View Full Version : Годишнина
MorningLight
02-05-2013, 20:29
Здравейте, на 12 февруари с приятеля ми празнуваме годишнина. Искам да го изненадам като го изведа на вечеря. Моля ви предложете ми някои хубави и не много скъпи ресторанти. :)
anonymous708973
02-05-2013, 20:39
Е, кажи откъде си поне.
И разгледай Грабо.бг.
MorningLight
02-05-2013, 21:36
О да, пропуснала съм. От София съм.
cherinka
02-05-2013, 23:00
Където и да го заведеш,мислиш ли, че ще те остави да платиш? :D
къде са емотиконите бе бахти постния форум го направиха ц ц ц
Да го заведеш?
Ами у вас, сготви му, купи си ново секси бельо .. и мисля, че хич няма да му е лошо.
anonymous708973
02-06-2013, 17:36
Аз само искам да спомена, че е много мило, че искаш да заведеш приятеля си на ресторант.
Не съм от София, но Хепи винаги е добър вариант. Ако се поотпуснете и поръчате суши, сметката ще е към 40 лв за двама ви.
xXxPETYAxXx
02-06-2013, 18:00
Да го заведеш?
Ами у вас, сготви му, купи си ново секси бельо .. и мисля, че хич няма да му е лошо.
+
В "Хепи" е вкусно, но не ми се вписва в романтичната категория някак си...
Най-добре в домашни условия, да няма други хора и да ви е по-интимно. Не знам дали има наистина изискан ресторант в Сф, но, да приемем, че има такъв. С хубава атмосфера и всичко - романтиката ми се изпарява веднага щом си помисля как момиче плаща сметката на подобно място.
Често ми се е случвало, когато приятел няма дребни за нещо или просто в себе си няма пари за някоя сметка и съответно аз я плащам, да му дам парите и той да плати, за да не изглежда тъпо.
Е ние с моя приятел сега на 8ми имаме годишнина и той е запазил маса в някакъв много хубав хотел,на свещи това онова.Иначе е много хубаво,че искаш да го изненадаш.Както казаха по горе можеш и у вас да му сготвиш,но ако държиш да е на ресторант може да го заведеш в някой хубав хотел с панорамна гледка,но не съм от София и не мога да ти кажа точно кой хотел предлага това.Нека някой от София сподели :) според мен е добра идея
anonymous708973
02-06-2013, 21:51
Често ми се е случвало, когато приятел няма дребни за нещо или просто в себе си няма пари за някоя сметка и съответно аз я плащам, да му дам парите и той да плати, за да не изглежда тъпо.
Мислех, че само аз обичам да четкам его по тоя начин :д
MorningLight
02-08-2013, 20:08
За жалост няма как да останем сами у нас, тъй като живея с родителите ми, а те няма къде да отидат. Иначе благодаря за мненията. И знам че не е много подходящо аз да платя сметката, но обикновенно той ми прави подобни изненади и сега да върна жеста, а пък не ми се иска да купувам някакви банални подаръци. :D
Violenza
02-08-2013, 20:42
За София не мога да ти препоръчам приятен ресторант, хепи-то наистина не е лош вариант, както споменаха, но на мен лично не ми се вързва като за годишнина. Според мен романтична усамотена вечер и ново секси бельо биха зарадвали повече всеки мъж, отколкото приятелката му да го води на ресторант.
Мислех, че само аз обичам да четкам его по тоя начин :д
Това е четкане на его? По-скоро е абсолютно сриване на мъжкото его. А и досега не съм срещала мъж, който би се съгласил на подобно нещо.
TheBeliever
02-08-2013, 20:53
Да не изглежда "тъпо"? Кое е тъпото в това момиче да плати сметка? И не е ли по-тъпо да си подавате тайничко парички, че да не би някой случайно да каже/си помисли нещо? Театър за угода на хорското мнение.
anonymous708973
02-08-2013, 21:19
Това е четкане на его? По-скоро е абсолютно сриване на мъжкото его. А и досега не съм срещала мъж, който би се съгласил на подобно нещо.
