Влез

View Full Version : Обичаме се,но имам нужда от съвет

onegirlll
11-25-2012, 08:33
Аз съм на 20,той на 25,заедно сме от 5 години.Много сме преживели заедно-разбрахме какво е да чувстваш любовта,имахме прекрасни и незаменими мигове.Хора,не се съмнявайте и за миг,че съществува истинска любов,аз се докоснах до нея,изпитах я -това е най-невероятното нещо,което се бе случило в моя самотен дотогава живот.Да почувстваш любовта е като да те докоснат с вълшебна пръчица-вълшебно преживяване.
Та,с моя човек не сме си изневерявали ,но пък и ние като всяка двойка имаме някои проблеми.И те са следните:

От известно време наблюдавам спад на итереса му към мен-предпочита да прави други неща вместо да се видим,все аз съм тази ,която намира начин да се видим и се притеснява дали ще се видим,а на него сякаш му е все едно.Изглежда някак равнодушен.Питам се дали не съм му омръзнала?Или пък си втълпявам?!Говорих с него-той отрече.Непрекъснато ми казва колко много ме обича,но на мен някак не ми е достатъчно.Хиляди пъти ми е доказвал колко ме обича,но нещо липсва.Аз ли сбърках някъде ,не знам.Има и друго.Той беше на работа в чужбина -неперекъснато се чувахме и се държеше толкова мило към мен,казваше как нямал търпение да се върне да ме прегърне,да ме докосне,как аз съм всичко за него ,а сега когато си е тук не ми ги казва тези неща.Много го обичам ,но не знам как да се държа ,за да насочи интереса си отново към мен.Трябва ли да се отдръпна?Посъветвайте ме ,моля!Благодаря ви!

miki589
11-25-2012, 08:40
За жалост винаги така става ;( и аз се докоснах и в момента го правя но накрая всичко ще приключи ..

bitchwolf
11-25-2012, 09:00
От това, което си написала за него едва ли интересът му към теб го няма. 5 години както и да ги гледаме са си много време. Няма как да е като в първите месеци. Просто всяка дълга връзка си преминава през своите периоди. Съветът ми е да не броите кой какво прави за другия, защото ще съсипете хубавите взаимоотношения. Не го мисли просто. Обичаш този човек и той те обича. Понякога единия ще прави компромиси и ще дърпа връзката, понякога другия. Имай му доверие. Тия малки неща, ако ги пренебрегнеш ще избегнеш това да станат големи, а ако станат големи наистина ще има за какво да се притесниш. :)

prosto_chovek
11-25-2012, 09:02
именно.

Chacho
11-25-2012, 09:05
Според мен е просто период за него.

LadyDi
11-25-2012, 09:41
От това, което си написала за него едва ли интересът му към теб го няма. 5 години както и да ги гледаме са си много време. Няма как да е като в първите месеци. Просто всяка дълга връзка си преминава през своите периоди. Съветът ми е да не броите кой какво прави за другия, защото ще съсипете хубавите взаимоотношения. Не го мисли просто. Обичаш този човек и той те обича. Понякога единия ще прави компромиси и ще дърпа връзката, понякога другия. Имай му доверие. Тия малки неща, ако ги пренебрегнеш ще избегнеш това да станат големи, а ако станат големи наистина ще има за какво да се притесниш. :)
This. :)

Не го притискай, защото може да се почувства задушен и да избяга. Просто остави нещата да се развиват естествено.

marilyn
11-25-2012, 12:40
Толкова време сте заедно, няма как да е като в първите месеци. Не знам каква ви е програмата и на 2мата (с какво се занимавате и колко сте заети), но е нормално да си намира някакви интересни неща за правене и вниманието му да не е насочено 100% към теб. Това не е лошо или грешно, стига да намира все пак време и за теб.

fenikss_
11-25-2012, 17:28
This. :)

Не го притискай, защото може да се почувства задушен и да избяга.
Именно,вече се е почувствал задушен .А това е много лошo.Сега ще почне да се оглежда на страни,да търси нови ''приключения'',за да си ''почине'' от теб.
Остави гo,не го търси,не му пиши,не му звъни.
Той сам ще те потърси,като се зачуди сега къде ли си,с кой ли си,защо не му звъниш и не го търсиш.
Нещо ще почне да го гризе от вътре и пак ще те потърси.Така ще стане,ако не си му досадила вече прекалено много,и не си вече бита карта.

bitchwolf
11-25-2012, 19:01
^Не ги харесвам тия сценарии да го подхлъзвам психически, за да си помисли някви неща като не му се обаждам и т.н. Супер незряло е за зряла връзка.

fenkaaa
11-25-2012, 22:04
5 години не са никак малко време.От една или друга страна,трябва да приемеш,че интересът му към теб не е вече такъв,какъвто е бил в началото,както казаха по-нагоре.

