Влез

View Full Version : Какво да кандидатствам?

terry1995
01-05-2013, 22:10
Не очаквам вие да ми изберете какво да кандидатствам, а само някакви насоки, тъй като не съм особено информирана. Вече съм 11 клас и ми е време да решавам, а съм страшно неориентирана още.Иска ми се да се занимавам с нещо, свързано с реклама, езици или психология, математиката също я разбирам и с уроци бих могла да реша да използвам и нея, химия евентуално. Какво точно мога да кандидатствам и какви опции имам? Ако уча психология ще е във Великобритания, но ако после реша да се върна тук ще имам ли възможност да се развия? А какво включват изпитите по психология в България? За нещо свързано в сферата на рекламата също с какво се кандидатства, какво включват изпитите? Ако имате някакви предложения ви моля да напишете и изпитите какви са, защото за доста от желаните ми първоначално специалности открих, че влизат предмети, които не искам да изучавам.

BrainlessROCKBABY
01-06-2013, 15:02
ПР, маркетинг, бизнес-мизнес ;д езици - международни отношения
примерно

marilyn
01-06-2013, 21:41
Нямаш ли някакъв по-конкретен интерес? Харесала ли си някоя конкретна специалност или университет? А щом си 11 клас имаш време много,докато дойде време за кандидатстване.

FlippanT
01-07-2013, 13:34
Съветът ми е, ако ще учиш извън България, не се връщай!
Имаш време да се ориентираш. Аз също не знаех какво искам да следвам, знаех само че мразя химия и биология.

....сега следвам Инженерна Химия -.-

terry1995
01-07-2013, 18:46
Може и да разсъждавам грешно, но изборът на университет ми е последното, за което мисля, при положение, че дори не знам какво искам да уча. За интерес, може би най-доволна ще бъда, ако се занимавам с психология. Но както казах, ако уча психология , то ще е извън България. А тъй като се знам каква съм, като нищо може и да не издържа в чужбина и след университета да се върна в България. Може и да искам да остана, не знам. Но някак си ми се иска да уча нещо, с което ще можа да се реализирам и в България евентуално. Сега напоследък почна да ми представлява интерес специалността маркетинг и искам да питам какви изпити се държат? Защото се разрових и намерих само за география , а точно това е предметът, който ненавиждам...