View Full Version : Кой телефон предпочитате?
sweetxstar
11-27-2012, 07:06
Ако някой от вас има единият от двата, ме посъветвайте кой е по-качествен или хубав :D
Nokia Lumia 900 или samsung galaxy ace plus?
xXxAngerfisTxXx
11-27-2012, 07:20
Android ! Махай тъпия WIndows Mobile... самсунга !
Android ! Махай тъпия WIndows Mobile... самсунга !
нда, определено андроид е по-добър вариант, въпреки че с моята хпериа х8 като може да се обновява само до 2.1 е много тъпо, ама..шанс..
Nam3less3
11-27-2012, 09:26
Хардуерно е по-добра нокиата, но няма да има ъпдейт до страхотния Windows Phone 8, а galaxy ace plus не е с яки характеристики, абе дай малко повече пари и си вземи нещо по-така.
Аз съм с андроид(galaxy s 2) но бих си взел нещо с wp8, като lumia 920, искам нещо иновативно.
sweetycherry33
11-27-2012, 10:06
Nokia Lumia 900 ! аз съм с нея няма да намериш по - добър телефон ... мани ги тия смотани самсунг дето се развалят на 1 - вата година. имах самсунг galaxy s 2, но само за 2 месеца ... тъпия телефон се развали БЕЗ ДА СЪМ ГО ДАВАЛА НА НИКОЙ, БЕЗ ДА СЪМ ГО ИЗПУСКАЛА.казала, че било непоправимо...както и да е, няма да изпадам в подробности..
лумиата е просто страшен телефон има всичко, което искаш !!!
Nam3less3
11-27-2012, 10:10
Nokia Lumia 900 ! аз съм с нея няма да намериш по - добър телефон ... мани ги тия смотани самсунг дето се развалят на 1 - вата година. имах самсунг galaxy s 2, но само за 2 месеца ... тъпия телефон се развали БЕЗ ДА СЪМ ГО ДАВАЛА НА НИКОЙ, БЕЗ ДА СЪМ ГО ИЗПУСКАЛА.казала, че било непоправимо...както и да е, няма да изпадам в подробности..
лумиата е просто страшен телефон има всичко, което искаш !!!Нищо не знаеш, аз съм с galaxy s 2(той стана смартфона на 2011та ;) ) откакто излезе и толкова е бил изтърван и удрян и пак си бачка на макс, lumia 900 няма по-добър дисплей нито по-добра камера от него, и е с Windows Phone 7 която е гадна, и няма да получи ъпдейт до хубавия windows phone 8, т.е. още преди да си го купи човек е безперспективен. И на wp7 му липсват страшно много неща, в сравнение с galaxy s2(има 3 пъти по-малко функции и 10 пъти по-малко аппс за него).
Това, че си попаднала на лоша бройка(и нещо може и да са те излъгали) не значи нищо в голямата картинка, където само самсунг и епъл са играчи.
Та да си купуваш нещо с wp7 е глупаво, аз бих си взел lumia 920 или 820, първият има вече хай-енд хардуер, и са с Windows Phone 8(NT kernel).
Иначе специално от тези 2та от темата, нокиата, просто щото е по-добра като апаратна част.
Momicheto:)
11-27-2012, 11:13
В никакъв случай не си купувай Самсунг. Б*клуци. Нокиата почти винаги е по-добрият вариант.
ЕДИТ: Имала съм 2 телефона самсунг. Издържаха точно по 1-2 месеца. Като единият си беше доста скъпичък, не беше някакъв евтин, да кажеш, че заради това се бъгна/счупи.
Nam3less3
11-27-2012, 11:21
В никакъв случай не си купувай Самсунг. Б*клуци. Нокиата почти винаги е по-добрият вариант.
ЕДИТ: Имала съм 2 телефона самсунг. Издържаха точно по 1-2 месеца. Като единият си беше доста скъпичък, не беше някакъв евтин, да кажеш, че заради това се бъгна/счупи.Нокиа последните години никой не си ги взимаше, като става въпрос за качествени и скъпи смартфони самсунг и епъл държат пазара. Сигурно си имала някой второразрядни модели, те имат прекалено много но трябва да знаеш какво да си купуваш.
В момента самсунг са лидер и при смартфоните, таблетите, лаптопите и ултрабуците, и телевизорите, имат все от най-качествените модели, знам хора на които цялата им техника е на самсунг и са нереално добри.
DaNGeRousLy
11-27-2012, 15:18
нда, определено андроид е по-добър вариант, въпреки че с моята хпериа х8 като може да се обновява само до 2.1 е много тъпо, ама..шанс..
