View Full Version : След колко време минава тръпката?
Здравейте!
Знам, че въпроса, който ще задам е малко глупав (наистина, ЗНАМ!), но все пак реших да направя тема. Знам, че е и много относителен. Нямам много опит с връзките и досега съм имала някакви по един два месеца.
Искам да попитам (въпросът е най-вече към тези, които имат или са имали по-дълги връзки) след колко време минава лудата тръпка да сте постоянно прегърнати и постоянно да си държите ръцете и да се целувате?
3ти месец, 12 ден и 15 час и 10 минута.
Не минава. Поне при нас не е минала и няма такива изгледи. Както сама каза,всичко е относително ,но не вярвам тръпката да минава,по-скоро с улягането на връзката тези малки жестове неса толкова начесто.
TheBeliever
12-18-2012, 20:38
след колко време минава лудата тръпка да сте постоянно прегърнати и постоянно да си държите ръцете и да се целувате?
Тази тръпка при мен още не е минала. А по всичко изглежда, че и при него е налице. Четири годинки навършени.
Тази тръпка при мен още не е минала. А по всичко изглежда, че и при него е налице. Четири годинки навършени.
Дам. И при нас така.
Само дето сме още на две години и половина.
DragonLady
12-18-2012, 22:02
И при нас тръпката я има такава, каквато бе и в първите месеци, а вече сме на година и един месец почти. Така че всичко зависи от хората и силата на чувствата, както и химията между тях.
Няма срок на годност. Според мен в една сериозна връзка тръпката не трябва да умира...
nymphadora
12-19-2012, 06:32
И при нас все още не е минала..предполагам постоянните сдърпвания поддържат искрата :D
klimatronik
12-19-2012, 07:40
то е доказано ,че минава тръпката ,а тук всички се правите на свръх човеци
или сте забравили какво е било в началото,или не сте се влюбвали истински
Може би първия много сериозен скандал....Някак нещата оттогава се промениха и бавно, постепенно всичко се обърка...Някъде около 4ти, 5ти месец стана така... След това към 10тия имаше друг сериозен прелом и тотално вече тръпката изчезна сякаш и остана само привързаността и свикването...Почнаха се непрекъснатите късания и събирания, накрая вече тотално нищо не остана. Ама и аз как го разказах :D Все пак при всеки е различно.
Ако си с правилния човек тръпката никога не минава. Да, след време се получава едно улягане, когато не всеки път когато те хване за ръка изпитваш пеперудите, но стига само за малко да сте разделени един от друг - когато се видите отново тръпката е налице. (:
klimatronik
12-19-2012, 08:24
Ако си с правилния човек тръпката никога не минава. Да, след време се получава едно улягане, когато не всеки път когато те хване за ръка изпитваш пеперудите, но стига само за малко да сте разделени един от друг - когато се видите отново тръпката е налице. (:
дам, но не е същото
от начало си влюбен, а после просто обичаш
anonymous708973
12-19-2012, 08:26
"просто" обичаш. Хъх.
Влюбена съм до ушите, а сме заедно от година и почти 2 месеца.
klimatronik
12-19-2012, 08:34
"просто" обичаш. Хъх.
Влюбена съм до ушите, а сме заедно от година и почти 2 месеца.
блалалала
така де след още 1 година др ще пишеш :D
anonymous708973
12-19-2012, 08:36
Сигурна съм. Ти ще ми кажеш.
дам, но не е същото
от начало си влюбен, а после просто обичаш
Знам как е и го обясних. То влюбването не изчезва просто свикваш с него. Това е като... звукът на часовник. Когато влезеш в стаята звукът ти прави впечатление, но ако седиш там цял ден изобщо вече не му обръщаш внимание. Ако излезеш от стаята за някакво време и се върнеш - пак го чуваш.
*ебати примера измислих, мани :D
блалалала
така де след още 1 година др ще пишеш :D
Ние сме я минали тази година, но мога да кажа абсолютно същото, което Пантерата написа: влюбена съм до уши. Той също. По-влюбена съм дори от първите ни месеци заедно. С времето чувството става по-силно, а не отслабва. Поне при нас.
