се отнася за дадена жена, а само някакви нейни качества.Но защо ти е дефиниция.В нашето обещство ги имаме много и малки и големи.Такива дето дадени мъже може и да им свалят звезди,но обърнат ли се започват да ги обсъждат зад гърбовете им често дори само с недомлъвки.А те често със своите действия поддържат тази нагласа, струвайки ми се понякога, че това е просто тяхната стена, през която ако някакси започнеш да навлизаш случайно, се скриват и след това евентуално се появяват с още по-дебела такава изградена само за теб и специално в твоя чест.Един вид имат какво да крият зад нея.Нещо такова :)

LadyDi
11-20-2012, 10:02
Все още не разбирам. Твърде много генерализираш един мит. Всеки случай е конкретен сам по себе си.

Niakoitam
11-20-2012, 10:29
Ами нали тази тема е точно за мнението на потребителите тук.Така както го усещат и го разбират.Колкото и да е конкретно дадено нещо всеки има изградено мнение и гледна точка.Е.може и да няма де.А аз просто се замислих. :)

umri
11-20-2012, 10:39
Чимберник, пак ли за леки жени си се разписал.. Остави ги намира, кво толкова са ти направили. Ако можеше да се възползваш от тях, нямаше да ги плюеш толкова.

Niakoitam
11-20-2012, 10:47
Айде ако искаш си свери часовника малко,защото точно пък в тази тема не плюя абсолютно никой.Ако имаш нещо да казваш по темата...заповядай :)

LadyDi
11-20-2012, 10:48
Ами нали тази тема е точно за мнението на потребителите тук.Така както го усещат и го разбират.Колкото и да е конкретно дадено нещо всеки има изградено мнение и гледна точка.Е.може и да няма де.А аз просто се замислих. :)
Да де, нали и аз това казвам. Не знам как да имам мнение за някакъв... "феномен", щом според мен такъв не съществува :)
Смисълът е, че епитетът "лека жена" в повечето случаи се лепва твърде общо. Дори и да взема предвид твоите критерии, пак не се сещам за никоя жена, която да мога да нарека "лека", според твоите индивидуални разбирания за това.
Не знам, описанието ти е един голям миш-маш.

Niakoitam
11-20-2012, 10:59
Ами карай според твоите критерии тогава.А че съществува съществува дори и само като етикет да е..Все пак в един свят живеем.

LadyDi
11-20-2012, 11:03
Ами карай според твоите критерии тогава.А че съществува съществува дори и само като етикет да е..Все пак в един свят живеем.
Не, аз мисля засега да се откажа от темата и да видя накъде ще тръгне.
Но само ще вметна, че аз и ти не живеем в един свят :) И това не го приемай като лична нападка.
Моят свят е съвсем индивидуален и е изграден на основата на моите възприятия за него. И заради това е коренно различен от твоя или от чийто и да било друг.

Niakoitam
11-20-2012, 11:42
Ами къде е проблема тогава.И аз за възприятията именно говоря.
За всеки случай ще взема да дам и един по конкретен пример.
Журналистката Кристина Патрашкова въведе един термин сред журналистите."Държавата на Златките". Това наименование се появи от имената Златка Димитрова (черната Златка) и Златка Райкова (русата Златка) и определено не беше нарицателно за нещо добро, а Кристина Патрашкова го използваше постоянно и беше много против този тип жени.Влизат обаче в къщата на Vip Brother двете с черната Златка и въпреки че тя не пръщи от акъл и с тези столици стана за голям смях пред хората, а понякога е страшно истерична самата Патрашкова започна да и създава някакъв по-чист образ, да обяснява как страшно е сбъркала за нея в живота, а по Live-те един куп народ да обяснява каква чиста и непорочна душица била. Пък тя си е абсолютно същата.И все пак обяснява как искала да срещне истинската любов обаче пък да не бил хлебар или подобен.Други такива пък разправят как за тях любовта не значела абсолютно нищо, а ги интересувал само секса и т.н.Та толкова за възприятията.Ето това ми беше интересно.

LadyDi
11-20-2012, 11:45
Ами нали това ти казвам, че всичко е строго индивидуално. Щом една Кристина Патрашкова може да се убеди, че Златка не е това, за което я е възприемала преди да я познава. Нещата не се променят. Нещата винаги са си едни и същи. Променя се начинът, по който ние ги възприемаме. Затова и ти казах, не мога да дам адекватно мнение за феномен, който СПОРЕД МЕН не съществува. А ти ме убеждаваш, че го има.

Chacho
11-20-2012, 11:54
На мнението на Шадоу съм.

