View Full Version : Възможна ли е бременност?
Здравейте от мен :) .Вчера правихме секс с приятеля ми и за 1 ви път го направихме без презерватив понеже нямахме и той не свърши в мен .Мислех си неска или утре да изпия едно хапче Ескапел за всеки случай ,но преди малко видях че ми е дошло . Това дава ли ми гаранция ,че няма опасност от забременяване и има ли смисал да пия Ескапел?Благодаря ви предварително.Съжелявам ако въпроса ми е тъп ,но от скоро водя сексуален живот ии не съм напълно наясно ;/ .
TheBeliever
01-20-2013, 16:47
Като не си наясно защо водиш полов живот? Не ми отговаряй.
Не си бременна. Ама вземи прочети малко по въпроса.
Като не си наясно защо водиш полов живот? Не ми отговаряй.
Не си бременна. Ама вземи прочети малко по въпроса.
Мда...
Ами преди да почнеш да правиш секс, не е лошо да се информираш малко за да не задаваш такива въпроси. И какво значи нямахме презерватив?????
Научи се какво е овулация и тогава мисли за бебета.
xXxPETYAxXx
01-20-2013, 16:54
Е, ти не знаеше ли, че ще ти идва и съответно, че не си в овулация?!
Няма нищо лошо да правите секс без презерватив, ако нямате болести и имте сексуална култура, но на вас второто ви куца за сега. Образовайте се първо, после вече действайте, а не обратното!
Мерси за бързите отговори .А да попитам какво мислите за противозачатъчните?Добре ли е да се пият за всеки случай и бихте ли ми препоръчали някои?Между другото съм на 17 :)
Не може самосиндикално да си ги предписваш - посъветвай се с гинеколог. Той ще ти каже кое е най-добро за теб.
xXxPETYAxXx
01-20-2013, 17:40
Мерси за бързите отговори .А да попитам какво мислите за противозачатъчните?Добре ли е да се пият за всеки случай и бихте ли ми препоръчали някои?Между другото съм на 17 :)
Като цяло НЕ е добре да ги пиеш, освен ако не са ти предписани и за други проблеми, освен за контрацепция. Аз пия, първия месец беше ужасен, заради страничните ефекти, да не говорим, че дори и с тях не съм на 100% сигурна, че съм предпазена от нежелана бременност. Особено след като четох в други форуми, че има жени, които са заченали, докато уж са били "предпазени".
shmatarok
01-20-2013, 17:47
Ти какво, не знаеш кога трябва да ти дойде и кога не ли? :? На 17 години си, трябва да знаеш какво се случва с тялото си, не е като да няма информация навсякъде в интернет, включително и в тоя форум, вземи прочети малко, защото е смешно да правиш секс и да не знаеш елементарни неща.
Колкото до противозачатъчните - няма как някой да ти препоръча нещо, тъй като при всяка жена е различно. Отиди на лекар да ти назначи изследвания и да ти обясни какво и как.
DragonLady
01-20-2013, 21:05
Че не си бременна не си, щом ти е дошло. Но като нямате грам сексуална култура, защо си позволявате лукса да го правите без презерватив? Дргуият път с гумичката и да ви е мирна главата.
sweetycherry33
01-20-2013, 21:09
Здравейте от мен :) .Вчера правихме секс с приятеля ми и за 1 ви път го направихме без презерватив понеже нямахме и той не свърши в мен .Мислех си неска или утре да изпия едно хапче Ескапел за всеки случай ,но преди малко видях че ми е дошло . Това дава ли ми гаранция ,че няма опасност от забременяване и има ли смисал да пия Ескапел?Благодаря ви предварително.Съжелявам ако въпроса ми е тъп ,но от скоро водя сексуален живот ии не съм напълно наясно ;/ .
С какъв акъл тръгваш да правиш секс за първи път без презерватив ?!
Недей да пиеш хапче щом ти е дошло.
Щом ти е дошло днес, значи не си била в овулация.
Това, че водиш полов живот от скоро въобще не те оправдава, че не си наясно.
всичко е възможно...
+1
Общо взето когато се прави секс винаги има някакъв реален (макар граничещ с 0 при добра контрацепция - презервативи, спирала, хапчета) шанс момичето/жената да стане мама след 9 месеца :D
Все пак сексът в природата се практикува с цел размножаване... Това, че хората по време на секс изпитват и удоволствие, като в 99% от случаите секс се прави точно с тази цел - това е друг въпрос.
А сега - колкото и изключително малка да е възможността от бременност, същата може да е налице:
1. дори хименът да си е "жив и здрав". Както вече се отбеляза по-горе - по него има дупчици, които дори много малки пак са по-големи от сперматозоидите в спермата...
2. дори и да ти е дошла "кръвчицата" - е, има много малка вероятност овулацията да е съвпаднала с цикъла...
3. пък, ако си от "късметлийките" и имаш "цветна" бременност - тогава ще разбереш, че си бременна когато малкият/малката/малките почнат да шават в теб. :D
GoldenHeart
01-20-2013, 22:03
той не свърши в мен
От въздух не се забременява. Може някои хора да спорят за еякулационната течност, но толкова хора се опитват да си направят дете и не успяват, че от такъв нисък процент да се забременее.. И при положение, че спермата се изтрелва със 60-70 км/ч .. Просто е абсурдно.. Има шанс, но е МИНИМАЛЕН!