View Full Version : Вече не остана за какво да живея
alleksandrina_all_
12-03-2012, 09:41
След пет месеца връзка вече отново съм сама, но това не е всичко...ще си кажете какво са пет месеца..., но в тях се крие всичко, от което имах нужда, а преди тях една година, в която не намирах начин да спра сълзите си заради него, неусетно ме нараняваше без да разбира, не разбираше и колко много страдах и какво преживявах...когато преди пет месеца се събрахме имах усещането, че съм най-щастливата и знаех, че няма да позволя на никого да краде от щастието ми..,но това се оказа самият той, който е всичко за мен, целият ми свят и не зная как да продължа напред, вече цяло денонощие не мога да спра сълзите си, нито да ударя пауза на спомените, връхлитащи ме постоянно...кой от кой по-красив и ценен.
Не зная как ще успея да се съвзема, кога...имам надежда, че ще се съберем отново, искам го повече от всичко на този свят, искам нещата да бъдат както преди,дори още по-хубави, искам да е истински щастлив, искам го обратно при мен..
нито зная как да постъпя, нито искам да продължавам напред, нито имам сили да го направя, сякаш една (огромна) част от мен я няма .
Помогнете ми, моля ви, имам нужда от подкрепа, не зная дали мога да продължа напред и не зная трябва ли да се надявам нещата да се променят.
той, който е всичко за мен, целият ми свят и не зная как да продължа напред
това как ти се струва, отвъд представата (ти) за любовта - всепоглъщаща, отдадена, нездрава.
ти съществуваш ли, сама по себе си? дишаш, да, сърцето ти изпомпва кръв, но какъв е животът ти? какво искаш, какво можеш, какво правиш, какво казваш, накъде вървиш, как си се представяш след 5-10-15-20 години? малко е жалко да си функция на някого, не мислиш ли? един придатък, който в един момент става нежелан и бива отстранен. това ли си ти? едно шалче за зимата? ръкохватки за печката? чадър? достатъчно ли ти е?
отлично разбирам колко емоционално напрегнато ти е, как не намираш смисъл и прочее, но това задълбаване не води до никъде. и ти го знаеш. този човек не е животът ти, защото ти не си неговият. и не само това, но това може да ти е достатъчно като отправна точка, за да тръгнеш нанякъде. пожелавам ти да се (съ)вземеш в ръце скоро, ей го 21-и, време е . успех!;
DisappointedDreamer
12-03-2012, 10:56
Мнението на блаб и:
Има милиони неща заради, които да живееш. Снежинки през зимата, които нежно целуват кожата ти и полепват като прах върху дрехите ти. Чувството, което изпитваш когато излезеш от топлото си легло през зимата тичайки към банята - настръхналата ти кожа и измръзващите ти крачка. Миризмата на стари книги и чувството, че толкова много животи, моменти, мистерии са минали и продължават да минават навсякъде, където отидеш.
Чувството да изпуснеш автобуса си сутрин, и смехът който те напушва след това. Само една думичка - шоколад. Филми. Възбуденост, щастие. Сълзи. Чувството да тичаш върху зелена туко що окосена тревица, докато сладкия и мирис атакува каналчетата на ноздрите ти. Тръпка. Страст. Нежност.
Блях. Мога да пиша с дни. Живей. Намери себе си, защото в момента си просто изхвърления скъсан чорап на някого. А това не е красиво.
xXxPETYAxXx
12-03-2012, 11:07
имам надежда, че ще се съберем отново, искам го повече от всичко на този свят
Защо някои момичета са такива мазохисти и искат да са с някого, който ги наранява?!
Трябва да спреш да мислиш за този човек, като за твоя живот(и т.н. клишета).
Разбирам, че го обичаш(или поне така си мислиш), но трябва да започнеш да обичаш повече СЕБЕ СИ и да не си причиняваш тези неща! :)
Отдай се на нещо, което те разсейва и спри да се самосъжаляваш.
Не мисля,че кой каквото и да ти каже ще ти мине ,не мисля и че има нещо което да направиш за да ти мине,щом го обичаш той те наранява,не те иска примерно,няма как да стане.Времето и то няма да ти помогне кой знае колко ,просто ще свикнеш ,сега плачеш примерно всяка вечер,след седмица ще плачеш през вечер и така ,ще те боли ,ще си тъжна,но няма кой знае какво да направиш !! :) Просто в един момент ще осъзнаеш ,че заслужаваш много повече!
Мнението на Blab- много съм съгласна. И да допълня:
искам да е истински щастлив, искам го обратно при мен..
Ако обичаш някого и искаш да е истински щастлив- пусни го да си върви по пътя и той ще бъде. Ако го искаш "обратно при себе си" значи си такъв егоист, че не можеш да го пуснеш да си живее живота.
Бъди голям човек, приеми всичко с достойнство, пожелай му успех в живота и си ЖИВЕЙ и твоя.
fenikss_
12-03-2012, 13:42
Место да се самосъжаляваш и да ревеш,продължи да живееш и да се радваш на малките неща ,на хората,които обичаш и те обичат, защото не се знае дали утре няма да те блъсне кола ,или да направиш жестока катастрофа и да умреш...И дори да оживееш,след тежка катастрофа ,не се знае дали ще проходиш отново ,а по-добре да умра, от колкото да остана инвалид за цял живот...
fenikss_
12-03-2012, 13:44
Нали знаеш ,има една поговорка ''няма незаменими хора ''.
Е така е .
Един си отива, друг по-добър ще дойде.
3а всеки влак си има пътници.
Така, че не се коси.
Намери си нещо да правиш, което е различно от това да мислиш за загубата си.
IseeDEADbodies
12-03-2012, 14:49
Еми, тегли ножа като не е останало.
Не мисля,че кой каквото и да ти каже ще ти мине ,не мисля и че има нещо което да направиш за да ти мине,щом го обичаш той те наранява,не те иска примерно,няма как да стане.Времето и то няма да ти помогне кой знае колко ,просто ще свикнеш ,сега плачеш примерно всяка вечер,след седмица ще плачеш през вечер и така ,ще те боли ,ще си тъжна,но няма кой знае какво да направиш !! :) Просто в един момент ще осъзнаеш ,че заслужаваш много повече!
+
bitchwolf
12-03-2012, 18:11
В началото е така, трудно е, мъчно е. Поплачи си, ако ще ти олекне, емоциите са си емоции. Понякога просто трябва да си излееш всичко. С времето ще става все по-лесно и по-лесно. Само не прави грешката да си втълпяваш, че никога няма да се справиш. Може и така да ти изглежда сега, но не е. Живей си живота. Ако ще се събирате някога остави този план за далечното бъдеще, ако така ще ти е по-лесно. Недей да впрягаш сили в това сега, само ще попречи на самата теб, а какво да говорим за резултати.
Doom_Stalker
12-03-2012, 18:36
Поредната 16 годишна пикла дето си мисли че знае и чувства нещо.... И естествено вихъра от преструвки, роли и самозаблуди който се завърта от цялата тази работа... Хората претърпяват катастрофи, умират, близките им умират, в някои части на света умират от глад, войни, бедствия и т.н. - губят всичко, което имат и пак продължават... А някаква патка, която толкова иска да страда(а и се очаква от нея) че чак си е повярвала че страда, е тръгнала да мрънка, че "вече живота й нямал смисъл", "че болката е твърде голяма".....Ууу вижте ни колко сме емоционални! Хайде стига вече с тия театри.
