Влез

View Full Version : Съвет за раздяла.

kiro94
11-27-2012, 10:56
Добър ден,
Значи преди да започна да разказвам моята история искам да не се настройвате негативно срещу мен ,а да ме разберете.
Значи имам приятелка от 10 месеца.Двамата сме от различни градове.Тя е ученичка,а аз студент.Страшно много се обичаме и всичко сме правили заедно.Включително това аз съм и първото момче.Всичко идеално,но....Нещата откакто влезнах в университета много се промениха.Просто едно на ръка е това ,че тя много ме ограничава ,защото страшно много ме ревнува(защото е от друг град) ,другото е ,че не мисля ,че аз трябва да съм човекът с когото тя да си прекара целия живот.Та тя е само на 16 години.Веднъж се живее дето се вика.А двамата взаимно се ограничаваме,защото сме от различни градове и просто живеем различен живот.Всичко това се превръща в едно мъчение.Страшно много я обичам и със сълзи на очите пиша това ,но мисля ,че именно защото много я обичам е нужно да се разделим.Да я пусна на свобода ,защото тя има нужда от това.НИЩО не е видяла от живота.Дали аз съм виновен или някой друг не знам.Включително и аз нищо не съм видял от живота.Особенно студентския живот.Аз имам чувството ,че в момента не съм студент.Нямам комуникация с никой,не ходя на барове,не ходя на кафета и т.н ,защото тя не ми позволява.....Мисля ,че и двамата се нуждаем от тази свобода.Не съм ли прав?Но как да и го обясня?Как да постъпя?Не ми казвайте само "Не го прави" и т.н.Убедил съм се ,че веднъж човек науми ли си раздялата няма отърване.Нищо няма да е същото и ще се дебнем постоянно двамата.Да страшно много я обичам ,но нямам право да я държа с мен... нямам право да не и позволя да види какво е живота.Ако беше от моя град идеално щяхме да го измислим някак си.Но тях хем е от друг град,хем е ученичка и мъничка още.Кажете ми как да постъпя :(

cyclops
11-27-2012, 11:10
Не можеш да решаваш вместо нея и според мен се оправдаваш с нея. Всъщност свобода ти е необходима на теб. Разбирам те - студентски живот, нови запознанства и както каза си сте в различни градове. Но когато се разделиш с нея не се оправдавая с това, че искаш на нея да й върнеш свободата, защото това вече е глупаво и ще я нараниш много.

TheBeliever
11-27-2012, 11:11
Искаш да ходиш по барове и по купони, да се сваляш с готини колежки и да скачаш от креват в креват. Ок. Защо обаче се опитваш да се извиняваш с тези изкуствено звучащи "нямам право да я държа с мен", "да я пусна на свобода" и всички останали клишета, които вероятно ти се въртят из главата? Нас ли се опитваш да заблуждаваш или себе си?

xXxPETYAxXx
11-27-2012, 11:17
Абе логиката ти не е правилна(те по-горе ти го казаха), но решението ти е правилно!
Няма смисъл да сте заедно, особено щом се държите така един с друг и си забранявате някакви елементарни неща, като излизане с колеги и т.н.! Връзката не трябва да те кара да се чувстваш като затворник!

П.П: До голяма степен ти си си виновен, че си й играл по свирката, вместо да си излизаш и да се забавляваш и да не й позволяваш да контролира живота ти!

kiro94
11-27-2012, 11:25
Абе логиката ти не е правилна(те по-горе ти го казаха), но решението ти е правилно!
Няма смисъл да сте заедно, особено щом се държите така един с друг и си забранявате някакви елементарни неща, като излизане с колеги и т.н.! Връзката не трябва да те кара да се чувстваш като затворник!

