PDA

View Full Version : Обичам те,защото....

tseti
11-21-2012, 21:21
обичам те,защото целуваш толкова сладко...

обичам те,защото между нас съществува истинска магия.

обичам те,защото винаги би бил честен с мен, дори да знаеш, че от истината ще ме заболи.

Ако нещо се сещате пишете...защо обичате половинката си... :))

prosto_chovek
11-21-2012, 21:23
нямам такава, слабо.

xXxPETYAxXx
11-21-2012, 21:49
Аз съм на мнението, че когато обичаш някого без да намираш причина за това, то тогава го обичаш истински. А обичаш другите неща, които са свързани с него, заради НЕГО, а не обратното!

pozitiwen
11-22-2012, 05:02
^Браво ,и аз така мисля. +1

bitchwolf
11-22-2012, 06:42
Обичам те, защото си винаги до мен.
Обичам те, защото знаеш кой си.
Обичам те, защото ме приемаш такава каквато съм.
Обичам те, защото дори недостатъците ти са сладки.
Обичам те, защото си това което СИ!

tori
11-22-2012, 07:05
Обичам го, защото ме кара да се чувствам по един точно определен начин, който другите не могат да ми дадат.
Обичам начина, по който мирише тялото му. Не когато има парфюм, афтършейф, крем и etc.
Обичам го, защото гласа му ми действа по адски успокояващ начин.
Обичам го, защото ме кара да се смея дори когато не ми е до смях.
Обичам го, защото казва "мишка" по възможно най-сладкия, лигав и абсурден начин когато е весел и разлигавен.
Обичам го, защото се успокоявам когато е до мен и след това заспивам. Знам, че ме гледа през цялото време, че слуша дишането ми и дори понякога ме снима, за да си ме гледа от време на време.
Обичам цялото му същество. Всъщност дори и недостатъците му обичам.
Обичам го, защото за него няма проблем да стои на телефона късно вечер да ми говори пълни простотии, от които заспивам. След това ми казва колко много ме обича и затваря. Понякога се правя, че съм заспала само и само, за да чуя как ми казва "Лека нощ, принцесо."
И още много, много неща.

LadyDi
11-22-2012, 12:07
Аз съм на мнението, че когато обичаш някого без да намираш причина за това, то тогава го обичаш истински. А обичаш другите неща, които са свързани с него, заради НЕГО, а не обратното!
Не я разбирам тая романтична концепция да "обичаш без причина". Все едно си говорим празни приказки. Нещо в този човек трябва да те привлича, да те омагьосва и дотолкова да ти харесва, че да го заобичаш. Да обичаш някого без причина ми звучи, все едно в него няма нищо специално, все едно е съвсем обикновен, безинтересен и невълнуващ случайно срещнат на улицата индивид. Тези хора предизвикват в мен равнодушие, а не обич.

anonymous708973
11-22-2012, 13:30
Не я разбирам тая романтична концепция да "обичаш без причина". Все едно си говорим празни приказки. Нещо в този човек трябва да те привлича, да те омагьосва и дотолкова да ти харесва, че да го заобичаш. Да обичаш някого без причина ми звучи, все едно в него няма нищо специално, все едно е съвсем обикновен, безинтересен и невълнуващ случайно срещнат на улицата индивид. Тези хора предизвикват в мен равнодушие, а не обич.

Чудех се как да й отговоря на мнението, но не намерих думите.
Съгласна съм, браво!

xXxPETYAxXx
11-22-2012, 18:12
"Нещо в този човек трябва да те привлича, да те омагьосва и дотолкова да ти харесва, че да го заобичаш." - да, обаче да ме привлече и да го заобичам са савсем различни неща! Без първото няма второто естествено, но тук говоря само за второто! Просто няма как да обичаш някого, защото има сини очи/или защото те целува нежно/или пък ти говори с най-прекрасния глас, а обичаш тези неща, защото произлизат от човека, когото обичаш! А ти обичаш този човек заради самия него и самата му същност и индивидуалност. И не няма как да е някой срещнат на улицата, защото няма как да го обичаш, трябва да го опознаеш първо, за да го заобичаш...
Както и да е - не си налагам мнението на никой, всеки си разбира нещата по свой собствен начин. Аз ги разбирам така, а който иска да си обича гаджето, поради някакви причини.

Edit: Просто за мен не е:
"Обичам те, защото ...(еди какво си е прекрасно (в теб)/между нас/в отношението ти)..." а е:
"(Еди какво си е прекрасно(в теб)/между нас)..., защото те обичам..."

bitchwolf
11-22-2012, 18:26
Обичам те, защото ръцете ти са винаги топли, когато ми е студено.
Обичам те, защото ме закриляш с прегръдките си.
Обичам те, защото до теб се чувствам щастлива.
Обичам те, защото с теб мога да споделя всичко и да бъда разбрана.
Обичам те, защото ти ме научи на толкова много неща.
Обичам те, защото когато съм до теб ставам по-добър човек.