Окей, аз не го възприемам така, нито е имало случай на обидени. Независимо кой плаща цялата или по-голямата част от сметката, предпочитам мъжът да повика сметката и да подаде...ъъъ, калъфчето (?) на сервитьорката.
Не си подаваме тайно пари под масата, просто ги пъхвам при касовата бележка, но той ги дава. Не знам дали го обясних добре.
TheBeliever
02-09-2013, 07:34
Окей, аз не го възприемам така, нито е имало случай на обидени. Независимо кой плаща цялата или по-голямата част от сметката, предпочитам мъжът да повика сметката и да подаде...ъъъ, калъфчето (?) на сервитьорката.
Не си подаваме тайно пари под масата, просто ги пъхвам при касовата бележка, но той ги дава. Не знам дали го обясних добре.
Чудесно го обясни, но какъв е смисълът? Той да се почувства повече "мъж" или сервитьорката да не си помисли, че , недай Боже, момиче плаща сметката?
Ти да го заведеш на ресторант? И да платиш?
Само на мен ли не ми допада идеята? :D
SuzanFletcher
02-09-2013, 07:58
Да го заведеш?
И аз така мисля.
xXxPETYAxXx
02-09-2013, 08:04
Обедена съм, че той не се чувства повече(нито по-малко) мъж от това, обаче на мен ми е по-неприятно очевидно да плащам аз, когато съм с мъж.
Аз не мисля, че му гъделичкам егото по този начин, защото така или иначе тея пари той си знае, че не ги е дал от неговия джоб, обаче се отървавам от неловкото чувство, което се появява при мен, когато аз подавам пари, а не съм с приятелки(примерно).
Защо почвате да нападате другите, когато не са със същите възгледи като вашите? Мен не ми пука Вие как предпочитате да действате в такава ситуация, така че и на вас не би трябвало да Ви е толкова важно, какво правят другите.
Е, все едно сме нападнали някой.
И все пак на мен не ми се струва много удачна идея да го води на ресторант, че и тя да плаща.
Сами у тях си е най-добрия вариант.
xXxPETYAxXx
02-09-2013, 08:10
^Не визирах теб. И аз съм на същото мнение, като твоето!
TheBeliever
02-09-2013, 08:53
Обедена съм, че той не се чувства повече(нито по-малко) мъж от това, обаче на мен ми е по-неприятно очевидно да плащам аз, когато съм с мъж.
Аз не мисля, че му гъделичкам егото по този начин, защото така или иначе тея пари той си знае, че не ги е дал от неговия джоб, обаче се отървавам от неловкото чувство, което се появява при мен, когато аз подавам пари, а не съм с приятелки(примерно).
Защо почвате да нападате другите, когато не са със същите възгледи като вашите? Мен не ми пука Вие как предпочитате да действате в такава ситуация, така че и на вас не би трябвало да Ви е толкова важно, какво правят другите.
Защо всяко изразяване на мнение различно от вашето се приема за нападка?
И защо ти е неудобно да си плащаш сметката?
Крайно непонятно ми е. Някой да ми обясни, моля.
xXxPETYAxXx
02-09-2013, 09:04
Защото, обикновено като изреждат няколко последователни въпроса хората се опитват да оборят някого, а не да му разберат гледната точка(или поне в повечето случаи е така, ако този случай е изключение се извинявам за грешното тълкуване).
Не знам защо ми е неудобно да плащам. Просто така го чувствам, някак неправилно/обърнато позиции, абе няма как да го обесня, просто не ми е приятно. Все едно да ме питате защо не ям определени видове храна - ми де да знам, просто не ми харесват. Не всичко има логично обеснение.
TheBeliever
02-09-2013, 09:23
На мен лично не ми е приятно друг да ми плаща сметката. Затова и ми е интересно да чуя вашите аргументи.
Обърнати позиии? Значи според теб мъжът е длъжен да плаща?
anonymous708973
02-09-2013, 09:32
Да, същото. Трудно ми е за обяснение.