А и не разбирам наистина защо са ти в устата толкова много. Аз мисля, че жени като Патрашкова са ни промили мозъка, че наистина навсякъде гъмжи от Златки и нищо, че не виждаме толкова такива, от самото слушане оставаме с това впечатление.

Можеш да си направиш примерна извадка с форума. Колко от момичетата тук са леки жени? Мнозинство ли са или малцинство?

shmatarok
11-20-2012, 12:08
Лично аз не разбирам какъв е смисъла от обсъждането на други хора. Освен ако не ме засяга лично, не виждам причина да се интересувам с кого спи Пенка, по лоши батки ли си пада или е монахиня. С две думи, не ми пука кой какво прави и с кого, това си е техният живот и нямам намерение да съдя, така както не би ми било приятно да коментират моите действия и решения. Все пак човек сам избира какво да прави и само той си знае реалните причини за това, тъпо е да съдиш просто така, без да знаеш за какво реално става въпрос.

xXxPETYAxXx
11-20-2012, 12:17
И какво, ти един вид защитаваш тезата, че "леките жени", всъщност имат и друга своя индивидуалност, която не показват пред обществото?! Ми много ясно, че имат, защото всички хора имат такава! И пак е строго индивидуално, може да са всякакви отвътре - ревниви, емоционални, обичащи...абе всичко. Но не вярвам да "бранят" имиджа си на курви, само за да не показват истинската си същност...това е абсурдно.

П.П: Въобще не ми е ясно, защо за вас "курва" и "кучка" са равнозначни понятия, ама айде, както и да е.

Azoria
11-20-2012, 12:44
Аз под "лека жена" разбирам нещо съвсем друго. Ще дам пример: моя позната, съседка и бивша съученичка на брат ми. Познавам я от повече от 10 години и може би точно тя ми е изградила мнението за "леките жени". Ако някое момче й каже ,че е хубава (примерно) веднага започва да го харесва. Няма някой ,който да е искал да я мине и да не е успял. Пуска на всеки рано или късно (по-често рано) и е готова да се самоунижи до ента степен заради мъж. Брат ми ми е разказвал как в 8ми клас е предлагала да им прави свирки срещу цигари когато не е имала пари, отделно съм чувала за случки (не знам колко верни, но и не се съмнявам много,доколкото я познавам) как групово се е пускала на непознати.
Най-лошото е ,че това момиче СЕ ОБИЖДА когато някой я нарече курва. Има си някакво мнение за себе си, абсолютно непокрито, и не осъзнава, че сексуалният й живот на 25 години е по-богат от на повечето 40 годишни жени.
Честно казано доколкото я познавам не виждам къде би могъла да се корени причината за това й държание. Семейството й е сплотено,консервативно, с добър социален статус.. Тя самата не е някоя грозотия, на която да липсва мъжко внимание ,та да го оправдаеш по такъв начин.
Такъв тип жени не струват нищо. И да, и аз ги хуля.

marilyn
11-20-2012, 17:37
Мразя да лепвам етикети на хората. Не е готино да казваме, че някой е еди си какъв без да го познаваме и да го заклеймяваме.

anonymous708973
11-20-2012, 17:56

Грешиш, повярвай ми.
Радвай се, че в обкръжението ти няма такива...

Някойтам, хванах едно твое вярно наблюдение, защото познавам хора... така де, момичета, които го потвърждават: Правят се на оборотни, прикривайки нещо друго.
Нататък обаче пак си се разписал прекалено в твой стил... Свикни с мисълта, че има и еднопластови хора, че не всички крият някаква дълбока душевна болка. В случая с момичетата, за които говоря, те просто прикриват факта, че няма как да впечатлят едно наистина свястно (според моите разбирания, естествено) момче и предлагат единственото, което имат - цици, за да впечатляват някакви отрепаняци (отново - според моите разбирания). Това са същите онези, които пишат дълбокомислени чалга статуси в стил "Ти ме нарани и сега няма да ме имаш".

Да, това са типът момичета, които дори и не толкова... готините и харесвани (оф, подкарала съм го на страшно субективни понятия днес) знаят, че не са стока и говорят зад гърба им. Пресен пример от оня ден имам.

Luidgie
11-20-2012, 18:01
Мисля че всеки си е такъв какъвто иска и ти нямаш право да му се бъркаш, камо ли да го съдиш.

!!!

LadyDi
11-20-2012, 18:15
Грешиш, повярвай ми.
Радвай се, че в обкръжението ти няма такива...
Аз говоря за жени, а не за неориентирани момиченца.
Мисля, че не успяваме да усвоим разликата. Но темата е поставена за "леки жени", а не за "леки момичета".

anonymous708973
11-20-2012, 18:46
Оу, тогава не мога да говоря. Нямам никакви наблюдения за 35-40-45-годишни жени, които пускат на всеки и се държат като разгонени пубертетки.

