View Full Version : Противозачатъчните и тютюнопушенето...
LadyTerrible
11-24-2012, 17:27
Здравейте ! Преди известно време,лекарят ми ми изписа противозачатъчни Ясмин и трябва да ги започна днес.Когато прочетох листовката,обаче,видях ,че пушенето е противопоказно при приема на тези хапчета (особено над 35г възраст).Аз съм на 17 години и не съм сериозен пушач - в нормални дни пуша по 4,5 цигари на ден,даже и по-малко,но като излизам по кафета и тнт. мога да изпуша и цяла кутия.С лекаря ми не сме засягали темата за пушенето до този момент,а и аз лично нямам желание.Въпросът ми е : някоя от вас има ли информация по този въпрос и какво бихте ме посъветвали. Благодаря ви, :)
Violenza
11-24-2012, 17:44
Аз не знам каква информация търсиш, при положение, че на самата листовка си пише, че е противопоказно.
LadyTerrible
11-24-2012, 18:03
Питам дали някоя съфорумничка е пила Ясмин и дали е пушила ... и дали случайно има информация от приятелки или от някъде изобщо?
SisiStrange
11-24-2012, 18:22
Ем, няма да те убие, но не е препоръчително. Когато пиех противозачатъчни пушех супер рядко. По 1-2 месечно. Нещо от този сорт. Не може всички удоволствия на куп. 8-)
xXxPETYAxXx
11-24-2012, 18:26
Е, да но то и на самите цигари си пише, че "Пушенето убива", ама пак си ги пушат хората. Възможно е противозачатъчни + тютюнопушене да доведе до тромбоза, но е възможно и от пушенето да хванеш рак,..така че де да знам. Аз не съм спряла цигарите напълно, а също пия Ясмин.
LadyTerrible
11-24-2012, 18:31
По колко пушиш на ден? При нередовните пушачи риска е по-малък предполагам.
Сега говорих с един познат фармацевт на тази тема и ето отговора му : "мисля,че не е толкова страшно да се пуши"
Съветвам те да се ограничаваш в пушенето,ако това може да ти навреди сериозно . Все пак няма да е лошо да се консултираш с някой лекар,ако ти е трудно да спреш с цигарите.
xXxPETYAxXx
11-24-2012, 18:34
Ох, аз пуша различно - има дни, в които пуша към 8 цигарки, има дни, в които не пуша въобще.
rusoto_baby_f
11-24-2012, 22:13
Аз пия Диане 35 и пуша..До сега не се е оказало проблем
kalpazanka
11-25-2012, 12:10
Мда, на фона на контрацептивите пушенето ви е направо бял кахър.
SisiStrange
11-25-2012, 13:05
^ Не е лъжа.