Влез

View Full Version : Бразилия-как ?!

edguy
01-22-2013, 12:13
Здравейте,
Предварително се извинявам ,ако тук не е точното място за тази тема,но не съм много наясно с форума.
Нещата които ме вълнуват е има ли някой повече информация отностно ученето и живеенето в Бразилия.В момента съм ученичка 11ти клас предстой ми да кандидатстам, естествено наще настояват за Англия или някъде в Европа , но не съм много ентусиазирана по случея , аз си искам Бразилия.Интересувам се някой чувал ли е как се кандидатства за бакалавър там и въобще дали е възможно,изготвя ли се студентска виза ? Има ли университети в които се преподава на английски? А тези , които са с португалски необходим ли ми е някакъв изпит с който доказвам,че знам португалски.Нещо по специално за диплома, такси и т.н ... Някой ако може и да сподели за начините за заминаване там, доколкото ми е известно и се ровичках по форуми има няколко варианта- някоя фирма да те "поиска " за работа, да се ожениш или да станеш инвеститор , но никъде не намерих нещо за учене там ? .. Ще се радвам и ако някой просто сподели нещо относно живота в Бразилия! : )

vladislavcheto
01-22-2013, 14:01
Що точно там ?

YSMF
01-22-2013, 17:29
Разгледай в нета сайтовете на различни университети, там трябва да са описани нещата. Иначе съм чувала, че за да живееш в Бразилия трябва преди това да си инвестирал около 100 000 реала. Това е за тези, които искат да живеят там, за тези които искат да учат не знам дали важи.

mimsssssss
01-22-2013, 20:13
Първо списък http://www.hr4europe.com/america.php?cpl=br15bg
И второ форум - http://www.bghelp.net/forums/showthread.php?18069-%C6%E8%E2%EE%F2-%E8-%F0%E0%E1%EE%F2%E0-%E2-%C1%F0%E0%E7%E8%EB%E8%FF
Достатъчни са ти двете, ще си отговориш на всички въпроси :)

edguy
01-22-2013, 20:43
Мерси много за бързите отговори , ще са ми полезни особено списъка ,тъй като из форума се поровичках ! : ) Колкото да отговоря на въпроса на vladislavcheto -работата е там , че примерно в Англия сестра ми в момента учи там, а имам и приятели така че може да се каже ,че имам оглед върху нещата и не ми харесват особено.Смисъл определено предпочитам Англия отколкото да си остана тук , но просто възприемат ни за по-нисши от тях имат ни един вид като роби и дори спец. в университета в който учи сестра ми се случи така че преподавателя и да мрази българи ,ама буквално при него българин не минаваше (сестра ми си завърши успешно де,но и се "правише", жива и здрава да е :Д ) Колкото да някоя друга страна в Европа била съм тук-там.Мислих си за Италия, но пък там нещо хората не ми харесаха.Глупаво е да си правя изводи за цялата нация само от няколко случки с дадени хора, но и дори да отида там и да е ок, нагласата като ми е негативна, няма смисъл. Мислех си и за САЩ , но там ми трябват САТ-ове и много пари ,шанса за стипендия е малък. Таа изборът ми за Бразилия идва от там , че хората там са с "буйна кръв" , запознах се с един човек от Бразилия (говорим си на английски) и просто .. как да кажа харесва ми начина му на живот и той като личност(пак казвам осъзнавам това , че един човек не определя цял народ:Д ) ноо Бразилия , няма какво повече да иска човек-плажове , страхотна природа и диви хора. : ) .. Приоритет ми е животът там , тъй като направих един път "грешка" да вляза в прекалено изискваща гимназия и да се скапвам от учене само с идеята по напред да имам бъдеще ее.. тия 5 години си ги пропилях в зубрене на неща , които няма и да ми трябват в бъдеще и в най-добрия случей да помня 30% от тях :Д.. Единиственото ,което научих е , че ако човек се чувства добре той дава всичко от себе си .. : ) Образование естествено знам ,че има прилични университети и ще получа добро образование и такаа май прекалено мн задълбах , но това е общо взето.: )

notlike
01-22-2013, 21:08
Бразилия, хахаха. Това е страна с много фалшив имидж. В момента си мислиш, че са хипер развиващи се, всичко им е наред, справят се с криминалните и прочие. Не е вярно. Опасно е. В общи линии е малко по-добре от България, но не е кой знае какво. Е, имат си Рио де Жанейро, ама това е. И пак Рио, та Рио - в гетата не можеш да отидеш, ако не искаш да се прибереш без лични вещи и без една гора бой. От Южна Америка най-хубаво ми се вижда в Чили и Уругвай.

edguy
01-23-2013, 17:56
Наясно съм , че има много престъпност в Бразилия, но то къде няма?! Това не е достатъчна причина да ме спре : ) .. Иначе аз мисля за Curitiba: ) там си е добро място за живеене, до колкото съм чувала, но давайте и вие коментарчета :П