Мога да дам друг пример. Когато правя резервация за ресторант (в 90% от случаите я правя аз), масата винаги е на негово име. Не знам защо, просто така го чувствам правилно за себе си.
kalpazanka
02-09-2013, 09:33
На мен лично не ми е приятно друг да ми плаща сметката. Затова и ми е интересно да чуя вашите аргументи.
Червя се и чувствам, че ще потъна в земята от срам. А и винаги ми почервеняват бузите.
Затова съм супергорда, когато се видя с пари, да мина да му напазарувам нещата, които обича или да го заведа на заведение/кино и да го помоля да платя аз.
Съвест ли е, его ли е, не знам.
Допълнителни разяснения- не ми е приятно, не мога да обясня защо. И да, горда съм, когато аз платя сметката.
Много сте ми странни относно това с плащането. Факт е, че мъж, който си изкарва парите сам не ми е позволил да плащам аз. Но сега някак си като и двамата сме студенти примерно (или преди ученици) и сме горе-долу от една черга.. не ми пука и аз да купувам някои неща, да плащам кафета и тн. И да го правя публично. В 21ви век живеем все пак. ;)
Не ангажирам никого с мнението си, споделям си просто.
TheBeliever
02-09-2013, 09:39
Същото. Червя се и чувствам, че ще потъна в земята от срам. А и винаги ми почервеняват бузите.
Затова съм супергорда, когато се видя с пари, да мина да му напазарувам нещата, които обича или да го заведа на заведение/кино и да го помоля да платя аз.
Срам те е да плащаш, но си горда като го правиш?
Абе на мен ли ми има нещо днес, че не успявам да схвана?
xXxPETYAxXx
02-09-2013, 09:43
Обърнати позиии? Значи според теб мъжът е длъжен да плаща?
Не, не, не, не! Не казвам, че е длъжен да плаща цялата сметка, обаче по принцип е добре да си плаща своето, пък когато няма в брой и се налага аз да плащам и неговото, тогава не ми е приятно да плащам аз. Иначе и аз предпочитам да си поемам своите разходи, не обичам да ми плащат сметките!
kalpazanka
02-09-2013, 09:45
Срам те е да плащаш, но си горда като го правиш?
Не ме разбра.
Violenza
02-09-2013, 10:03
Аз не разбирам как може хем да искате сами да си плащате сметките, ама в същото време да ви е срам да сложите парите на масата. Оксиморонна ситуация.
Червя се и чувствам, че ще потъна в земята от срам. А и винаги ми почервеняват бузите.
Допълнителни разяснения- не ми е приятно, не мога да обясня защо. И да, горда съм, когато аз платя сметката.
This. Като излезем той не ми разрешава да плащам...нищичко,затова го радвам с някакви други нещица. Обичам да му купувам шоколади, бонбони и всякакви такива неща :lol: а и на него му харесва. Отделно като му правя някакви малки подаръчета. Не го смятам за ...изравняване,просто обичам да купувам подаръци. Когато тръгва да плаща винаги ми гледа ръцете ,че все човъркам и аз , и ми се кара.
anonymous708973
02-09-2013, 10:12
Аз не разбирам как може хем да искате сами да си плащате сметките, ама в същото време да ви е срам да сложите парите на масата. Оксиморонна ситуация.
Не е.
Винаги вадя пари и давам, освен ако изрично не ми е казано, че няма да плащам аз този път. Просто когато стане дума за ресторант, взимам калъфчето, слагам си моята сметка или повече, ако е нужно, а той дава калъфчето на сервитьорката.
xXxPETYAxXx
02-09-2013, 10:14
Едно е да плащаш своята част от сметката, друго е да плащаш общата сметка.
Това, че не ми е приятно да плащам обща сметка, не значи, че ми е неприятно да плащам моята!
Винаги вадя пари и давам, освен ако изрично не ми е казано, че няма да плащам аз този път. Просто когато стане дума за ресторант, взимам калъфчето, слагам си моята сметка или повече, ако е нужно, а той дава калъфчето на сервитьорката. и аз така...
Violenza
02-09-2013, 10:21
^Аз говорех точно за вашата част от сметката.
