View Full Version : Чувствам се като негова майка?!
На моменти се чувствам като негова майка или...учителка,или нещо подобно. Отвратително е. Човека е на 21 ,а сякаш е колкото мен понякога(аз съм на 18 ) . Имал е тежък живот, сам се издържа от 8 клас , но вместо да порасне от по-рано , той е запазил детето в себе си доста ...добре. Интересното е че е свястно,кротко,скромно и честно момче,но е на моменти доста наивен. В разговорите с него виждам,че той не знае на къде върви. Въобразява си някакви неща ,какво би могъл да работи някой ден или че приятелите около него са истински,но съм доста сигурна,че греши . Не разбирам как може да стигнеш до това ,толкова време да се издържаш и да живееш сам ,да минеш през толкова трудности и същевременно да не се сещаш за някои елементарни неща? Да нямаш реален поглед над нещата ... И когато си говорим и той ми споделя ,какво иска да направи, по какъв начин да реализира хобито си (аз така го наричам,но няма да споменавам какво е ) ,аз му давам някакви съвети и насоки ,а той казва 'Да,добре ,права си наистина. Ще го направя' ,но не прави нищо . Повтарям едно и също нещо по 5 пъти,защото той ми се жалва ,че не му върви хобито на моменти или че не мърда на никъде и тн . Чувствам се като Кристина Патрашкова,която дава на Златка Райкова майчински напътствия и книги за четене...
А иначе има привличане между нас ,когато се виждаме и усещам позитивна енергия от него. Когато си говорим се разтоварвам и ми е забавно,но това е до момента,в който пак блесне ''прекрасният'' му ум и изтърси нещо глупавичко. Аз не искам перфектния човек , но ми е важно да мога да говоря с човека отсреща на някакви по- смислени теми ...
Веднъж щяхме да тръгнем,но аз му отказах и сега пак става нещо между нас,но ... нали ви казвам,чувствам се като ...учителка.
А съм на мнение,че в една връзка и двамата трябва да се учат един от друг . Какво мога да науча от него ? Между другото , друго положително качество е че е романтичен и е нежно момче . Малко си пада по- сладникав и по нарицателните 'меченце,муцунке ' и тем подобни,което не ме кефи особено много ..ама айде,то това да беше само ;д
И не ме разбирайте погрешно,аз не мисля,че е глупаво момче или човек без потенциал.Просто начина,по който живота му се е стекъл явно го е довел до тази хем наивност,хем пораснало поведение(да се издържа сам) . Говорили сме си на по- сериозни теми,но като цяло просто не мога да почна да му говоря за някакви теории как се е появила Земята или какво мисли за човешките взаимоотношения и тн. Когато имам проблем не мога да очаквам от него да ми даде съвет ,ако става дума за нещо душевно. Ако става дума за технологии ще ми каже,но ако е нещо друго и ако си говорим по телефона или в скайп - няколко емотиконки и 'не се притеснявай,не се ядосвай' и толкова. Не знае какво да прави в такива моменти.
Какво бихте ме посъветвали? Не съм изпадала в такава ситуация до сега . :(
До някъде искам да му помогна да порасне,но от друга страна не знам дали бих издържала постоянно да му давам насоки насам натам...
djipsito
11-22-2012, 22:53
Ох, прекрасно те разбирам !! Наистина! Не знам какво да ти кажа, освен.. ако мислиш, че тва нещо ще ти пречи (да го напътстваш и побутваш) по-добре не бъдете заедно като двойка, а само приятели, знам ли. Може и с привилегии. Не трябва да го съжаляваш заради тва, че от малък го е очукал живота. Не се чувствай ... едва ли не длъжна да му показваш накъде да върви и да го учиш, ако не искаш.
Ако ще го правиш, прави го и за себе си. Т.е, ако тва да му помагаш те кара да се чувстваш добре - прави го ! Хубаво качество е и ако момчето е точно, ще го оцени и ще ти бъде благодарен.
psychopath
11-23-2012, 00:54
Ако можеш/искаш да го подкрепяш/мотивираш и да го търпиш, бъди с него...ако нямаш тази енергия и те натоварва - няма смисъл да бъдеш с него. : )
Според мен няма нищо лошо човек да е запазил детето в себе си, не виждам какъв е проблема точно в това му качество. Няма нужда да го насочваш и променяш. На мнение съм, че двама човека, които са двойка, не трябва да се променят един друг, а да се приемат със всичките си малки недостатъци и чепове за дялане.
kalpazanka
11-23-2012, 08:27
Помисли добре искаш ли да имаш нещо повече с този човек, щом отсега мрънкаш.
