View Full Version : Ще отслабна ли по този начин?
Adorable'
12-08-2012, 12:43
Здравейте.. аз съм момиче на 15 години.Имам нужда да сваля около 5,6 кг.Това ще стане ли,ако в продължение на 7,8 дни се храня 1 път дневно,например към 17;00,18;00 часа,но нормално ? .. Ако е не възможно бих искала да ми предложите диети за 1 седмица,не повече,ще съм ви много благодарна :))
sweetxstar
12-08-2012, 13:13
Да, ще отслабнеш, но после ако изведнъж пак почнеш с големи количества храна, пак ще достигнеш до предишните си килограми.Храни се нормално и прави например по 2-3 седмично йога :Д или си спортувай нещо :D
Съжалявам,че ще ти разбия мечтите,но първо за 1 седмица не можеш да свалиш 5,6 кг.Второ за твоята възраст не е нормално да ядеш по 1 път дневно,защото организма иска всичко, за да може да се изгради правилно, и когато не ядеш най-много да си направиш някакъв проблем със стомаха или да припаднеш,което пак не е оферта.Не мога да ти предложа диета,защото повечето диети са до време.Спазваш ги определено време и след,като спреш повечето пъти ефекта е йо-йо така да го кажем. Храни се нормално,опитай да ограничиш сладкото,тестеното,газиран ото общо взето мазни баници и такива неща,пий повече вода яж по-малко на често и ще видиш как без диети ще отслабнеш,ще се чувстваш по-добре и ще изглеждаш по-добре.Докато с диетите,който уж помагат най-много да свършиш в някоя болница,чудейки се на коя страна да се обърнеш,защото ще те боли всичко.От личен опит ти го казвам. :) Ще ти дам един сайт за упражнения,ходи на фитнес ако можеш,тренирай нещо и въобще повече физическа дейност ще ти дойде добре.А може ли да попитам колко си висока и колко тежиш? И другото,което е прави си снимки примерно след 1 месец,2 месец и не забравяй,когато решиш да се откажеш си спомни колко труд си положила.Дано да съм ти помогната и успех. :)
Това е сайта: http://fitnesinstruktor.com/
Deni_028
12-08-2012, 14:01
По-добре вместо да се подлагаш на тия диети дето са толкова вредни за тази възраст, почни да спортуваш и само се откажи от мазните храни и всякакви вафли, шоколади, чипсове и т.н. Намери си някакви упражнения в интернет и ги прави всеки ден. Може да тръгнеш и на фитнес, но не се подлагай на диети и не се храни само веднъж на ден. Ти си решаваш, но все пак... аз те съветвам да не правиш такива глупости. Успах! :)
hasan_pitbol4eto
12-08-2012, 14:08
ти мозес да свалис килограмино сланината 6те си ли4и какав е смисала..!!!подобре спазвау хранителен резим и тренйраи ..!! :):):)
Здравейте.. аз съм момиче на 15 години.Имам нужда да сваля около 5,6 кг.Това ще стане ли,ако в продължение на 7,8 дни се храня 1 път дневно,например към 17;00,18;00 часа,но нормално ? .. Ако е не възможно бих искала да ми предложите диети за 1 седмица,не повече,ще съм ви много благодарна :))
Боже, това ще е най- вредното нещо, което може да направиш, за да отслабнеш!
Препоръчително е точно обратното- разделяй си яденето за деня на 4-5 порции, НО в малки количества. Ако си свикнал/а да се храниш с най- различни глупости- вафли, чипсове и т.н.- спри и ги замени с повече плодове и зеленчуци. Също така спортувай, движи се.. можеш дори и вкъщи да правиш упражнения, ако нямаш възможност да се запишеш на нещо.
magneticfields
12-08-2012, 17:12
Няма как за една седмица да с2валиш 5-6 кг. А що се отнася до диетата- кат я спреш ще ги качиш тез кила двойно. Храни се балансирано- повече плодове и зеленчуци, по малко калорични храни и най- важното- спортувай, без спорт не става.
Авторке, не прави подобно нещо. На 15 години си, не е нормално нито да ядеш 1 път на ден, нито да сваляш толкова килца за 1 седмица. Ако свалиш за толкова кратко време тези килограми, ще си ги върнеш много бързо, даже и повече от свалените.
Ако искаш да отслабнеш, почваш спорт, балансирано хранене и така..