TheBeliever много добре го описа - "театър за угода на хорското мнение".
xXxPETYAxXx
02-09-2013, 10:28
Е, аз нямам проблем с моята част, предполагам, че и при останалите е така.
Може и подсъзнателно да е за "угода на хорското мнение", но не смятам, че на някоя си сервитьорка/касиерка ще ѝ направи впечатление кой плаща. Просто аз сама съм си "хорското мнение" в случая и аз съм с така настроена - строго патриархална ценностна система.
Вие сте (п)объркани. На мен лично хич не ми пука за това какво ще си кажат хората. В началото на връзката ни приятелят ми плащаше сметките, но т.к. се чувствам тъпо всеки път той да го прави това се разбрахме да си плащаме сами. Случва се да плаща той, но не е всеки път, което ме устройва. Като ходим на кафе/ресторант той плаща и после му давам пари. Не би ми било проблем и обратната ситуация, но просто така се случва.
А пък да ви разкажа една конфузна ситуация:той си беше забравил портфейла, седнахме на кафе и тръгваме да си ходим и слизаме по стълбите в заведението, аз съм пред него. И сервитьорката ми казва довиждане, при което аз казвам да платим сметката първо, и тази като ме изгледа едно странно...платих, тръгнахме си и после си мисля, толкова ли е странно момичето да плати, че чак толкоз много се учуди тя...хм..
Violenza
02-09-2013, 10:57
На мен лично хич не ми пука за това какво ще си кажат хората.
Като ходим на кафе/ресторант той плаща и после му давам пари.
И като не ви пука, защо после му даваш парите? Точно тази логика хич не ми се връзва.
anonymous708973
02-09-2013, 11:34
Сериозно - коя част от "На мен не ми е приятно/АЗ не се чувствам добре" не разбра?
Май ми е все тая. Не съм се замислял. И не ми се четка егото. Не ми е и наранено, като не платя аз. Важното е да не ми плаща винаги тя, а да има баланс в дадените пари. Като давам повече аз, не ми пречи. Ама като се случи да плаща повече тя, гледам да изравня резултата. А това кой ще даде сметката, кой ще я извика и тн.. не съм от мъжете, които се впечатляват и не се чувствам зле, като не го направя аз.
А що се отнася до хора, които излизат на 1-ва, 2-ра, трета среща, етц. срещи, правете предложение на момичето вие да платите сметката и след това тя да ви купи сладолед, царевица или пък другия път тя да плати. Има тенденция, в която мъжете се правят на мъже и искат те да плащат. Тва, което аз съм забелязал е, че доста момичета се чувстват добре, като платят те. Не се чувстват зле, купени, длъжни, дори се радват, като платят. Защо да се отнема това право на равенство?
Violenza
02-09-2013, 12:54
Сериозно - коя част от "На мен не ми е приятно/АЗ не се чувствам добре" не разбра?
Прочети ми горното мнение.
Не се заяждам нито пък споря, просто наистина ми е интересно да я разбера тази прословута, абсурдна за мен, практика. Как става така, че хем искате да си плащате сами, хем искате мъжът да подаде парите, защото "все пак е мъжът".
На мен такова нещо даже не ми е минавало през акъла, често казано. И наистина мисля, че доста би порутило нечие мъжко его. С моя като сме по ресторанти се държим абсолютно нормално, т.е. не е като да се целуваме и да сме хванати за ръце, отстрани няма как да се разбере двойка ли сме, не сме ли. За толкова време никога не ме е оставял едничко нещо да платя аз, и знаейки какъв е инат, никога няма и да ме остави. Излизайки на същите места с приятел, съответно ситуацията е същата - няма как околните да знаят двойка ли сме, не сме ли, аз си оставям моята част от сметката на масата, оправяме парите и никога даже не ми е правело впечатление кой подава сумата на сервитьорката. Даже и в двата случая го правя аз по-често май.
kalpazanka
02-09-2013, 12:56
^Поздравявам ви за сдържаността, наистина.
Сори за офф-а.