Аз също нямам нищо против това човек да запази детето в себе си. Работата е там,че при него на моменти е повече от колкото трябва. Много е странно, хем работи,издържа се сам и хем е супер наивен и не знае какво да прави с живота си. Опитва се да усъвършенства хобито си ,но ... според мен той няма талант там. Не знам дали да му кажа истината, тъй като той се занимава с това си нещо от години ,но явно никой не му е казал в очите истината.
Добре де ,ще ви кажа , става дума за рап музика . Не прави кой знае колко смислени рими и използва клишета. Само като чуя началото на песента и направо я спирам. А е правил това нещо с години , клипове си прави ,че чак и албум си е издал(само за него) . Прави някакви 'дуети' с още други аматьори (според мен са такива) и си вярва,че е в бранша. Мечтата му била да стане продуцент...Абе няма лошо човек да си има мечти ,но на 21 години според мен вече трябва да си наясно ,какво става около теб,нали?!
Ще ме попитате ,от къде знам ,че песните му не стават - ами интересувам се от стихове, пиша стихове,интересувам се от литература и от различни стилове музика. Мисля,че знам ,какво казвам ...
Не знам дали около него хората са същите или са просто лицемери,та никой да не му даде правилна насока или пък да му каже 'Пич,не ставаш' .
Та като цяло е доста неориентиран ,а когато го попитам ,какво иска да прави с живота си ,той сякаш не схваща въпроса или ми отговаря с въпросните си мечти.
Мъчно ми е за него поради тези неща, но наистина сте прави ,че не трябва да се чувствам длъжна и да го приемам като дълг.
Не мисля,че бих издържала на такава роля. Иначе е готин човек, харесвам доста неща в него,но за мен това не е малък проблем.
Иначе относно промяната на двама души във връзката им - аз пък съм 'за', но само ако промяната е положителна. Мисля,че трябва да си помагат и да изграждат себе си заедно,да се учат един от друг и да растат на по-високо ниво . Може би звучи егоистично и претенциозно ,но аз съм взискателен човек и имам цели ,които искам да постигна.
Може би ще му дам още време и ще видя какво ще стане,но мисля да му кажа истината и да му обясня как виждам нещата.
Wednesday666
11-23-2012, 08:33
Колко сладко-глупаво изглежда написано по този начин ..
Ама и двете знаем колко Не е сладко. И колко досадно може да бъде на моменти.
Добре, говорили сме на тази тема, ама аз като пристрастна не мога да не си отворя устата.
Ти искаш ли нещо с него? Изключи всичките му негативи, концентрирай се само върху хубавите му ( според теб ) черти.
Искаш ли този човек да ти бъде спътник в живота? Искаш ли да бъдеш всеки (може и не точно всеки) ден с него?
Искаш ли да правиш секс с него, да го ОБИЧАШ?
Когато отговора на всичките тези въпроси стане ДА, това ще бъде момента, в който ти вече няма да забелязваш толкова кусурите му и ще се наслаждаваш на него самия.
Защото всички имаме кусури, никой не е перфектен, но смисъла на любовта е да го обичаш Въпреки тях.
А според мен ти в момента просто си пренасочила желанията си към това момче, защото не получаваш нещо от другата страна. Разбра ме.
Ако не се чувстваш добре, не започвай нищо с това момче. Защото той вече е хлътнал, а несподелената любов е ужасна.
kalpazanka
11-23-2012, 08:41
Не прави кой знае колко смислени рими и използва клишета. Само като чуя началото на песента и направо я спирам. А е правил това нещо с години , клипове си прави ,че чак и албум си е издал(само за него) . Прави някакви 'дуети' с още други аматьори (според мен са такива) и си вярва,че е в бранша. Мечтата му била да стане продуцент...Абе няма лошо човек да си има мечти ,но на 21 години според мен вече трябва да си наясно ,какво става около теб,нали?!
Още тук се отвратих, потресох и закуската ми се върна към гърлото.
Ще ме попитате ,от къде знам ,че песните му не стават - ами интересувам се от стихове, пиша стихове,интересувам се от литература и от различни стилове музика. Мисля,че знам ,какво казвам ...