LadyDi
11-20-2012, 19:06
На 35 ли момичето става жена?

umri
11-20-2012, 19:23
На 35 ли момичето става жена?

Къвто си на 17, такъв си и на 27. Ко си курволяк на 17, си курволяк и на 27. Няма как да избягаш от тва, освен редки случаи на кардинални промени.

LadyDi
11-20-2012, 19:25
Къвто си на 17, такъв си и на 27. Ко си курволяк на 17, си курволяк и на 27. Няма как да избягаш от тва, освен редки случаи на кардинални промени.

Не е вярно това.
Сега, защо трябва да се генерализира. На 17 и на 27, след това на 37 си напълно различен човек. Да, може да запазиш някои разбирания и интереси, но нещата се променят. Кардинално. Няма как да бъде по друг начин.

umri
11-20-2012, 19:56
Не е вярно това.
Сега, защо трябва да се генерализира. На 17 и на 27, след това на 37 си напълно различен човек. Да, може да запазиш някои разбирания и интереси, но нещата се променят. Кардинално. Няма как да бъде по друг начин.

Ще ми кажеш, че съквартиранта, дето е пълната душица, след 10 години ще стане ебахти плейбоят и ще е минал половин София? Или ше ми кажеш, че другия съквартирант след 10 год. ще спре да шмекерува и да се ослушва, като стане дума за даване на пари или пък ще спре да бъде хипохондрик. Трудно ми е да го повярвам. Развиваш се, живота ти се променя и така нататък, но не можеш да избягаш от себе си.

LadyDi
11-20-2012, 20:02
Развиваш се, живота ти се променя и така нататък, но не можеш да избягаш от себе си.
Ти си такъв, какъвто поискаш да бъдеш. Друг е въпросът колко си мотивиран за промяна.

Виж, хипохондрикът няма да се промени :) Това е психично разстройство.

rusoto_baby_f
11-20-2012, 23:51
Такъв тип момичета\жени има навсякъде.Честно казано не обичам да коментирам другите, всеки сам преценява какъв да бъде и какво държание да има.Не съм аз тази която да ги вкарва в правия път.

Niakoitam
11-21-2012, 06:21
LadyDi това, че съм казал жени не значи, че не може да се разсъждава и за момичета.Все пак момичетата и жените са от един пол, а аз понякога не правя такова деление. :)

Ще ми кажеш, че съквартиранта, дето е пълната душица, след 10 години ще стане ебахти плейбоят и ще е минал половин София? Или ше ми кажеш, че другия съквартирант след 10 год. ще спре да шмекерува и да се ослушва, като стане дума за даване на пари или пък ще спре да бъде хипохондрик. Трудно ми е да го повярвам. Развиваш се, живота ти се променя и така нататък, но не можеш да избягаш от себе си.

Да, аз мисля, че напълно може да се промени един човек.Всичко зависи на какво в живота си е подложен. Мога да дам даже пример с една моя съученичка.Беше егати диването.Като по-малка не можеше да седи на едно място без значение дали ще тича и ще вика или ще се закача с някое момче.Само да чуеше някаква мълва за нея казана от някое момиче и отиваше да раздва шамарите.Но не да се скубе, а се биеше като момче...с юмруци.С една друга съученичка беше егати и екипа и всички момичета в училището едвали не и козируваха като минеше покрай тях.В средата на 9ти клас тръгна с един.Постепенно се укроти много и забрави какво е това да се бие.Даже и веднъж го спомена: "Навремето някоя да ми кажеше нещо и аз веднага палех пък сега нещо хич не ми дреме". Сега е станала вече егати и кротката,женена е и има две момчета.Ако не си видял прехода трудно можеш да повярваш, че някогашното диване и сегашната кротка жена (да го кажем както LadyDi иска) са един и същи човек.Примери за такива неща бол.Ако щеш и като се обърна назад и мен ме възприемат по по различен начин. А да, имам и една съученичка дето постоянно учеше и имаше само шестици и дори някой можеше да я нарече зубърка.Сега нонстоп я засичам по заведенията в града ми и постоянно лови погледите и ми обясняват колко била готина. :)

LadyDi
11-21-2012, 06:34
LadyDi това, че съм казал жени не значи, че не може да се разсъждава и за момичета.
Можем, разбира се.
Ето ти моята теза.
Една жена може да бъде "лека", когато съзнателно прави избора да бъде такава - да има множество сексуални партньори с цел някакъв вид облага от тях. Не за да се прави на "оборотна", не защото от "нищо не ѝ пука", а защото има някакъв материален стимул. За мен лека жена е синоним на жена, която се продава.
Описанието, което си дал в един от по-горните си постове, описва момиче-тинейджърка, която все още не може да се ориентира, което вижда (но не разбира правилно), че жената може да притежава власт посредством секса. И смята, че може да си гради имидж на непукистка, като си ляга с лоши момчета. Това не е леко момиче. Това е неориентирано момиче. И никой не може да ме убеди, че когато порасне, по правило ще се превърне в "лека" жена.