ПП: Дееба, шибания "Здрач" развали децата.... сега всяка втора пикла плаче и си реже вените, понеже така правят по-филмите....
bitchwolf
12-03-2012, 20:26
не че такова ама на колко трябва да си, за да можеш да се влюбиш?
Авторке трябва да разбереш че любовта и нуждата са две различни неща.Човек,който обича друг човек е влюбен.Такъв,който има нужда от друг е зависим.Ако наистина обичаш някого го пускаш да си върви по пътя за да е щастлив,а ти продължаваш по своя.Във всички случаи мога да те уверя че една връзка далеч не е всичко.Но да се тръшкаш и да се бориш за връзка, която вече е свършила е като да извадиш Титаник от океана.Понякога е по-трудно,но ще ти мине.
TROLLDADLOLCAKE
12-04-2012, 02:18
Все още имаш семесейството ти , близките ти и приятели те ти ! Не е дошъл края на света с това , че някакъв глупак те е оставил!Забрави го и продължи напред , не те заслужава ;)!
TROLLDADLOLCAKE
12-04-2012, 02:19
Поредната 16 годишна пикла дето си мисли че знае и чувства нещо.... И естествено вихъра от преструвки, роли и самозаблуди който се завърта от цялата тази работа... Хората претърпяват катастрофи, умират, близките им умират, в някои части на света умират от глад, войни, бедствия и т.н. - губят всичко, което имат и пак продължават... А някаква патка, която толкова иска да страда(а и се очаква от нея) че чак си е повярвала че страда, е тръгнала да мрънка, че "вече живота й нямал смисъл", "че болката е твърде голяма".....Ууу вижте ни колко сме емоционални! Хайде стига вече с тия театри.
ПП: Дееба, шибания "Здрач" развали децата.... сега всяка втора пикла плаче и си реже вените, понеже така правят по-филмите....
Абе Шекспир , я ми обясни каква е разликата да си на 14 , 16 или 25 ? Не можеш да се влюбиш ли ? Нямаш право ли ? Или не знаеш какво е първа любов ? Хората , които "губят" , за които говориш са възрастни и нямат друг избор , в случая този "хубавец мамин" е жив и тя го иска повече от всичко , просто е намерила упората в него ;) ! Не си прав..
FuckedUp
12-04-2012, 02:52
inb4 shitstorm
От къди ви извира тая злоба не мога да разбера.. ?
Вие като си правите регистрация в TEENPPROBLEM и влизате в раздел "Любов" какво искате да прочетете? Идете избивайте комплекси другаде.
Doom_Stalker
12-04-2012, 07:51
Абе Шекспир , я ми обясни каква е разликата да си на 14 , 16 или 25 ? Не можеш да се влюбиш ли ? Нямаш право ли ? Или не знаеш какво е първа любов ? Хората , които "губят" , за които говориш са възрастни и нямат друг избор , в случая този "хубавец мамин" е жив и тя го иска повече от всичко , просто е намерила упората в него ;) ! Не си прав..
:D :D :D Хахаха, ohhh the irony!
Човека с името TROLLdad се тролна най-много от всички.... :D Тъп 9fag!
Все пак, това което написах беше истина. Каква е разликата между това да си на 14 и 25 ли? Повече от очевидна.
Една тъпа малка лигла дето са я налегнали хормоните и я сърби пут*ата, да ми говори за любов е просто смешно.
Ще ти кажа най-общо как стоят нещата: Във всяка историческа епоха харесването и пожелаването на човек от другия пол е ставало според точно определени обичаи, с точно определени начини на общуване, поведение и т.н. Сегашният модел на това "пожелаване", сегашната представа за "любов" е взаимствана от телевизията... днешните момичета разбират любовта само от това което са видели и чули, от близки, от телевизия, филми, сериали и т.н. А във филмите са установени точно взаимоотношенията между истинските влюбени хора. Затова и обикновените хора копират тези взаимоотношения и си представят че са влюбени. Както и се стараят да реагират по същия начин когато любовта пропадне. И какво се предполага че трябва да правят влюбените когато се разделят? Страдат един за друг, плачат, после трябва да се превъзмогнат, "болката им е твърде голяма" и изобщо всичките тези глупости които се очаква влюбените хора да ги правят. А нашенските 16 годишни пикли, харесали си едно момчето, изчукали се и понеже после се разделили, реагират естествено по заучения начин - така както са го гледали във филмите. Почват да плачат, да изпадат в депресии, да "изпитват болка" - тези реакции те няма как да ги проявят ако не са ги гледали първо по филмите. Затова и реагират така - защото оттам са ги научили. Те им подражават и от там са ги взаимствали. Но това не са истински емоции, това са просто заучени модели на поведение в дадена ситуация.
Когато двама човека са заедно, нормално е да се смята че тяхното е любов, защото "Любовта е велика", "Любовта и по-силна от всичко" и т.н. глупости. Следователно когато се разделят, то трябва да има някаква реакция. И откъде знаем как да реагираме когато ни е "разбито сърцето" - ОТ ФИЛМИТЕ. И във филмите плачат, и се тръшкат, но онова е истинска любов(или поне такова трябва да представя).... а това тук е просто детско увлечение. Но пък реакциите са вече заучени. И естествено всички малки мърши си мислят че са влюбени, и реагират точно както се предполага че влюбените трябва да реагират - да страдат от "голямата болка". А това са си чисти глупости. Ако му биеш два шамара да видиш как бързо ще забрави за любов и за страдание.
Но дори и да си говорим за истинска любов, то моделите на поведение на влюбени и на страдащи пак са заучени. И точно това ме дразни - че това как трябва да се държат влюбените пак е гледано по ТВ-то и се знае на всяко нещо как точно да се реагира именно от там. А днешната комерсиализирана представа за любов, и всичките преструвки , фалшивите сълзи, самоубийствени мисли и "Не мога да го преживея" - всичко това ми идва в повече. Най-вече защото е фалшив бълвоч и всяка малка лигла иска да се изживява като влюбена... като постоянно копира тези "емоции" и повтаря едни и същи назубрени фрази.
^^ Човече, ако си си изградил представата за любов от филмите, защото не си изпитвал нищо повече от сексуално влечение , примерно, не значи ,че с всички е така. В момента изключвам авторката, защото не смея да защитавам човек, за когото нищо не знам. Давам за пример хора от моето обкръжение - на по 16 години имаха сериозни връзки и да, обичаха се (и все още). Какво е това глуповато схващане, че любовта е само за хора 25+ и само те могат да страдат когато се разделят? Изобщо целия пример с филмите не струва. Да, има ги такива малки кифли, които гледат просто да са в позицията на големите страдалки, но от къде на къде поставяш цялата младеж под общ знаменател?
bitchwolf
12-04-2012, 08:27
Ти защо си мислиш, че всички живеят според филмите. Хората просто чувстват. Не е нужно да следват сценарии, защото е трудно и не е необходимо. Ти в такъв свят ли живееш? И недей да сравняваш тия и ония епохи и хвани да поживееш в своето време. Ако ти си неспособен да изпиташ чувства..много те съжалявам. Ти си коплексиран, очевидно наплашен от това, че няма нищо истинско в тоя свят и си мислиш, че всяка емоция е роля. Това не е превъзходно, а жалко. Съжалявам те наистина. Не можеш да омаловажаваш чувствата на хората. Аз съм обичала и обичам. И изобщо не мисля, че се правя и да ти кажа и филми не гледам. Какво? Аз съм мърша? Бълвоч? Защото съм обичала и съм страдала и пак съм обичала? Извинявай... направо ме отвращаваш с коплексарското си тесногръдо мислене!
