View Full Version : Къде е любовта?
broken hearted
12-30-2012, 23:34
Здравейте на всички! :) Сигурно за много от вас историята ми ще е прекалено дълга и една от многото, затова благодаря на всеки, който я ще я прочете. Проблемът ми е, че не мога да открия любовта. Явно е твърде трудна за откриване, поне в моя случай. И нещото, което ме отчайва е, че май вече няма къде да я срещна.. Просто нямам среда.. студент съм, но излизам с едни и същи хора, познавам всичките си колеги, повечето от университета.. И осъзнавам, че е много трудно да срещна момиче, което си заслужава.. Знам, ще ми кажете, излизай, срещай се с нови хора, любовта сама ще дойде.. Но не е така.. Аз излизам често, имам приятели, но просто съм човек, който иска сериозна връзка, а не мисля, че дискотеката е най-подходящото място за.. просто не мисля, че някое сериозно момиче ще се остави да бъде свалено в дискотека (сигурно не съм напълно прав). И другото- навсякъде посредствени момичета, лесни, толкова лесни, че не ти се занимава дори.. Преди 2,5 години влязох в университет с амбиции, защото ме приеха това, което искам и в града, в който искам. Сега пошлостта, лицемерието, неспазените обещания, несправедливостта, най вече посредствеността, разбиха мечтите ми. Превърнаха ме в човек, който не се интересува от нищо, който е забравил топлината на любовта и дори не му липсва. Но понякога, особено по време на празници, сядаш и се замисяш, какво ме прави щастлив? А отговорът е прост- любовта. Но къде е любовта? Изчезна, на нейно място се появиха интересите. А с тях и несигурността. На никой не пука, повечето хора нямат чувства, живеят ден за ден, разделят се с един човек, на другия ден са с друг, говорят му същите глупости като на предишния.. А стойностните хора са навсякъде и са много, човекът, който може да промени живота ти може да седи до теб в автобуса или да ти се усмихва, докато си купуваш сандвич. Осъзнавам, че има огромен брой хора, които си заслужат усилията, усмивките, ядовете, могат да те направят най-щастливия човек на света, могат да се зарадват искрено на картичка или сладолед, рисунка или друг дребен жест, само защото е направен от любимия човек. Въпросът е как да ги открием.. Всичко което искам, е любов.. не искам да я търся нито в интернет, нито в дискотеките и знам, че ще ми е супер трудно да я открия.. Знам, че там някъде съществува...:) Мога да говоря още много, но сигурно ставам отегчителен :Д.
П.С. Да подчертая, не не съм нито пубер, търсещ смисъла на живота, нито нуждаещ се отчаяно от любов.. Както се казва, доре съм, просто не съм щастлив, и липсата на перспектива ме убива.. А последната ми връзка беше толкова непълноценна и завърши преди 8 месеца, ако това въобще има някакво значение.. Весело посрещане на новата година на всички! :)
FuckedUp
12-31-2012, 04:36
Искаш някой да ти каже това, което искаш да чуеш или какво?
Очаквай мнения, съветващи те да си намериш хоби и да се запознаваш с нови хора.
broken hearted, a? Доста драматично.
Wednesday666
12-31-2012, 07:12
Здравей.
Личи ти до една степен, че не си пубер.
От друга страна - не толкова.
Защо трябва да я Търсиш тази любов?
Това не е някакво камъче, което ако претърсиш целия двор, ще го откриеш.
Не става с драми, с излишни обяснения и филми.
Става с търпение. Много търпение и готовност от твоя страна.
От къде си толкова сигурен, че в някоя дискотека няма да срещнеш сериозно момиче?
Недей си набива филми самичък, каквото е писано - ще стане, просто трябва да се въоръжиш с малко търпение.
EternalDream
12-31-2012, 08:12
Най-хубавите неща стават неочаквано. :)
YoUcANNOtiMaGiNe
12-31-2012, 09:12
Мда, колко познато. Само дето тука освен разните клишета, които ще напускат, друго няма да получиш. Важното е, че си осъзнал всичко това и поне знаеш какво искаш. Това все пак е крачка към осъществяването му, нали така. :) И аз си задавам същите въпроси като теб, но стигам до извода, че единствено с вяра и търпение ще достигна до щастието. Предполагам, че ти сам знаеш това. Не си го поставяй като цел номер 1 в живота - колкото повече преследваш едно нещо, толкова повече то бяга от теб. Колкото и важно да е за теб, не пренебрегвай всички онези прекрасни и ценни неща, които животът ни предлага всеки ден. В темата ти има някои дребни противоречия, но ми стана ясно какво имаш предвид. Има едно нещо обаче, което смятам за доста важно - като спомена "сериозна връзка", каква е представата ти за нея? Просто доста хора разбират това понятие различно и то не винаги се доближава до сериозността на отношенията.
