Влез

View Full Version : Облекло за изпитите в Университета

elenna933
12-05-2012, 08:23
Момичета, как се обличате за изпитите в Университета? Аз уча Счетоводство и контрол и смятам, че на изпитите трябва да отида в официално облекло, Вие как мислите? Давайте и идеи.. :)

sexa_na_kompleksa
12-05-2012, 08:55
Обличам се за изпити по същия начин като и за лекции...

Schtefito
12-05-2012, 08:57
С балната рокля!

Отивам с удобни дрехи - все пак е изпит,а не модно ревю.

Undying
12-05-2012, 09:03
Няма никакво значение как ще си облечена, важно е какво знаеш.

mimsssssss
12-05-2012, 09:08
Както си се обличам и в обикновени дни, нямам някакъв дрескод специално за изпитна сесия/лекции и т.н.

mlakniwe
12-05-2012, 09:23
Кво официално облекло, аз си ходя както обикновено-с дънки и някъв анурак например-само на дипломирането мисля, че тряя да съм официален

katii
12-05-2012, 12:03
О, БОЖЕ !!!
Аз не вЕрвам !

TheBeliever
12-05-2012, 12:16
Стига да не си с тоалета от дискотеката, нямаш проблеми. Някои преподаватели предпочитат студентите да са по-представителни на изпита, но това обикновено се знае и се носи като "легенда".

scrooper
12-05-2012, 12:25
За писмени изпити бих се обличала както дойде, но за устни- официално и елегантно.

marilyn
12-05-2012, 16:26
Ако е устен може би трябва да си малко по-спретнат/а. Имам предвид по-официално може би, щото някои държат.

Hayashi
12-05-2012, 16:37
За писмен изпит и аз мисля, че няма абсолютно никакво значение, защото така или иначе после като ти проверяват работата едва ли ще се сетят дали си бил с розовата или със синята блуза. Но за устен е меко казано неприлично да си с къса пола или пък с лятна рокличка. Според мен панталон и риза е перфектно.

JoLLiE92
12-06-2012, 06:03
Аз устни нямам. Ходя си нормално облечена. Имаше един, не преподаваше на мен, всички трябвало да бъдат с костюми , момичетата без ток, грим, лак, бижута ;д Но да, това си го знаеха предварително.

mimsssssss
12-06-2012, 08:00
Бе то и ние нямаме устни, че са забранени, ама... :Д
По-голямо впечатление прави на преподавателите ако не си бил на лекции и те виждат за пръв път на изпит. Не си мислете, че не помнят лица. Айде, може да има един-двама-трима завеяни. Пък при нас така ни "гъбаркат" само и само да ни е неудобно. Веднага се почват въпрос примерно "А, теб си те спомням, нали беше" :Д Има някои, които нарочно слагат грешни формули да кажем, за някои тест или подменят ключа, а само на обяснения казват реалното. Да може, който преписва лекциите, да не се усети, ама както и да е, друга тема.
Много зле говори според мен, 20 годишни студенти да са като клонинги с черен панталон и бяла риза, само защото имат изпит. Ако искате да изглеждате като сервитьори/пикола, ок. Ама може да се внесе малко стил и да изглеждаш добре, без да се обличаш строго. Ама си е най-добре да си заложиш на себе си, за да се чувстваш най-комфортно.

LeprikonA
12-06-2012, 08:14
При положение, че заставаш пред възрастни хора, нищо няма да ти стане един ден да си сложиш панталон и риза.

anonymous708973
12-06-2012, 08:40
От малка ми е набито, че изпитът е празник на знанието, а на празници човек се облича официално.
На писмен - айде, както дойде, макар че никога няма да отида по анцуг/клин, защото "било удобно". Бях на писмен онзи ден - прилежно прибрана коса, лек грим, сини дънки, червен пуловер, на токче и с палто.
Във вторник съм на устен по немски. Не знам съучениците ми как ще са облечени, но аз ще съм със сив костюм или поне сако+дънки - гримирана, с идеална коса и блед маникюр. Дрескод има навсякъде. Считам спазването му за признак на уважение.

