PDA

View Full Version : По-любвеобилни ли са днешните момчета?

buXti4Ka
12-23-2012, 18:53
Как мислите?Може ли да се каже ,че момчетата днес изразяват повече любовта си?
Когато съм питала някои от по-възрастните,в повечето случаи ми казват ,че например не са се гушкали със своите половинки,не са се държали за ръце и тн.Някак си са били по-студени в изразяването на любовта си.
Сега обаче прави впечатление ,че момчетата са по-смели,не се притесняват да показват на половинките си ,че ги обичат.
Времената наистина се променят,но значи ли това ,че и любовта се променя?

bitchwolf
12-23-2012, 19:22
Едно време "майка гльода...бубайко гльода" и такива работи. Учителите са имали показалки не за да показват с тях, а баща ми със мотовилка са го пердашели, ако е закъснявал. Също така и шибучиците са били на мода. Но това е едно време. Едно време, ако те хванат на калъп с някого те женят за него. Т.е. едно време показването на интимности е имало ужасни последствия. А сега..сега не е смелост, а разпасана работа. Всички се натискат където им падне и си пускат езици по спирките за градския ..примерно. Това не е геройство а прехвърляне на интимния живот в социума. Има емоционални и темерути, имало ги е и преди и ще ги има. Всички хора са различни. Има от всичко по малко, светът е цветен. (Жалко за душевните далтонисти.) :)

ninjaiscrazy
12-23-2012, 19:23
Любовта не се променя,нито пък начините на показване.Просто вече някои жестове са се изтъркали,нови са се появили.Но нищо като цяло не се е променило.Относно това дали момчетата повече изразяват любовта си,не мога да ти дам конкретен отговор за всички-не съм ги видял.Затова просто ще ти кажа за себе си-свикнал съм да изразявам чувствата си по начин,който се харесва на момичетата,най-малкото защото ги уважавам.Не мога да кажа че спрямо преди изразявам по-силно или по-слабо чувствата си,просто е-когато обичам,показвам,когато не обичам-пак показвам.Мое мнение и опит :)

xoxi
12-23-2012, 19:38
Любовта не се променя,нито пък начините на показване.

Начините на показване се променят. Много!

Когато съм питала някои от по-възрастните,в повечето случаи ми казват ,че например не са се гушкали със своите половинки,не са се държали за ръце и тн.Някак си са били по-студени в изразяването на любовта си.
Сега обаче прави впечатление ,че момчетата са по-смели,не се притесняват да показват на половинките си ,че ги обичат.

Миналите поколения един вид са били по-добре възпитани. И те са се обичали и са изгаряли от страст и желание към другия, но не са го показвали публично, както демонстративно го правят днешните момчета. Смелостта няма нищо общо с публичността.
Слушайки разкази от стари хора, даже изграждам мнение, че мъжете преди време са били истински мъже, за разлика от днешните. Много по-смели, много по-мъжествени, много по-сигурни в чувствата си и борещи се за любовта си.
Не слагам чертата на тези две максими, но да речем над 50% са (били) такива.

buXti4Ka
12-23-2012, 19:43
Тук става въпрос не само за публичното изразяване и натискането по пейките.Майка ми ми е казвала ,че с баща ми например не са гледали филм гушнати и всякакви такива малки жестове.
Разбира се това не значи ,че не са се обичали,но по-скоро се е приемало ,че не е мъжко или пък като някакъв вид лиготия ,или глупост,не знам.

xoxi
12-23-2012, 19:54
Тук става въпрос не само за публичното изразяване и натискането по пейките.Майка ми ми е казвала ,че с баща ми например не са гледали филм гушнати и всякакви такива малки жестове.
Разбира се това не значи ,че не са се обичали,но по-скоро се е приемало ,че не е мъжко или пък като някакъв вид лиготия ,или глупост,не знам.

Това вече си е до човек. Не всеки човек обича и може да изразява чувствата си, но това е индивидуална черта, която няма нищо общо с времето и поколенията.

Моите родители също не са гледали филми заедно, защото по тяхно време, просто не е било на 'мода', ако мога така да се изразя. Ходили са заедно на театър, спортували са заедно, ходили са на мачове заедно, на разни танцови забави, ходили са заедно на лагери...
По времето на пра-баба ми пък тези неща не ги е имало. По нейно време е било романтично, двамата да работят заедно на полето примерно.

marilyn
12-23-2012, 20:06
Едно време е било друго, не е било прието да се показват интимности на обществени места. Но това не значи, че не са си правили мили жестове, че не са се обичали или гушкали. Според мен си е до човек, не може да се обобщава така за всички.

NambyPamby
12-23-2012, 22:25
Любвеобилни - не, виж(не се сещам за по-подходяща дума) по-разпасани - да. Не знам дали са такива поради големият избор, който имат, или по-конкретно защото този "избор" ходи полугол по улиците и не само с облеклото, но и с поведението си си проси(колкото и грозно да звучи) разни неща, но е факт, че голяма част от младите мъже днес се държат като абсолютни олигофрени, приличат ми поне на мен на карикатури, извадени от тъпа американска комедия за трева/мажоретки, чиято единствена цел е да достигнат до заветния секс и правят всевъзможни жертви от храброст, за да успеят.

Любвеобилността за мен е друго и не се изразява непременно на плътско ниво. За мен един мъж е любвеобилен, когато се старае да ме направи щастлива и ми угажда; когато ми готви или ми помага да сготвим заедно, когато ме завива с одеало, когато заспя, когато ме гушка, когато съм болна, независимо, че съм хремава, кашлям и кихам, когато се връща ден по-рано от път, защото му липсвам, когато колата му е счупена, но той изминава километри пеша, за да ме прибере, понеже знае, че е тъмно и мразя да се прибирам сама. Малките жестове правят играта. Любвеобилността за мен побира много други неща в себе си и не мога да я конкретизирам. Естествено, че гушкането, целуването и държането за ръка се подразбират от самосебе си, въпросът е, че на начален етап с някое момче е доста трудно да разбереш дали е от гушливия тип, или просто толкова много му се чука, но към момента няма как и затова се задоволява с прегръдки/целувки; доста е трудно въобще да разбереш дали е любвеобилен конкретно към теб, или въобще към женската част от населението.

Renesme Cullen
12-30-2012, 14:43
Старите баби разказват, че едно време целувката с език е била гнусна и неприлична, а секса табу и не се е правел всеки ден както сега, а може би няколко пъти СЛЕД сключването на брак. Според мен няма нищо лошо в това, да изразяваш любовта си с лека целувка по време на разходка или държане за ръце и тем подобни. Това с натискането е вече по-интимно и животинско (т.е. ако го правиш по улиците). Целувайки някой на публично място е по-скоро изблик на привързаност. Времената са такива, че на хората им става мило като видят двама влюбени заслепени един от друг <3 А това, че преди години цивилизацията е била по-скромна и сдържана си е нейн проблем :)

GD
12-30-2012, 15:45
Ами да такива сме си но са много малко мъжете дето изразяват чувствата си към своята половинка и в повечето случаи гледаме да сме малко по твърди защото после боли много но защо само мъжете ами и вие жените сте такива. :)