View Full Version : Да подариш цвете на приятелката си(без повод).
Mr.Killer
12-25-2012, 01:26
Здравейте! Под заглавието се разбира ,за какво става въпрос. Исках да ви попитам ,какво е вашето мнение. Задължително ли едно момче да подарява цвете на приятелката си? Ако има някакъв празник разбирам ,но без повод ми убягват нещата. Не мога да го възприема някак си. Не съм романтична личност(поне не съм имал възможност да се изявя ,като такава). Не бих и подарил цвете без повод,защото ще се чувствам ,като подмазвач. Ако го направя ,то ще е веднъж ,но не бих го направил отново ,защото вече ще ми се струва банално. В днешно време много малко момчета правят такива жестове спрямо приятелките си,и когато се случи нещо такова аверчетата около теб те съсипват от подигравки. :D
HollyGolightly
12-25-2012, 02:13
Няма нищо странно в това да и подариш цвете ей така без повод. Ако не ти идва от вътре, наистина подобре недей. Но да не и подариш нещо, каквото и да е , само защото "аверчетата" ще ти се подиграват, това е просто детинско.
Моят приятел примерно ми носеше цветя почти всеки ден през лятото, повечето пъти бяха от градината му, но не това е важно, а определено не мога да го определя като романтичен.
Mr.Killer
12-25-2012, 02:21
Но да не и подариш нещо, каквото и да е , само защото "аверчетата" ще ти се подиграват, това е просто детинско.
Още не се е появило момиче ,на което да подаря цвете. Просто ми беше любопитно. И аз не се изразих правилно ставаше въпрос за букет. Ако имах момиче до себе си и бях решен да и подаря букет ,щях да го направя. Не казвам ,че мнението на приятелите ти би те спряло. Просто това не се практикува често и изглежда смешно.
SisiStrange
12-25-2012, 05:44
Не изглежда никак смешно, напротив - мило е. Зависи от момичето де. Аз бих се разсърдила ужасно много, ако ми подари рязан цвят, но моето е професионално изкривяване. 8-) Не е нужно да е букет, ако ти се струва твърде банално. Винаги можеш да купиш красива орхидея в саксия, примерно. Аз доста повече бих се зарадвала на подобен, траен жест.
sweet__potion
12-25-2012, 06:03
Не е задължително , но е много мило, поне на мен като ми подари ми стана много приятно <3
j_adore2
12-25-2012, 06:15
За година и нещо моят ми е подарявал 2 пъти роза, като първия път ме сваляше още (и все пак беше 14 февруари), а втория като правихме 9 или 10 месеца не помня. Но това беше абсолютно изпросено. Аз му казах, че искам някаква изненада (не материална) и той се появи с една роза. Това е, ако се беше случило и друг път, щях да се зарадвам :)
Супер якоо е според мен,да зарадваш приятелката си с един такъв малък жест.Аз съм правил и друго,когато съм си имал приятелка-докато се разхождаме и като забележа красиво цвете(гледам да не е в някой двор естествено :D ),бягам да го откъсна и да го подаря,опита ми показва,че доставя рядост в отсрещния човек...
П.П Винаги ще се намерят хора,които и да направиш нещо перфектно ще ти се смеят,така,че абстрахирай се до колкото можеш от хорското мислене...
Не е задължително, няма да ти се разсърди, ако не й подариш, но много ще се впечатли ако й подариш.
Както за повод, така и без
А поводите са много, ако сте заедно-1 месец, 2 месеца И Т.Н., РД, ИД , Коледа ,НГ и т.н.
Не мисля, че ще те заболи да дадеш 3 лева за една роза.
Жестът обаче тя НИКОГА няма да го забрави (личен опит)
В днешно време много малко момчета правят такива жестове спрямо приятелките си,и когато се случи нещо такова аверчетата около теб те съсипват от подигравки. :D
Това е само ако аверчетата са 14-15 годишни пуберчета ;)
И не,няма нищо странно или смешно в това да подариш цвете без повод на приятелката си.Дори е адски мило,защото си се сетил да й вземеш нещо просто ей така,а не защото има рожден ден/имен ден/годишнина и се чувстваш длъжен да й подариш нещо ...
не се води по мнението на т.нар "приятели".
Един зрял мъж или поне момче на място никога не би тръгнало да се подиграва на нещо такова. С повод или без повод жеста е мил. За себе си казвам,че не обичам да ми подаряват цветя,просто защото е нещо мъртво,но ако се случи приятеля ми да ми подари , с повод или без, бих се зарадвала на самия жест,не толкова на самото цвете.
Дори и да не и подариш цвете, а картичка или нещо дребно, но от сърце , сигурна съм ,че би се зарадвала.
Да, направиш нещо без повод е мило и доказва, че човека до теб наистина значи нещо за теб. Разбира се този жест не се изразява задължително в подаряването на цвете, всеки го показва както може. Аз лично цветя не подарявам, особено истински.
sexa_na_kompleksa
12-25-2012, 16:43
Не е смешно да подариш цвете. Ако не ти харесва идеята, или смяташ, че момичето няма да го оцени, направи нещо друго за нея.
Повярвай ми , цветята са нещо , което обичаме /момичетата/ , НО увери се че не е алергична :D иначе ще те пребие с саксията, букета ... и прочие
Мило е, не е смешно. Идеята е жеста. Аз лично смятам, че тези цветя са мъртви и ако иска да направи някакъв жест може да прояви творчество.
Иначе ако ми подари в саксия, каквато съм си... ще го уморя. :D
Но е яко, ако си решил да подаряваш- не е мазно, споко, ще се оцени.
Наистина е мило, независимо с повод или без. Не слушай недораслите си 'аверчета' и зарадвай момичето (:
Много е хубаво даже. Дори не е нужно да е купено от цветарницата, да е откъснато от розовия храст до блока, пак ще ме зарадва. Важен е жеста.
А това с подигравките - детска работа. :?