Не е нужно да се подлагаш на диета!Просто избягвай хляба,газираното,шоколада , мазното и пърженото.И повече движение и спорт :)
~sweeettt~
12-25-2012, 17:55
вредно е храни с еограничено,разходки,спорт
JoLLiE92
12-25-2012, 19:48
Така. Никакво гладуване. Тренирай нещо. Пий МНОГО вода. Ама МНОГО - докато не започнеш да пишкаш безцветна течност ;) Спри всякакви хлябове, мазнотии, пържено, сладко, безалкохолно и намали солта. Не яж късно вечер. Освен това в началото може наистина да пробваш малко да спреш да ядеш, но до момента, в който изпиташ глад. След това започваш със зеленчуци, плодове, месо, яйца, млечни продукти, но истинска храна. :)
^ Чак пък "МНОГО ама МНОГО" вода не трябва да се пие,защото вреди на бъбреците.Около 2л. са си достатъчни.
JoLLiE92
12-26-2012, 08:25
По тая логика пълнозърнестият хляб и зелената салата вредят ако имаш гастрит, следователно да ги спираме всички?
Четох за някаква ненормална, която пиела над 20литра вода на ден, никой не казва за такива извращения, но имаш нужда от повечко вода. 2 литра са окей, да. Водата забавя стареенето на клетките, забързва метаболизма и т.н. Можеш да провериш - на рамото отстрани като си дръпнеш кожата , трябва да не можеш много да дръпнеш, тоест да е по-прилепена към тялото. Това е прост тест да видиш дали имаш излишни мазнини. Разбира се можеш да си направиш изследване на телесните мазнини, но и това е някакъв подръчен вариант. :)
Казвали са ми , че трябва да пиеш вода, докато не изхвърлиш абсолютно всички токсини, тоест както казах да пишкаш прозрачно.
Имах предвид,че нещата трябва да са в умерени количества.За мен 2-3л. са едно нормално количество,а под "МНОГО ама МНОГО" си представям над 5-7л. да кажем :)
JoLLiE92
12-26-2012, 09:11
3 са си перфектни според мен :) Повече трябват ако тренираш или ако искаш като мен да си забързаш метаболизма.
Ужасявам се колко хора има, които ГРАМ вода не пият .. могат да не пият никаква вода през деня. Някои пък си мислят, че като пият течности, значи пак пият вода.
Важна си е водата. Затова казах да намали солта пък, защото ако прекаляваш със солта задържаш вода и вместо да е положителен ефекта, става обратното.
DownloadVirus
12-26-2012, 09:56
Чакай малко,за кого са перфектни 2-3 литра и за кого не са.Как го определяте?Задайте си този въпрос и ще получите отговорът на това ,за което спорите.
3 литра за някои хора са много. Това зависи и от килограмите. Чела съм, че горе долу се падат по 35мл на килограм, но навсякъде има различни цифри, така че и това не е супер точно. Но + / - 2 литра на ден е препоръчителното количество.
JoLLiE92
12-26-2012, 10:05
Нека просто се съгласим, че водата е важна. :) Разбира се, че не може да определиш точно колко, както и не може да кажеш колко калории трябва да приемеш.
nikeadidaspuma
12-26-2012, 10:39
^ Чак пък "МНОГО ама МНОГО" вода не трябва да се пие,защото вреди на бъбреците.Около 2л. са си достатъчни.
Ахаха, тая глупост пък откъде я чу, за първи път разбирам, че водата вреди на бъбреците :D:D:D хахаха
^ От четенето глава не боли.Личния ми опит също играе роля ... ;)
Ахаха, тая глупост пък откъде я чу, за първи път разбирам, че водата вреди на бъбреците :D:D:D хахаха
Ти пък как реши, че е глупост ?! Не пишете без да знаете нищо по въпроса.
JoLLiE92
12-26-2012, 11:26
Е нали ако е извратено голямо количество, ще затрудни работата на бъбреците. :) Всичко е полезно с граници. За бъбреците е хубаво да пиеш минерална вода, но ако прекалиш, няма да смогнат с пречистването и и т.н.
Веднага.
Искаш за седмица? Два дни преди заветния момент спри да приемаш всякаква храна и течности. Килограмите ще ги свалиш, гаранция.
Едноседмичните диети 'за отслабване' действат, защото водят до обезводняване на организма, следователно сваляне на килограми. (И не, ефектът няма особено да се промени, ако се наливаш с много вода, защото просто ще я изпишкаш; колко вода се задържа в организма ти зависи и от това колко и какво ядеш, защото водната молеула се свързва с молекули, доставяни с храната.) Това е едно кратко обяснение на краткия отговор, който вече са ти дали: такава диета няма. Сори. Изпробвано от неизброимо количество жени и мъже по цял свят с все същия резултат. (За зла беда, от мен също.)
Купи си по-голям размер рокля и се забавлявай. Това е незаменимо. (Както и здравето.)