View Full Version : Чувствам се изтощен отвсякъде
Аз съм момче и уча в може би най-елитната гимназия в града,в паралека,в която много хора се опитват,но малцина успяваме да влезем.Страшно много се трудих да вляза там и когато ме приеха бях на 7-мото небе.Проблемът е,че всички близки очахваха да вляза там и като влязох-нищо.Никой не ми каза дори и едно "Браво!"Аз си харесвам паралеката и затова и не се отказах. Минаха 3 години от тогава.В началото не ми беше чак толкова трудно,но напоследък започнах да изнемогвам.Учителите изискват страшно много от нас и очакват винаги да сме перфекти във всичко.Дават ни страшно много допълнителни задачи и понякога направо ни съсипват(например редовно се случва да започнем училище в 7:30,както се попринцип,и да свършим в 5 следобед като ни дават и да учим за следващия ден).Знам,че звучи детинско да се оплаквам така,но просто вече усещам как психически съм изтощен.Спя по 7/8 часа и на следващия ден съм като труп.Да не говорим,че не съм излизал с приятели от месеци.С нетърпение очаквам лятната ваканция,която като започне и пътвите 2 седмици само спя(по 14/15 часа на ден).Поне тогава не ми се налага да се съсипвам от учене и имам време да ходя на фитнес,да излизам с приятели и пр.
Всички казват "еми така е,сега ще ти е напрегнато,но после ще си живееш живота".Да ама тези хора не знаят какво е с месеци да не может да се наспиш,да носиш 2 диоптъра очила,защото четеш по цял ден и да имаш само 20/30 мин време да седнеш пред компютъра.
Кажете си мнението.И при вас ли е така?Бихте ли искали да сте на мое място?Как бихте постъпили на мое място?
antineutral
01-23-2013, 14:46
Не каза кой клас си точно, но изборите ти са само два - стисваш зъби и доизкарваш до завършването, или търсиш вариант да се преместиш в по-леко.
Ами аз попринцип съм наистина търпелив човек.На едната ми ръка се броят хората,които познавам да са по-търпеливи от мен.Стискам зъби вече 3 години(т.е. съм 10 клас).И трябва да стискам поне още толкова,което направо ме побърква.Живея с мисълта,че все ще ми се отвори малко време за почивка и това е моркова за мен.Пръчката са учебниците.
antineutral
01-23-2013, 16:08
Малко ми е трудно да ти дам някакъв съвет отстрани, просто не ти знам хала. Готов ли си да пожертваш част от добрите оценки, примерно? От колко време горе-долу се затрудняваш? Защото може просто чашата ти да е попреляла и да се нуждаеш от временна почивка. Изобщо тези учителски подходи не са от най-добрите, то хубаво да се научиш, ама не е само ученето. Можеш да изчакаш този срок да видиш как ще тръгне, понеже умственият труд се наваксва с повече движение, разнообразие и чист въздух, а и зимата не е от най-добрите сезони за това. После евентуално ако нещата се променят, да вземеш някакво решение. На първо време можеш да направиш малък компромис и тези дни да се обадиш на приятели или изобщо да отделиш един ден за нещо, различно от учене :)
Amore-Mio*
01-23-2013, 18:33
Би трябвало е да си се досетил, когато си кандидатствал в тая гимназия - щом е най-елитната, се предполага, че те чака здрава подготовка, постоянно учене и по-малко /нищожно/ време за самия теб.
Стискаш зъби и това е.
Не знам кой клас си, ама ми се струва някъде 10 - 11 клас и щом си устискал толкова, ще го направиш още малко. Защото ще е глупаво да си се раздал /буквално/ и накрая да се откажеш.
scrooper
01-23-2013, 19:05
Кажи коя е тази гимназия, че това натоварване направо ми се струва нереално. Как така ще си първа смяна и ще се прибираш след 17:00 от училище?
DisappointedDreamer
01-23-2013, 19:07
Каква паралелка?
Иначе, и аз съм така. Почвам в 08:20, свършвам в 15:50 и на другия ден - есета, изпити (устни и писмени) и поне 100 задачи по математика. :Д
SHPAIdURmeN
01-23-2013, 21:53
Иначе, и аз съм така. Почвам в 08:20, свършвам в 15:50 и на другия ден - есета, изпити (устни и писмени) и поне 100 задачи по математика. :Д
Същото, обаче започвам от 08:00 до 15:30.
Коя е тази гимназия, че баш от 7:30 до 17:00 си на училище ?
perry_the_platypus
01-24-2013, 08:24
Лолололол, стегни се малко, щом ти пука толкова много, продължавай, ама щом вече изнемогваш се премести.
Гимназията е ПМГ.За паралеката предполавам можете да се досетите и сами каква е.Държа да отбележа,че не съм от София както може да са си помислили повечето