Влез

View Full Version : Не се разбирам добре с майка си

slava1
11-28-2012, 22:52
Здравейте!Майка ми има приятел от 1 година-с баща ми са разделени..тя не ми обръща никакво внимание и ме пренебрегва заради него!Постоянно ми казва,че нищо не правя,че съм мързелива(не е така) и ме обижда.Направо не я понасям понякога и искам да се изнеса от нас,но съм само на 16 :x Когато искам да говоря с нея:да имаме повече време заедно като майка и дъщеря,тя не се разбира..аз не съм била никаква та да и кажа какво да прави.Казва ми,че никой не ме харесва и никой не ме понасял.Не издържам вече и искам някакъв съвет какво да правя и как да постъпя?!!!

lilly_
11-29-2012, 07:31
Не мисля, че обичайното "опитай се да поговориш с нея" ще свърши работа в твоя случай, ако описаното от теб е напълно вярно. Очевидно майка ти живее в нов, собствен свят, къде според нея ти нямаш място. Сигурна съм, че не ти е никак лесно, тъй като едно момиче, особено на този етап от живота си, човекът, от който има най-голяма нужда е именно майката. Много деца тръгват по лоши пътища, по вина на незаинтересованите си от тях родители, но има и такива, които благодарение на това, успяват да се изградят като силни и самостоятелни личности.
Ако всичко продължава в същия дух, трябва просто да се стегнеш, да станеш по-отговорна и да се научиш как да се оправяш без нейната помощ. Живота винаги ще е нечестен към едни, а за други ще си затваря очите, но това не трябва да те сломява, защото каквото и да направиш, колкото и да се самоизмъчваш, живота няма да спре само заради теб.

In*The*Face
11-29-2012, 07:33
Недей да правиш нищо. Преди минути прочетох друга твоя тема и сега си давам отговор на някои въпроси. Според мен майка ти е виновна до голяма степен за всичките ти комплекси и ниска самооценка. Намери си приятели, промени мисленето си и започни да живееш. Сега си в прекрасна възраст, не я пропилявай, мислейки как да си по-близо до човек, който очевидно има различни приоритети от собственото си дете. Не се напъвай излишно, може би майка ти сама ще се сети след време.

SHPAIdURmeN
11-29-2012, 14:51
Недей да правиш нищо. Преди минути прочетох друга твоя тема и сега си давам отговор на някои въпроси. Според мен майка ти е виновна до голяма степен за всичките ти комплекси и ниска самооценка. Намери си приятели, промени мисленето си и започни да живееш. Сега си в прекрасна възраст, не я пропилявай, мислейки как да си по-близо до човек, който очевидно има различни приоритети от собственото си дете. Не се напъвай излишно, може би майка ти сама ще се сети след време.

^ Toчно.

Гледай да се стремиш да правиш това, което ти казва майка ти, макар да е против твоята воля ама няма как. Пречупи се просто до една степен.

fenikss_
11-29-2012, 19:17
Това е период през,който всеки теен минава така,че споко.
Нормално е..

slava1
12-09-2012, 14:29
Благодаря за съветите!Но гадното е,че тази година ще кандидадствам за колеж(не живея в БГ) и няма кой да ме посъветва какво да избера да уча и да ми помогне с изпитите.Вече не знам какво да правя-родителите искат прекалено бързо да порастнем

Nakadah
12-10-2012, 08:09
Заживей с баща ти?

vesinceto
12-27-2012, 00:58
^

sexa_na_kompleksa
12-27-2012, 10:25
Благодаря за съветите!Но гадното е,че тази година ще кандидадствам за колеж(не живея в БГ) и няма кой да ме посъветва какво да избера да уча и да ми помогне с изпитите.Вече не знам какво да правя-родителите искат прекалено бързо да порастнем

Относно колежа - посъветвай се с преподаватели, съученици, център за кариерно ориентиране, интернет дори. Аз поне никога не съм разчитала нашите да ми кажат къде и какво да уча. Събрах различна информация и мнения от различни места и така реших какво и къде искам да уча както след 7, така и след 12 клас.
Относно отношенията с майка ти - и аз не мисля, че е нужно да правиш нещо специално. Опитвай се да не се конфронтираш с нея и прави това, което желаеш, без да пречиш на останалите. : )

bijou
12-27-2012, 14:39
Не съм специалист в отношенията между родител и дете, но се постави на нейно място и си помисли дали, ако и ти се влюбиш в някой и имаш връзка с този човек, щастлива си с него и т.н, не би пренебрегнала майка си?
На всеки се случва понякога, когато е на седмото небе с някой, да 'зареже' близките си приятели/роднини. Това обаче не означава, че те обича по-малко.
Колкото до обидите, сигурна ли си, че не се е шегувала с теб? Ако пък не, най-добре отиди да живееш с баща ти.

bijou
12-27-2012, 14:41
Но гадното е,че тази година ще кандидадствам за колеж(не живея в БГ)

На 16 ще кандидатстваш за колеж? Случайно да не живееш в Англия?

diamant4eto66
12-30-2012, 11:46
Oчевидно майка ти е повлияна от новия мъж в живота си, но със сигурност те обича, просто възрастните са такива понякога, мислят само за себе си, не ги е грижа дали нараняват другите, мислят си, че трябва да закаляваме характерите си така, като се държат 'твърдо' с нас, но не знаят колко грешат.. Съвета ми е да покажеш характер и ако се държи непоносимо да спреш да говориш с нея, така поне ще осъзнае грешката си ще разбере, че малко по малко може да те изгуби напълно.

sweetycherry33
12-30-2012, 12:05
Oчевидно майка ти е повлияна от новия мъж в живота си, но със сигурност те обича, просто възрастните са такива понякога, мислят само за себе си, не ги е грижа дали нараняват другите, мислят си, че трябва да закаляваме характерите си така, като се държат 'твърдо' с нас, но не знаят колко грешат.. Съвета ми е да покажеш характер и ако се държи непоносимо да спреш да говориш с нея, така поне ще осъзнае грешката си ще разбере, че малко по малко може да те изгуби напълно.

+ 1