Струва ми се, че няма да ти хареса, ако теб те зашлевят с подобни излияния относно твоите интереси/хобита. Мисля, че и ти имаш нужда от приземяване. Самоизтъкване, самоизтъкване... Превъзхождаш го, поучаваш го... шок и ужас. Не му трови и без това нелекия живот на това момче, ами си сОбери парцалките.
Има един много готин лаф- Всички сме в канавката, но някои гледат към звездите.
Самоизтъкване, самоизтъкване... Превъзхождаш го, поучаваш го... шок и ужас. Не му трови и без това нелекия живот на това момче, ами си сОбери парцалките.
damn!)
Violenza
11-23-2012, 09:04
Мечти, мечти, ама щом от 13 годишен си се оправя сам, може би по-добре и от теб знае за какво става дума. Та ти в няколко реда буквално се присмя и на него, и на работата му, не знам как си се замислила да имаш връзка с този човек. Много, много грозно.
DisappointedDreamer
11-23-2012, 09:28
И аз като джипсито те разбирам напълно. Била съм в такава връзка, и... Не знам какво да ти кажа. Ще ти пиша ЛС и ще ти споделя.
antineutral
11-23-2012, 09:30
Може би звучи егоистично и претенциозно ,но аз съм взискателен човек и имам цели ,които искам да постигна.
Всеки човек има цели и в това има не само егоизъм. В случая обаче ти изхождаш доста от позицията, че този човек е далеч от теб в личните си вярвания и интереси и възможността за общо изграждане е сведена до минимум. Според мен би се получило нещо на основата на доста компромиси и от двете страни, а за това трябва време, понякога много, когато посоките в живота на теб и на него се приближат. Съгласен съм с останалите, помисли добре до каква степен да общуваш с него.
djipsito
11-23-2012, 12:13
Виж сега, за хобито му и мечтата му... всеки тръгва отнякъде. Всеки се учи, в началото всичко е смешно, после с времето става за нещо. Струва ти се несериозно да се занимава с музика ли ? Някои хора преоткриват себе си и тва, което им се отдава по-късно в живота, дори да са работили много години по нещо, което им харесва, изведнъж намират нещо, което им е по-голяма страст.
Повечето момчета на 21 не са чак толкова зрели и възмъжали колкото си мислите. Казваш, че разбираш от стихове, предполагам той знае това. Опитвала ли си се да се включиш към неговото занимание и да му дадеш съвет кое/как ще звучи по-добре, примерно ? Казваш ли си искрено мнението за това, което прави или просто от учтивост казваш, че ти харесва, за да не се обиди ?
Погледни нещата от друг ъгъл, поне знае какво иска и работи по него. Аз съм питала момче на 23 как се вижда след 5 години и ми е казвал "Същия, не мога да знам кво ще се случи след 5 години".. Не е мързелив, ама мечтите му са свързани с тва да има новия Айфон 5, да изкара книжка и да си купи мотор... и такива работи.
fenikss_
11-23-2012, 13:48
Ако мислиш,че момчето си струва,бъди с него.
И аз не обичам по-..как да го кажа,романтични момчета,защото някой път стават много досадни и големи лепки, лично аз не бих била с такъв човек.Ще му кажа деликатно,че неискам да сме заедно,само приятели, но нищо повече.Харесвам истински мъже,мъже на място.Да усещам мъжкото му присъствие, и че той е мъжът в къщи.Този тип, момчета,които аз харесвам са по-грубички, но аз такива харесвам,поне знам,че мога да разчитам на него.Дава ми съвети ,помага ми и така.Както има една приказка.. ''жената не ти ли има страха'',лошо е... не да те бие итн,просто да се усеща кой е мъжът и шефа в къщи.Главата на семейството.3драво стъпил на земята.
Очевидно не сте един тп хора. Защо трябва да му се налагаш и да го променяш? Намери си някой, който ще ти се харесва.
Относно мечтите му - не искам да коментирам, въпреки че има какво да кажа, само ще те посъветвам, ако мислиш да му кажеш, че не струва да се подготвиш за нещо лошо.
Помисли добре искаш ли да имаш нещо повече с този човек, щом отсега мрънкаш.
