Влез

View Full Version : Стрес от любов?

Uzerneim
01-05-2013, 12:31
Здравейте! По принцип си падам много емоционален човек (на 18 съм, едър мъж). Та наскоро си хванах сериозна приятелка, най-сериозната от всички до сега. Но без значение колко я обичам (адски много я обичам :D), все преди да се срещнем ми става супер зле. Повръща ми се, треперя като листо. Но като я видя всичко се успокоява, като на следваща сутрин (не сме преспивали до сега) се будя в нервна криза, отивам да повръщам, може да имам диария и пак треперя супер много. До сега нищо друго не ми е причинявало подобно нещо.
Това което искам да питам е на някой друг случва ли му се или да ходя на психолог :D

den4o7
01-05-2013, 12:33
Момичето ти е взело акъла, няма лошо, след време ще мине.

Uzerneim
01-05-2013, 12:40
Дано да си прав, че не се живее така.
Ама въпреки всичко, май няма друг с подобен проблем :D

3oPuTy
01-05-2013, 12:56
А може би просто си лепнал някой гаден бацил,който ти причинява гаденето и диарията?!

Azoria
01-05-2013, 15:13
Любов ли бе да я опишеш... :lol:

den4o7
01-05-2013, 16:19
А може би просто си лепнал някой гаден бацил,който ти причинява гаденето и диарията?!

Аз разбрах, че от вълнение му се гади и т.н.?

Иначе Uzerneim, всеки организъм е различен и реагира различно. Не знам в каква ситуация си но се отпусни. Ще мине.

WesSneijder
01-05-2013, 16:24
Eй, тва от любов да се посираш сигурно е много гадна работа...

shmatarok
01-05-2013, 17:55
^ хаха

еми, пич, най-вероятно си влюбен и аз при първата ми любов почти припадах от вълнение, само като говорех за него с други хора и ми ставаше лошо и почваше да се появява едно много особено чувство в корема ми. 8-) Баш до повръщане и други работи не съм стигала, но вълнението, което описваш ми е познато. :) След време се свиква, споко.

klimatronik
01-05-2013, 19:00
Da ot pretisnenie e normalno da ti se povrushta
na men sushto mi se e iskalo da povurna kato po tozi nachin da se osvobodq ot tova koeto me pritiska v stomaha

WesSneijder
01-05-2013, 19:18
Аз като съм ял развалена риба съм имал подобни проблеми. Дали е възможно да сме имали силни чувства и обещаващо бъдеще заедно?

bloodyF
01-05-2013, 20:06
^ хаха

еми, пич, най-вероятно си влюбен и аз при първата ми любов почти припадах от вълнение, само като говорех за него с други хора и ми ставаше лошо и почваше да се появява едно много особено чувство в корема ми. 8-) Баш до повръщане и други работи не съм стигала, но вълнението, което описваш ми е познато. :) След време се свиква, споко.

сейм стори хиър 8-)
аз се хващам от време на време като си мисля за него и спирам да дишам.
и след 15-20 секунди като започна все едно съм била под вода и съм изплувала :Д
супер странно и гадно
също ме е болял стомаха от нерви преди среща, особено първите ни такива

вече ми е по-спокойно, но някой път емоциите ми идват в повече и пак почва да ми прескача сърцето и да треперя..
грр 8-)

3oPuTy
01-06-2013, 11:39
Аз разбрах, че от вълнение му се гади и т.н.?

Иначе Uzerneim, всеки организъм е различен и реагира различно. Не знам в каква ситуация си но се отпусни. Ще мине.

Абе на всеки му се е случвало да му се свие стомаха от вълнение или притеснение ама да повръща и да има диария ... Нещо не ми се връзва :?

besso
01-06-2013, 12:52
Изясни си какво в нея те плаши. Ако това е възможността да те отхвърли се запитай защо? Питай защо докато не стигнеш до дъното на проблема и се изправи очи в очи с него :) Ако не можеш сам помисли да посетих 1-2 пъти психолог, те ще ти помогнат да се справиш с това :) Но си прав - това е стрес.

Mary_Jane_69
01-06-2013, 13:16
този май ни троли яко ... :D

Uzerneim
01-06-2013, 16:23
Хора не ви троля, наистина я обичам :D Баща ми, питах го. Каза ми, че е имал същите проблеми с майка ми и че му било много трудно, но накрая бил доволен. До ден днешен я обича, въпреки плоския си характер. И този ден се събудих с гадене и треперене. Отидох да ям и не можах, защото стомаха ми явно беше на топка. Излязох на вън и се пооправих. Та сега предполагам, че и утре ще се събудя по същия начин с нежелание за живот, но в края на деня отново ще съм си нормален и ще мога да съм с нея колкото си поискам :D Иначе коментарите ви ме подкрепят доста.