Аз пък съм съгласна с първото мнение на Doom_Stalker (второто е дълго и нямам време ся да го чета :oops:). Окей,влюбила се е и й е гадно,че след някакви си мижави 5 месеца вече не са заедно ... Ако беше спряла до тук бих й влязла в положението,но да казваш "Вече не остана за какво да живея" при все,че най-малкото имаш семейство ...
Doom_Stalker
12-04-2012, 08:36
Не, не казвам че любовта е за 25+. Всъщност преструвките и заучените реакции са много по-дълбока лъжа. Не ме дразни и това че са влюбени, не знам дали наистина е така. Но ти казвам че реакциите и поведението на огромна част от "влюбените хора" е абсолютно прекопирано от ТВ-то. И всъщност повечето ни представи за живота, света и отношението към хората идват от там - както и от възпитание, родители, близки хора и т.н. И откъде другаде можеш да си изградиш представа за любовта ако не от филмите. Любовта и интимните взаимоотношения са нещо твърде лично и скрито за да го наблюдаваш в другите хора. Ти няма как да си изградиш представа за него, защото то се случва между двама души и само между тях. Но пък филмите дават много точна представа за това как двама влюбени споделят "любовта" си. И естествено ДАВАЙ ЮРЮШ! всичките селянки и квартални принцеси се изживяват като влюбени. И копират поведението на тези от филмите, защото оттам идва единствената им информация за това как влюбен човек трябва да се държи. И ме дразни цялата помпозност, целият театър от "чувства" и фалшиви взаимоотношения базирани само на бегли представи и митове в обществото.
Реакцията на авторката на темата наистина е преувеличена ,но в крайна сметка много млади хора минават през този период и това поведение е нормално.Колкото до Doomstalker, неговото мнение е още по-крайно.Да не говорим ,че слагането на стереотипи по принцип е грешно -да слагаш цяло едно поколение под един знаменател е най-малкото глупаво, да не говорим за арогантно.По въпросът за историческите епохи и начина, по който хората са реагирали ,ще ти напомня че в Ромео и Жулиета също развръзката е доста крайна, макар че е от друга историческа епоха.
Doom_Stalker
12-04-2012, 08:52
Ти защо си мислиш, че всички живеят според филмите. Хората просто чувстват. Не е нужно да следват сценарии, защото е трудно и не е необходимо. Ти в такъв свят ли живееш? И недей да сравняваш тия и ония епохи и хвани да поживееш в своето време. Ако ти си неспособен да изпиташ чувства..много те съжалявам. Ти си коплексиран, очевидно наплашен от това, че няма нищо истинско в тоя свят и си мислиш, че всяка емоция е роля. Това не е превъзходно, а жалко. Съжалявам те наистина. Не можеш да омаловажаваш чувствата на хората. Аз съм обичала и обичам. И изобщо не мисля, че се правя и да ти кажа и филми не гледам. Какво? Аз съм мърша? Бълвоч? Защото съм обичала и съм страдала и пак съм обичала? Извинявай... направо ме отвращаваш с коплексарското си тесногръдо мислене!
Изглеждаш ми леко изнервена....
http://prikachi.com/images/909/5567909e.jpg
bitchwolf
12-04-2012, 08:53
Не, само ти се подигравам :lol:
Doom_Stalker
12-04-2012, 08:55
Не, само ти се подигравам :lol:
Аххх, защо ли си знаех, че точно това ще отговориш... Поредната заучена реакция. (Както и предният ти пост всъщност...)
ПП: Обаче как се намери в по-предния ми пост... :D
Изглеждаш ми леко изнервена....
http://prikachi.com/images/909/5567909e.jpg
Май ти свършиха аргументите по темата.
Doom_Stalker
12-04-2012, 09:20
Май ти свършиха аргументите по темата.
Bitch, I have just started....
Да не говорим ,че слагането на стереотипи по принцип е грешно -да слагаш цяло едно поколение под един знаменател е най-малкото глупаво, да не говорим за арогантно.По въпросът за историческите епохи и начина, по който хората са реагирали ,ще ти напомня че в Ромео и Жулиета също развръзката е доста крайна, макар че е от друга историческа епоха.
Това за което говоря не са стереотипи. Това са най-общи изводи за психиката на несъзнателния, масов, социален член. Казах вече - това дали хората са наистина влюбени или просто искат да са такива не ме интересува чак толкова. Дразнят ме "проявленията" на тази любов. А проявленията са напълно копирани, както всъщност и всичко в поведението и мисленето на несъзнателния човек. Представите за любов са се изменяли много пъти. Според мюсюлманите да биеш жена си значи че я обичаш. Според някое африканско племе трябва да правиш друго. Ако погледнем недалеч в българската история ще видим съвсем различно поведение на влюбените от това днес. Естествено във фолклора са останали такива митове, приказки и истории за голяма любов, като тази на Ромео и Жулиета, както и много други. Но сред простолюдието има ли такова нещо? Или тези историйки се продават толкова добре и се радват на такава аудитория именно защото "малките" хора искат да се изживяват като влюбени? Човекът като цяло си е животно и не мисля че е тайна за никой че в основата на любовта не стоят някакви "възвишени", "божествени" чувства... напротив - основата е животинската страст и желанието за секс. Това че някой не искат да го приравнят до това, и искат да го изживяват като нещо повече, не е мой проблем. Щом това им доставя нужното удовлетворение.
Но важното в случая е че начините на поведение на влюбени хора се мени постоянно. То се определя от обществените настроения и усещания за реалност. А сега любовта е толкова комерсиализирана и дори и двама човека да са влюбени, то тяхното поведение се определя именно от общоприетата представа за поведение на влюбени хора... А днешната представа за любов идва точно от комерсиалната епоха и ХИЛЯДИТЕ истории ( под формата на филми) като тази на Ромео и Жулиета. И всеки "влюбен" цели да се държи като Ромео или Жулиета защото от тях идва представата им за любов. А дефакто Ромео и Жулиета е просто история...
Глупаво е да си помислиш че Пешо Тракториста се залюбил с Пенка Лудата и ще се хвърли под влака заради това, нали? Простолюдието и обикновените хора никога не са могли да изпитват такива чувства... Но могат само да им подражават и да ги наричат с измислени имена. Масовия човек никога няма да бъде Ромео или Жулиета, но му се иска. Затова и филми и истории за голяма любов се радват на такава популярност.
alleksandrina_all_
12-04-2012, 09:33
Doom_Stalker ще те помоля да се спреш да пишеш в тази тема,изкарваш ме от равновесие,не ме познаваш,не знаеш през какво съм преминала,не знаеш какво и как съм спечелила и какво съм жертвала,за да стигна дотук,наистина те моля изчезни от темата,избий комплексите на друго място,(както казаха преди мен) и намери някакво друго удобно за теб занимание,вместо това да се заяждаш с хората..или поне не в моята тема,точно сега не ми е до такива мишки като теб... пък голям мислител ще вземеш да излезеш..в измисления ти свят..,след като си тръгнал да пишеш тук и да оборваш мнението на останалите..представям си колко жалко е съществуването ти .
Колко си заблуден.. :Х Направо не знам от къде да започна :lol:
Първо - всеки си има усет за правилно и неправилно. Няма такова нещо като "учим се от филмите", а да не говорим ,че първо е действителността , после филма. Гледала съм толкова любовни филми, но представата ми далеч не е копирана от там, дори напротив, повечето са ми леко скучни.
