Влез

View Full Version : Пробиване На Език...

DrammaRammaQueen*Beauty
11-27-2012, 13:42
Хей пийпъл !
Първо искам да се извиня,ако не е точно за тук темата
щото не съм мн сигурна :( Но..
Имам нужда от съвети...много!
Значи .. записах си час за този четвъртък (след 1 ден тоест .. ) ,
за пробиване на език......... та понеже .. абе четох ,не мога да кажа ,че е без хич, но
все още не ми е много понятно.. та ако може ,МНОГО МОЛЯ, който има такава обеца на езика,
да напише как е минала процедурата, за колко време, боли ли ,ако да много ли, за колко време заздравява
какво се яде , какво не ... напитки.. А колко струва самото пробиване? и маже ли се/ пръска ли се с нещо
след това,за колко време .. на ква цена е то ... :( абе общо взето каквото знаете / от личен опит плс / ..
Благодаря Ви много предварително! :)

ShtrudeL
11-27-2012, 16:11
Аз се пробих преди има няма 2 месеца. Самото пробиване НЕ боли, просто усещаш как ти минава нещо през езика. Пръскат ти лидокаин и ти изтръпва цялата уста, та името не можеш да си кажеш. Честно казано ми беше по-гадно от него, от колкото от самото пробиване. Тече малко кръв, но до тук всичко е ток и жица, никакви проблеми. Вечерта вече почва да ти се подува, да те наболва и да не можеш да ядеш, затова преди това се наяж мЪного хубаво. Като си чекнеш езика също наболва, НО всичко се търпи, освен ако не си глазла. :3 Промиваш се след всяко ядене със сандрин (който е ужасен на вкус и усещане), както и сутрин и вечер. Боли около седмица, както и около седмица (може и по-малко) не можеш да ядеш нормално. После всичко е точно. И това е. Иначе цената при мен беше 30лв, което включва обицата + пробиването. Сандрина е около 3-4-5лв.
Но като цяло не се притеснявай за болката, която пак казвам е съвсем поносима. Няма да ти прави и кооой знае колко впечатление, защото ще й се радваш прекалено много.. освен в моментите, в които ще умираш от глад. ^_^

DrammaRammaQueen*Beauty
11-27-2012, 17:18
Ахам , благодаря ти много ^^

mimsssssss
11-27-2012, 21:54
Ами пръскат те с лидокаин и самото пробиване не боли. Кръв не трябва да тече, ако ти текне - лошо. Ама това е друга тема. Аз съветвам да говориш с човека, дето ще те дупче и да питаш от какъв материал обеци продава (слага). Аз моята си я носих. Ако искаш и ти да си носиш, най-добре говори и какъв размер да си вземеш. След един месец си я сменяш с по-къса, след 3-4 месеца пак. То се разбира като вземе да ти е хлабава.
Промивки се правят със Сандрин, но не прекалявай, че по-лошо става. Аз се жабурих и с едно за уста май на Листерин беше, че дъха ми беше гаден. Иначе не се ядат никакви млечни храни, вино и бира. Просто в тях има дрожди (бактерии), които в момента не ти трябват много. Иначе си яж твърда храна ако можеш. Аз си мачках варени картофи и ги слагах навътре на езика и гълтах :Д Общо взето сама ще си разбереш кво да правиш.
За слагането на силиконова обица нека минат поне 3 месеца. На мен лично ми е по-удобно, мека и гъвкава е.
Всяка седмица сваляш обецата да я промиваш. Слагаш една лъжица сода бикарбонат, пускаш обецата и наливаш малко оцет да кипне. То като си сваляш обецата ще видиш котленият камък - това е за титаниевите обеци. Силиконовата със спирт я чистя и само тва, не полепва по нея нищо. Не си взимай зарчета или работи с камъчета. Или ако си взимаш то ги носи по рядко. И правят рани и се събират повече бактерии по тях.

Съвет - всяка сутрин след измиване на зъбите и четкане на езика и там каквото друго правиш, си затягай обецата. Аз вече толкова бях свикнала и позабравях и една вечер в един клуб я глътнах, а я нося от години. И да си носиш резервна сигурно знаеш, че се затваря за максимум половин час.

Leksi1012
01-06-2016, 18:12
може ли да кажете някои студия, в което работят добре и няма опасност за езика ти