PDA

View Full Version : Наистина ли чужденците влизат без бал в 91 НЕГ ?

believeinchelsea
12-17-2012, 16:01
Така ли е ?

perry_the_platypus
12-17-2012, 18:33
Не!?

Elli *
12-18-2012, 04:08
Мда.. познавам една французойка, която влезе там така.

smile12345
12-18-2012, 06:45
ми май да...и аз познавам кореец,който така влезе....ама май се плаща, за да влезеш без бал..;дд

pifiella
12-18-2012, 16:56
Така е!
Но няма какво да се учудваме - те започнаха и в родните ВУЗ-ове да влизат без изпити и да ни изместват...

phoeniX_boy_BG
12-19-2012, 14:36
Ти за там ли си се засилил? Като ти гледах коментарите ,в темата за нашия набор, ми стана ясно, че трудно ще те вземат.

(-_-)
12-19-2012, 15:39
Да те е питал някой ? Голям разбирач си уе боже божееее

believeinchelsea
12-19-2012, 15:50
Питах ли те бе лешпер? Умри в лайна, деба и мангала

irrationalDecision
12-21-2012, 21:32
Така е!
Но няма какво да се учудваме - те започнаха и в родните ВУЗ-ове да влизат без изпити и да ни изместват...

И как става изместването ни, било в 91 НЕГ или в родните ВУЗ-ове от такива ученици? Наистина в НЕГ има чужденци, но те не заемат ничие място. Не влизат като бройка в държавния план-прием. Доказателство са учениците по випуски. Приемат се по наредба около и малко над 180 души след 7 клас, а на матурата по БЕЛ, дали през миналата или по-миналата, са се явили над 200.Плащат си и са приети по други параграфи чужденците. Не съм много запозната със схемата, но имам спомен, че май трябва да са държали изпитите и да имат над някакъв фиксиран бал. И не всяко китайче или корейче, което срещнете там, задължително е влязло по тази схема. Пълно е във випуските с деца- небългарчета, но родени и отраснали тук, приети по стандартния начин - с изпити и с достатъчно висок бал след тях. Голяма част от тях идват от СМГ.

perry_the_platypus
12-22-2012, 09:29
Да, влизат без бал, но после държат приравнителни изпити. При наличие на места влизат, естествено, не заемат никакво място. -.-

irrationalDecision
12-22-2012, 09:55
Да, влизат без бал, но после държат приравнителни изпити. При наличие на места влизат, естествено, не заемат никакво място. -.-

Не е вярно това. Питането е за влизане в 8 клас. В НЕГ има платен прием за чужденци и не се държи никакъв приравнителен. Почват от нулата като всички останали, не е нужно да знаят нещо по езика. Приравнителните на теория са за горни класове( от девети нататък), но за моите години престой в НЕГ на практика никой не е влязъл с приравнителен, тъй като е нямало освободени места. Има тук-таме появяващи се нови ученици, но те са по параграфа преместване от гимназия- аналог в провинцията. Примерно родителите се местят да работят и живеят трайно в София и детето им, което до момента е учило в немската примерно в Добрич, бива разпределено от инспектората или в НЕГ, или в 73 СОУ.

Не подвеждайте с погрешна информация.

perry_the_platypus
12-23-2012, 19:54
Не е вярно това. Питането е за влизане в 8 клас. В НЕГ има платен прием за чужденци и не се държи никакъв приравнителен. Почват от нулата като всички останали, не е нужно да знаят нещо по езика. Приравнителните на теория са за горни класове( от девети нататък), но за моите години престой в НЕГ на практика никой не е влязъл с приравнителен, тъй като е нямало освободени места. Има тук-таме появяващи се нови ученици, но те са по параграфа преместване от гимназия- аналог в провинцията. Примерно родителите се местят да работят и живеят трайно в София и детето им, което до момента е учило в немската примерно в Добрич, бива разпределено от инспектората или в НЕГ, или в 73 СОУ.

Не подвеждайте с погрешна информация.

Лол, нямам предвид изпит по немски, а по БЕЛ и Математика, всъщност поне така знам, че държат такъв подобен на този след 7ми клас. :)