Този усет, който споменах по-нагоре, обясни ми как Ромео и Жулиета (понеже ги подбрахте :Д) са имали представа за любов? Нямало е телевизия едно време и какво хората не са се обичали? Все от някъде е почнало в крайна сметка. Това всеки си го носи и от него си зависи дали ще го развие и доколко.
"важното в случая е че начините на поведение на влюбени хора се мени постоянно" - пропускаш факта, че и хората и мисленето им също се менят постоянно. Някога най-великото постижение на човечеството е било да запалят огън, не може да сравняваме тези две епохи.
TROLLDADLOLCAKE
12-04-2012, 09:54
Не, не казвам че любовта е за 25+. Всъщност преструвките и заучените реакции са много по-дълбока лъжа. Не ме дразни и това че са влюбени, не знам дали наистина е така. Но ти казвам че реакциите и поведението на огромна част от "влюбените хора" е абсолютно прекопирано от ТВ-то. И всъщност повечето ни представи за живота, света и отношението към хората идват от там - както и от възпитание, родители, близки хора и т.н. И откъде другаде можеш да си изградиш представа за любовта ако не от филмите. Любовта и интимните взаимоотношения са нещо твърде лично и скрито за да го наблюдаваш в другите хора. Ти няма как да си изградиш представа за него, защото то се случва между двама души и само между тях. Но пък филмите дават много точна представа за това как двама влюбени споделят "любовта" си. И естествено ДАВАЙ ЮРЮШ! всичките селянки и квартални принцеси се изживяват като влюбени. И копират поведението на тези от филмите, защото оттам идва единствената им информация за това как влюбен човек трябва да се държи. И ме дразни цялата помпозност, целият театър от "чувства" и фалшиви взаимоотношения базирани само на бегли представи и митове в обществото.
Смени си дилъра и излез от филма , "Казанова" ! ;) Имаш супер изкривени виждания и представи за любов .. и се опитваш да ме обедиш , че имало разлика и т.н , единствената разлика , която може да има е че детската любов (като тази в случая) е в пъти по - силна от на възрастните от където искаш го гледай , така е ! Явно теб някоя мадама те е настъпала в ранните годинки и затова си такъв скиптик..
Doom_Stalker
12-04-2012, 09:57
Doom_Stalker ще те помоля да се спреш да пишеш в тази тема,изкарваш ме от равновесие,не ме познаваш,не знаеш през какво съм преминала,не знаеш какво и как съм спечелила и какво съм жертвала,за да стигна дотук,наистина те моля изчезни от темата,избий комплексите на друго място,(както казаха преди мен) и намери някакво друго удобно за теб занимание,вместо това да се заяждаш с хората..или поне не в моята тема,точно сега не ми е до такива мишки като теб... пък голям мислител ще вземеш да излезеш..в измисления ти свят..,след като си тръгнал да пишеш тук и да оборваш мнението на останалите..представям си колко жалко е съществуването ти .
http://prikachi.com/images/809/5492809T.gif
информационна бележка: Ромео и Жулиета са около 13-годишни. В нощта, в която Ромео среща Жулиета, той е хлътнал в поредната дУвойка, заради което приятелите не спират да го подиграват.
//за протокола;
Doom_Stalker
12-04-2012, 10:12
Най-голямата ирония тук е че се вижда как жалко се опитвате да защитите малките си "реалности" и образи, в които толкова сте се вкопчили. Като естествено целите да нападнете мен и моята личност, и така в главите си да отхвърлите по-лесно аргументите ми. Аз просто ви подхвърлям разни неща, а вие веднага се мъчите да защитите устоите на глупавите си вярвания и догми. Това подсказва защо толкова яростно и целеустремено ми се връзвате и държите на всяка цена да ме оспорите... Защото любовта е това което ви идентифицира. Без илюзията за любов, без ролите и преструвките, без прехвалените емоции и чувства - ВИЕ СТЕ ЕДНО НИЩО! Не искате да си свалите маската и да си признаете че всичките тези любовни "неща" са просто приказки за пораснали деца, защото без тези маски, без тези приказки, вие оставате едно нищо. И е нормално да се "вкопчвате" за такива неща... Дали ще е обществото, дали ще са парите и успеха, дали ще е Бог, дали ще е някаква идеология, или пък ще е най-простата идентификация - префърцунената банална любов - няма значение. Важното е да има нещо което да ви придава образ и идея за принадлежност. А най-простия такъв образ е на любовта и всичките й игрички.
Но всъщност всеки образ и всяка преструвка са израз на най-дълбокото желание за идентификация на индивида. А желанието е липса. Човекът се преструва и подражава именно на това което му липсва. На вас ви липсва любов, именно затова и постоянно я търсите и се "припознавате" в нея. Защото тя ви дава принадлежност и идентификация.... без нея вие сте нищо.
Добре, че ти се появи да ни кажеш кои сме :lol: Такива като теб пък са се взели толкова на сериозно, че чак сами са си повярвали. :lol:
Всеки има повече от едно нещо,което го индентифицира, жалко е да смяташ, че нещата,които индентифицират теб те правят нещо повече от другите (нищожествата). Това само показва колко си тесногръд и виждаш не по далеч от собствения си нос.
Пак те питам, защото явно когато прочетеш нещо неудобно за теб го игнорираш (може би,защото не знаеш как да се обосновеш), ти за какво си си направил регистрация тук и пишеш точно в този раздел? Да се направиш на по-велик? :lol:
TROLLDADLOLCAKE
12-04-2012, 10:32
Добре, че ти се появи да ни кажеш кои сме :lol: Такива като теб пък са се взели толкова на сериозно, че чак сами са си повярвали. :lol:
Всеки има повече от едно нещо,което го индентифицира, жалко е да смяташ, че нещата,които индентифицират теб те правят нещо повече от другите (нищожествата). Това само показва колко си тесногръд и виждаш не по далеч от собствения си нос.
Пак те питам, защото явно когато прочетеш нещо неудобно за теб го игнорираш (може би,защото не знаеш как да се обосновеш), ти за какво си си направил регистрация тук и пишеш точно в този раздел? Да се направиш на по-велик? :lol:
+1 ! Azoria , убий тъпака с мълчание , остави го тоя филмар да си живее в неговия измислен свят , където е БОГ ! :D :D :D
Doom_Stalker
12-04-2012, 10:41
Първо - всеки си има усет за правилно и неправилно. Няма такова нещо като "учим се от филмите", а да не говорим ,че първо е действителността , после филма. Гледала съм толкова любовни филми, но представата ми далеч не е копирана от там, дори напротив, повечето са ми леко скучни.
Глупости, филмите са точно отражение на скритите желания на хората. Филма е желаната действителност. Никой не прави филми заради действителността им. Кой би ги гледал :D Филмите са бягство от действителността. Всяка форма на изкуство е това. Лошото е когато една измислица и хубава история се разпространи твърде много и всеки започва да я приема като реалност. Една лъжа може много лесно да се възприеме стига да изпълнява някакви човешки потребности. Всеки възприема любовта си като тази на Ромео и Жулиета, защото с цялата тази работа идва и чувството за "възвишената" любов, за саможертвата, и всичките хубави чувства. И така "малкият" човек си мечтае, да бъде и той възвишен, и той да е саможертвен и да се чувства добре. Затова тези истории и филми се възприемат толкова добре - защото дават поредната доза хубави чувства на този който се идентифицира с тях.
