View Full Version : Страх ли ви е?
Justinda.01
12-14-2012, 23:51
Не ви ли е страх от болката при раждане ,и как преодулявате страха си ?
HollyGolightly
12-15-2012, 00:43
Ами не е като да съм бременна и да ми предстои раждане, просто не мисля за това. И що за въпрос е това , при това в раздел "Любов"?
fenikss_
12-15-2012, 06:16
Всяка жена я е страх от раждането,особено,ако ще е за първи път.
Но посля като гушнеш детето си ,всичко ти минава.
То тук всички са бременни и ги е страх от болката.
Ходи в раздела с мамите, там може да има нещо.
Вярно, че темата не е в правилния раздел, но трябва ли така да реагирате...
Мен лично ме е страх. Гледам да не го мисля, но някой ден май ще обмислям секцио..
Мен много ме е страх, не само от болката, а от целия процес на раждането. Има клипчета в youtube, не знам дали сте гледали, но те са буквално заснемане на раждане по естествен път. Аз лично съм ужасена, погнусена ... какво ли не. И колкото не искам да имам принципно деца.. след като видях преди време въпросните клипчета.. тотално съм на мнението, че няма да раждам.
Вярно, че темата не е в правилния раздел, но трябва ли така да реагирате...
Мен лично ме е страх. Гледам да не го мисля, но някой ден май ще обмислям секцио..
Все по-модерно стана да се ражда със секцио. А тва хич не е добре. Няма нищо по-добро от естественото раждане, освен ако по медицински причини не се налага секцио.
Страх ме е от болката, но много бих искала да имах избор и да можех да родя естествено някой ден. За съжаление, за мен това не е опция.
Еми кво да ме е страх? Единствено ми е кофти това, че не дай си Боже се наложи да ме шият, защото има жени, които ги шият там долу след раждане и е ужасно, но мисля, че с достатъчно движение и добър стандарт на живот това ще го предотвратя
И като те шият какво? Да не мислиш, че ще те зашият изцяло? :cool:
Не ми преиначавай думите
Страх ме е да нямам усложнения при бременността и раждането, а от самото раждане не ме е страх.
Не ми преиначавай думите
Нищо не преиначавам, питах защо толкова те е страх от няколко шева?
Не ми подскачай като ощипана госпожица.
Нищо не преиначавам, питах защо толкова те е страх от няколко шева?
Не ми подскачай като ощипана госпожица.
Не ти подскачам изобщо даже! Думите ми нямаха нищо общо с това, което написа. Изкара ме едва ли не, че живея с черно перде пред очите.
Относно няколкото шева и страхът- страх ме е, защото съм чувала от жени, че е ужасна болка, а аз изпитвам ужас от игли, кръв и дупчене.
ShtrudeL
12-15-2012, 11:39
Мен много ме е страх, не само от болката, а от целия процес на раждането. Има клипчета в youtube, не знам дали сте гледали, но те са буквално заснемане на раждане по естествен път. Аз лично съм ужасена, погнусена ... какво ли не.
this.
Продължаваш да говориш глупости. Какво черно перде, как ми тълкуваш думите, не те знам, ама явно имаш проблем.
Както и да е, не боли от шевовете, а от разкъсванията, които водят до тия шевове. И не боли повече от всяка друга операция.
+ това, може да се сложи местна упойка.
ShtrudeL
12-15-2012, 11:47
И не боли повече от всяка друга операция.
Значи дали секцио, дали ще те шият после след естествено раждане (при което ще изпиташ ужасни болки), е все тая.. 8-) ^^
Продължаваш да говориш глупости. Какво черно перде, как ми тълкуваш думите, не те знам, ама явно имаш проблем.
Както и да е, не боли от шевовете, а от разкъсванията, които водят до тия шевове. И не боли повече от всяка друга операция.
+ това, може да се сложи местна упойка.
Виж, престани да ми натякваш дали имам проблем или не, това някой друг ще го реши.
SisiStrange
12-15-2012, 11:55
Не. Щом толкова жени преди мен са го преживяли, и аз ще се справя. Повече ме е шубе да не стане някоя лекарска грешка, както напоследък редовно чувам, че се случва и да ме затрият мен след раждането. Ще съберем пари и ще раждам в Токуда. Така сме решили засега. Чувала съм добри отзиви за акушеро-гинекологията там.
Колкото до секциото... не. Освен, ако не е свръх наложително. Племенницата на най-добрия ми приятел има белег на бузката от скалпела, който са използвали върху майка и. Струва ми се извънредно разлигавено да си го поискам така. Ако по медицински причини се окаже, че няма друг начин... добре.
Страх ме е от няколко неща ...
