View Full Version : Английски език у дома
aannoonniimmeenn
01-09-2013, 14:50
Първо ще започна с моята история, аз съм момче на 15 години.
Нали знаете как в българските училища няма никаква дисциплина и повечето ученици не изобщо не знаят защо са там ?
Аз бях от тях до миналата година, но вече не съм. Въпреки това осъзнах, че съм изпуснал ценен материал. Искам да науча английски език. От вас искам да ми кажете:
- Според вас възможно ли е да се научи английски език сам от компютъра.
- Колко време би отнело.
- Ако сте учили тъка да споделите.
- Ако знаете някой добри програми или сайтове.
Ако случайно искате да знаете защо толкова искам да го науча. Искам да го науча за да мога да гледам анимета с английски субтитри защото българските много се бавят, а и не само английският отваря много врати, който не бих искал за мен да останат затворени.
Мерси предварително
rihanna_shakira
01-09-2013, 15:24
Здраявей първо е хубаво това че си решил да научиш нещо и си видял какво си изпуснал . Но нещото което ми направи впечатление е че искаш да го учиш заради аниметата нещо което ми се вижда несериозно но това си е мое мнение . Английският както сам казваш отваря много врати към света за унита ,за живота извън България мисля ,че по скоро това трябва да е твоята амбиция а не аниметата . Запомни едзно нещо езикът не се научава с един урок той се учи години а не за някакви си седмици . В момента уча вкъщи датски и съм си намерила един самоучител аз правя така в една тетрадка си пиша лексака и граматика измислям си домашно и си го пиша . И всяка седмица карам майка ми да ми прави мини тестчета за да видя докато съм . И задължително съм отделила 2 дена в седмицата от 2 астрономически часа . Истината е в желанието и амбцията не да си останеш само с искането трябва да седнеш серизно и да учиш . Имам познати които след 6 месеца АЕ вкъщи ходиха на изпит Toefl r имаха доста висок резултат но въпреки това не спряли и продължават да ги усървъншестват езикът . Четат книги,гледат филми а не спряли на едно място само защото според изприта вече знаят езикът . :) Колкото до сайтове не съм гледала но знам че ето този е добър
http://самоучителпоанглийски.com/
Успех!!! :)
едит-сега се сетих ,че този е платен
Ето друг
http://learn-bg.com/uroci-po-angliyski-ezik
Общо взето в ента има доста на мен позднати са използвали тези двата и са много доволни .
aannoonniimmeenn
01-09-2013, 16:22
Не е точно заради аниметата де, имам предвид, че тъка го открих, когато всичките ми приятели казаха, че ги гледат с английски субтитри и се почувствах гадно.
Аз знам, че в интернет има много но точно поради тази причина пиша прекалено са много. И искам някой който е пробвал вече или знае нещо което ще помогне. Мерси все пак.
Пише се тАка :) и да, можеш да го научиш.Аз, примерно, от няколко години си го уча сама от интернет, филми с английски субтитри, форуми... Но за да го учиш сам, ако нямаш никаква основа, тоест не знаеш най-първите и елементарни правила, тогава ще ти бъде трудно.По-добре да тръгнеш на курс, според мен.
Един език за да се научи, трябва И да се говори, да се пише много, да се правят упражнения и да има кой да ти обясни къде са ти грешките и защо, какво не разбираш. Трудно може да се научи САМО от интернет. Ако имаш някаква основа, можеш да я надграждаш до някаква степен и сам, но ако започваш от нулата, няма никакъв начин да се научи език само от интернет.
Преди време по бтв новините ,даваха за някакав сайт направен от българин , който прави видео уроци по анлгийски език ... Бях го посетил , започваше се от най-елеметарното към по сложни уроци , но уви забравих сайта ... Ако някой се сеща .. :D
uchi.se би трябвало да е сайта, има много полезни уроци по Английски език
авторе, почни от този сайт, прочети, записвай си каквото не знаеш
По мое мнение онлайн курсовете са по-добри от другите тъй като можеш да учиш когато и където ти е удобно. Аз попаднах на един и съм супер доволна за 6 месеца научих толкова колкото за 2 години от другите курсове. Ако искаш го провери - www.speakingfriends.com/bg
krastata
04-22-2016, 14:21
По мое мнение онлайн курсовете са по-добри от другите тъй като можеш да учиш когато и където ти е удобно. Аз попаднах на един и съм супер доволна за 6 месеца научих толкова колкото за 2 години от другите курсове. Ако искаш го провери - www.speakingfriends.com/bg
Рекламка ли надушвам?!? Няма да стане тука, мацка... поне като ще си рекламираш сайта, да бъде на други места, не на място за тийнейджъри, които видиш ли няма да помолят родителите си за нов телефон, ами ще дадат 245 лв. за някакви си курсове... bitch please