П.П: До голяма степен ти си си виновен, че си й играл по свирката, вместо да си излизаш и да се забавляваш и да не й позволяваш да контролира живота ти!
Така е .Бях прекалено добър с нея.Бих казал адски добър.Невероятни моменти съм изживял с нея.Съмняваме някога да я забравя(с ръка на сърцето си го казвам) ,но не се опитвам да се оправдавам.А просто ситуацията ,в която съм ме принуждата.Умрял съм за барове ,колежки и т.н.Просто не чувствам тази искрена любов вече.Всичко е отихнало едно такова.Няма я тръпката.Чувствам се хмм как да го кажа ... изтощен.Не се оправдавам хора.Не ме познавате добре ,за да разберете ,че всъщност ако имаше по добър вариант от това и може да сме заедно бих го приел,но раздялата според мен е най-доброто нещо.Не е това ,което искам.Същност ...не е това ,което си мислех ,че ще е в началото :(.

granger
11-27-2012, 11:29
Искаш да ходиш по барове и по купони, да се сваляш с готини колежки и да скачаш от креват в креват. Ок. Защо обаче се опитваш да се извиняваш с тези изкуствено звучащи "нямам право да я държа с мен", "да я пусна на свобода" и всички останали клишета, които вероятно ти се въртят из главата? Нас ли се опитваш да заблуждаваш или себе си?

Това!
Просто си гузен и търсиш извинение...

xXxPETYAxXx
11-27-2012, 11:40
Не ми казвайте само "Не го прави" и т.н.Убедил съм се ,че веднъж човек науми ли си раздялата няма отърване.

Никои от нас няма да ти каже да не скъсаш с нея! Напротив щом си го обмислил и си стигнал до това решение, значи това трябва да направиш! Обаче нямаше нужда от тея клишета, за да излезеш добричък! Това, че искаш да си живееш нормално и да не водиш ограничаваща връзка от разстояние - не те прави лош или нещо такова, а напротив - прави те рационално мислещ човек, който е самостоятелна личност, в което няма нищо лошо, даже е хубаво!

TheBeliever
11-27-2012, 11:44
Страшно много се обичаме... Страшно много я обичам ...Да страшно много я обичам

Просто не чувствам тази искрена любов вече.

Кое от двете е?

И пак оставяш усещането за самонавиване и търсене на оправдание. Решил си да прекратяваш връзката - добре, никой не е тръгнал да те разубеждава. Но имай топките да си признаеш, че го правиш заради себе си, защото на теб не ти е добре в тази връзка, защото искаш да си поживееш и т.н. Нито е за нейно добро, нито "ситуацията те принуждава". Ти ако държиш на момичето и ако искаше да си с нея, щеше да търсиш съвети за това как да потръгнат нещата въпреки разстоянието, а не за това как по-точно да я разкараш.

anonymous708973
11-27-2012, 11:50

Точно.

Другото е ,че не мисля ,че аз трябва да съм човекът с когото тя да си прекара целия живот.
Не, ти не ИСКАШ да си този човек и не искаш да прекараш с нея следващите 3-4 години, какво остава за цял живот.

Лицемерно се държиш. Обичал я бил, искал да я пусне... на мен, ако ми го изтресат това, ще се чудя да се смея ли на съшитото с бели конци оправдание, или да плача.

cyclops
11-27-2012, 12:40
И все пак се оправдаваш с нейната свобода, дори и да не го осъзнаваш. Не казваме, че не я обичаш, нито твърдим, че трябва да останеш с нея. Просто не се оправдавай с нея, а със себе си. Най-малкото , защото ще я нараниш, казвайки тези думи.