това
аз с приятелят ми се чувствам така от време на време, не го бива в езиците, не е глупав , но просто се има за много дърт и си мисли, че светът му вече е на свършване и му изтича срока на годност едва ли не
не иска да се занимава с нищо ново или интересно, защото си мисли че не може, а напротив, може го, не е чак толкова престарял, просто не осъзнава, че сега му е времето и се опитвам да го обяснявам това нещо, но няма кой да ме слуша
както и не си гледа здравето, кашля и пуши, боли го гърлото и пие бира и съм точно като мама, която се грижи за непослушния си син
но го харесвам и в това намирам някакъв чар и не ми пречи
обичам да се грижа за него и да го виждам щастлив :3
а и е двупосочно, както аз се грижа за него, така и той за мен, така че..
SHPAIdURmeN
11-23-2012, 21:08
Авторке, извинявай обаче човека се издържал сам от 8 клас в него е умряла почети всякаква надежда, но все пак е успял, така че е съвсем нормално да е запазил детето в него, защотото, когато се е справял сам на него освен мечтите друго не му е било на помощ. И щом да си е решил за хоби да му е рапа ами остави го, сам да си решава хобитата, по-дяволите. Имам чувството, че ти направо се опитваш да му промениш живота, най добре прилягащ на теб (като робот който се опитваш да го програмираш за да е в твоя полза(изгода)...).
Остави го да диша. По добре да сте само приятели ако ти самата не се опознаеш по добре. Добре е да се замислиш върху коментарите по горе на писани към теб(авторке).
ShtrudeL
11-23-2012, 21:25
awww дай го насам хахах
Ако бях на негово място сигурно нямаше да ми е добре с теб.
Звучиш ми като хиперактивна персона, която дава зор на хората и им повтаря, че все няма време, все няма за кога, а това е толкова дразнещо и отблъскващо.
Не му стой на главата и не му дудни какво да прави с живота си и кой път да хване, наистина е дразнещо.
Какви зодии сте? ^^
Ти сигурно си огнена/земна, а той водна/въздушна.. е?
ShtrudeL
11-23-2012, 21:36
Аз също нямам нищо против това човек да запази детето в себе си. Работата е там,че при него на моменти е повече от колкото трябва. Много е странно, хем работи,издържа се сам и хем е супер наивен и не знае какво да прави с живота си. Опитва се да усъвършенства хобито си ,но ... според мен той няма талант там. Не знам дали да му кажа истината, тъй като той се занимава с това си нещо от години ,но явно никой не му е казал в очите истината.
Добре де ,ще ви кажа , става дума за рап музика . Не прави кой знае колко смислени рими и използва клишета. Само като чуя началото на песента и направо я спирам. А е правил това нещо с години , клипове си прави ,че чак и албум си е издал(само за него) . Прави някакви 'дуети' с още други аматьори (според мен са такива) и си вярва,че е в бранша. Мечтата му била да стане продуцент...Абе няма лошо човек да си има мечти ,но на 21 години според мен вече трябва да си наясно ,какво става около теб,нали?!
Не знам дали около него хората са същите или са просто лицемери,та никой да не му даде правилна насока или пък да му каже 'Пич,не ставаш' .
Та като цяло е доста неориентиран ,а когато го попитам ,какво иска да прави с живота си ,той сякаш не схваща въпроса или ми отговаря с въпросните си мечти.
Мъчно ми е за него поради тези неща, но наистина сте прави ,че не трябва да се чувствам длъжна и да го приемам като дълг.
Не мисля,че бих издържала на такава роля. Иначе е готин човек, харесвам доста неща в него,но за мен това не е малък проблем.
Иначе относно промяната на двама души във връзката им - аз пък съм 'за', но само ако промяната е положителна. Мисля,че трябва да си помагат и да изграждат себе си заедно,да се учат един от друг и да растат на по-високо ниво . Може би звучи егоистично и претенциозно ,но аз съм взискателен човек и имам цели ,които искам да постигна.
Може би ще му дам още време и ще видя какво ще стане,но мисля да му кажа истината и да му обясня как виждам нещата.
Омг, колко си ужасна. Ти искаш да му се бъркаш в живота до толкова, че едва ли не да 'върви по твоя шаблон'... Не звучиш като загрижена, а като женска, която иска чехълче. Горкото момче, не знам как те търпи.. Сори за думите..
