Влез

View Full Version : Фондьотен - неиздръжливост

eminemfenka
12-29-2012, 18:33
Добре,използвам фдт. и понеже немога да си улуча точния цвят смесвам по - тъмен и по-светъл за да го докарам, взех си и основа за грим на Ейвън / много прехвалена / приятелки са много доволни от нея.. Да ама, след,като си нанеса фдт. , след час - два .. се изпарява .. Гледам момичета с прекрасно нанесен фдт , не пада , не мърда.. аз незнам къде греша. Иначе целта ми е нещо такова http://vbox7.com/play:8f81324d87

darrie
12-29-2012, 18:52
С каква кожа си? Какъв ти е фон дьо тен-а? Аз също ползвам основата на Ейвън, преди това бях с някаква още по-смотана и не видях кой знае каква разлика докато не си купих фон дьо тен подходящ за моята кожа. Може би там грешиш, не знам. Дай по-подробна информация, за да опитаме да ти помогнем. :)

JoLLiE92
12-30-2012, 08:10
Не е до основа. Фон-дьо-тенът трябва да ти е качествен и за твоята кожа. Ако имаш проблеми с кожата, може да сложиш коректор отдолу. Ако отиваш на събитие или нещо по-специално, може да сложиш фиксираща пудра или спрей, че да стои по-дълго. Но с фон-дьо-тен импала (примерно) не може да искаш да стои до вечерта, каквато и да ти е основата. :)

Violenza
12-30-2012, 08:59
Revlon Colorstay на мен не ми мърда. Заспивала съм с грим след дискотека, събуждам се и все едно съм го нанесла пред 15 мин.

strawberry88
12-30-2012, 09:54
Слагаш ли пудра след това?

darrie
12-30-2012, 10:54
Revlon Colorstay на мен не ми мърда. Заспивала съм с грим след дискотека, събуждам се и все едно съм го нанесла пред 15 мин.

Да. Най-добрия drugstore фон дьо тен. (personal opinion!)

JoLLiE92
12-30-2012, 11:06
Той хубаво е изключително траен, ама тая миризма на латекс така ме съмнява да е полезен за кожата... Особено пък ако легна да спя с него - това никога.

vesinceto
12-30-2012, 12:19
Фон-дьо-тенът трябвя да е хубяв от 10 лв че нагоре а не някой от 4 или 5 лв и пудра след Фон-дьо-тена а основата ти е хубявя според мин

eminemfenka
12-30-2012, 14:04
Ами кожата не ми е проблема, нито се изпъпчвам нито нищо,адски чиста е , не е мазна , нито суха :) Но фдт. явно е проблема , и да може би е по-добра оферта да си взема някой качествен .. та аз така или иначе като взема 2 фдт. от 6 лв , за същата цена ще случа на качество. Но имам ужасен проблем с улучването на цвета, иначе не слагам пудра , но обмислям да си взема безцветна.

JoLLiE92
12-30-2012, 14:18
За 12лв не се надявай на суперкачество. :) За цвета - питай консултантката какво ще ти препоръча, гледай се на слънчева светлина. Това си го слагаш на лицето - трябва да е хубаво. Ако ще слагаш боклук, по-добре нищо.

darrie
12-30-2012, 14:34
На Ревлон фон дьо тен-а съдържа алкохол. Може би това те дразни в миризмата.. Не знам, аз не съм капризна. Нещо трябва да мирише ужасно силно и гадно, за да не го използвам. :D
По темата.. Значи, авторке, ако имаш повече парички е хубаво да инвестираш в един по-скъп, но по-качествен фон дьо тен, но все пак не е задължително! Отиди в някой козметичен магазин и обясни на продавачката, че си с нормална кожа и че търсиш издръжлив фон дьо тен на по-приемлива цена. Revlon Colorstay мога да ти го препоръчам от опит. Той се продава в два варианта за суха и нормална кожа, и за мазна и комбинирана. Аз лично съм с много мазна кожа и отидох в магазина, продавачката ми предложи 2 варианта и ми сложи на едната половина на лицето единия, на другата другия. Звучи смешно, но спокойно - бяха моя цвят и не си личеше. :D Поразходих се известно време и взех решение. Revlon-a струва 20 лв. (Ориентировъчно ти казвам.) Също така ти препоръчвам да си вземеш и някаква пудра. Не е задължително да е много скъпа, щом не си с мазна кожа. И още нещо в разбъркания си пост да добавя - задължително тествай фон дьо тен-а на лицето си! Само и единствено така можеш да си избереш подходящ цвят.

JoLLiE92
12-30-2012, 14:50
Между 20 и 30 е калърстей, но по- към 30 сякаш. Трябва обаче МНОГО добре да си уцели цвета, защото е супер покривен и малката грешка ще си личи. И да, не си тествайте фон-дьо-тените по ръцете!

darrie
12-30-2012, 20:57
Аз за 20 лв го взех, но не е изключено някъде към 30 да отива. :)

fizzyg
12-30-2012, 21:12
И аз калърстей-а за по 20лв го виждам :)

Goddess
12-30-2012, 23:13
18 лв е даже в някои козметики, най-скъпо за 21 лв съм го виждала. И да, с него няма как да сбъркаш. Аз по принцип не мога да не си изчистя грима преди лягане, нечистоплътно ми е, гадно ми е, ама наскоро и на мен ми се случи след дискотека направо да легна и да умра.. ;д и на следващия ден бях на упражнения и имах точно 10 мин, за да си взема душ, облека и излезна, съответно с грима от дискотеката си излезнах и като им обяснявах на приятелки, че това ми е грима от снощи, ми викаха, че се шегувам. Наистина е много издържлив. А и е икономичен, защото е тежък и не се налага да слагаш много.

За през деня аз ползвам на Афинитон минералния (много е лекичък и седи хубаво), той също не ми мърда, но на приятелки, които го ползват, също им се изтрива за 1-2 часа и постоянно ме питат какво правя, за да ми седи. А аз нищо специално не правя, просто си е до кожа явно.

vesinceto
12-30-2012, 23:45
аз ползвам този и съм много доволна http://parfumi-kozmetika.com/product-389.html

JoLLiE92
12-31-2012, 05:47
18 лв е даже в някои козметики, най-скъпо за 21 лв съм го виждала.

За през деня аз ползвам на Афинитон минералния (много е лекичък и седи хубаво), той също не ми мърда, но на приятелки, които го ползват, също им се изтрива за 1-2 часа и постоянно ме питат какво правя, за да ми седи. А аз нищо специално не правя, просто си е до кожа явно.
Сериозно?? аз съм го виждала за около 27 ! може би съм го търсила прекалено отдавна, когато излезе. Може сега да са го намалили. Ще погледна другия път ;д Пък на Афинитон минералния е по-хубав от обикновения. Не знам доколко е минерален, но стои повече и цветовете са по-хубави.

Goddess
01-01-2013, 15:07
Сериозно?? аз съм го виждала за около 27 ! може би съм го търсила прекалено отдавна, когато излезе. Може сега да са го намалили. Ще погледна другия път ;д Пък на Афинитон минералния е по-хубав от обикновения. Не знам доколко е минерален, но стои повече и цветовете са по-хубави.

Ми Фотореди-то е 27 някъде, Колорстей-а е около 20. ;р А мен обикновения не ме кефи, само 30-та най-тъмния ми седи добре през лятото, иначе другите цветове не ми пасват. Минералния е готин, много лесно се разнася и седи много свежо.