mimsssssss
12-06-2012, 08:55
Като казвам удобно, имам предвид да не си на 15см ток, с черна очна линия и дълги нокти примерно :Д

Прекалено се вживявате, вместо да се радвате на всеки един ден от живота си. Има дрескод в съдебната зала, в университета няма. Не е хубаво да слагаш деколтета и три килограма злато по себе си, както и не е хубаво да ходиш с анцуг :Д
Явно всеки си има различни разбирания, може би зависи и какъв изпит точно предстои. Нали ако е свързано нещо с физически натоварвания се изисква спортен екип, ама за друго едва ли.
Пантерке, че то дънките са забранени като официален дрескод, тъй че твойто облекло си е съвсем в нормата :Д
Не ми е понятно как някой ще иска да изглежда като току що излезнал от Мъже в черно или някой от агентите на Матрицата. Нямала съм проблеми до сега на изпит заради облеклото, но в първи курс на един изпит един по възрастен, може би около 80г. дойде при мен и каза "Айде сега всички момичета като колежката да си вържат косите".

Rebirthing
12-06-2012, 09:36
Съгласна съм с PinkPan7her.
Иначе аз обличам по-дълга пола, риза, сако или палто, зависи от времето и слагам обувки на по-нисък ток. Няма официален дрескод, но все пак не отивам до магазина...

Аз устни нямам. Ходя си нормално облечена. Имаше един, не преподаваше на мен, всички трябвало да бъдат с костюми , момичетата без ток, грим, лак, бижута ;д Но да, това си го знаеха предварително.

Леле, мале. Никой не е в състояние да ме накара да сваля токчетата, грима, лака и бижутата. Разбирам човек да е на много висок ток, с крещящ грим, лак и обсипан с накити, но мога да сложа всички тези неща, без да изглеждам кичозно.

marilyn
12-06-2012, 09:55
Спомних си за устния изпит, когато кандидатствах. Някой правилно го беше нарекъл "Панаир на евтините обувки"...
Някви момичета все едно идват от дискотеката или от .. магистралата и сутринта са наминали към унито ей така... да видят кво става...
За щастие не срещам такива екземпляри из факултета..

Hayashi
12-06-2012, 09:58
Аз юни месец бях отишла на устен по английски с първите дрехи, които бях намерила, без грим и с вързана коса. Беше ми много зле и си мислех как ще се издъня тотално, и как този компонент ми отпада директно. Но факт е, че имам най-високата оценка от всички компоненти точно на устен.
Но после се замислих каква огромна грешка направих да се появя в този си вид и си обещавам повече да не я повтарям.

JoLLiE92
12-06-2012, 14:44
Леле, мале. Никой не е в състояние да ме накара да сваля токчетата, грима, лака и бижутата. Разбирам човек да е на много висок ток, с крещящ грим, лак и обсипан с накити, но мога да сложа всички тези неща, без да изглеждам кичозно.
мнда , можеш да изглеждаш напълно нормално с ток, грим, лак и нокти, както имаше една в училището ми, която беше дошла с униформа (бяла риза) и отдолу потник като диско топка и пола, която стигаше до под края на ризата. Затова го давам тоя за пример, защото е ненормален :cool: Но чух, че не ги допускал до изпит, ако не са в този външен вид, с неговите лекции и с лично неговия учебник с АВТОГРАФ от него и с кожени корици за скромната сума от 40тина лева. :)

scrooper
12-06-2012, 15:56
Но чух, че не ги допускал до изпит, ако не са в този външен вид, с неговите лекции и с лично неговия учебник с АВТОГРАФ от него и с кожени корици за скромната сума от 40тина лева. :)
Това кърти :Д
Всеки се изявява както може :х

anonymous708973
12-06-2012, 16:37
Никой не е в състояние да ме накара да сваля токчетата, грима, лака и бижутата.