broken hearted
12-31-2012, 10:23
Мда, колко познато. Само дето тука освен разните клишета, които ще напускат, друго няма да получиш. Важното е, че си осъзнал всичко това и поне знаеш какво искаш. Това все пак е крачка към осъществяването му, нали така. :) И аз си задавам същите въпроси като теб, но стигам до извода, че единствено с вяра и търпение ще достигна до щастието. Предполагам, че ти сам знаеш това. Не си го поставяй като цел номер 1 в живота - колкото повече преследваш едно нещо, толкова повече то бяга от теб. Колкото и важно да е за теб, не пренебрегвай всички онези прекрасни и ценни неща, които животът ни предлага всеки ден. В темата ти има някои дребни противоречия, но ми стана ясно какво имаш предвид. Има едно нещо обаче, което смятам за доста важно - като спомена "сериозна връзка", каква е представата ти за нея? Просто доста хора разбират това понятие различно и то не винаги се доближава до сериозността на отношенията.
Благодаря за милите думи :) И да, знам, че не трябва да го поставям като цел номер 1, аз не го и правя, живея живота си, просто понякога се замислям за тези неща, особено в дните на празници, когато си у дома при семейството ти, но някак си нещо ти липсва :) Щастлив съм, осъзнавам какво имам и в никакъв случай не мисля това постоянно, не е фикс идея.. Относно "сериозните връзки" може да се говори много и в различни аспекти, по-скоро бих казал кои връзки не са сериозни, а именно тези, в които след месец-два единият човек казва на другия, че го обича, а след още два месеца е с друг, казва и на него същото и не му пука за предишния.. Това зависи и от хората, които стават все повече "несериозни", търсят секс за една вечер, партньорите им омръзват бързо и т.н. Уважавам хората, които имат дълги връзки, живеят заедно и присъствието на любимия човек 24/7 не ги кара да се изнервят един на друг, които , колкото и да се карат, не спират да се обичат, които решават проблемите заедно, които не се отказват при първата трудност, хората, които не просто изричат думи, а знаят какво говорят и държат него.. :)
YoUcANNOtiMaGiNe
12-31-2012, 13:03
Напълно те разбирам и всъщност се радвам, че си от малкото останали момчета, които осъзнават тези неща. Както казваш - особено по празниците е доста кофти, ако си пък съвсем сам да не говорим. Така или иначе празнината в душата ти, която чака да бъде запълнена е налице и дори да си сред много хора, пак я чувстваш. Относно малките противоречия, за които споменах:
просто не съм щастлив
Щастлив съм
И аз съм същата, така че ми е добре известно. Казваш, че не си щастлив от гледна точка на липсата у теб, но от друга страна имаш 1000 причини да си - като започнем от това, че сутрин се събуждаш за нов ден, имаш си свои цели и стремежи, със сигурност има най-малко 1 човек, който държи на теб и т.н. Но именно това са тези неща, за които казах, че не трябва да се пренебрегват. Да, в този смисъл ти си щастлив човек, който очаква да го връхлети пълното щастие и междувременно е благодарен за това, което има. :)
Уважавам хората, които имат дълги връзки, живеят заедно и присъствието на любимия човек 24/7 не ги кара да се изнервят един на друг, които , колкото и да се карат, не спират да се обичат, които решават проблемите заедно, които не се отказват при първата трудност, хората, които не просто изричат думи, а знаят какво говорят и държат него.. :)
Да, този отговор се припокрива с представата за сериозна връзка, такава каквато трябва да бъде. Има и много други показатели, разбира се - но главното е това. Темата ти ме вдъхнови и попаднах на 1 мисъл, която много ми допадна: "За да достигнеш до извора, трябва да плуваш срещу течението." - Станислав Йежи Лец
Мисля, че има много истина в нея. В живота си човек среща много хора, характерите на повечето вероятно няма да съответстват с неговия, но от всеки научаваш по нещо за самия себе си. Непрекъснато сме подложени на трудности и изпитания, запознаваме се с нови хора от време на време, но просто докато преминаваме през всичко това, в един момент стигаме и до извора. Този извор, който всъщност е нашия оазис в пустинята. А пък знаеш ли, може би твоя те очаква скоро, така че горе главата! :) Възгледите ти са правилно насочени и това е чудесно. Предполагам, че си вярващ или поне така ми изглежда от написаното до момента... Малко дълъг стана този пост. :)
БожиятАгнец
12-31-2012, 13:09
Любовта е измислено от комунистите, за да не си плащат от секс. 8-)
Сериозно. Любовта = инстинкт(и) + социално програмиране
Не казвам, че не е хубаво чувство и че не си заслужава, но все пак фактите са си факти. Колкото по-скоро ги приемете, толкова по-добре за вас.
Любов и какво и къде е само те кара да страдаш.. първо няколко месеца щастие и какво после само болка и за ко тря се тормозиш.. хмм вярно е че е хубаво но все пак трябва ли да си показваме чувствата и после да се подиграват.... Няма любов в днешно време.