Влез

View Full Version : Абе чух..

ShtrudeL
12-01-2012, 17:03
..онзи новия в биг брадър да казва:

'чуя ли, че си има сериозен приятел и са заедно от 5-6 години, ми става ясно, че мога да опитам..'

или нещо такова... което ме накара да се замисля..

Ако двама души са заедно да кажем от толкова време и се появи някой на хоризонта.. този някой има ли реални възможности да извади единия от двамата от връзката им.. когато се предполага, че след 4-5-6 години (и повече) страстите са охладнели и т.н..
/стана ми тъжно, защото при мен това със страстите не важи/

и има ли този някой, след като знае, че даден човек си има сериозна връзка, да се намесва в нея..

jghgh
12-01-2012, 17:11
може да има реални възможности, може и да няма.
според мен зависи дали след тези 5 години чувствата са по-силни или по-слаби.
напук на всички твърдения, аз вярвам, че може дори да си със засилени чувства и привързаност и да държиш много повече на връзката си, вместо да искаш да я разваляш с някви идиотщини

Violenza
12-01-2012, 17:29
Възможност стабилна връзка да бъде разрушена винаги има, независимо дали са от 1-2-5-10 години заедно. Никой няма гаранция, че партньорът му или самият той утре няма да срещне друг. А отделно, че причините могат да бъдат и съвсем различни.
На мен ми е странно как двама души на 20+ могат да имат връзка по 5-6 години, която да не е прераснала в нищо повече. За мен би било чиста загуба на време. Една връзка и отношенията трябва винаги да се развиват.
От тази гледна точка, може би има нещо вярно в думите на въпросния. Обаче това са едни такива хипотетични ситуации, които по никакъв начин не могат да бъдат обобщени.
Дали има правото трети да се намесва в нечия връзка зависи от неговите принципи и морал. За мен го няма това право.

bitchwolf
12-01-2012, 17:30
Зависи как се е развивала връзката, от хората в нея и от това какъв е третия човек..зависи, зависи и пак зависи. Може да успее и да има реален шанс, може и да се окаже "мисията-невъзможна"..

xXxPETYAxXx
12-01-2012, 17:34
Има реални възможности, ако обекта на желанията му така пожелае. Възможно е да се случи, възможно е и да "удари на камък". Всичко си зависи от чувствата на другия.
А дали има право да се намесва - ами защо пък да няма?! Няма как да се намесиш във връзка, ако сваляш някого, който не е заинтересован и не се поддаде. Тогава ще си просто някой, който се е опитал, което по никакъв начин не влияе на връзката.

marilyn
12-01-2012, 17:39
Зависи, ако хората са на по 20 и няколко е едно, ако са на по 30 и няколко е друго...
Според мен често пъти може да се случи.. някой ако е 'отегчен' от дългата си връзка, да хлътне по нещо ново...
А предполагам ако са по-улегнали и мислят за нещо сериозно, 'наживяли са се' (колкото и да мразя да ползвам тая дума) е по-различно...

Някак си.. ако пробваш да сваляш някой, който е във връзка от половин или 1 година и всичко му е прекрасно и тн на дали ще имаш много успех. Но ако връзката се е поизхабила.. е 100 пъти по-лесно.

Да уточня само, че не одобрявам намесата в каквито и да е връзки.... просто си разсъждавам.

Sh@d0w
12-01-2012, 17:49
Много зависи от хората и от конкретната връзка.

При някои с времето връзката между двамата става все по - силна, при други пък точно обратното омръзват си (примерно не са един за друг). Така че зависи си, не може да се генерализира в случая.

Lqqchinko
12-01-2012, 17:57
Според мен са възможни и двата варианта.За мен това е ши*ана история.Някой си да разваля връзката на хора,които са градили всичко със времето.Такива хора,заслужават не бой ми нз и аз какво..

3oPuTy
12-01-2012, 18:23
Познавам хора,които са били заедно 5-6 години и не са си изневерявали,въпреки че е имало много възможности ... Вече не са заедно.
Познавам и хора,които дори имат брак (за млада двойка говоря),момичето изневери веднъж,онзи не знае и всичко си им е по старо му.
Познавам и хора,които бяха заедно 7-8 години,едната половинка изневеряваше редовно,другата се правеше на сляпа и тъпа ... Вече не са заедно.

Или казано с по-малко думи - всичко си зависи от хората.

TheBeliever
12-01-2012, 19:04
За 5-6 не знам, но другата седмица стават 4 годинките и сме повече "Ние" от всякога. Ако на този етап някой дойде да ми се прави на сваляч, няма да го огрее.

А ако двама души не са един за друг и един мръсен чорап ще ги раздели, какво остава за трети човек.

Колкото до това има или няма право някой да се меси в чужда връзка - зависи до къде стига с намесването. Според мен има право да покаже интереса си, но не и да се меси активно в отношенията им, освен ако не получи индикации, че намесата е добре дошла.

Goddess
12-01-2012, 19:59
Зависи си от хората и от самата връзка, както казаха и преди мен. Но след толкова години, наистина е доста вероятно един от двамата да се нуждае от нещо ново, различно и да се поддаде като усети по-силно привличане.
Колкото до обратната страна - не ми се е случвало да правя първата крачка към мъж, а ако знам и че е обвързан - ни най-малко не бих, но ако много, много, ама наистина много го харесвам, а той поема някаква инициатива към мен - няма да се спра и няма да изпитвам вина. Колкото и неморално да звучи. Той е този, който си е решил, че ще рисукува връзката си и аз нямам никакви отговорности да го насърчавам да си я запази или да не я прецаква с мен.

te-quiero
12-01-2012, 20:01
Аз напълно съм съгласна с теб.

fenikss_
12-02-2012, 05:54
Чувстата може да охладнеят и още на 3-тия месец.

