PDA

View Full Version : Какво да правя?

Moonwalker
01-02-2013, 07:28
Здравейте! Аз съм момче на 18 и преди 2 дни се сгодих за приятелката си(тя е на 21).Проблемът е че не понасям техните,особено майка й (вярвам че чувството е взаимно)....та моля ви за съвет...Тъй като намеренията ми към момичето са сериозни е нужно някак да се помиря с техните а нямам идея как това ще стане. Ще съм благодарен ако някой прочете това и ми даде съвет :)

Поздрави!

jasmins
01-02-2013, 07:41
Опитай се да ги впечатлиш с нещо или им покажи, че ти наистина обичаш момичето..

dimitar_ak
01-02-2013, 07:41
След като намеренията ви са сериозни нейните родители ще станат скоро част от семейството ви. Разбери от къде идват конфликтите и ги отстрани преди да се ожените. Сигурно знаеш аргументите на родителите й за да са срещу теб.

GD
01-02-2013, 07:55
Какво може да напрвиш ние и да ти кажем едва ли ще стане като по книга. Първо още вие рано колкото и каквито да са ти намеренията към нея и тя към теб. Второ поживейте заедно и тогава решавайте да се сгодите. Едни родители винаги искат най - доброто за детето си, затуй не бързайте и така ще избегнете конфликтите.Може да им покажеш че се интересуваш от дъщеря им и т.н с времето хората ще го оценят и не смятам че тогава ще е проблем дори и да се сгодите.

Moonwalker
01-02-2013, 08:36
Честно казано не знам защо не ме харесват,винаги съм се държал културно с тях,но не мога да любезнича с хора,които ме смятат за издънка едва ли не.

xXxPETYAxXx
01-02-2013, 11:04
Е, защо те смятат за издънка?! След като си на 18 не ти ли е рано са семейство? Имаш ли стабилен доход/работа?! Въобще завършил ли си училище?!

п.п: Темата ти е в грешния раздел.

airpump
01-02-2013, 11:31
На 18 години и тръгнал да се сгодява. Първо завърши ВИСШЕ обраование.

Moonwalker
01-02-2013, 12:18
И след като завърша висше следва работа и след работата пенсия и след това всички знаем какво следва...Та какво общо има всичко това с отношенията ни?

dimitar_ak
01-02-2013, 12:24
Ето, че ти сам каза къде е проблемът. Смятат те за издънка. Разбери защо е така и го поправи.
Ето ти някои от сериозните аргументи за един родител на момиче:
1. Обичаш я и тя е щастлива с теб
2. Учиш се добре, имаш намерение да следваш и имаш планове за бъдещето си
3. Ако си се изучил то следва да имаш добра работа и да можеш да издържаш поне себе си, а още по-добре и семейството си
4. Отговорен си, можеш да взимаш самостоятелни решения и изобщо да се държиш като мъж
5. Не прекаляваш с алкохола, цигарите и не дай си боже да се друсаш
6. Не се увличаш по хазарт и други подобни пороци

Вероятно има и други, но това е на първо четене.

xXxPETYAxXx
01-02-2013, 12:24
Как така какво общо има?!
Още вашите те издържат, а си тръгнал сватба да обмисляш.

Moonwalker
01-02-2013, 12:38
Мисля че отговарям на 6 от 7-те точки. Точка 3 е невъзможна в момента,поради обясними причини.

Петя,по-добре да съм осигурен финансово за момента,макар и от родителите си.
В България безработицата е голяма и много семейства имат финансови затруднения,трябва да приемем че не живеем в САЩ или Западна Европа и техните критерии за семеен живот в голяма степен са неприложими тук. Също така никъде не съм споменавал,че родителите й не ме искат заради социалния ми статус.Мисля че проблемът се корени другаде и се надявах на съвети от ваша страна. :)

dimitar_ak
01-02-2013, 12:44
Другият възможен проблем е, ако си дете от заможно семейство и даваш вид на разглезен и презадоволен лигльо. Това също не би се приело от родителите на момичето.

PS: Пречупвам всичко през моето обкръжение и опит. Не знам подробностите и това са просто догадки върху, които да мислиш.

FuCKkK13
01-02-2013, 13:42
Честно казано не знам защо не ме харесват,винаги съм се държал културно с тях,но не мога да любезнича с хора,които ме смятат за издънка едва ли не.

сега ще ти дам един пример на наши познати.. та примера е такъв - дъщерята се жени,баща и не харесва мъжа и,но едно време,когато баща и се е женил за майка и родителите на майка и' също не са го харесвали.. и той в момента прави абсолютно същото,но фактите са на лице - те са женени,дъщеря им също въпреки мнението на баща си.. та щом искате да сте заедно - да не ти пука.. продължаваш да се държиш добре и толкова.. все пак това е техен проблем - те не те харесват,не ти тях.. така че който има проблем да си го решава,ти продължаваш и толкова... но това определено не означава да се държиш лошо с тях - все пак малко или много,дори и само заради момичето трябва да си имате уважението...

granger
01-02-2013, 13:57
извинявай ,че ще бъда по-рязка,но ще се поставя на тяхно място. Дори и дъщеря ми да пърха от щастие няма да съм щастлива,че ще се жени за мъж ,който няма собствен доход. Ще вдигаш сватба на чужда гърбина? на 18 ми е чудно къде си тръгнал да се жениш , ще ти дойде друго на акъла,но добре ...ваша работа.
Родителите искат най-доброто за децата си и фактът,че ти нямаш собствен дом , работа и образование може би до голяма степен ги кара да те мислят за непрокопсаник.честно казано разбирам ги.
Нищо лично.

Azoria
01-02-2013, 14:52
Дори и дъщеря ми да пърха от щастие няма да съм щастлива,че ще се жени за мъж ,който няма собствен доход. Ще вдигаш сватба на чужда гърбина?

Мда. И аз не бих харесвала такъв мъж.

Сватбата не е само,защото се обичате. Трябва да имате стабилност в отношенията, както и във финансите, защото каквото и да се говори - парите са си много важни. Предприемаш тази крачка без да си и най-малко подготвен за едно от главните неща, което ще е трън в очите на родителите й.
Къде ще живеете като се ожените? Как ще се изхранвате? Сметки? Университет? Сега остава да кажеш, че ще живеете у вас.

И аз не се заяждам, между другото.

MarkKnight
01-02-2013, 14:58
темата е трол,вие тука си впрягате мислите...