kiro94
11-27-2012, 14:36
Значи не съм пуснал тази тема да ме нападате с думи.Пуснах я просто ,за да ми дадете съвет как да постъпя най-мило при раздялата.Решил съм го.Трябва това да стане.Да може би сте прави до няква степен :).ЖИВЕЙ МИ СЕ.Така е ,но и на нея и се живее,но не го осъзнава именно ,защото до сега я ограничавах :).Тя не може да различни нормалния живот и това което е имала с мен.Не е това което трябва да е.И да прави сте ,че ако исках да съм с нея още щях да търся алтернативни начини да сме заедно.Всъщност обмислях го този вариант,но за съжаление не е възможен :).2-мата просто живеем в различни градове,вече в различни светове и нито за мен,нито за нея е удобно да сме заедно все още.ПРОСТО СМЕ СВИКНАЛИ един към друг.Да обичам я няма как да ви лъжа ,но факт е ,че не е същото като в началото.Не я чувствам толкова близка,не чувствам тръпката,не чувствам ,че това наистина е човека с когото се захванах.Тъжно ,но факт.Ок искате аз да поема вината.ПОЕМАМ Я ЦЯЛАТА.Нека да ме намрази ,но не разбирате ,че същност ситуацията не ми е толкова лесно колкото изглежда.Ако беше толкова лесна първото ,което е нямаше да търся съвети в този форум :).Готов съм да поема вината и да се превърна от най-обичания в най-мразения човек за нея :(.НЕ съм се опитвал да се оправдавам.Просто исках да получа съвет как да постъпя така ,че тя поне да ме има за приятел :(....защото ми е нужна поне като приятелка.... страхотни моменти имах с нея :(.Най-много в раздялата ще ме заболи омразата й :(.

cyclops
11-27-2012, 14:43
Всъщност специално моето мнение го изказах именно, за да не я нараниш и сответно да не те намрази. Ако й кажеш, че се разделяш с нея, защото искаш да й върнеш свободата си тя ще се обиди и ще ти каже, че не можеш да решаваш вместо нея. Което си е така. Така, че бъди възможно най-обективен и откровен и й обясни, че дистанцията, навикът и разликата в начина ви на живот всъщност ви отдалечава.

kiro94
11-27-2012, 14:58
Благодаря за съвета.Ще се опитам да го давам мъжката и без заобиколки в това трудно решение.Благодаря на всички ,които се изказаха.

cyclops
11-27-2012, 15:04
Моля :) Успех!

Azoria
11-27-2012, 16:04
Като ти се живее - живей бе. Зарязвай си момичето,което уж толкова обичаш , ама се дръж като мъж , не като някой лигльо да вкарваш тъпизми от сорта на "така е по-добре за нея", "мисля за нея" и пр. Стегни се и й дай истинско обяснение. :?

GLaDOS
11-27-2012, 17:22
Като ти се живее - живей бе. Зарязвай си момичето,което уж толкова обичаш , ама се дръж като мъж , не като някой лигльо да вкарваш тъпизми от сорта на "така е по-добре за нея", "мисля за нея" и пр. Стегни се и й дай истинско обяснение. :?

Мисля че,тя сама може да прецени дали иска да си "поживее" или не ...
Спри да използваш тъпото оправдание,че я обичаш и че ѝ се живее,но не го е осъзнала,и просто си признай,че искаш да чукаш колежки на воля.

jghgh
11-27-2012, 17:37
^А за кво пък трябва да й говори такива неща?
Чела съм само коментарите на темата бтв :д

Не лъжи за това колко искаш да е свободна, щастлива и етц., ами кажи истината, че нещо не я виждаш тази връзка, нямаш мотивация да продължаваш и го кажи така, че да не изглежда все едно има някакъв шанс за потръгване.
Но това не значи да й обясняваш как искаш да чукаш колежки. Ще се досети сама, но не е нужно да си супер нетактичен.

aposiopeza
11-27-2012, 19:46
Кажи и това, което каза и във форума и че си категоричен, достатъчно е деликатно и точно..

TROLLDADLOLCAKE
11-27-2012, 20:10
Моето мнение : НЕ ПРАВИ НЕЩО , ЗА КОЕТО ПОСЛЕ ЩЕ СЪЖЕЛЯВАШ !!! Това момиче те обича , а в днешно време да си намериш такова момиче е направо дар от господ ;) ! И какво , сега ще поживееш 4 - 5 годинки с курвите по студенски град , а после ? После ще останеш сам и едва ли ще намериш момиче , което да те обича такъв какъвто си , както нея !Относно това , че не ти позволява да ходиш по барове , просто седни поговори с нея , изясни и че не си малък и Петък/Събота вечер ти се излиза ! Ще те разбере , гарантирам ти го ;)

Azoria
11-27-2012, 21:01
Но това не значи да й обясняваш как искаш да чукаш колежки. Ще се досети сама, но не е нужно да си супер нетактичен.