Оправя се сам, работи, има хоби, което обича и дори да не е добър в него, го прави щастлив... какво искаш ти?! Питам?! Вярно... това че не знае какво иска да прави с живота си и т.н. е стряскащо (и при мен го има това до някъде..), но мисля, че прекалено много искаш да имаш контрол над ситуацията..
anonymous708973
11-23-2012, 21:53
Говорили сме си на по- сериозни теми,но като цяло просто не мога да почна да му говоря за някакви теории как се е появила Земята или какво мисли за човешките взаимоотношения и тн. Когато имам проблем не мога да очаквам от него да ми даде съвет ,ако става дума за нещо душевно. Ако става дума за технологии ще ми каже,но ако е нещо друго и ако си говорим по телефона или в скайп - няколко емотиконки и 'не се притеснявай,не се ядосвай' и толкова. Не знае какво да прави в такива моменти.
Не можеш да си представиш колко добре разбирам какво имаш предвид.
Не ти трябва такъв човек, повярвай ми. С него ти е добре, приятно, има привличане и бла-бла, но не е Човекът за теб.
Не се чувствай виновна, че си критична - това е хубаво качество. Ако усещаш, че един човек те дърпа назад, просто го отдалечи от себе си.
Ех ,че сте ми злобнички и слепички . :)
Първо , никъде не съм казала,че му се БЪРКАМ В ЖИВОТА . Това са мои размишления, не съм отишла при него да го правя свое кученце ,ясно ли е ?
Второ, да , в тоя живот печелят само силните и ако виждам,че се заблуждава и си мисли,че ще преуспее в нещо,в което няма хляб ще му кажа, но НЯМА да му натяквам.
Аз искам да му помогна и да му (по)кажа неща,които не знае и той да научи нещо то мен така, както аз искам да науча от него. ТОва го пиша за трети път в тая тема ,но няма кой да прочете,понеже виждате само ''злобата'' в постовете ми .
Големи сте моралисти ,но както и да е .
И спокойно, момчето се чувства много добре с мен в момента. Когато ме попита си давам мнението и се опитвам да му дам някаква насока,а когато го попитах това не му ли пречи ,той отговори ,че се радва ,че му помагам .
И да ,в крайна сметка хобитата и решенията са си негова работа,аз казах това,което виждам ,но не съм тръгнала да го спирам и да му променям живота . (пп. злобари)
После ще ме нападнете защо се защитавам ами,защото тоя форум е за да давате съвети ,а не ,за да обиждате хората,които имат нужда да чуят някъв спокоен съвет ебати...
НО все пак благодаря и на вас за коментарите , и още повече на другите,които просто дадоха съвет без да ме нападат . :)
пп2: понеже някой ме беше попитал ,какви зодии сме - аз съм водолей,а той е близнаци
^Виж сега. Допускаш грешка мислейки, че се опитваш на него да помогнеш. Не е баш така. И моето сигурно ще те подразни, но ми се струва, че си с нагласата, че твоята идея за това какъв трябва да бъде животът му на това момче е по-правилната. Няма да ти пиша цял роман тук, но наистина седни и помисли малко дали изобщо би могла да промениш нещо в подобна ситуация.
Та съветът ми е прост в случая. Има два типа такива хора - едните си дават зор и си преследват мечтите умно и целенасочено, а другите си живеят с илюзията, че нищожните усилия, които полагат (ако изобщо го правят), ще им се отплатят в някакъв далечен период в бъдещето, който така и не идва. Прецени си ти на какъв човек си попаднала.
И впрочем съвсем офтопик - България в момента е в такова положение, че имаш перспективи с каквото и да се занимаваш, стига да си дадеш малко зор. В нета е претъпкано с информация, теория, уроци и какво ли още не на всяяяякакви теми, включително и ... рапиране. Google + Youtube биха били от помощ ако наистина иска да направи нещо сносно. Добави един речник с рими (с каквито също е пълно, включително и на български) + реално някаква идея зад песента и не виждам причина да не извади някое сносно парче. Ако и бийта е добър що да не пробие ... ще пробие, и още как.
anonymous708973
11-24-2012, 09:51
пп2: понеже някой ме беше попитал ,какви зодии сме - аз съм водолей,а той е близнаци
Ти ли си със земен асцендент или той е прекалено въздухар?
Остави. Повечето от писалите са убедени (по необяснима за мен причина), че каквото и да прави човекът до теб, ти си длъжна да го харесваш и подкрепяш. Недей да спориш, загубена кауза е.
pandabear
11-24-2012, 10:14
Аз пък съм мисля, че момчето си е доста окей спрямо положението и обстоятелствата, които се въртят около него. И ако е наивен, то наивността му стига до там, че си мисли, че му е добре с теб. Въобще не мога да осъзная, как може да си щастлив, когато има някой до теб, който да ти казва, че нямаш талант за това, което харесваш да правиш/вършиш.