1.От псевдо-лекарите,за които слушаме всеки ден по новините ...
2.Дали детенцето ще се роди живо и здраво без някакви аномалии и проблеми ...
3.Абокатите - това е нещото,с което най-трудно ще се справя някой ден,когато вляза в болница било то за раждане или нещо друго ...
ShtrudeL
12-15-2012, 12:00
Виж, престани да ми натякваш дали имам проблем или не, това някой друг ще го реши.
ти пък си много докачлива бе
Говори ти съвсем нормално, а ти се държиш като Мис Свят.
И аз мисля, че имаш проблем.
ти пък си много докачлива бе
Говори ти съвсем нормално, а ти се държиш като Мис Свят.
И аз мисля, че имаш проблем.
И на теб ти казвам, че не си човека, който да казва кой има проблеми, щото и аз мога да започна да говоря ти какви проблеми имаш
SisiStrange
12-15-2012, 12:04
За какво се засегна наистина?
Някои хора просто имат страх от такива неща и въобще не е смешно ... :?
Все по-модерно стана да се ражда със секцио. А тва хич не е добре. Няма нищо по-добро от естественото раждане, освен ако по медицински причини не се налага секцио.
Страх ме е от болката, но много бих искала да имах избор и да можех да родя естествено някой ден. За съжаление, за мен това не е опция.
Знам, че не е добре, ще зараства повече време, ще боли и т.н. Но изпитвам страх, че няма да понеса болката и може да причиня нещо на детето. Освен това предполагам, че ще ми се наложи секцио по медицински причини. Както и да е, рано ми е още да си мисля такива неща, но със сигурност ще го имам предвид.
Violenza
12-15-2012, 12:17
Гнус ги било от раждането. Опазил Господ...
Не ме е страх от самото раждане, страх ме е от усложнения и лекарски грешки, както споменаха и по-горе. И не бих родила секцио освен ако не е наложително.
Някои хора просто имат страх от такива неща и въобще не е смешно ... :?
Опитах се да разведря обстановката с шега. Това, че вие не схващате, не е мой проблем. Повече няма да коментирам кой какви проблеми има, девойката е права, има хора, които да го решат и да окажат специализирана помощ.
ShtrudeL, за операцията, от гледна точка на теб, вероятно болката ще е една и съща. От гледна точка на детето - всеки лекар ще ти каже, че естественото раждане е най-добро.
От друга страна, секциото заздравява по-бавно и по-болезнено отколкото зашитото разкъсване при естествено раждане.
И пак казвам - има местни упойки, които могат да притъпят и болката от естествено раждане.
^^И все пак болката е болка, раната е рана и разкъсването си е разкъсване, а операцията си е операция. Аз ще пропусна....
^^И все пак болката е болка, раната е рана и разкъсването си е разкъсване, а операцията си е операция. Аз ще пропусна....
Всеки с избора си. Домовете са пълни с дечица, които имат нужда от дом и обич :)
Надявам се само да откриеш половинка, която да споделя виждането ти относно раждането :)
И не го казвам като заяждане, съвсем искрено е. Понеже сте докачливи.
Всеки с избора си. Домовете са пълни с дечица, които имат нужда от дом и обич :)
Надявам се само да откриеш половинка, която да споделя виждането ти относно раждането :)
И не го казвам като заяждане, съвсем искрено е. Понеже сте докачливи.
Не, не аз не съм докачлива. Разбирам, че си искрена. Според мен такива хора има, преди време срещнах такъв човек, който си е на зряла възраст, в която може да има деца, но е на моето мнение. Значи не може да е само 1 на целия свят,все някъде ще се намери още един поне. :D
Иначе това за домовете- да! Аз бих си взела детенце от дом... много благородно е според мен да дадеш любов, семейство, топлина и равен старт на едно дете, незаслужило съдба да живее в дом.
sexa_na_kompleksa
12-15-2012, 13:05
Страх ме е - от болката, от лекарска грешка, за здравето на детето, страх ме е даже от игли и кръв и понякога припадам като ми взимат кръв... Но се опитвам да не мисля за това, а за щастието, което ще изпитам, след като видя бебето. : ))
Justinda.01
12-15-2012, 23:57
Явно всичко е до мозъка,страхът ,фобията от страх при раждане е в мозъка,а други пък не ги е страх от самото раждане,а по-скоро от некомпетентни лекари ,ЕВАЛА НА ТЕЯ ЖЕНИ,КОИТО НЕ ГИ Е СТРАХ,ЕВАЛА !
Междодругото мен не ме е страх от 9-тте месеца,а от процеса на раждане .
Дали може да се оправи чрез хипноза тези фобии ?!