Има ли желание, има и начин .. :D
Моята X8-ца е с 4.0.4 :)
sweetycherry33
11-27-2012, 19:33
Нищо не знаеш, аз съм с galaxy s 2(той стана смартфона на 2011та ;) ) откакто излезе и толкова е бил изтърван и удрян и пак си бачка на макс, lumia 900 няма по-добър дисплей нито по-добра камера от него, и е с Windows Phone 7 която е гадна, и няма да получи ъпдейт до хубавия windows phone 8, т.е. още преди да си го купи човек е безперспективен. И на wp7 му липсват страшно много неща, в сравнение с galaxy s2(има 3 пъти по-малко функции и 10 пъти по-малко аппс за него).
Това, че си попаднала на лоша бройка(и нещо може и да са те излъгали) не значи нищо в голямата картинка, където само самсунг и епъл са играчи.
Та да си купуваш нещо с wp7 е глупаво, аз бих си взел lumia 920 или 820, първият има вече хай-енд хардуер, и са с Windows Phone 8(NT kernel).
Иначе специално от тези 2та от темата, нокиата, просто щото е по-добра като апаратна част.
А колко от 20 000 - те си приложения използваш?10?
xXxAngerfisTxXx
11-27-2012, 19:33
Самсунг били боклуци, а са най-продаваните телефони в момента :D Тая Нокия Пумия единственото по-хубаво е хардуера, но операционната е ужас. Един от класа си взе Пумия 800 и чакаше ъпдейт за уиндоус-а и за да може да включи блутота, щото го нямаше в опциите и :razz: и аз бях хейтър на андроид, бях симбиан фен (Nokia) имах 6600, N95 8GB, 5800 но като взех Xperia Miro-то... за 10000 симбиана и уиндоус мобайла не я давам. Безброй приложения за андроид.
sweetycherry33
11-27-2012, 19:36
+ тва досега съм си купувала САМО самсунзи ... от НИТО ЕДИН НЕ СЪМ ДОВОЛНА.от нито един приятел не съм слушала да говори добри думи за прословутия самсунг и особено за галакситата (уникални на външен вид)
DaNGeRousLy
11-27-2012, 20:07
+ тва досега съм си купувала САМО самсунзи ... от НИТО ЕДИН НЕ СЪМ ДОВОЛНА.от нито един приятел не съм слушала да говори добри думи за прословутия самсунг и особено за галакситата (уникални на външен вид)
Както вече написаха Samsung е най-продаваната марка телефони тази година и единствен конкурент му е Apple, така че твоя приятел няма думата. Няма смисъл да съдиш по старите им модели .. :)
тоя телефон е най-добър и най-изгоден !
http://goo.gl/VGpn9
Да умреш !
Nam3less3
11-28-2012, 09:34
А колко от 20 000 - те си приложения използваш?10?
Първо има 600 000 приложения, и доста важни и интересни засега липсват в wp, а остави приложенията, говоря за базова функционалност.
+ тва досега съм си купувала САМО самсунзи ... от НИТО ЕДИН НЕ СЪМ ДОВОЛНА.от нито един приятел не съм слушала да говори добри думи за прословутия самсунг и особено за галакситата (уникални на външен вид)Все едно мнението ти тежи повече от това на пазара, на техническите експерти и на ревютата/класациите. Следващият път запали една свещичка преди да си купиш техника, явно все попадаш на дефектни бройки. А най-много дефектни има галаксита и айфони(просто щото най-много се произвеждат), но като проценти дефектни от общия брой мога да назова други марки.
А и темата е сбъркана, щото лумиата е доста по-скъпа от самсунга, очевидно могат по-добри телефони да се намерят за тая цена.
sweetycherry33
11-28-2012, 11:08
Първо има 600 000 приложения, и доста важни и интересни засега липсват в wp, а остави приложенията, говоря за базова функционалност.
Все едно мнението ти тежи повече от това на пазара, на техническите експерти и на ревютата/класациите. Следващият път запали една свещичка преди да си купиш техника, явно все попадаш на дефектни бройки. А най-много дефектни има галаксита и айфони(просто щото най-много се произвеждат), но като проценти дефектни от общия брой мога да назова други марки.
А и темата е сбъркана, щото лумиата е доста по-скъпа от самсунга, очевидно могат по-добри телефони да се намерят за тая цена.
Да...аз начи винаги попадам на дефектни така ли ?
Nam3less3
11-28-2012, 11:11
Да...аз начи винаги попадам на дефектни така ли ?Има малък шанс, все пак кажи кои са самсунзите които си купувала.
sweetycherry33
11-28-2012, 11:15
Има малък шанс, все пак кажи кои са самсунзите които си купувала.
ами първия ми самсунг беше ужасен - samsung s5230
Samsung Galaxy Ace s5830
Samsung Galaxy S2
и още един ама му забравих името ... беше преди 5 години
Nam3less3
11-28-2012, 11:43
ами първия ми самсунг беше ужасен - samsung s5230
Samsung Galaxy Ace s5830
Samsung Galaxy S2
и още един ама му забравих името ... беше преди 5 годиниАми първия нормално да е ужасен за такава ниска цена(или едно време да е бил по-скъп но това не значи че е бил момента за купуване на тъчскрийн телефон) - малък резистивен тъчскрийн(може да те заболят пръстите) и въобще никакви екстри, ОС или бързина.