Deadlock
02-09-2013, 13:17
и аз предпочитам мъжът да дава парите на сервитьорката дори когато (и) аз плащам. също обичам да поръчва вместо мен.
xXxPETYAxXx
02-09-2013, 14:12
Не се заяждам нито пък споря, просто наистина ми е интересно да я разбера тази прословута, абсурдна за мен, практика. Как става така, че хем искате да си плащате сами, хем искате мъжът да подаде парите, защото "все пак е мъжът".
Не знам колко по-ясно да обесня, че говорим за моментите, в които момичето се налага да плати цялата сметка, а не своята част.
Когато си плащаме по отделно не ми пука дали аз ще ѝ дам парите, но когато плащам цяла сметка предпочитам той да ги подаде.
Винаги ми е правело лошо впечатление, когато жена плаща сметката на мъж и ми е било неловко, когато аз го правя, но не мога да намеря по-добро обеснение от това...
Няма как да го разбереш, просто имаш друг подлед над нещата, което си е нормално. "Разни хора, разни идеали."
П.П: Аз пък не разбирам това, че някои предпочитат мъжът дори и да поръчва вместо тях. Ама всякакви гледни точки има.
anonymous708973
02-09-2013, 16:32
^Поздравявам ви за сдържаността, наистина.
Сори за офф-а.
Добре, защо? Интересно ми е.
Какво лошо има в разменянето на кратки целувки? Не говорим за езици, нахвърляне един върху друг и всякакви подобни непремерени действия на публични места. За мен дори е странно да не може да се каже дали двама човека са двойка или не.
Violenza
02-09-2013, 21:11
Добре, защо? Интересно ми е.
Какво лошо има в разменянето на кратки целувки? Не говорим за езици, нахвърляне един върху друг и всякакви подобни непремерени действия на публични места. За мен дори е странно да не може да се каже дали двама човека са двойка или не.
Никой не е казал, че е лошо. Просто ние сме такива и двамата. И като цяло връзката ни е доста различна по много параграфи. На мен не ми е нужно да се държим за ръка, да се прегръщаме и целуваме пред други хора (но това не значи, че не се случва, разбира се). Не си представяй обаче някакви ледени лица и хора, които не се докосват никога. Нищо такова.
xXxPETYAxXx, друго имах предвид, но те разбрах.
Никой не е казал, че е лошо. Просто ние сме такива и двамата. И като цяло връзката ни е доста различна по много параграфи. На мен не ми е нужно да се държим за ръка, да се прегръщаме и целуваме пред други хора (но това не значи, че не се случва, разбира се). Не си представяй обаче някакви ледени лица и хора, които не се докосват никога. Нищо такова.
xXxPETYAxXx, друго имах предвид, но те разбрах.
Представих си средностатистическо семейство женено от 10-15 години.
anonymous708973
02-09-2013, 21:54
Пък аз се чувствам...ъъ, изоставена, ако не го държа за ръка... Много ми е странно да вървим по улицата дори, ако не сме хванати - случва се само в най-големите бахъри, когато сме с ръкавици, или лятото, когато е сууууупержега и ни се потят дланите.
Смешно е, знам :д
Violenza
02-10-2013, 07:04
Представих си средностатистическо семейство женено от 10-15 години.
Много ми е интересно как си представи вече нещо, при положение, че дори една снимка не си виждал на нито един от двамата. Това, че и двамата обикновено сме сдържани пред трети, въобще не означава, че сме хора лишени от страст и от чувства. Безсмислено е да обяснявам, защото ме съмнява да схванеш.
DisappointedDreamer
02-10-2013, 07:13
Аз съм съгласна с Виоленца за сдържаността. И аз съм такава. Но когато излезем на разходка няма как да не го хвана под ръка. :Д Колкото до парите - не ми е приятно той винаги да ми плаща сметките. Досега винаги сме плащали заедно, като единия плаща примерно 1/2 или 1/4 и другия останалото. Няма значение кой коя част изплаща.
//изказа се необвързанаТА
И като не ви пука, защо после му даваш парите? Точно тази логика хич не ми се връзва.