SisiStrange
12-02-2012, 06:19

При някои с времето връзката между двамата става все по - силна, при други пък точно обратното омръзват си (примерно не са един за друг). Така че зависи си, не може да се генерализира в случая.
Да.

Щрудел, не гледай тая глупост. 8-) В Биг Брадър няма да чуеш нищо мъдро.

fenkaaa
12-02-2012, 21:13
..онзи новия в биг брадър да казва:

'чуя ли, че си има сериозен приятел и са заедно от 5-6 години, ми става ясно, че мога да опитам..'

или нещо такова... което ме накара да се замисля..

Ако двама души са заедно да кажем от толкова време и се появи някой на хоризонта.. този някой има ли реални възможности да извади единия от двамата от връзката им.. когато се предполага, че след 4-5-6 години (и повече) страстите са охладнели и т.н..
/стана ми тъжно, защото при мен това със страстите не важи/

и има ли този някой, след като знае, че даден човек си има сериозна връзка, да се намесва в нея..

И на мен ми направиха впечатление тези думи и честно казано не знам,всичко зависи от хората,от самата връзка и т.н.

И все пак,тъжно,но факт,че в днешно време това е напълно възможно да се случи...

jghgh
12-02-2012, 21:17
Да.

Щрудел, не гледай тая глупост. 8-) В Биг Брадър няма да чуеш нищо мъдро.

поканили някви селяци и чалга култури(сти) да обясняват за нещата от живота. айде беги.
в техния гнусен стандарт на живот - сигурно.

не гледам биг брадър де, ама предполагам кви хора са поканили.

totik
12-02-2012, 22:39
Аз мисля,че когато човек е щастлив във връзката си не търси друга.Но колко са истински щастливите връзки?!

Chacho
12-02-2012, 22:45
Една колежка в първи курс имаше 5 годишна връзка с някъв пич и й набихме филмите в главата, че задължително кръшка.

Както и да е, всичко беше на шега. Зависи от обвързания. Има достатъчно хора, които биха си запазили взаимоотношенията и не биха се поддали на странични флиртове.

mimsssssss
12-03-2012, 00:14

Съгласна. Много е лошо да се слагат всички връзки под общ знаменател.
В моя случай бих му теглила една и да ми се маха от главата с това принизяване на връзката ми. Ама някоя кукличка дето и е омръзнало ще и е кеф да и четкат егото сигурно.

valdesbg
12-03-2012, 02:26
Щру - възможностите са същите като при новосъздадена връзка. Ако двамата не знаят къде ги сърби или някой от тях е въртиопашка.. и един мръсен чорап ще ги раздели, както каза колежката. Тва със страстите е удобно оправдание за дългите връзки, което прикрива факта че на единия му е писнало.

Право.. не знам какво имаш предвид. Всеки има право да си опита късмета, независимо от стадия на връзката и дали има такава. Все пак.. никъде не пише че заетите са бракувани или втора категория. Нито че са недосегаеми. Отговорността е на двамата човека, които са заедно да си бранят неприкосновеността. Ако разбира се държат на нея де.

nymphadora
12-03-2012, 18:22
Щруди,ти от колко време си във връзка?

gabi_94
12-04-2012, 18:29
Всичко е толкова относително. Зависи от хората, от самата връзка... Например в момента една приятелка е пред голяма дилема. Заедно е с приятеля си от 4г. Той има много сериозни намерения (абее някой друг месец и брак ще и предложи), обаче тя все пак е много млада - по-малка е от него със 7 години, та не иска да се жени, но пък го и обича. Е, да ама се появи трети на хоризонта. Сваля и звезди, прави мили неща, романтични и тя се чувства щастлива. Получава неща, които приятелят и просто никога не е правил, защото не е такъв тип човек. Да, това не е причина да се раздели с него, но тя сама признава, че еднообразието вече и е прекалено. Не, че е с него, а че не правят нищо различно...Никога не му е изневерявала, той обаче е правил прегрешения в началото на връзката им. Та така, тя сега хем не иска да го изгуби, хем иска да е с другото момче, което е доста настоятелно. Това, което искам да кажа е, че при повечето двойки връзката се изчерпва на тия години...И все пак вярвам, че истинската любов съществува и преминава подобни "изкушения" на съдбата. Колкото до това дали аз бих се опитала с обвързано момче - не, но...има в момента едно изключение - влюбена съм в него от години, още преди да бъде със сегашната си приятелка. Всеки обаче има различни принципи. На някои не им пука просто...

magita
12-04-2012, 18:46
Човек трябва да е егоист, за да е щастлив. Ако винаги се съобразяваш с другите оставяш те да водят живота ти. Не мисля, че мога да оставя някой друг да живее моят живот вместо мен. Ако бях на мястото на приятелката ти щях да последвам по - голямото щастие независимо от всичко др. Може да е моментно щастие с новия пич, може да продължи по-дълго, но щом е хлътнала по него и той е човека който я прави щастлив, а не приятеля и... изхода е съвсем ясен за мен