Този усет, който споменах по-нагоре, обясни ми как Ромео и Жулиета (понеже ги подбрахте :Д) са имали представа за любов? Нямало е телевизия едно време и какво хората не са се обичали? Все от някъде е почнало в крайна сметка. Това всеки си го носи и от него си зависи дали ще го развие и доколко.
Преди Ромео и Жулиета е имало много други истории. Имало е и рицарски романи и изобщо във фолклора са съществували много такива истории. И това е всъщност идеята на историите, на митовете и легендите - те дават едно бягство от реалността, което ти можеш да го вземеш, да го откопираш и да се изживяваш и ти като в приказка. Но това е просто красива лъжа. И естествено повечето хора не са я взимали насериозно. Но пък сега в информационната ера тези неща се приемат доста по-добре. Но иначе като цяло идеята на такива истории е именно такава. Защо хората са си измислили Бог? За да избягат от реалността, да оправдаят действията си с него, и да се чувстват и те божествени, богоизбрани и т.н. Същата работа. Хората постоянно имат нужда от такива приказки и легенди, за да запълнят собствените си липси и нужди.Колкото до това откъде е тръгнала любовта... по същия начин откъдето е тръгнала и всяка "божествена" измислица. Хората имат инстинкт да се клецат, оттам идва любовта. Но понеже не искат да го сведат просто до това, предпочитат да го наричат с възвишени имена. Както и не искат да признаят жалкото си животинско съществуване, затова предпочитат да го оправдават с Бог, с морал, с общество и т.н. та "малкият" масов човек не му е удобно да е "малък" и масов, затова винаги търси нещо отвъд, което да компенсира недостатъците му, и да го залъгва, че е нещо повече.
"важното в случая е че начините на поведение на влюбени хора се мени постоянно" - пропускаш факта, че и хората и мисленето им също се менят постоянно. Някога най-великото постижение на човечеството е било да запалят огън, не може да сравняваме тези две епохи.
Така е , новите времена изискват нови глупости. Но пак да са коректни и да служат на хората.
Пак те питам, защото явно когато прочетеш нещо неудобно за теб го игнорираш (може би,защото не знаеш как да се обосновеш), ти за какво си си направил регистрация тук и пишеш точно в този раздел? Да се направиш на по-велик?
Не, но причините за моето писане биха скандализирали още повече пишещите тук, затова ще си замълча. Или може би ще ги оставя за финален трол....:D
Doom_Stalker
12-04-2012, 10:51
Точно там е работата, аз не се идентифицирам с нищо. Идентификациите са детско влизане в образи. И те винаги са породени от някаква вътрешна липса и компенсация на тази липса. А историйките за любов и вживяването са най-добрите компенсации.
Doom_Stalker бате ти за какъв се имаш-Божи глас ли?!Изживяваш секато е*ати капацитета,а аргументите ти са на пишлеме.Извади си главата от задника и прогледни.
Най-голямата ирония тук е че се вижда как жалко се опитвате да защитите малките си "реалности" и образи, в които толкова сте се вкопчили. Като естествено целите да нападнете мен и моята личност, и така в главите си да отхвърлите по-лесно аргументите ми. Аз просто ви подхвърлям разни неща, а вие веднага се мъчите да защитите устоите на глупавите си вярвания и догми. Това подсказва защо толкова яростно и целеустремено ми се връзвате и държите на всяка цена да ме оспорите... Защото любовта е това което ви идентифицира. Без илюзията за любов, без ролите и преструвките, без прехвалените емоции и чувства - ВИЕ СТЕ ЕДНО НИЩО!
Най-голямата ирония е, че ти не можеш да приемеш, че има мнения различни от твоето и взе нещата толкова сериозно, че отдели цели 3 часа от живота си да се опитваш да превъзпиташ поне 5-6 различни човека, като нападаш тях и тяхната личност... Яростно и целеустремено се насочваш ти към всеки един коментар, който ти противоречи и изписваш по 3-4 абзаца, за да се опиташ да се обосновеш. Чудесно е, че успя така хубаво да опишеш сам себе си в цитата, който съм подбрал. Ти смяташ чуждите вярвания и догми за глупави, но пък изискваш от останалите да се кланят пред твоите. омагад. Това, че смяташ чисто човешките чувства за преструвка, а хората, които ги изпитват за едно голямо нищо, то тогава чисто от любопитство ще те попитам: Ти какво си? Имаш мнение по въпросите, както всеки нормален човек, но не очаквай и не изисквай другите да го поддържат. Ако цял живот се занимаваш с тези опити да караш хората да мислят като теб...еми какво да ти кажа-няма да успееш и ще загинеш разочарован.
Doom_Stalker
12-04-2012, 17:36
http://3.bp.blogspot.com/-5EMqRFVAWrU/UBpDyIvPM0I/AAAAAAAACJ4/6pfpzU1VocM/s1600/1912-so-much-win.jpg
В случая не е важно какво аз пиша, а как вие реагирате на него. И защо реагирате така. Дори и това което да съм написал да са пълни глупости, вие решихте да ми отдадете пълното си внимание за да ми докажете че не съм прав. Ако толкова много се придържахте към вашите измислени принципи, че "Всеки си има право на мнение", тогава защо така яко се дразните? Може би защото атакувам глупостите, които уж ви определят като хора? Защото разбутвам илюзиите ви?
Умът съществува винаги в някакво поле с точно определени граници. И също както всяка система в човека, умът си има защитни механизми, с които да пази границите си, с които да отхвърли всяка противоречива информация, която нарушава статуквото на индивида. И вие точно това правите тук, защитавате границите на догмите си. Само че всеки се мъчи да оспори думите ми както само той си може. И всъщност по реакциите се вижда кой какъв е. Някои от вас не им стигна акъла да се опитат да вникнат в думите ми, прочетоха ме само по диагонал и реакциите им бяха повече от посредствени - псувни, обиди, заучени клиширани изрази и т.н. Други пък се постараха да ми направят анализ, да ме изкарат като комплексар и някакъв тъжен, злощастен човечец и така автоматично да сведат аргументите ми до прост хейт. Много се смях на опитите да ме опишете, да ме поставите в границите на бедното си възприятие. Естествено аз допълнително наливах масло в огъня чрез изказа си (на по-възвишен от останалите, чрез говорене в прав текст). И това породи някои реакции на които доста се смях.
Най-смешно ми е обаче как всички си мислят че искам нещо от тях, че ги принуждавам да следват някаква моя истина и че се имам за Божи-глас, както един каза. Нищо не искам от никого от вас, нито пък искам да ви поучавам и да ви съдя. Вие естествено може и така да го възприемате, но това не е мой проблем. Вашите реакции са си ваши, и аз нямам отношение към нито един от вас. Интересно ми е само естеството на реакциите ви. Защото те пък са явен признак за това кои сте вие.... Вашите защитни реакции ме интересуват, защото изследвам връзката между "каузата" на човека (това с какво се идентифицира) и реакциите му. Интересува ме как човека защитава устоите на вярванията си и изкривява възприетата информация, така че да може да я нагоди, да я изопачи и отхвърли (това което вие правите с моите думи.)
ПП: Отново съм вложил същия "възвишен" тон и очаквам още първосигнални реакции. :) Именно тези реакции показват, че съм прав.
bitchwolf
12-04-2012, 17:50
социалният експеримент приключи :lol:
Doom_Stalker - замислял ли си се, че може би ти си живееш във филма.