Mary_Jane_69
01-06-2013, 16:30
хаха ами явно е въпрос на гени :D :D ох поуспокой топката, приятел, гледай с оптимизъм на нещата !!!!!! : )))

FuCKkK13
01-06-2013, 16:32
аз също съм чувствителна,но до сега само съм треперила и то в началото на връзката ми... иначе.. не знам... явно от много притеснение... пробвай някой път преди да се видите да пийнеш съвсем малко и виж така ли ще е ... или се отпусни по друг начин

djipsito
01-07-2013, 11:26
Не е тайна, че силните емоции предизвикват гадене и т.н.
На мен ми се е случвало да имам треска, да умирам от болки в стомаха, да ме избиват топли и студени вълни. Тва не означаваше, че съм влюбена, не мога точно да опиша притеснение ли беше или вълнение, ама не беше приятно, наистина.

Иска ми се да ти дам съвет как да го предотвратяваш, ама честно казано, нямам идея. Дано с времето ти мине.

fenkaaa
01-07-2013, 20:52
Не съм чувала до сега чак за такова вълнение,но наистина,сигурен ли си,че е само от това? Да не да има някакъв друг проблем?

Mia ^.^
01-07-2013, 21:09
Аз съм имала случаи да ми става лошо от притеснение, но не много, рядкост е било. И веднъж се е стигало до повръщане. Но говорим за много, много голямо притеснение. За любов обаче... световъртеж, причерняване, такива неща са ми се случвали. Но щом казваш, че си много емоционален - ако не е вирус, значи е от това.

Uzerneim
01-08-2013, 08:33
Окей, няма да съм от хората които просто напускат темата без да разяснят :D Може да има и други като мен, за това за тези които се интересуват.
Разтърсих се и това което имам се нарича "Нервен Стомах" или по-точно гадене, предизвикано от нерви. Вече четвърти ден не съм я виждал и все още ми се гади всяка сутрин при първата помисъл за нея (е, само първите 2 дена се стигна до повръщане).

Нервния стомах може да включва:
•Пеперудки в стомаха
•Къркорещ стомах
•Сърцебиене
•Чувство на страх
•Болки в стомаха
•Гаден вкус в устата
•Слабост и гадене
•Повръщане и диария
•Свит стомах, загуба на апетит и лошо храносмилане
*При мен са силно проявени само подчертаните.

Аз отказвам да взимам всякакви лекарства, защото така един вид избирам лесния път а истината е, че не трябва да свиквам така. Сега се замислям за разни аромати и видове чай които да ме успокояват всяка сутрин докато на края не свикна да съм с това момиче. Защото съвсем сериозно, истински АД е. Вечерта се чувствам силен като титан, нищо ми няма а на сутринта съм настъпена мравка на която не й се живее.
Също така един от най-простите начини за решаване на този проблем е излизане на вън в някой парк на спокойство, дишане през носа и издишане бавно през устата, като слуха се концентрира върху шума от влизащия и излизащия въздух.
Четох, че медитацията помагала много, но не смятам, че е за мен.

Uzerneim
01-08-2013, 08:36
Изясни си какво в нея те плаши. Ако това е възможността да те отхвърли се запитай защо? Питай защо докато не стигнеш до дъното на проблема и се изправи очи в очи с него :) Ако не можеш сам помисли да посетих 1-2 пъти психолог, те ще ти помогнат да се справиш с това :) Но си прав - това е стрес.

Да, психоаналитикът е добра идея. Но не смятам, че би могъл да помогне много.

damqn4o
01-09-2013, 13:41
Добре бе готин! Не знам как мога да ти помогна освен да ти кажа да дишаш дълбоко :D Поне се знае, че ще си и верен. :P

umri
01-09-2013, 14:06
Кротни се малко и си трай за тези проблеми пред тва момиче.

mimsssssss
01-09-2013, 15:27
Същата съм ако не сме се виждали доста време - примерно е бил в командировка или съм имала лекции/изпити. На мен не ми минава от нищо :Д Хората с лабилна психика си сдържат емоциите и им реагира на физиката. Ако някой намери решение, да свирка :Д

Uzerneim
01-09-2013, 16:26
Umri, не бих й казал. She will think I am weak.