Защо да не е нетактичен, ако е искрен. То явно това е по-голямата част от причината. Няма какво да се лъжат и да й пробутва неща от сорта на "аз искам ти да си щастлива, за теб го правя" едва ли не... :?

fenkaaa
11-27-2012, 21:04

И аз смятам така,но както и да е.По темата - щом момичето е решило да е с теб,недей да говориш от нейно име.Срещаш 1 трудност и се отказваш.В една връзка трябва да се научиш да минаваш през трудностите заедно с човека до теб.Разстояние,кавги и т.н повечето проблеми на днешните двойки.Трябва да изживеете тези неща.Тя може би не иска този живот,който ти искаш за нея,а просто да е с теб.Никога не решавай от името на другите. :)

rusoto_baby_f
11-27-2012, 23:22
Моето мнение : НЕ ПРАВИ НЕЩО , ЗА КОЕТО ПОСЛЕ ЩЕ СЪЖЕЛЯВАШ !!! Това момиче те обича , а в днешно време да си намериш такова момиче е направо дар от господ ;) ! И какво , сега ще поживееш 4 - 5 годинки с курвите по студенски град , а после ? После ще останеш сам и едва ли ще намериш момиче , което да те обича такъв какъвто си , както нея !Относно това , че не ти позволява да ходиш по барове , просто седни поговори с нея , изясни и че не си малък и Петък/Събота вечер ти се излиза ! Ще те разбере , гарантирам ти го ;)

съгласна съм

Смятам, че си търсиш причина за са скъсаш с нея..

In*The*Face
11-28-2012, 07:37
Няма никакъв съвет, който ще ти помогне при тази раздяла. Няма думи, които изречени ще са безболезнени. Трябва да си наясно, че тя ще страда, че ще я нараниш и най-вероятно на тази възраст, ще я загубиш и като приятел. Може и да я обичаш, но не е истински или поне не е така, както ще обичаш друго момиче след време. Ако беше щеше да мислиш по друг начин. Има десетки примери за гаджета от различни градове, които устояват и остават заедно. Сега ти си студент, след 2 или 3 години тя може би също ще е студентка, но ти не си готов да чакаш. Е, историята познава и случай, в които момчета като теб се отказват от купоните, заради момичета като нея, но когато тя дойде студентка ще й се доживее изведнъж и тогава може пък тя да иска раздяла. Няма как да знаеш, сценариите са десетки. Но сега на теб ти се живее, ти искаш да обикаляш по дискотеки и т.н До голяма степен в този момент нещата се въртят около теб, а не около нея. В тази тема ти споделяш своите желания и се опитваш да изкараш себе си благороден, защото ще я освободиш. Това не е така. Тя също не е права да те ограничава и да "не те пуска да излизаш". Просто връзката ви няма бъдеще. Поне според начина, по който си го описал. Така че, действай смело и директно. Каквото и да кажеш, ще има страдания, сълзи и накрая ще й мине. Явно вече се е стигнало до решението, то е взето, просто трябва да й го кажеш без да чакаш "подходящ момент". Такъв няма да дойде.

jghgh
11-28-2012, 07:56
Бтв не мисля, че трябва да го карате да се чувства виновен, че не е "синхронизиран" с приятелката си и да му развивате сценарии как някой ден той ще иска сериозност, ама животът ще му го начука и някви подобни.
Само вметвам.

