View Full Version : Въпрос.
Iamnicegirl
12-28-2012, 14:28
За архитектурата има ли нужда да знаем/разбираме Физика, а може би и Информационни технологии? Или само И.И и Математика трябва?
Физика - със сигурност.. Не съм запозната как точно се работи, но ако е с програма, на компютър, то трябва да можеш да я използваш
Iamnicegirl
12-28-2012, 16:57
Ами Физиката за какво ми трябва? Предполагам формулите, но някои са съвсем излишни по мое мнение и нямат нищо общо. Кои дялове на физиката ми трябват? И да питам- нали по Физика и Информационни няма приемни изпити в университет по архитектура?
ами би трябвало да ти трябва поне малко Физика, понеже трябва да знаеш каква да е конструкцията примерно на някоя сграда за да е подходяща и да може да издържа на някои природни явления...
sunrisee6
12-28-2012, 19:32
Изпитите са по рисуванe и математика. Не ми се вярва да ти трябва тази физика. Ще ти трябва да разбираш поне малко от компютри,все пак ще работиш с програми като AutoCAD. Като почна догодина да уча архитектура ще ти кажа със сигурност :D
Интересно ми е как ще станеш архитект без физика...
Iamnicegirl
01-10-2013, 17:38
Добре, на мен физиката не ми допада като предмет, просто отдавна съм и изпуснала края, както и на информационните технологии (докато математиката и изобразителното си ми вървят). Въпроса ми е дали като се наложи в бъдеще да използвам някакви програми или като се използва нещо от физиката ще е голям проблем, че не съм им обръщала внимание до преди, или ще е не толкова от значение, стига да си уча тогава нещата, които трябва?