Същата съм ако не сме се виждали доста време - примерно е бил в командировка или съм имала лекции/изпити. На мен не ми минава от нищо :Д Хората с лабилна психика си сдържат емоциите и им реагира на физиката. Ако някой намери решение, да свирка :Д

И аз го усетих това. Решението е да изразяваме повече чувствата дори и насила :D Днес на обяд почнах да притрепервам и почнах да подскачам от радост по пътя към нас. Докато стигнах вече ми нямаше нищо :D

mrankoniiii
01-09-2013, 18:23
То не е любов..то не чудо

gabi_94
01-09-2013, 22:28
Аз в определени моменти, от думи или нещо друго от точно определен човек, съм забелязала, че ми се случват едни такива странни работи. Става ми супер горещо, ама много яко, завива ми се свят, после пък ме тресе... Случвало ми се е въздух да не мога да си поема. А тия обичайните със свиването на корема, буца в гърлото, подкосяване на краката и тем подобни редовно ми се случват. Така че, най-вероятно има такова чудо като стрес от любов. Ама твойто направо....

mimsssssss
01-09-2013, 23:48
По принцип казват, че удря най-слабото място. Аз казах, че и на мен така ми става - засилена диария и гадене. Ако хапна нещо, разбира се го повръщам. Поне вече се научих да не ям в близките 24 часа когато ще се видим :Д Иначе диарията е от рода на минимум 10 пъти. Пия си водицата само и това е. Веднъж се бях излъгала да ям, викам си няма да ми стане нищо... Да не разказвам нататък. Иначе като се видим - замайване, прилошаване, вдигане на температура/или поне усещам лицето ми как пламва/, буцата на гърлото - съпътствано от невъзможността да си кажа лафа и само го прегръщам, че ако го погледна ще се разрева като малко лапе.
Съвет - внимавай какво и колко ядеш. Една колежка ми беше казала да пробвам с лимони, като че ли имаше ефект само върху диарията и гаденето, за другото не мога да помогна.
Иначе аз се опитвам да си изразявам емоциите, просто са ми доста силни. Дори ако за някой думите "Обичам те" са съвсем прости и ежедневни, на мен ми докарват сърцетуп :Д и за да го кажа ми се замайва главата - едва ли не, някой на мен ми признава че ме обича.

п.п. Април правим 6 години, така че времето не мисля че е отговор, един вид да ти мине/да свикнеш/да не си влюбен чак толкова и т.н.

Markuss
01-10-2013, 05:43
Любовта не причинява стрес, тя дава утеха и комфорт. Това или ти е първата приятелка, или ако трябва да тълкувам допълнението "едър мъж", си дебелак, който не е свикнал на подобно внимание и те гъделичка страхът, да не я изпуснеш. Или живееш с прекалено много "проблеми" и намираш утеха и спокойствие само при нея, така тялото ти подсъзнателно "страда", когато е далече от обекта, който му дава изход от стресовата среда. Отскоро си с нея, това също значи, че си хлътнал до уши, което от своя страна не е любов, а именно хлътване. Засега виждаш само хубавите й черти и си сляп за лошите, за това съзнанието ти си създава илюзията, че тя е единственото "перфектно" нещо в този смрадлив живот и се чувстваш по този странен начин. След време минава, когато и тръпката започне да утихва, тогава и лошите страни ще се разкрият и ще се превърне в нещо, което също те дразни. Варианти много, информация малко.

besso
01-10-2013, 07:24
Добре казано, само дето това със смрадливия живот и неизбежния лош край е малко пресилено :D Да, всеки е стресиран и когато си малко по-самотен и се влюбиш в някого много често ставаш като наркоман, който има нужда от "дозата" си - тоест от любовта на другия. Любовта сама по себе си носи само щастие и лекота. Но хората в днешно време бъркат любовта с привързаността.

Markuss
01-10-2013, 07:41
Точно. А колкото до пресилеността смятам, че никак не съм прекалил, ще видиш след известно време театър драма отново с промоции в този раздел :д Но как да е, със здраве :)

mimsssssss
01-10-2013, 13:02
^ Нещата нямат нищо общо. Дори да сме разделени - нямам проблеми. Ако сме заедно - също. Момента на очакването, вълнението и това че ще го видя ми докарват кризите. Няма връзка с привързаността. Ако имаше - състоянието щеше да е постоянно.

Uzerneim
01-10-2013, 13:47
Markuss, Много добър анализ, доста си мислил/а виждам. Знам го тоя ефект и усещам всичките й лоши черти. Но смятам, че като порасне ще се оправят, защото тя е само на 16 а лошите черти са свързани с детското държание по някой път. Не говоря за игривото (което много ме кефи) ами за детското. Таа като за пръв път наистина се разбирам с момиче и за това мисля, че едва ли бихме се разделили.
П.С. Едър, не дебел. Тренирам доста и просто съм много голям.

besso, докато съм с нея по някой път също ми става така :D Предния път повърнах преди да се целунем (тя не разбра :D :D ). Ама беше само портокалов сок който бях приел пред 2 минути.

mims, ще го пробвам това с лимона.