LadyDi
11-22-2012, 18:42
Просто няма как да обичаш някого, защото има сини очи/или защото те целува нежно/или пък ти говори с най-прекрасния глас, а обичаш тези неща, защото произлизат от човека, когото обичаш! А ти обичаш този човек заради самия него и самата му същност и индивидуалност. И не няма как да е някой срещнат на улицата, защото няма как да го обичаш, трябва да го опознаеш първо, за да го заобичаш...
Схващам какво казваш, но ти не схващаш същината на въпроса.
Ето ти пример:
Обичам го, защото е най-търпеливият човек на света.
Обичам го, защото умее да ме успокои, когато съм извън кожата си.
Обичам го, защото никога не помни лошите неща, които съм му казала.
Обичам го, защото спи по корем с разперени ръце, като малко дете.
Обичам го, защото е способен да се отдаде на нещо така, както не съм виждала друг да го прави.
Обичам го, защото ме кара да се чувствам добре.
Обичам го, защото ме обича.
Всички тези неща са причини да го обичам. Те са причините да го заобичам. Ако ги нямаше, той щеше да е просто едно симпатично момче, което е пресякло пътя ми случайно.

titinkaa
11-22-2012, 20:08
Обичам те, защото си винаги до мен.
Обичам те, защото знаеш кой си.
Обичам те, защото ме приемаш такава каквато съм.
Обичам те, защото дори недостатъците ти са сладки.
Обичам те, защото си това което СИ!

+

rusoto_baby_f
11-23-2012, 00:55
Ако трябва да обясня защо го обичам, единственият възможен отговор е: защото той е той и аз съм аз.

Hilary_
11-23-2012, 03:00
.. защото е Той. :) Няма по - добър начин да го опиша.

ShtrudeL
11-23-2012, 03:13
"Идва момент, в който просто обичаш някого. Не защото е добър или лош, или какъвто и да било. Просто го обичаш. Това не означава, че ще бъдете заедно завинаги. Не означава, че няма да се нараните взаимно. Значи само, че го обичаш. Понякога въпреки това, което е, а понякога заради това, което е. И знаеш, че и той те обича, понякога заради това, което си, а друг път въпреки него."

<3

prosto_chovek
11-23-2012, 13:53
нямам нямам... ама има обект. Харесвам те, защото си неверроятна, защото не си като другите, защото си красива, защото си истинска. Защо не знам дали искам да съм с теб?

bijou
11-23-2012, 21:36
Мразя, че те обичам.

ShtrudeL
11-23-2012, 21:39
Мразя, че те обичам.

въХ

anonymous708973
11-23-2012, 21:41
Мразя, че те обичам.

Сериозно ли?

Браво на ЛейдиДи.

jghgh
11-24-2012, 10:57
въХ

съдница ...

и то дразнеща при това

where's your empathy?

ShtrudeL
11-24-2012, 11:14
съдница ...

и то дразнеща при това

where's your empathy?

Интересно как го определи от едно 'въХ' =- )
Сигурно ако ти поставят едно листо пред теб, можеш да напишеш цяло есе за него.. =- )

ИнаК 'мразя, че те обичам' е филмарска фраза, ползвана от хора, които не обичат, но си мислят, че привързаността е равна на обич.

jghgh
11-24-2012, 11:19
не, щото наблюдавам от доста време как лепиш етикети на поразия, но ако на теб не ти съчувстват, когато те перне някаква муза, ти е кофти.

ShtrudeL
11-24-2012, 11:27
не, щото наблюдавам от доста време как лепиш етикети на поразия, но ако на теб не ти съчувстват, когато те перне някаква муза, ти е кофти.

Какъв етикет лепнах с 'въХ'?

И аз знам, че на мен няма да ми съчувстват, но не за това ми е кофти. ^^ За това и в повечето пъти не си влизам повторно в темите. ^^

Luidgie
11-24-2012, 11:30

Йес йес йес!!!!!

ShtrudeL
11-24-2012, 11:58
Luidgie, да не се подмокри? х)

Luidgie
11-24-2012, 12:13
Luidgie, да не се подмокри? х)

О да и още как...

anonymous708973
11-24-2012, 12:58
съдница ...

и то дразнеща при това

where's your empathy?

Добре де, сериозно... мегамалоумна реплика е това "мразя, че те обичам" или "обичам те и те мразя едновременно", или "мразя себе си, че те обичам".
Дръжки. Сещам се за ситуация, в която пичът е някъв малоумен батка с обръсната тиква, бие си приятелката, която обаче супермного го обича, разбираш ли...

Обаче това да посочваш като причина да си обичаш човечето, как да ти кажа... тъпо е.

jghgh
11-24-2012, 13:09
е, хора, съчувствайте малко де.
няма как да мразиш тоя, който обичаш
когато някой говори така се опитва сам да се навива, защото явно му е кофти

защо трябва да иронизираме в такива ситуации
явно й е тежко

Irti
11-24-2012, 13:30

Кака :) Не разбирам тази тема, но още по-странно ми е, че всички казвате в предишни теми, че обичате уникално този до вас, а коментарите ви са абсолютно едни и същи в момента. Може би зат'ва не разбирам темата, защото тази любов явно е станала вече някакво огромно клише и всеки се стреми все повече да си остане такова. Странна работа, но вие си знаете.

jghgh
11-24-2012, 13:35
като цяло стига с това "трябва".
всеки си чувства нещата по някъв свой си начин - unexplainable

от другата страна на монетата, на която толкова се чудиш - именно защото някой е специален, необикновен, ти просто го харесваш и той е нещо повече от тълпата - изпъква
не можеш да го обясниш, просто този човек те привлича, него обичаш

нали дИцата затова използват думите "тръпка, магия, химия" и пр.