К'во да ти кажа, времената се менят, хората също. Ако преди ти се е налагало кой да обичаш, и са те женили на 15, сега не е така... Мисля, че можеш сам да избереш в кой да се влюбиш, харесваш, мразиш и тн. Хората се учат от заобикалящия ги свят, не само от опита си. Сега може да е 16 годишна, която гледа филми и си изгражда представата за света според тях. И е напълно нормално да искаш живота ти да е подреден като в приказка и да се стремиш към това, независимо дали си на 16 или 61...
За другото, че се вкарва в големите драми си абсолютно прав, а за здрач да не говорим...
Винаги съм била такава. Винаги.
Но е време да помислиш за себе си.
Doom_Stalker
12-04-2012, 18:31
Doom_Stalker - замислял ли си се, че може би ти си живееш във филма.
К'во да ти кажа, времената се менят, хората също. Ако преди ти се е налагало кой да обичаш, и са те женили на 15, сега не е така... Мисля, че можеш сам да избереш в кой да се влюбиш, харесваш, мразиш и тн. Хората се учат от заобикалящия ги свят, не само от опита си. Сега може да е 16 годишна, която гледа филми и си изгражда представата за света според тях. И е напълно нормално да искаш живота ти да е подреден като в приказка и да се стремиш към това, независимо дали си на 16 или 61...
За другото, че се вкарва в големите драми си абсолютно прав, а за здрач да не говорим...
Естествено че живея във филм, всички живеем във филм. Докато има АЗ-образ, докато има субект, реалността винаги е изкривена. Субектът изкривява реалността, най-често така както му изнася. Но принципа - субективно отражение на обективната реалност винаги е в сила. Поне докато има субект, докато има "АЗ".
Но именно вярванията, догмите, идентификациите с нещо и някой, именно тези работи замъгляват най-много отражението на реалността. Аз не вярвам в нищо, не се идентифицирам с нищо, за мен няма добро и зло, няма нещо което трябва и не трябва да стане, нямам кауза. И това ми позволява да виждам по-обективно на нещата. Естествено и моята гледна точка е изкривена, но въпросът е в подобряването на адекватността, и именно такива вярвания и идентифицирания на Аз-ът(с любовта или с каквото и да е) най-много пречат върху обективното виждане. Но хората ги е страх да се откажат от тези вярвания, защото тези вярвания са измислени от самите тях, за да им служат, да им дават принадлежност, да им дават чувство за възвишена любов и т.н. Без тези неща, те остават едно нищо. Естествено повечето от тези догми и "прости истини" се сервират наготово в обществото, а масовият човек просто гребе от тях, опиянен в собствените си заблуди и "добри" идеи.
Хората никога не са се учели, винаги средностатистическия социален член просто е следвал тенденциите и настроенията в обществото. А хората просто подражават на това което е актуално, и естествено му прилепват думичките - "че така трябвало да бъде", че " така е правилно", или по старото " че така е писано". Ако аз управлявам този свят 100 години и наложа умишлено идеята че двама души които се обичат задължително трябва.... да си бият шамари всеки път като се видят :D Сигурен съм че само за едно поколение ще се появят хора които пак ще казват че така е правилно... И сигурно някоя после като се раздели с любимия си ще казва " Охххх толкова ми липсва, биеше ми такива хубави шамари" :D. Та това е същата работа. Хората не поумняват, те просто гледат да са в " крак с модата". Сега е модерно всяка госпожица да е има много обожатели В КОИТО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА Е ЛУДО И ИЗПЕПЕЛЯВАЩО ВЛЮБЕНА. Странно защо само преди 100 години хората не са се женели по любов и това е било напълно нормално. Може би защото тогава, за онова време, представата за двама души заедно не е включвала задължително любов. А сегашната представа задължително включва любов. Не мислиш ли?
Както вече казах хората и времената се менят. Не мисля, че хората не поумняват. Да повечето си зациклят на едно определено място, което им пасва, което ги подсигурява, но не можеш да твърдиш, че хората като цяло не поумняват.
Малко си противоречиш. Казваш, че живееш във филма, но после изкривяваш думите си и казваш, че погледа над нещата ти не е основан на "модерното днес"
Продължавам да твърдя, че всеки е различен и всеки има собствено мнение, дали е изградено от филми, приятели, родители или тн, няма значение. Сам се развиваш до някаква степен, но заобикалящия те свят те прави някак си по на"ти" с нещата.
Давам ти пример веднага. Момиче, което не излиза никъде само до училище и обратно и момиче което има реален допир със света. Коя мислиш, че е по "усъвършенствана" така да се каже. Човек се сблъсква сам с нещата и чак тогава вижда дали живота му е филм или не.
Ако не бяхме поставили някакви морални граници и не сме разграничили доброто и злото, според мен щяхме отдавна да сме се изгубили някъде.
Пс - кефи ме как се изразяваш (:
bitchwolf
12-04-2012, 18:46
Не не не не спри тази философия моля те. Тамън ни се разболя учителката. Моля те, тоя предмет не го понасям спри. Моля те имай милост. Така е, прав си никой не е толкова велик, че да има обективен поглед, така е измеренията са много, проявленията на великата философия са безкрайни, а прозрелите я-блажени. Бъди блажен с блажените и не предизвиквай самоубийства. kLamer, тя се е вселила в него.. :shock:
alleksandrina_all_
12-04-2012, 19:15
Моля ви спрете да си хвърляте нападки, така не ми помагате,а ме натоварвате още толкова : (((
още в началото написах какво точно искам (подкрепа) а не това, в което превърнахте темата
Doom_Stalker
12-04-2012, 19:15
Както вече казах хората и времената се менят. Не мисля, че хората не поумняват. Да повечето си зациклят на едно определено място, което им пасва, което ги подсигурява, но не можеш да твърдиш, че хората като цяло не поумняват.
Вземи едно малко дете и го остави в дивата природа - да го отглеждат вълци, или маймуни. Какво ще стане от него? Нищо повече от един звяр... Защото то гледа и се учи от това което е около него - подражава на вълците или маймуните. Същото става и когато вземеш един човек и го оставиш в човешко общество. То копира всичките модели на поведение. Разликата между животинското и човешкото общество е че човешкото се променя. Но докато обществото се променя, то в основата му си стоят именно масовите хора, който просто подражават и "заучават" това което обществото им поднася. Така че хората не поумняват, просто самите тенденции в обществото са към поумняване. А тези тенденции се ръководят от други хора - било умишлено, било то чрез изкуство и внасяне на нови идеи. Но обществото в никакъв случай не се променя от хора, които са част от това общество, който само следват и подражават. Рецептата за всяко откритие е мислене извън познатите граници.
Малко си противоречиш. Казваш, че живееш във филма, но после изкривяваш думите си и казваш, че погледа над нещата ти не е основан на "модерното днес"
Не, исках да кажа че докато има човек, света винаги ще се вижда изкривен от самия него, заради самия него. И аз като човек виждам света изкривено(до някаква степен), но го виждам доста по-адекватно от повечето хора, защото не съм заслепен от догми и абсолютни истини. И не следвам общите модели на разсъждение и поведение.
ПС: Все пак имаш донякъде право. И се радвам че не реагираш първосигнално. :)
Точно там е работата, аз не се идентифицирам с нищо. Идентификациите са детско влизане в образи. И те винаги са породени от някаква вътрешна липса и компенсация на тази липса. А историйките за любов и вживяването са най-добрите компенсации.
Или си наистина глупав или това беше най-малоумното измъкване от агрумент.