Грешка.
Като ти кажат един ден на работа, че можеш да носиш точно един пръстен (това да ти е халката), обеци, които не излизат извън ухото (тоест, кръглички или тип английска обеца) и лак в бледорозово, бежовото или прозрачен... Нямаш мърдане.

Има си дрескод и още как, но е неписан. Никой не е казал, че трябва да получиш покана с надпис black tie, за да има дрескод.

ALetterFromTheSky
12-06-2012, 17:27
Пхахаха.. преди две години като ходих на изпит отидох с неква ризка и дънки, просто това си бях взела като багаж, не съм се старала да е риза . Некви се изхъврляте за едни изпити, къде ще ви забравят при влизането на другия как сте били и етц... но , да :)
И без това сто години на училище с униформи, сега поне айляк.

Rebirthing
12-07-2012, 14:51
Грешка.
Като ти кажат един ден на работа, че можеш да носиш точно един пръстен (това да ти е халката), обеци, които не излизат извън ухото (тоест, кръглички или тип английска обеца) и лак в бледорозово, бежовото или прозрачен... Нямаш мърдане.

Има си дрескод и още как, но е неписан. Никой не е казал, че трябва да получиш покана с надпис black tie, за да има дрескод.

Да, но пак носиш бижута, лак и грим, но съобразени с обстановката.
Пък и имам работа, която не изисква такива неща от мен и никога не би. Разбирам да работех в офис, но не работя, ако работех обаче, никога не бих отишла на 12 см. токче, къса пола и топирана коса, дори и да няма официална забрана за такъв тип облекло.
В моята работа забележка никога не са ми правили, но и аз не ходя крещящо облечена. Съобразявам се иначе с много неща, с обстановката, с хората и т.н.
А в университета или поне в този, който аз съм учила няма официален дрескод, нито забрани, освен за определен тип поли/рокли и обувки, и въпреки това ако отидеш сякаш току-що излизаш от клуб, едва ли биха те пуснали.

AliceSw
12-07-2012, 16:17
за 4 години всичко съм видяла в университета...облеклото съобразявам с преподавателя и с типа изпит като при мене почти винаги има и устен...

за университета никой не може да има претенции какво си сложил...пред преподавателите така или иначе сте дечица

и все пак - и със сандали с 15 см ток съм ходила, и с кецове...все тая им е на повечето...при мене има едни защити на проекти - заставаш пред комисия от 5-6 авторитета в университета и обясняваш какво си правил цял семестър...тогава се старая да съм нормално облечена - тъмен панталон/ равни обувки/ риза и пуловер/ жилетка и почти без грим, ама аз друго не мога и да сложа, защото 2-3 дена преди това не спя, за да си оправя проекта

но това са глупости...никой няма да те върне, ако си знаеш заради дънки/ висок ток/ ярък лак и обратното - с тениска, кецове и без грим...

titinkaa
12-07-2012, 18:40
Ходете си нормално,с блузка или ризка,изчистени дънки и така.Не е нужно да сте в цялостен костюм.

anonymous708973
12-07-2012, 21:44
Да, но пак носиш бижута, лак и грим, но съобразени с обстановката.
Пък и имам работа, която не изисква такива неща от мен и никога не би. Разбирам да работех в офис, но не работя, ако работех обаче, никога не бих отишла на 12 см. токче, къса пола и топирана коса, дори и да няма официална забрана за такъв тип облекло.
В моята работа забележка никога не са ми правили, но и аз не ходя крещящо облечена. Съобразявам се иначе с много неща, с обстановката, с хората и т.н.
А в университета или поне в този, който аз съм учила няма официален дрескод, нито забрани, освен за определен тип поли/рокли и обувки, и въпреки това ако отидеш сякаш току-що излизаш от клуб, едва ли биха те пуснали.

Какво работиш? Мислех, че си още студентка.