Била си разбирала от стихове и литература и можеш да дадеш обективно мнение.. Я пак? Кой го казва? Всяко едно изкуство е неразбираемо. Единственото важно нещо е да си щастлив докато го сътворяваш... И аз пиша, и аз творя. Имам доста награди, но никога не бих си позволила да кажа, че някой няма талант и не струват нещата му само защото не ги разбирам и не ги виждам, така както той ги е направил от сърце и душа.
Остави момчето да си живее живота. Според описанието, което си дала въпреки всичко смятам, че ще се справи доста добре.
ledenakrasota
11-24-2012, 10:14
Много позната ситуацията. Превърнеш ли се в майка му, нещата са тръгнали на зле. С трезва преценка винаги помагам на приятелите си или на познати, които имат нужда да споделят нещо и търсят съвет, който да не е от собствената гледна точка, а то няколко аспекта. Психологията много ми е помогнала, но не искам да се превръщам в кошче за душевни отпадъци. :x
Ти се натоварваш с чуждите проблеми и момчето ти ти изсмуква все едно жизнените сили. Чувстваш се изхабена. Това вече е лошо, защото започваш да живееш с неговите проблеми и неговия живот, без да става на въпрос за теб самата. Той се вкопчва в теб като спасителен пояс. Явно е доста лабилен. Не допускай да се обезличаваш. Със сигурност и ти мрънкаш на него, но не трябва да се увисва на рамото, което ти е дадено за опора. Нещата трябва да се балансират.
Аз страшно много бях натоварена с подобен екземпляр, който не беше лошо момче, но се плашеше от най-малкото и все заедно решавахме НЕГОВИТЕ проблеми и въпреки това той продължаваше да мрънка. Бях майка, приятелка и т.н. Когато имах нужда от подкрепа, защото чичо ми почина, баща ми и баба ми получиха бъбречни кризи, вуйчо ми се оперира и то по време на сесията, в рамките на три дни всичко това се случи, него го нямаше, а аз тичах по болниците. Единственото, от което имах нужда бяха думите, че всичко ще бъде наред. Не съм от хората, които стоят и мърморят, а хващам бика за рогата и действам, но за това се иска смелост. Изпадам в тази крайност, докато той беше в другата. Страхуваше се да прочете инфо за интервютата за работа по банките и го дунурках. Никога не ставаше почти въпрос за мои проблеми. Аз съм нямала такива само, защото не говоря за тях.
Това, което искам да кажа е, че няма ли баланс между вас и от двете страни не правите компромиси, колкото и да се обичате, по-добре е да не бъдете заедно, защото само ще се наранявате. Не сте ли на едно интелектуално ниво, нищо хубаво не ви чака. :)
Ти ли си със земен асцендент или той е прекалено въздухар?
Остави. Повечето от писалите са убедени (по необяснима за мен причина), че каквото и да прави човекът до теб, ти си длъжна да го харесваш и подкрепяш. Недей да спориш, загубена кауза е.
Я разясни малко, че ми се губиш ?
Повечето в темата са убедени, че като не я устройва може спокойно да хваща пътя. Аз на нейно място тва бих направил.
Дай твои стихове, за да ти кажем колко ни та бива. Преди да смачкаш, помисли за последствията.
ShtrudeL
11-24-2012, 11:25
Ти се натоварваш с чуждите проблеми и момчето ти ти изсмуква все едно жизнените сили. Чувстваш се изхабена. Това вече е лошо, защото започваш да живееш с неговите проблеми и неговия живот, без да става на въпрос за теб самата. Той се вкопчва в теб като спасителен пояс. Явно е доста лабилен. Не допускай да се обезличаваш. Със сигурност и ти мрънкаш на него, но не трябва да се увисва на рамото, което ти е дадено за опора. Нещата трябва да се балансират.
ох... Вени, почти съм убедена, че тя е активната, която се е 'надвесила' над него и 'проблемите му' без изобщо той да има нужда от това.
Като двама души да са отбор и макар и да правят едно и също в задачата си, единия все ще поправя другия без да има нужда, само защото онзи не го прави по начина на този, който го поправя.. И един вид само единия ще е участник и ще подтиска другия с манията си да стават по неговото.
