View Full Version : Tреперене
sassy123
11-28-2012, 15:44
Сигурно от 2 години вече ръцете и краката ми треперят, а и не само те. Когато не се наспя добре, когато съм много гладна и когато пийна малко алкохол се усилва треперенето. И не само тогава, когато съм притеснена също започвам да треперя повече :(
Много е смущаващо. Ходих на лекар, правиха ми изследване на кръвта за хормоните и всичко си беше наред... Между другото съм вегетарианка от 2 години и половина сигурно.. мислите ли че има връзка това, че не ям месо (освен риба, след първата година) с това че треперя?
Аз съм на 16 години, момиче, не много физически активна.
rusoto_baby_f
11-28-2012, 16:08
За да трепериш така, значи си има някаква причина...
Аз не мога да разбера какви са лекарите в днешно време, да не могат да открият какво е, от какво идва..Всичко била наред..То ако е наред, няма да трепериш..Аман от некадърни лекари..
sassy123
11-28-2012, 16:39
разбира се, за всичко си има причина... тя тая лекарка не може да ме излекува от гърло... всеки път кат ида при нея и ми е възпалено тя ми изписва някакви лекарства и всеки път лекарствата ми свършват преди да оздравея... :( преди 2 седмици ми изписа и антибиотик .. и все още съм болна
Тревожна си в повечко. Изясни си какво точно те тревожи и се поинтересувай доколко е основано на реалността :) Научи се да се отпускаш и релаксираш и увеличи физическата активност. Има дихателни техники, които успокояват, потърси инфо в нета.
sassy123
11-28-2012, 19:19
Тревожна си в повечко. Изясни си какво точно те тревожи и се поинтересувай доколко е основано на реалността :) Научи се да се отпускаш и релаксираш и увеличи физическата активност. Има дихателни техники, които успокояват, потърси инфо в нета.
да прав си, понякога много се тревожа, добре ще е да съм по-спокойна и не толкова емоционална
sassy123
11-28-2012, 21:07
Някой по-навътре по темата може ли да се изкаже относно това дали има връзка между треперенето ми и храната която (не)консумирам
SHPAIdURmeN
11-28-2012, 21:24
+ . Вегетарианството не е фактор, едва ли ще е от това че не ядеш месо.
Отиди на друг лекар щом тази лекарка не става.
sassy123
11-28-2012, 21:29
Между другото тази лекарка (тя ми е личната) каза че според нея това е от пубертета..
А защо си вегетарианец - жал ти е за животните или те е грижа за здравето ти?
In*The*Face
11-29-2012, 06:51
Вегетарианството + липсата на активност могат да доведат до какво ли не. Особено на тези години, в които организмът се развива главоломно.
Треперенето може да е свързано с нестабилно кръвно например. То от своя страна може да е причинено от десетки неща. Потърси второ мнение при друг лекар.
sassy123
11-30-2012, 11:24
А защо си вегетарианец - жал ти е за животните или те е грижа за здравето ти?
Жал ми е за тях, нали сме хора и имаме разум? Защо тогава не го използваме? Можем да живеем без да убиваме живо същество и да го използваме за храна...
sassy123
11-30-2012, 11:37
за липсата на активност съм съгласна, но относно вегетарианството - зависи, защото онези вещества които се набавят от месото, могат да се усвоят и чрез ядките, които са много полезни.
Ще послушам съвета ти и ще се посъветвам и с друг специалист.
In*The*Face
11-30-2012, 15:01
за липсата на активност съм съгласна, но относно вегетарианството - зависи, защото онези вещества които се набавят от месото, могат да се усвоят и чрез ядките, които са много полезни.
Ще послушам съвета ти и ще се посъветвам и с друг специалист.
Няма как да си набавиш всичко, което ти дава месото с ядки. Не ме разбирай погрешно, нямам намерение да те убеждавам да спреш, но за тези ти години не смятам, че е най-подходящото. И все пак, ако искаш здравословен начин на живот, основно е движението.
Verminaard
12-03-2012, 22:42
Жал ми е за тях, нали сме хора и имаме разум? Защо тогава не го използваме? Можем да живеем без да убиваме живо същество и да го използваме за храна...
Много е приятно на либералчетата да мислят че сме еволюирали над 'варварските' ловни инстинкти и нуждата да ядем месо, нали? Месото е изключително важна част от диетата ни и това че рониш крокодилски сълзи за бедните животинчета не те прави по-добър човек.
Отделно, това за ядките е пълна глупост.Протеините от ядките не могат да заместят всичките протеини които губиш като не ядеш месо.Пък и в сравнение с месото ядките имат много по-голямо съдъражние на мазнина и протеините от тях не съдържат голяма част от аминокиселините намиращи се в месото.Да не говорим че да минеш на вегетарианска диета докъто си още развиваща се и си в пубертета е едно най-малоумните неща които можеш да си причиниш. Изчакай първо да пораснеш и тогава вирвай нослето в облаците и ставай върл радетел за добруването на преживните животни и кокошките.
По темата, ти както се описваш - проблемът ти е неврологичен. Особено щом се разтреперваш още повече след пиене.
Отивай на невролог и не пий кафе или алкохол, спи като хората и не се стресирай.
Няма как да си набавиш всичко, което ти дава месото с ядки. Не ме разбирай погрешно, нямам намерение да те убеждавам да спреш, но за тези ти години не смятам, че е най-подходящото. И все пак, ако искаш здравословен начин на живот, основно е движението.
Съгласна съм. Като станеш на 25 примерно и си се развила вече- като не искаш да ядеш месо.. ми хубаво, ама от 14 да не ядеш месо.. не е ок. И с твоето неядене няма да спасиш прасенцата, зайчетата, пиленцата,рибките, говедцата и агънцата, които ние с кеф изяждаме. Най-мн да си докараш някоя болест.
Аз понякога треперя ако се ядосам или пия много кафе.
Смени си лекарката.
По принцип канибалите треперят, защото са яли човешко месо.. Дали си вегетариянка?
Тревата, по която стъпваш, също е жива. Само по плочки ли стъпваш? А кой е поставил плочките, къде, колко живи тревички са загинали?
Аз също не ям месо, но поради съвсем друга причина - не ми се яде, не ми е вкусно, не искам. А че някой заколил зайчетата, които отглеждал, за да заколи - нека, постарал се е, заслужил си е, нека си хапва и да му е сладко.
Да искаш да живееш, без да нараниш или убиеш друго живо същество - това може да изглежда много хубаво като идея; да успееш да го направиш - това не е възможно.