TROLLDADLOLCAKE
11-25-2012, 22:18
Според мен просто за тези 5 години сте правили едни и същи неща , т.е - сиво ежедневие , всеки божи ден едно и също , просто разнообрази малко , направи нещо за него , което до сега не си правила , примерно ако до сега сте ходили на кафе и на разходка , го заведи на кино ..
Втория варянт .. Ти каза , че е бил в чужбина ? Струва ми се възможно да е срещнал друго момиче там , било в бар/дискотека , да се е запознал и просто да е направил нещо , за което сега се чувства виновен и един вид го е срам да те погледне , може и да се е влюбил в друга и сега да е пред дилема м/у теб и нея .. въобще всичко е възможно .. най - добре седни и си поговори с него като човек .. щом 5 години е бил толкова добър и искрен с теб , би трябвало да ти каже от къде идва проблема.Дано всичко бъде окей.Успех!

rusoto_baby_f
11-25-2012, 23:05
Според мен е просто период за него.

и аз така мисля..
Всеки си има такива моменти, но всеки ги преживява различно..

fenikss_
11-26-2012, 03:52
^Не ги харесвам тия сценарии да го подхлъзвам психически, за да си помисли някви неща като не му се обаждам и т.н. Супер незряло е за зряла връзка.

^^ И психическото подхлъзване се налага понякога....

Chacho
11-26-2012, 08:23
^^ И психическото подхлъзване се налага понякога....

Както и изритване от връзката след това.. понякога ;)

Blab
11-26-2012, 08:36
долу женските игри!
//които все повече мъже играят...

LadyDi
11-26-2012, 09:04
Както и изритване от връзката след това.. понякога ;)
Като пораснат ще осъзнаят, че всъщност няма нищо хубаво и смислено в тези... "подхлъзвания". Психологическата игра може да се играе на съвсем друг фронт от това умишлено да подвеждаш някой да си мисли това, което искаш, за да постигнеш целта си. Детинско е и е глупаво, но им прости. Не са се сблъсквали със сериозен проблем.

Chacho
11-26-2012, 09:18
Като пораснат ще осъзнаят, че всъщност няма нищо хубаво и смислено в тези... "подхлъзвания". Психологическата игра може да се играе на съвсем друг фронт от това умишлено да подвеждаш някой да си мисли това, което искаш, за да постигнеш целта си. Детинско е и е глупаво, но им прости. Не са се сблъсквали със сериозен проблем.

Прощавам им, само ги провокирам да си преосмислят позицията. Ако не успея аз, то животът непременно ще ги научи.

LadyDi
11-26-2012, 09:24
Прощавам им, само ги провокирам да си преосмислят позицията. Ако не успея аз, то животът непременно ще ги научи.

Ти няма да успееш :) Специално тази възрастова група (и би трябвало да го знаеш, щото си минал оттам) рядко заобикаля камъка, ако първо не се спъне в него :)

marsita
11-26-2012, 09:42
onegirlll, не бива да очакваш нещата между вас да са както от преди 5 години. Всеки се променя с времето, а първоначалните чувства преминават в други. За да си бъдете интересни, можете да правите много любими неща заедно. Но смятам, че е важно всеки да има своето лично време, в което другия няма място. Това е по-здравословно за връзката, иначе ще си омръзнете тотално. Не го закачай, ако той иска да прави нещо, в което ти не си включена....Вместо това, си намери ново хоби или се виждай по-често с приятелките си. Води активен социален живот. Ние, жените, по-често стигаме до такива мисли, сякаш... Така че, внимавай да не го изплашиш, ако си по-настоятелна, че има някакъв проблем. Според мен, за него това е един момент от живота и едва ли му обръща особено внимание...

Godzilla
11-26-2012, 18:53

Не може да си постоянно искрен с хората около теб, защото може да изиграеш лоша шега на всички. Затова е добре понякога да се премълчават разни неща или да се "играят игрички". Не постоянно. Само понякога. Не искам да дам тук конкретен пример за това как може да се изиграе лоша шега, но има такъв вариант.