просто някой си го обичаш. кефи те.
харесва ти всичко в него, дори да не е първият красавец.
блясъкът на зъбите му, очите му, излъчването. но не че го обичаш ЗАРАДИ това. просто си го обичаш, човечето е станало "твое" по някакъв си начин. твое в смисъл на .. че се е промъкнал в теб вече, чувстваш го свой. нещо от тоя сорт.

отделно колкото по-близки ставате, още повече го заобичваш, виждаш как се проявява и можеш да си позволиш някаква конкретика, но не значи, че заради конкретиката го обичаш. обичаш го просто защото го обичаш.
нещо от тоя сорт.

Irti
11-24-2012, 13:38
Но защо във всяка връзка този човек става необикновен, специален и изпъква от тълпата? Всеки като изпъква от тълпата.. то такава и не остава. Но не знам де.. само коментирах. :)

anonymous708973
11-24-2012, 13:49
Кака :) Не разбирам тази тема, но още по-странно ми е, че всички казвате в предишни теми, че обичате уникално този до вас, а коментарите ви са абсолютно едни и същи в момента. Може би зат'ва не разбирам темата, защото тази любов явно е станала вече някакво огромно клише и всеки се стреми все повече да си остане такова. Странна работа, но вие си знаете.

Пример за една причина:
Обичам моя приятел, защото той е единственият, който успява да ме накара да се почувствам мъничка и защитена, когато ме прегърне.
За ЛейдиДи една от причините може да е същата тази, но за нея това е нейният мъж, не моят :)

fenikss_
11-24-2012, 13:54
^^ точно за това говоря,за което казва ,PinkPan7her,и аз искам истински мъж до себе си,да усещам,че той е мъжът и винаги мога да разчитам на наего и по всяко време.

Irti
11-24-2012, 15:09
Ами аз зат'ва говорех. :) Когато си във нова връзка всеки партньор те кара да се чувстваш защитена и мъничка и в това няма нищо уникално.. след като винаги се случва.

Благодаря за вниманието. :)

LadyDi
11-24-2012, 15:28
Любовта винаги е клише :cool: От пеперудите в стомаха, до разхвърляните чорапи, за всеки е едно и също. Но просто е такава, че всеки път те кара ти самият да се чувстваш уникален и да смяташ този до себе си уникален, когато всъщност всички сме еднакви. Точно това ѝ е хубавото. Ако изобщо ме разбра :lol:

bijou
11-24-2012, 18:05
Добре де, сериозно... мегамалоумна реплика е това "мразя, че те обичам" или "обичам те и те мразя едновременно", или "мразя себе си, че те обичам".
Дръжки. Сещам се за ситуация, в която пичът е някъв малоумен батка с обръсната тиква, бие си приятелката, която обаче супермного го обича, разбираш ли...

Обаче това да посочваш като причина да си обичаш човечето, как да ти кажа... тъпо е.

Aма хич не ме интересува дали е филмарска, дали е малоумна или каквато там я изкарахте репликата. Пиша каквото чувствам и каквото ми е на ум.

Още по-малко пък търся съчувствията и съжаленията на някакви непознати.
Пф.

LadyDi
11-24-2012, 18:10
Aма хич не ме интересува дали е филмарска, дали е малоумна или каквато там я изкарахте репликата. Пиша каквото чувствам и каквото ми е на ум.

Още по-малко пък търся съчувствията и съжаленията на някакви непознати.
Пф.
И след този коментар, едва ли ще се намери пък някой да те съжалява и да ти съчувства.
Я да вземете да се успокоите. Да няма някакво слънчево изригване, за което не съм разбрала, че всичките сте едни докачливи, все едно са ви бръкнали и аз не знам къде.

bijou
11-24-2012, 18:22
И след този коментар, едва ли ще се намери пък някой да те съжалява и да ти съчувства.
Я да вземете да се успокоите. Да няма някакво слънчево изригване, за което не съм разбрала, че всичките сте едни докачливи, все едно са ви бръкнали и аз не знам къде.

^Боооже, аз съм си повече от спокойна.
Пак казвам, не търся съчувствия от форум.

pandabear
11-24-2012, 18:42
Обичам те, защото ми даде всичко от което се нуждаех.
Обичам те, защото ми показа коя съм.
Обичам те, защото ме караше да съм всичко.
Обичам те, защото ме даряваше с най-искрената усмивка, само с мисълта за теб.
Обичам те, заради прегръдките.
Обичам те, заради целувките.
Обичам те, заради топлината.
Обичам те, заради искреността.
Обичам те, защото събираш целия ми свят в себе си.

Но какво значение има вече..?

Violenza
11-24-2012, 23:53
Защото си най-грижовният и най-уравновесеният мъж на света.