Всъщност бившия ми приятел беше същия. Имаше си работа, оправяше се сам, но като го питах какво мисли да прави с живота си, нямаше отговор. И аз се дразнех, че няма цели/мечти/нещо, което да преследва, а като заговорехме за 'проблеми' се стигаше до 'а, ти само си въобразяваш..', но осъзнавам каква грешка съм била допуснала тогава.. Просто имахме различни виждания за нещата. По-добре остави твоето момче и го остави да си живее живота както си иска.
anonymous708973
11-24-2012, 12:30
Я разясни малко, че ми се губиш ?
Повечето в темата са убедени, че като не я устройва може спокойно да хваща пътя. Аз на нейно място тва бих направил.
Не е казано, че след като обичаш някого, си длъжен да харесваш начинанията му, които определено не ти се виждаш печеливши и оправдаващи инвестицията от време, усилия и пари.
fenikss_
11-24-2012, 13:09
Не е казано, че след като обичаш някого, си длъжен да харесваш начинанията му, които определено не ти се виждаш печеливши и оправдаващи инвестицията от време, усилия и пари.
^^ Ако обичаш човека до теб,трябва да го приемаш с всичките му недостатъци и кусури.
Четейки тази тема се мисля за възможно най-отвратителния човек, понеже съм точно като авторката.
Но да. Някой ден ще се променя - уж, ако хората изобщо се променяли.
Или ще си намеря някого, който да смятам за достатъчно оправен, за да не си мисля как не живее живота си както трябва.
^вече знам, че ще има коментар коя съм аз да си мисля кой как си живее живота. Океееей.
Оф..
Много се сдухах : (
fenikss_
11-24-2012, 13:22
^^ или ги приемате квито са ,a именно непорастнали деца ,или се опитвате да ги промените,но ще отнеме много време дори години...
нищо няма да отнеме, щото ще си тръгнат от теб скоропостижно.
не можеш да промениш човек.
можеш само да му се дразниш и същевременно да осъзнаваш как ти си никой, за да му направляваш живота - дори на теб той да ти изглежда жалък.
не знам.
не знам защо съм така. никога не съм можела да се освободя от чувството си за контролиране.
в крайна сметка губя всичко, но никога не съм в мир със себе си : ?
ще видим.
идва Нова година...
fenikss_
11-24-2012, 13:56
^^ jghgh,всичко е възможно,но изисква свойте тънкости и хитрости.
С женска хитрост всичко можеш да постигнеш.
не би трябвало да е така.
в любовта не трябва да има надмощие или контрол
или тайни тактики да става на твоето.
направо ме боли да го изприказвам това.
човек понякога има доста да се учи на сносни човешки отношения.
kalpazanka
11-24-2012, 14:22
И аз не понасям това с женските хитрости и вмешателствата- вижда ми се подмолно, грозно... израз на безсилие. Затова не си и напъвам мозъка в тази посока. Предпочитам чисти и ясни взаимоотношения, а не игри на надмощие и състезания Кой е по- по-най- (хитър).
fenikss_
11-24-2012, 14:51
^^ Така е принципно,но,ако не става с ,добро,сменяш тактиката.Всяка жена с малко повечко хитрост може да постигне каквото иска.С тактика,хитрост и тънкост.Това е вродено у нас жените,а повечето мъже са наивни..
SHPAIdURmeN
11-24-2012, 14:51
И като вся друга тема автора, като спре да си пише по темата започват големите обсъждания на кръглата маса. :D Кой как би постъпил ала бала. Изчакайте авторката да пише вие тука в някаква дискусия я превърнахте тая тема.
е, кво значи "ако не става с добро"
на първо време не трябва да имаш никакво желание да променяш човек, та да ти се налага да пробваш с добро или с лошо.
повтарям си това, за да си го набия в главата... можеше да не бъркам толкова и още да сме заедно, сигурно. оф.... боже.
ужасно ми е криво тези дни.
оставете ме да си бръщолевя : (
fenikss_
11-24-2012, 14:56
Ми значи,че или не те обича достатъчно,ако поне не пробва да се промени заради теб или просто не може.В такъв случай трябва да му помогнеи и така,че без да се усети,защото мъжете мразят да ги контролират и напътстват,а това може да се постигне и с хитрост ,не е нужно той да разбира дори.
И като вся друга тема автора, като спре да си пише по темата започват големите обсъждания на кръглата маса. :D Кой как би постъпил ала бала. Изчакайте авторката да пише вие тука в някаква дискусия я превърнахте тая тема.