Виж, на мен ми е гадно ТОЙ ДА ПЛАЩА. Чувствам се тъпо, това ,че изкарва пари, не значи че трябва да ги харчи всичките за мен.
А му давам, защото не искам да се чувствам длъжна. Или му ги давам преди да плати, или аз плащам, или той като плати му ги давам след това. Абсолютно едно и също ни е.
edit:сега прочетох на Виоленца мнението, че не могло да се разбере двойка ли са, не са ли, което е супер лейм за мен. Смисъл, ти ако си с един човек не трябва да се криеш едва ли не. Няколко целувки, нежно и тактично погалване по ръка/крак, лека прегръдка не мисля,че е фатално за ''обществото''. Мразя да гледам картинки сходни на порно филм в градската градина/по главната/в кафенето/ресторанта, ама пък тя така го описа, че едва ли не си приказват и обядват като приятели. Без прегръдка и целувка даже. Странно.
(може и да съм разбрала погрешно де, не знам)
Аз с моя, той не обича много показностите, аз също, та, целуваме се лекичко, случва се да седнем в кафе, дето жив човек няма , ама пак освен нещо да се галим по-премерено нищо повече. Не мога да го награбя и почти да го изнасиля там я.
TheBeliever
02-10-2013, 10:36
edit:сега прочетох на Виоленца мнението, че не могло да се разбере двойка ли са, не са ли, което е супер лейм за мен. Смисъл, ти ако си с един човек не трябва да се криеш едва ли не. Няколко целувки, нежно и тактично погалване по ръка/крак, лека прегръдка не мисля,че е фатално за ''обществото''. Мразя да гледам картинки сходни на порно филм в градската градина/по главната/в кафенето/ресторанта, ама пък тя така го описа, че едва ли не си приказват и обядват като приятели. Без прегръдка и целувка даже. Странно.
(може и да съм разбрала погрешно де, не знам)
Аз с моя, той не обича много показностите, аз също, та, целуваме се лекичко, случва се да седнем в кафе, дето жив човек няма , ама пак освен нещо да се галим по-премерено нищо повече. Не мога да го награбя и почти да го изнасиля там я.
Кой говори за криене? Не знам за вас, но аз не излизам на заведение с приятеля си, за да го галя и целувам. В 90% от случаите когато сме сами стоим един срещу друг. Когато сме в компания също не винаги сме седнали един до друг. Все пак излизаме за да се видим с хората, а не за да се въргаляме по сепаретата и да обменяме телесни течности пред публика.
Deadlock
02-10-2013, 10:51
Пък аз се чувствам...ъъ, изоставена, ако не го държа за ръка... Много ми е странно да вървим по улицата дори, ако не сме хванати - случва се само в най-големите бахъри, когато сме с ръкавици, или лятото, когато е сууууупержега и ни се потят дланите.
Смешно е, знам :д
Хаха, и аз съм така :Д
xXxPETYAxXx
02-10-2013, 11:17
Само аз ли остнах с впечатлението, че Violenza говореше само, че не обичат да интимничат в заведения, а не е казала, че въобще по улицата не се държат като двойка?
С моя като сме по ресторанти се държим абсолютно нормално, т.е. не е като да се целуваме и да сме хванати за ръце, отстрани няма как да се разбере двойка ли сме, не сме ли. За толкова време никога не ме е оставял едничко нещо да платя аз, и знаейки какъв е инат, никога няма и да ме остави. Излизайки на същите места с приятел, съответно ситуацията е същата - няма как околните да знаят двойка ли сме, не сме ли, аз си оставям моята част от сметката на масата, оправяме парите...
На мен не ми е нужно да се държим за ръка, да се прегръщаме и целуваме пред други хора (но това не значи, че не се случва, разбира се). ...
П.П: И аз не съм привържекик на прекалената интимност, показвана на публични места! Не го намирам за място, на което да демонстрираме близост и не намирам за нужно да го правим!
Violenza
02-10-2013, 12:51
xXxPETYAxXx, точно така. ;) Но май само ти, Белийвър и Калпазанка го схванахте.