Останалото няма да коментирам. Имай си гледната точка, нито ще промениш моята (или на някой от останалите, несъгласни с теб), нито аз ще се опитвам да променям твоята с безкрайно дълги постове :lol: Направо само заради горния цитат, на който нямаше как да не направя коментар трябваше да изчета един тон глупости :X
Ще се съглася с bitchwolf и аз мисля ,че Doomstalker трябва да стане философ.Не мога да отрека ,че в гледната му точка има логика и съм съгласен с доста неща ,но намирам поведението му за арогантно и предполагам ,че това дразни хората.
Моля ви спрете да си хвърляте нападки, така не ми помагате,а ме натоварвате още толкова : (((
още в началото написах какво точно искам (подкрепа) а не това, в което превърнахте темата
Нормално е да се получи сериозна дискусия при фрапиращото заглавие,което си сложила.Мисля че получи немалка подкрепа и аргументи че си заслужава да живеееш.Колкото до Doom_Stalker нормално е да ти се правят анализи,имайки предвид че за някои твои изказвания немалко хора биха ти сложили усмирителна риза.Ако действаш както пишеш може и да има защо.Не знам дали учиш психология или мислиш че имаш сериозна базова подготовка в тази насока,но разсъжденията ти са в доста нездрава посока.Подхождаш с неразбиране и откровена злоба към останалите,поради което предизвика доста негативизъм към себе си.Замисли се защо-ако наистина разполагаш с някакво по-освободено мислене,не почвай с обичайната си теория за клишираните и първосигнални хора.
Подхождаш с неразбиране и откровена злоба към останалите,поради което предизвика доста негативизъм към себе си.
+
Замисли се защо-ако наистина разполагаш с някакво по-освободено мислене,не почвай с обичайната си теория за клишираните и първосигнални хора.
Едва ли ще те удостои с отговор, 'щото дори мен ме избива на смях, четейки написаното. Аз пичът не видях да е говорил за първосигналност - дори напротив. Ама трябва и реципиентът да е лишен от подобни 'екстри' докато чете.
chushkopek
12-05-2012, 15:12
Избий си филмите от главата енд муув он!
bitchwolf
12-05-2012, 17:49
Аз пичът не видях да е говорил за първосигналност - дори напротив.
"Пичът" най-откровено се изсра на темата, обяви цялото ни поколение за едно голямо нищо, нарече всички хора, които са изпитвали любов бълвочи, а страдащите-пикли ши*ани долни, които знаят само роли да играят. Най-нахално добави, че човек на 16 изобщо няма представа какво чувства и накрая с лишеното от покритие самочувствие на философ, който си мисли, че е хванал Господ за шлифера, обвини всички обидени участници в дискусията от малоумните му изказвания, че реагирали първосигнално. След това продължи с дълги романи, в които всъщност се повтаря едно и също изречение, но със синонимни думи. Не крия омразата си към философите и всички хора, които се занимават с това абсурдно нещо и не желая да ми се демонстрира нищо свързано с тази "научна" област. Тук съм за да чета форум, а не да слушам философски презентации.
Нищо не си разбарала значи.
Т'ва да виждаш само упреци и обиди в написаното не говори добре за теб.
Всъщност единственото му трърдение беше, че хората се изграждат като характер, подражавайки на някакви модели на поведение, които им допадат. Което е вярно.
Плюс това малкият му експеримент се увенча с успех. Смешно е, че някои от вас действително претендират за някаква уникалност на характера и трансцендентност на чувствата си ...
Това се опитваше да ви обясни човека, ама (умишлено или не) ви чепкаше егото с всеки следващ пост. Принципно такъв тип държание не е от най-адекватните, особено защото тук масово потребителите са лапета, ама негова си работа ...
Аз се посмях доволно.
Doom_Stalker
12-05-2012, 19:09
Аз се посмях доволно.
И аз.
и аз
//още един и хвърлям картите;
Doom_Stalker
12-05-2012, 19:40
Не крия омразата си към философите и всички хора, които се занимават с това абсурдно нещо и не желая да ми се демонстрира нищо свързано с тази "научна" област. Тук съм за да чета форум, а не да слушам философски презентации.
http://www.youtube.com/watch?feature=fvwp&v=fLrpBLDWyCI&NR=1
ПП: Другата част от коментара ти е твърде малоумна интерпретация на това, което съм казал, затова няма да я репликирам. Очевидно не си даваш сметка, че има огромна разлика между това, което Аз съм написал и това, което Ти си прочела. Очите гледат, но мозъка вижда. И мозъка вижда според каузата(идентификацията). Когато "каузата" ти е нападната, съзнанието ти изкривява получената информация(защитна функция). В резултат се получават такива изкривени интерпретации.
Едва ли ще те удостои с отговор, 'щото дори мен ме избива на смях, четейки написаното. Аз пичът не видях да е говорил за първосигналност - дори напротив. Ама трябва и реципиентът да е лишен от подобни 'екстри' докато чете.
Преди да коментираш не е лошо и да попрочетеш малко.Въпросната дума,я използва по често от препинателните знаци.Явно тука има все повече почитатели на Фънкитауна-въобразяващи си,че са достатъчно умни и се смеят на чуждата простотия.Не виждам нищо смешно в това да спамиш,обиждаш и хулиш останалите и да оправдаваш арогантното си и надменно отношение, с видиш ли 'социален експеримент'!
Doom_Stalker
12-05-2012, 21:49
Преди да коментираш не е лошо и да попрочетеш малко.Въпросната дума,я използва по често от препинателните знаци.Явно тука има все повече почитатели на Фънкитауна-въобразяващи си,че са достатъчно умни и се смеят на чуждата простотия.Не виждам нищо смешно в това да спамиш,обиждаш и хулиш останалите и да оправдаваш арогантното си и надменно отношение, с видиш ли 'социален експеримент'!
Оправданието със "социалният експеримент" само по себе си също беше експеримент. И , както се очакваше, генерира още повече "анален дискомфорт". :D
Doom_Stalker
12-05-2012, 22:29
Обаче забелязах и една друга, доста интересна тенденция. Винаги когато започвам някакъв мижав трол в подобна олигофренска тема, с времето сякаш се появяват все по-"образовани", "начетени" и "знаещи". В началото спорят само някакви кифли и квартални тарикати. Но с времето, когато разгръщам по-голяма част от плана си, неминуемо се появяват и хора с претенции за интелигентност. Това си го обяснявам много просто - СТИМУЛ=>РЕАКЦИЯ. Всеки човек "резонира" на различна честота. Честотата в случая е неговата идентификация. Един човек, който си е повярвал че знае нещо и се преструва на интелектуален, не би се занимавал с такива олигофренски теми като тази. Той не "резонира" на тях. Защото той се идентифицира с по-"висши" неща... Затова и когато аз влезна тук, и почна да философствам, онези, които се взимат за възвишени, вече имат на какво да "резонират". Моите думи вече не засягат простолюдните ежедневни въпроси... моите думи засягат идентификациите на други хора... затова и същите тези хора резонират на думите ми. Едно тъпо хлапе, като това дето в началото ме репликира, вече изобщо не се обажда, защото то не може да резонира на думите ми... то вероятно изобщо не разбира за какво говоря. Затова и няма как да реагира - защото не "нападам" нещо което му е познато. Но и тези дето се идентифицират с нещо повече от обикновенното - и те играят същата игра. Само дето тяхната игра е на по-високо ниво, идентификациите вече са по-възвишени неща, а имитациите и влизането в роли са още по-развити. Но и тук по реакциите отново си проличава. Ако вие не се идентифицирахте с тези неща, които "нападам", вие нямаше изобщо да се мъчите да ми отговаряте и щяхте да подминете тази тема като поредния скучен спор. Обзалагам се че ако намеся Бог по някакъв мистериозен път, не след дълго ще се намесят и християни. Защото така и те ще имат на какво да реагират(резонират). В крайна сметка, докато има идентификации, ще има и ответни реакции, които да ги защитават при нападение. Въпросът е само коя идентификация ще бъде нападната. И по това кой на какво реагира, може много ясно да се види кой с какво се идентифицира. Не случайно доста псевдо-любовчийки се изписаха тук - именно защото намесих любимата им идентификация, любимата им роля - любовта. Въпросът е, ти totik на какво реагира? Реакцията, в каквато и да е форма, показва силата на емоцията и афекта пред логиката. Но е много смешно когато някой се опита да облече реакцията си в интелектуални дрехи, и така да замаскира причината, поради която изобщо се е хванал да отговаря. Това е един флирт с интелектуалността, но нищо повече.
