View Full Version : Презервативи
redhead333
01-14-2013, 10:47
Здравейте :) След като разгледах форума, видях, че няма такава тема, намерих една, в която не е писано от близо 2 години може би и затова реших да попитам направо тук. Според вас кои са най-добрите презервативи? Аз лично ползвам Durex, понякога Sportex, но не ги предпочитам. А снощи имаше такава ситуация, че ми се наложи да ползвам презерватив Viva, за който не съм чувала кой знае какво, но някои казват, че може да не е много надежден, други, че няма никаква разлика. Та искам да попитам някой ползвал ли е и какво мисли? Дали има за какво да се притеснявам.. Не се беше скъсал и си беше сложен правилно, но си падам малко параноичка ии да...
xXxPETYAxXx
01-14-2013, 10:56
Това, че Дюрекс са едни от по-скъпичките марки не значи, че са нещо повече от другите презервативи от 30ст.(тея Вива не ги знам колко струват, но няма значение)
Много се влияете от рекламите и популярността на марката, ама що не се замисляте, че всъщност аптеките са си аптеки и би следвало продуктите там да са на високо ниво. Купувате си презервативи, които се продават в супермаркети, защото са по-известна марка от кондомите в аптеките..?!
redhead333
01-14-2013, 11:07
Ами честно казано не ги купувам аз, дори не съм се замисляла просто приятеля ми такива купува. И след като се е случвало от някои определени марки по-често приятели и познати да казват, че е ставал гаф, все някакъв извод мога да си направя. Мисля, че при всички е така. Но точно и затова попитах и по принцип кои презервативи смятате за добри и качествени :) и отделно за конкретната ситуация... Не съм казвала, че презервативите по аптеките се некачествени. ^^
DragonLady
01-14-2013, 13:31
Дали ще е от 3 лева и кусур или от 30 стотинки все тая. Важното е да го сложиш като хората, и да няма въздух в него.
Когато с приятелят ми ползвахме презервативи, сме ползвали главно дюрекс ( по негово настояване ), но сме имали 5-6 случки с презервативи от 30 стотинки и да ти кажачестно нямаше разлика. Пак е гума, пак е с лубрикант по нея.
redhead333
01-14-2013, 14:52
Ами да и при мене е същата ситуация. Смисъл вече си искам durex, защото свикнах пък и от общи приказки ми се е набило в главата, че е най-сигурно, макар че и с тях са ставали гафове при някои, но да... Пък и след като не се е скъсал наистина няма логика да си мисля глупости ама съм си такава, к'во да правя :D
ForzaFelipe
01-14-2013, 15:29
Няма голяма разлика,единственото заради което аз предпочитам Дюрекса е че имат ултра тънки.Няма голяма разлика дали са от 30 стотинки или от 3 лева.Айде сега има някакви нелатексови,ама не съм ги пробвал и не знам какво им е по различното от тва че не са от латекс
just_a_girl2007
01-14-2013, 15:33
Винаги дюрекс. Ако няма дюрекс предпочитам да го карам на ръчна
Аз също винаги си купувам Дюрекс... някак си по навик. Спортекс ми се е късал и от там ги намразих нещо. Иначе всички презервативи са еднакво надеждни, далуи от 3лв или от 30ст. Поставиш ли го правилно не би следвало да се скъса.
redhead333
01-15-2013, 04:30
Ами да, и аз на тях свикнах.. И точно след като съм свикнала на тях сега с тоя напълно непознат малко се притесних :D
Аз имам близък по темата въпрос.
Приятелят ми в това отношение държи на дюрекс и понеже аз нямам опит с различните видове, съм ок. Аз винаги се възползвам от здравните кампании, при които раздават презервативи в университета, а и винаги раздават дюрекс.
Той обаче им няма доверие и предпочита да не ги ползваме. Смята, че като ги дават безплатно може да има попаднали от стари партиди, с изтекъл срок или нещо друго.
Аз това го намирам за малко глупаво, защото не вярвам за учебни заведения да дават ненадеждни презервативи при положение, че промотират безопасния секс, превенцията на нежелана бременност и личната здравна отговорност.
Вие как смятате - приятелят ми има ли право или подхожда с нотка параноя?
^И аз също избягвам да ползвам тези, които ги дават от разни кампании.
DragonLady
01-15-2013, 12:45
Mia ^.^ И аз съм на мнението на приятелят ти, щом ги раздават безплатно ( дори и дюрекси ), е твърде възможно нещо да не им е наред. Лично аз не бих рискувала с подобни презервативи, по добре да се охарча 3 и 50, ама да знам, че е хубав и здрав дюрекс.
Whyniser
01-15-2013, 14:04
Отиди и си купи като им нямаш доверие :)
DisappointedDreamer
01-15-2013, 14:14
Да, те като раздават кафе/вода/храна, ги раздават защото са с изтекъл срок на годност.
Пф. Промотират.
*швеция*
Тва да имаш приятел/ка и да нямаш 3-4лв за едни презервативи...
дали ще дадеш 3-4лв за 1-2 кафета или за едни презервативи е все същото...
друго е дали ти се пие кафе или ти се прави секс с приятеля/приятелката ти.
3-4лв,ама поне няма да ги мислиш що за стока са тия за 30 стинки. Всичко е въпрос на вкус ;)
Е, ясно, за нас не е проблем и си купуваме. Май ясно съм написала, че само закупени ползваме.
Интересуваше ме дали съображенията на приятеля ми имат основание. Явно да.
redhead333
01-15-2013, 20:10
И все пак някой може ли да каже нещо ако е чувал за тия Viva?
Whyniser
01-15-2013, 23:03
Да. Презерватив вършещ предназначението си като всеки друг ( стига да е правилно поставен ) . Вече задпенисното устройство е по-важно какво прави.
Само да споделя, че на мен ми се е късал Дюрекс... Верно, че беше 1 път и беше от ултратънките, но се случи. И все пак продължихме да си ползваме Дюрексите, някак си най-безопасно ми звучи като чуя тази марка. :D