Някой ми беше казал,че всички НИЕ сме грешни още от самото си раждане с тази болка,която причиняваме на майките си,и че идвайки тук на този свят чрез огромна болка и първите ни думи не са думи,а рев е съдбовен знак,който не е случаен,знак,който показва, че животът е повече болка и мъка,отколкото радост и щастиие,и най-вече борба .
Като се замислих по така философски за живота,то всяко едно нещо е болка,ако искам да поддържам хубаво тяло трябва да полагам усилия с пот на челото и тренировки (гимнастика) ,ако искам да си завърша успешно,а не да ми се протакат изпити пак трябва да положа труд,който не е лесен ,когато жена роди дете и е дала толкова болка и пот на челото си след това на нея и се дава голямо щастие и допълненост,Бог обича силните и хората,които се борят независимо от болката.
П.С. Ами тези,които не смятат да раждат НИКОГА,чувстват се самотни да взме да си направим клуб,та да не се чувстваме така гадно ,ей тва мъжът е благословен да не минава през болката,която минава всяка една жена почвам да си мисля дали не съм транс ?!
Wednesday666
12-16-2012, 06:47
Мен много ме е страх, не само от болката, а от целия процес на раждането. Има клипчета в youtube, не знам дали сте гледали, но те са буквално заснемане на раждане по естествен път. Аз лично съм ужасена, погнусена ... какво ли не. И колкото не искам да имам принципно деца.. след като видях преди време въпросните клипчета.. тотално съм на мнението, че няма да раждам.
Ти да не си ми нещо астрална близначка или нещо такова 8-) ..
На същото мнение съм. Принципно бих казала, че ме е страх, защото е истина.
Но понеже не искам особено да имам деца.. За момента няма особено значение дали ме е страх или не.
П.П. Повече съм съгласна да осиновя дете някой ден ..
sexa_na_kompleksa
12-16-2012, 09:00
Някой ми беше казал,че всички НИЕ сме грешни още от самото си раждане с тази болка,която причиняваме на майките си,и че идвайки тук на този свят чрез огромна болка и първите ни думи не са думи,а рев е съдбовен знак,който не е случаен,знак,който показва, че животът е повече болка и мъка,отколкото радост и щастиие,и най-вече борба .
Като се замислих по така философски за живота,то всяко едно нещо е болка,ако искам да поддържам хубаво тяло трябва да полагам усилия с пот на челото и тренировки (гимнастика) ,ако искам да си завърша успешно,а не да ми се протакат изпити пак трябва да положа труд,който не е лесен ,когато жена роди дете и е дала толкова болка и пот на челото си след това на нея и се дава голямо щастие и допълненост,Бог обича силните и хората,които се борят независимо от болката.
Пълни глупости, изобщо недей да вярваш на тях. А и животът не е само болка и мъка, има много други хубави неща, по-добре се фокусирай върху тях. И ако още не си бременна, и не мислиш да забременяваш скоро, защо се вкарваш във филми?
Еми кво да ме е страх? Единствено ми е кофти това, че не дай си Боже се наложи да ме шият, защото има жени, които ги шият там долу след раждане и е ужасно, но мисля, че с достатъчно движение и добър стандарт на живот това ще го предотвратя
М да,гадно е,една приятелка я шиха и много я боля след това.. едвам се изправяше. :(
Ти казваш "Какво да ме страх",не е така.Не те нападам,но знаеш ли колко усложнения може да се получат при едно раждане и колко новородени бебета остават без майки? Мен лично ме е страх от болката,страх ме е също да няма усложнения,но както казаха по-нагоре,когато всичко мине добре и си гушнеш бебчето всичко е наред.. :)
Ambiguous
12-16-2012, 22:42
Не, не ме е страх, родилните мъки са едни от нещата срещу които мога да се изправя смело.
Още не съм опряла до раждане, така че не го мисля и не ме е страх. Но когато настъпи моментът - със сигурност ще е филм. Не вярвам да има жена, която да не се страхува, но за мен е нещо, което рано или късно се случва на (почти) всяка жена. И все пак - бих родила секцио.
М да,гадно е,една приятелка я шиха и много я боля след това.. едвам се изправяше. :(
Ти казваш "Какво да ме страх",не е така.Не те нападам,но знаеш ли колко усложнения може да се получат при едно раждане и колко новородени бебета остават без майки? Мен лично ме е страх от болката,страх ме е също да няма усложнения,но както казаха по-нагоре,когато всичко мине добре и си гушнеш бебчето всичко е наред.. :)
Когато това се случи предпочитам да не мисля за усложнения, за да не предизвиквам съдбата