Още не съм чела темата на автора, а само коментарите по нея.

kiro94
11-28-2012, 15:17
Здравейте хора,
Искам да ви кажа развитието на тази тема и след това може да се затвори.Не се разделих с моето момиче.Т.е разделихме се ,но усетих болка.Плача от 3 дена на сам.Казвах си ,че го правя за нея и ,че и на мен това ми е нужно,но осъзнах ,че същност...това от което наистина имам и няма смисъл да се занимавам с други работи е ,че я обичам и че искам да съм до нея във всеки един момент.Убеден съм ,че никое друго момиче няма толкова много да ме обича,да ме иска и да прави толкова много неща за мен.Та ние цяло лято бяхме заедно на морето,невероятни моменти,след това като го направихме заедно и аз и бях първия също много специален момент.Не не мога.САМОЗАЛЪГВАХ СЕ!Аз съм един глупак.Но все пак успешно отново сме заедно и реших да почна да градя основите отново.Трудно ще е .Но има ли лесни неща в любовта? :).Аз съм човек ,който ще докажа ,че е различен от останалите И ЩЕ НАПРАВИ ВСИЧКО ЗА ЕДНО МОМИЧЕ САМО ТО ДА Е ЩАСТЛИВО!!!!!! :).Аз съм човек на делата.Благодаря все пак на всички мнения.Мисля ,че това да се съберем беше най-доборото ,което можехме да направим.АДСКИ благодарен съм й ,че ми даде този шанс и всичко трябва да се нареди.Със сълзи на лицето приключвам тази тема и искам да кажа ,че такава адска болка в живота си никога не съм изпитвал и не го пожелавам на никой.Довиждане на всички и дай боже след години ,като пиша тук да ви разказвам как съм отново с това момиче ,което исках да зарежа преди години :).Защото ще се гордея с това!!!!

TROLLDADLOLCAKE
11-28-2012, 15:21
Здравейте хора,
Искам да ви кажа развитието на тази тема и след това може да се затвори.Не се разделих с моето момиче.Т.е разделихме се ,но усетих болка.Плача от 3 дена на сам.Казвах си ,че го правя за нея и ,че и на мен това ми е нужно,но осъзнах ,че същност...това от което наистина имам и няма смисъл да се занимавам с други работи е ,че я обичам и че искам да съм до нея във всеки един момент.Убеден съм ,че никое друго момиче няма толкова много да ме обича,да ме иска и да прави толкова много неща за мен.Та ние цяло лято бяхме заедно на морето,невероятни моменти,след това като го направихме заедно и аз и бях първия също много специален момент.Не не мога.САМОЗАЛЪГВАХ СЕ!Аз съм един глупак.Но все пак успешно отново сме заедно и реших да почна да градя основите отново.Трудно ще е .Но има ли лесни неща в любовта? :).Аз съм човек ,който ще докажа ,че е различен от останалите И ЩЕ НАПРАВИ ВСИЧКО ЗА ЕДНО МОМИЧЕ САМО ТО ДА Е ЩАСТЛИВО!!!!!! :).Аз съм човек на делата.Благодаря все пак на всички мнения.Мисля ,че това да се съберем беше най-доборото ,което можехме да направим.АДСКИ благодарен съм й ,че ми даде този шанс и всичко трябва да се нареди.Със сълзи на лицето приключвам тази тема и искам да кажа ,че такава адска болка в живота си никога не съм изпитвал и не го пожелавам на никой.Довиждане на всички и дай боже след години ,като пиша тук да ви разказвам как съм отново с това момиче ,което исках да зарежа преди години :).Защото ще се гордея с това!!!!

Казах ли ти ;) !

Azoria
11-28-2012, 15:22
Браво , дойде ти акъла в главата навреме.

И все пак си й казал веднъж, че искаш да се разделите, сега ще е на тръни заради това.

kiro94
11-28-2012, 15:34
Браво , дойде ти акъла в главата навреме.

И все пак си й казал веднъж, че искаш да се разделите, сега ще е на тръни заради това.
Тук е момента да се докажа пред нея :).С времето ,ако не го забрави ,то поне няма да и прави впечатление ,защото тепърва ще имаме хубави моменти :).

GLaDOS
11-28-2012, 20:00
Аз съм един глупак.
Вярно
И Браво,успех занапред ...
и без повече номера от сорта "Аз съм кифла и не знам какво искам".Мисли с правилната глава.