Ми то повече от половината не схванаха за какво говоря,ама няма нищо. Някои ме нападнаха,но после решиха да сменят 'тактиката' , пък други видяха себе си в мен,какво да се прави .
Аз казах вече ,какво смятам да сторя и това е. :)
е, аз напъъълно те разбирам - само че за наше удоволствие или не, другите са прави, въпреки че мненията им бяха изразени агресивно и крайно критикарско, но си е така.
не можеш да му се бъркаш в живота.
хубаво е, че си казваш честно мнението.
не е хубаво, обаче, ако се опитваш да контролираш все пак живота му или да го откажеш от хобито му (колкото и сакат да е в него, а аз мога да ти повярвам в това; въпросът е, че щом това го прави щастлив, нека го прави, независимо дали ще успее или не).
да се занимава с това, което обича
изкусително е да даваме наклон на живота на хората, но в никакъв случай не е правилно да го правим.
казвам го, защото се разпознах във всичко изкритикувано от щруделите, мруделите и всички останали.
животът на хората си е техен. обективно погледнато, доколкото тва е възможно, те може и да не си живеят живота 'правилно', ама пък кои сме ние да ги поучаваме.
прегръдки и емоционална подкрепа,
вечно на тези, които са онеправдани (в случая изкритикувани,нападнати и етц)
jghgh : D
fenikss_
11-24-2012, 16:12
^^ jhggh,аз попринцип обичам да контролирам :D признавам си :d ама и той е същият и нали знаеш 2 остри камъка не мелят брашно..
Niakoitam
11-24-2012, 16:25
Ти искаш ли нещо с него? Изключи всичките му негативи, концентрирай се само върху хубавите му ( според теб ) черти.
Искаш ли този човек да ти бъде спътник в живота? Искаш ли да бъдеш всеки (може и не точно всеки) ден с него?
Искаш ли да правиш секс с него, да го ОБИЧАШ?
Когато отговора на всичките тези въпроси стане ДА, това ще бъде момента, в който ти вече няма да забелязваш толкова кусурите му и ще се наслаждаваш на него самия.
Защото всички имаме кусури, никой не е перфектен, но смисъла на любовта е да го обичаш Въпреки тях.
А според мен ти в момента просто си пренасочила желанията си към това момче, защото не получаваш нещо от другата страна. Разбра ме.
Много съгласен съм с това.
Ти искаш да му се бъркаш в живота до толкова, че едва ли не да 'върви по твоя шаблон'... Не звучиш като загрижена, а като женска, която иска чехълче. Горкото момче, не знам как те търпи.. Сори за думите..
Оправя се сам, работи, има хоби, което обича и дори да не е добър в него, го прави щастлив... какво искаш ти?! Питам?! Вярно... това че не знае какво иска да прави с живота си и т.н. е стряскащо (и при мен го има това до някъде..), но мисля, че прекалено много искаш да имаш контрол над ситуацията..
И с това също.
А пък относно това:
Ако мислиш,че момчето си струва,бъди с него.
И аз не обичам по-..как да го кажа,романтични момчета,защото някой път стават много досадни и големи лепки, лично аз не бих била с такъв човек.Ще му кажа деликатно,че неискам да сме заедно,само приятели, но нищо повече.Харесвам истински мъже,мъже на място.Да усещам мъжкото му присъствие, и че той е мъжът в къщи.Този тип, момчета,които аз харесвам са по-грубички, но аз такива харесвам,поне знам,че мога да разчитам на него.Дава ми съвети ,помага ми и така.Както има една приказка.. ''жената не ти ли има страха'',лошо е... не да те бие итн,просто да се усеща кой е мъжът и шефа в къщи.Главата на семейството.3драво стъпил на земята.
Все повече разбирам, че наистина и напълно си си виновна сама за нещата, за които се оплакваш в темата на Youcannotimagine.Може да пробваш да вникнеш в думите ми ако имаш желание :)
klimatronik
11-24-2012, 17:14
убий го
накълцай го с нож докато е завързан на леглото 44 пъти после извади сърцето му и го изяж , тури на мястото му една граната и бегай
като избухне може да си направиш супа от разпльоканите му червени кръвни телца
djipsito
11-25-2012, 01:54
убий го
накълцай го с нож докато е завързан на леглото 44 пъти после извади сърцето му и го изяж , тури на мястото му една граната и бегай
като избухне може да си направиш супа от разпльоканите му червени кръвни телца
.... и заживели щастливо.