bitchwolf
12-06-2012, 07:17
Естествено е да получаваш реакции от хора, когато засягаш неща, които са им познати или ги интересуват по някакъв начин. Аз нападам първите ти твърдения. Това, че може би не съм разбрала цялото ти мнение и като цяло есенцията на всичките ти постове може и да е жалко според теб или другите, които мислят като теб, но лично на мен не ми се отразява по някакъв начин. Пак ти казвам. Т'ва е форум, а темата е любов. Аз влизам чисто и просто, за да чета теми за любов, ти навлезе грубо и арогантно твърдейки, че зад мнението ти има много повече. Няма как да бъдеш лишен от недоволните реакции-не е нещо ново, но ти все пак смяташ, че ти си го открил. Виж литературните анализи на текстове си ги правим в час по литература. Говоря направо, а не завоалирано, това може би те кара да си ме представяш още по-глупава и елементарна, но реално и това не е важно. Auriss, той искал да каже нещо. Факта, че се опитваш да му преведеш изреченията на простолюдието, говори че той очевидно не се изказва ясно пред аудиторията, към която е насочен в момента. Благодаря за спора и лек ден на всички. :)
Doom_Stalker
бахти силния дето си... де'а знам чо'ек направо ;д
Естествено е да получаваш реакции от хора, когато засягаш неща, които са им познати или ги интересуват по някакъв начин. Аз нападам първите ти твърдения. Това, че може би не съм разбрала цялото ти мнение и като цяло есенцията на всичките ти постове може и да е жалко според теб или другите, които мислят като теб, но лично на мен не ми се отразява по някакъв начин. Пак ти казвам. Т'ва е форум, а темата е любов. Аз влизам чисто и просто, за да чета теми за любов, ти навлезе грубо и арогантно твърдейки, че зад мнението ти има много повече. Няма как да бъдеш лишен от недоволните реакции-не е нещо ново, но ти все пак смяташ, че ти си го открил. Виж литературните анализи на текстове си ги правим в час по литература. Говоря направо, а не завоалирано, това може би те кара да си ме представяш още по-глупава и елементарна, но реално и това не е важно. Auriss, той искал да каже нещо. Факта, че се опитваш да му преведеш изреченията на простолюдието, говори че той очевидно не се изказва ясно пред аудиторията, към която е насочен в момента. Благодаря за спора и лек ден на всички. :)
+
Doom_Stalker както ти казах и преди ти си човек с объркани представи.Основния ти проблем е че слагаш логиката и интелигентността над всичко.Рано или късно ще разбереш,че в живота има и по-важни неща от това непрекъснато да доказваш интелект.Това защо не се занимавам с по, как се изрази 'висши' неща показва че отново пишеш недообмислено,но на тебе цялата ти работа е такава-недоклатена.Може би тези 'пикли' както ги наричаш имат объркани представи за някои неща,но аз виждам доброто в тях.Те се стремят да сложат любовта на първо място,което дори по-сълзлив и понякога досаден начин,все пак е достойно за зачитане и подкрепа.Твоята визия-логиката-над любовта и добротата не ми импонира и затова се изказвам остро и ясно срещу теб,защото не искам да виждам подобни 'тийнове' около мен.Мисля че отново бях пределно ясен и съм убеден че и 'простолюдието' ще ме разбере,без да се самоизтъквам със завоалирана философия!
Doom_Stalker
12-06-2012, 13:27
Пхаха, отново се връщаме до познатите граници - тези на доброто! Когато нямаме как да защитим глупостите си винаги се придържаме към старата лъжа че нещо трябва да се приема само защото е добро. Всъщност границите на "доброто", обединяват всичките тези неща като любовта, чувствата, морала, добротата и т.н. И именно тук е най-голямата трудност - да превъзмогнеш това което е "добро" и удобно, и да видиш отвъд тези егоистични възприемания на света. Всъщност отдавна е известно че човечеството е на ниво детска градина, и отвъд всичките претенции и роли, човека все още се води от няколко примитивни мотива, характерни за животинския свят. Това е мотивът "Винаги трябва да съм добре", който е обуславен от множество психични процеси и е в основата на несъзнателния живот. И това всъщност не е изненада, тъй като този принцип е фундаментален за "Живота". НО ТОВА НЕ Е ИСТИНАТА. Това че нещо е добро, не е аргумент за неговата истинност. Точно така се ражда понятието консенсусна истина в обществото - това което е необходимо и "добро" за човека се приема като всевишна истина. Но дефакто, това което ти е необходимо на теб или на обществото, в никакъв случай не е задължително да е обективна истина. И всъщност това е цената на обективното и рационално мислене - вече не всичко в света е създадено за да ги помага и да е добро за теб. Хората толкова се влюбват в глупостите, които си измислят, именно защото тези глупости са добри за тях. И всяка глупост е в състояние да се приеме и да се издига на пиедестал стига да е "добра" и да изпълнява някому някаква функция. Но това е адски примитивно мислене, а човека който вярва и мисли за истина само това, което му изнася е идиот. И по нищо не се различава от едно животно, което винаги търси доброто за себе си(или доброто за обществото и така индиректно пак за себе си). Така и всичките коректни идеи са готови да се приемат като истина, стига да са полезни. Не отричам че тези неща са добри за някои хора, предлагат им определен комфорт, но те нямат нищо общо с истината. Така кой в каквото иска - нека си вярва,и в любовта, и във всичките онези човешки идеи създадени за да служат на човеци, но да се изкарват като истина е малоумно и дори арогантно. Защото не са истина. Полезното не е истина. И този който търси полезното никога не може да намери истината. И всичките псевдо-философски глупости, които хората спрягат за висша истина и за смисъл на своя живот, в същото време са просто глупости - разпространени и приемани заради нуждите на хората... не заради истината.
Отново се убеждавам че ти си болем мозък.Само се надявам да вредиш само на себе си,не и на обществото макар силно да се съмнявам в това.
Doom_Stalker
12-06-2012, 17:09
Отново се убеждавам че ти си болем мозък.Само се надявам да вредиш само на себе си,не и на обществото макар силно да се съмнявам в това.
http://prikachi.com/images/835/5576835e.gif
Не разбрах само - защо смяташ, че любовта е най-важното за хората,които пишат тук? Да, естествено е ,че ще ти отговарят хора, които биват провокирани по някакъв начин от думите ти, но това, че са ти отговорили далеч не значи,че това, което казваш върти света им. Само за това не си прав. Индентификацията на един човек няма как да разбереш от форум. Хората са влезли в този раздел ,за да прочетат/пишат за любов. Все едно да седиш в сладкарница и да казваш "Ей, тези хора живеят, за да ядат торта."