А относно темата: Виждам, че всички пишат успокоителни постове, но аз пак май ще трябва да съм песимистът в цялата история.

Ще го кажа на кратко: Ако от тук нататък, в живота на приятелят ти се появи друга жена, която да покаже интерес към по-близки отношения с него - връзката ви ще приключи.

LadyDi
11-26-2012, 18:57
Не може да си постоянно искрен с хората около теб, защото може да изиграеш лоша шега на всички. Затова е добре понякога да се премълчават разни неща или да се "играят игрички". Не постоянно. Само понякога. Не искам да дам тук конкретен пример за това как може да се изиграе лоша шега, но има такъв вариант.
Има разлика между това да премълчиш и това да подведеш някого против него самия, за да ти е угодно на теб.

Godzilla
11-26-2012, 19:30
Има разлика между това да премълчиш и това да подведеш някого против него самия, за да ти е угодно на теб.

Говорех за точно това. Да не звъниш на сила на някой, за да го накараш да си мисли за теб. Ако споделяш постоянно на някой чувствата и мислите си, той може да се почувства добре, но може и да се уплаши, или успокои за това, че ти винаги ще си там. Да те вземе за даденост.

marsita
11-27-2012, 13:43
Това да те вземат за даденост се получава много често, когато започнеш да прекаляваш и да даваш всичко от себе си. Да се разтвориш пред другия напълно и грам да не си му интересен... Така много лесно ще погледне към чуждото и новото.

IseeDEADbodies
11-27-2012, 13:56
Драма, драма и пак драма ! Ейййй, на вас все нещо не ви изнася, бе. Все търсите под вола - теле ! Еми, много ясно бе, мацко, човека има и други неща в живота си освен теб. НОРМАЛНО Е ! Ти к'во искаш да е обсебен от теб ? Ама все пак логиката ти е от женски пол, така че не съм много изненадан от това което казваш. Проблем няма, просто пак казвам - човека има и други неща за вършене освен това да е с теб 24/7. Проблема е в главата ти, и ако не спреш да си пренабиваш "филма", проблема наистина ще се появи.

dimitar_ak
11-27-2012, 14:01
Вкарала си се във филма. Това са нормални периоди при една по-дълга връзка. Те продължават толкова дълго колкото вие им позволите. Сега е моментът отново да разпалите пламъка. Любовта е като огън, който постоянно трябва да се подклажда. Как да го направите знаете вие. За 5 години се познавате и сигурно лесно може да ви хрумне нещо мило, с което да се трогнете.

granger
11-27-2012, 14:17
.Непрекъснато ми казва колко много ме обича,но на мен някак не ми е достатъчно.Хиляди пъти ми е доказвал колко ме обича
Замисли се над това.
Просто улягате. Няма как след 5 годишна връзка, да е като в началото с пеперудки и тн и тн.
Щом се обичате, не сте си изневерявали и тн... ние женските имаме това много тъпо качество да човъркаме надълбоко без да има смисъл - обичате се,верни сте си - живейте си живота с кеф.
А и да попитам...самооо нещооо... възнамерявате ли да живеете заедно или ще си я карате пак така?

onegirlll
11-27-2012, 15:16
.Непрекъснато ми казва колко много ме обича,но на мен някак не ми е достатъчно.Хиляди пъти ми е доказвал колко ме обича
Замисли се над това.
Просто улягате. Няма как след 5 годишна връзка, да е като в началото с пеперудки и тн и тн.
Щом се обичате, не сте си изневерявали и тн... ние женските имаме това много тъпо качество да човъркаме надълбоко без да има смисъл - обичате се,верни сте си - живейте си живота с кеф.
А и да попитам...самооо нещооо... възнамерявате ли да живеете заедно или ще си я карате пак така?

Ние всъщност сме сгодени :)
Благодаря на всички за мненията!

Godzilla
11-27-2012, 15:52
Ние всъщност сме сгодени :)

Сгодени на 20 и 25 от първа любов? Toxic!
Щом сте сгодени, изобщо не е мястото във форума да пишеш. Цял живот ли ще се допитваш до чуждо мнение при съмнение в чувствата? Загубата на пламъка само ще се увеличава от тук нататък и в това може да си убедена.

Шансовете са, че той все повече ще гледа на страни, а ти по едно време ще започнеш да следваш примера му.

Много ви е рано, но дано да не съм прав, или вие да сте някакво изключение от останалите 99%.