Втория е бюджетен смартфон с андроид - става, освен ако не си го направила на играчка, все пак няма мощен хардуер, но хората са доста доволни от него за цената му.
Третия е най-добрият смартфон на 2011та, няма слабо място, освен ако не си го счупила или е бил дефектен, но тогава магазина трябва да ти даде нов :) Аз съм с него и е изтърван дузина пъти, и по дисплей и под всякакви ъгли е падал и летял от 2 метра, и има само малки драскотини към момента, от година и половина работи на макс и дълго време трябваше да мине, за да излезе друг смартфон от неговия ранг.
Преди 5 години самсунг има само няколко добри телефона(пак доста добри за времето си), сега е друга картинката.
Специално s5230 е уникалното телефонче за тези,които използват телефона като телефон!Единия ми телефон е точно такъв - за 3 години и разговори по него средно на 2-3 часа на ден батерията му все още държи по седмица,а и качеството на разговора (било то през слушалки,през самия телефон или на високоговорител) е адски добро и изчистено.
Разбира се друг е въпроса,че няма екстри,нооо аз телефоните ги използвам само като телефони,а като искам екстри си използвам другите "играчки" :)
Между другото никога не съм харесвала Нокия и то главно заради батерията :? Адски много говоря по телефона и ми се налагаше да си мъкна зарядното с мен :?
ами аз предпочитам нокиа лумиа 900 :)
Nam3less3
11-28-2012, 12:10
Темата е за смартфони - аз ако ползвах телефон само за говорене, значи трябва да си нося в джоба мп3 плейър, видеоплейър, хд видеокамера, e-book reader, интернет таблет, game конзола, gps навигация, и още не знам какво.
Яко е да имаш всичко това + още много нови технологии в едно тънко устройство с голям тъчскрийн с уникален дисплей и резолюция(вече има смартфони с full hd резолюция, същата като на новите телевизори).
^ Ти дори не разбра с к'ва цел ги написах тия неща ... Както и да е,точно сега ме мързи да обяснявам :)
Game_Fan98
11-28-2012, 13:13
Вземи събери повече пари и си купи Galaxy S3 или Lumia 920.
Мисля,че лумията ще излезе до март месец в България.
Сега се нарежда до Samsung Galaxy и iPhone
Върл фен съм на нокията, но старите модели. Тези по-новите лимий не ме кефят нещо точно заради уиндолса. За андроид има къде-къде по-хубави Apps и до момента не съм чувала никой да се оплаква от новите модели на самсунг. So - самсунга ми е по-насърце от двата. Аз искам galaxy s III ама...
youonlyliveonce
11-29-2012, 11:31
SAMSUNG :3 искам samsung galaxy ace plus, aма друг galaxy ми взеха, че беше много скъп :-D
Nam3less3
11-29-2012, 13:47
Върл фен съм на нокията, но старите модели. Тези по-новите лимий не ме кефят нещо точно заради уиндолса. За андроид има къде-къде по-хубави Apps и до момента не съм чувала никой да се оплаква от новите модели на самсунг. So - самсунга ми е по-насърце от двата. Аз искам galaxy s III ама...Аз не познавам фен на нокиа и то на старите модели, заради тях фалираха почти, точно благодарение на уиндоус(ОС от ранга на android и ios) нокиа има шанс да се върне на пазара. То старите им модели са ужасни.
Иначе от тези 2та от темата въпреки всичко нокиата е по-добрата но и по-скъпата.
Не, не, не. Говоря за моделите дето са от преди 8-10 години. Танковете :д
black pearl
12-03-2012, 14:47
По добре самсунга ;) Но иначе ти препоръчвам S II или S III :)
Nam3less3
12-03-2012, 16:23
Абе що не погледнахте телефоните, преди да гласувате, естествено че лумиата е по-добрата:
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4578&idPhone2=4397
Макар че и 2та не са оферта де.
Аз имам Samsung Galaxy Ace, уникален е!
Mladenoff
12-03-2012, 16:56
Като заговорихте за ъпдейти, да ви убия ли темата веднага :D Взимай си iPhone, без значение кой, дори 3GS има ъдейт до iOS 6.1 и ще има поне до 2013. Поне да ти е мирна главата от аматьорски изпълнения :P
Аз искам galaxy s III ама...
Гъзария е, да. Но от първото падане върху сензора се чупи.
sweetxstar
12-31-2012, 14:25
Благодаря ви за съветите, но не се реших и си взех iphone ;d
purplegrass
01-01-2013, 16:07
А да питам какво му е на windows phone 7..Смисъл със какво 8 е по-як
Като цяло нито един от двата,но по-добре е Самсунг!!Заради Андроида :D