SisiStrange
11-21-2012, 07:10
Много съм съгласна с ЛейдиДи. При нас, общо взето, се наблюдаваше разминаването, в което умри не вярва. Най-неориентираните и разпасаните ми съученички, които навъртяха бройки още като "деца", сега са в свръх сериозни връзки и не можеш да ги изкараш на купон или дискотека, ако ще да ги ръчкаш с остен. Свитичките и много морални госпожици пък сменят гадже след гадже и се мъчат да се "наживеят". Никога не можеш да съдиш за това какво ще излезе от един човек според това какви ги върши, докато го тресе пубертета. Аз не ща и да си спомням за моите "детски" изпълнения, а сега съм коренно различен човек. И в нагласа, и в представи. Предполагам, че има още такива периоди, до които просто още не съм стигнала, че да им хвърля поглед. Една жена се променя в пубертета, след първия си път, след първото си дете, в критическата и сигурно още куп други.

Има леки, и леки жени. Има такива, които си ги дърпа природата на някакъв етап да искат повече и повече секс от различни хора и им е инетресна играта. Това, че аз не чувствам нещата така, не значи, че имам правото да им се мешам или да ги гледам накриво. Често се случва такива жени съвсем да не са празни, лигави черупки отвътре, а да са интересни хора, понякога доста интелигентни. Не са преживяли невероятни психични травми, че да се пазят от нараняване, нах. Просто им идва отвътре да обикалят насам натам и приемат нещата за начин да си изживеят младостта на макс. Всеки си има негов начин. Техният е малко по-заклеймен от обществото, което само по себе си е свръх изродско и е готово да посочи с пръст всеки без много подробности. Нормално е да се обиждат, когато ги наричат курви. Курвата не се познава по бройката. Курвата има специфичен начин на живот и определен характер.

Вторият вид си е простата, лигава, мислеща си за пари и облаги жена, която избива комплекси. При тях се среща манията по обвързани мъже, по богати, по лоши. То е маниер, не е дори толкова до секс.

LadyDi
11-21-2012, 07:19
...
Да, да, да.
Но искам да се върна на първия си пост. Все още считам, че няма жена (дори от първия или втория вид, които описва Сиси), която съзнателно да поддържа този имидж. Искам да кажа - тя не спи с много мъже, за да има имидж на лека жена. Подбудите винаги са други. Просто резултатът е такъв.

bitchwolf
11-21-2012, 07:29
Аз съм много против епитета "курва" като цяло или там "лека жена". За мен това е навлизане в личния живот на някого и осъждането му. Ненавиждам обществото, в което аз като жена трябва да крия сексуалните си контакти или евентуално, ако не го направя да ходя да доказвам колко умна, образована и природно интелигентна съм. Нима ако съм такава вече ще имам право да живея живота си както искам?.. Някои хора имат нужда от повече секс, други изобщо може да не се сещат. Някои хора обичат новото, интересното, непредвиденото и спонтанното, а други-точно обратното. Защо само едните са определени за морални, а другите не? В други времена живеем и мисля, че е време да се спре с тая алиенация на разкрепостените. И точно защото са други времената сега излиза, че аз имам повече сексуален опит от повечето жени на 40-50 годишна възраст. Аз съм против категорично лъжите и зависимостта от нечии други средства, но не и против свободния избор. Така че това дава право на всеки да живее както иска и му отнема правото да съди чуждите избори. Защото в крайна сметка всеки сам решава как да оцелява.

titinkaa
11-21-2012, 08:19
И какво, ти един вид защитаваш тезата, че "леките жени", всъщност имат и друга своя индивидуалност, която не показват пред обществото?! Ми много ясно, че имат, защото всички хора имат такава! И пак е строго индивидуално, може да са всякакви отвътре - ревниви, емоционални, обичащи...абе всичко. Но не вярвам да "бранят" имиджа си на курви, само за да не показват истинската си същност...това е абсурдно.

П.П: Въобще не ми е ясно, защо за вас "курва" и "кучка" са равнозначни понятия, ама айде, както и да е.

+