след колко време минава лудата тръпка да сте постоянно прегърнати и постоянно да си държите ръцете и да се целувате?
И при нас не е минала,заедно сме 2 години и малко отгоре.Бих казала,че "пеперудките" в корема са изчезнали,но другото си е останало и при двама ни :)
Влюбването е по-моментно състояние, според мен обичта е много по-силно чувство.
klimatronik
12-19-2012, 10:27
влюбени сте трънки
Превързани сте, обичате се
и дам - аз ще и ше ви кажа !
DragonLady
12-19-2012, 11:13
влюбени сте трънки
Превързани сте, обичате се
и дам - аз ще и ше ви кажа !
Седи си на гъзо и нищо не казвай най-добре.
Момичетата си го казаха много точно, дори и да ги няма пеперудките в стомаха, или да не са точно както преди, ако всичко останало е на лице както е било и в началото на връзката, значи тръпката е жива.
klimatronik
12-19-2012, 11:16
не е жива, мъртва е
казах
TheBeliever
12-19-2012, 13:10
не е жива, мъртва е
казах
Мхм. Ти знаеш по-добре от мен какво чувствам. Ок.
И не се пита за "пеперуди в стомаха", а за желанието и стремежа да бъдеш близо до любимия, да го усещаш изпод ръцете си и върху устните си, възбудата когато те погледне с Онзи поглед, трепването под лъжичката когато те придърпа към себе си, неволната хлапашка усмивка при спомена за изминалата вечер и т.н, и т.н. Това разбирам аз под "тръпката" и за мен тя все още е жива.
klimatronik
12-19-2012, 15:08
Мхм. Ти знаеш по-добре от мен какво чувствам. Ок.
.
Естествено
Моето мнение е, че всичко зависи от времето, което прекарвате заедно и разнообразието в дейностите ви.
Тръпката която е била в началото се променя в нещо друго. Времето е строго индивидуално, но това което обикновено е като тръпка в началото - да опознаеш нов човек, да спиш с него и да откриеш всичко за него, определено преминава. При дългите връзки неминуемо идва момента, когато "не е като в началото" .
sexa_na_kompleksa
12-21-2012, 05:52
И при нас тръпката още я има, а сме заедно от повече от три години, като много от рано заживяхме заедно, и прекарваме всяка свободна секунда заедно, т.е. повечето хора биха си помислили, че сме си омръзнали вече, но съвсем не е така. : ) И не мога да си представя един ден обичта ни да изчезне, и да остане само взаимното уважение, както повтарят някои по-възрастни...
Сега нямам пеперуди в стомаха като го видя. По-често ме ядосва. И понякога го бия :cool:
Когато сме навън, обичам да го държа за ръка. Обичам да заспивам като подпирам буза на рамото му. Целувам го винаги за лека нощ и за добро утро. И за добър ден, и за здравей. Когато го няма, трудно заспивам. Липсва ми.
Беше ми тръпка преди 10 години. Сега не тръпна. Но не значи, че не съм влюбена.
Женени сме от четири години.
^ Бравос :) Радват ме такива двойки . Като гледам наще и ми става хубаво на сърцето. Догодина правят 20 години брак , а иначе са заедно от 25 :D И се карат като куче и котка, и се гонят като малки деца из къщи понякога. Бъзикат се един друг, мен още повече. Смеем се заедно. Дразним се,но виждам ,че се обичат,дори и да се карат. Просто си като дупе и гащи. Искам да имам здрава връзка като тяхната. Пример за здрава и ползотворна връзка са ми и се радвам ,че израствам в такова семейство.
granger, най-голямото постижение на любовта между двама души е добрият пример, който дават на децата си.
При мен тръпката мина чак след 8-мия месец.. :D
laila_94
12-25-2012, 22:05
Зависи,имах 5 месечна връзка , която не успях да забраея 2 години :) прави си изводите сами ..Много зависи от моментите ,които сте преживяли заедно