View Full Version : проблеми с шоколада?
watermelonkisses
02-21-2013, 18:12
Здравейте. Май се колебаех дали темата е за тук или за здравни проблеми и болести, защото май това, което ми се случва, е с болестен/пристрастителен характер. Като цяло май винаги съм обичала сладкото изобщо и в специалност шоколада, но напоследък мисля, че не ме минава и ден, в който да не изям цял шоколад+ други сладки работи?! Нямам абсолютно никаква воля да го огранича поне малко, камо ли да приведа тази пристрастеност в нормални измерения. Оправдавам си се с това, че напоследък ми е доста напрегнато, и все пак не мисля, че това е основателна причина да се 'тъпча' с шоколад постоянно и непрекъснато (буквално)
Някакви идеи? :c
TheBeliever
02-21-2013, 18:40
http://screenshot.ultradownloads.com.br/Meme-Are-You-Kidding-Me_312168p.jpg
watermelonkisses
02-21-2013, 18:47
не ми прилича на поглед с искрено съчувствие какъвто би трябвало да бъде :/
strawberry88
02-21-2013, 18:49
И аз така реагирах. :D :? Какво значи не мога без сладко?Аз как мога?
TheBeliever
02-21-2013, 18:56
Искрено съчувствие? Трол ли си или си наистина толкова филмирана?
watermelonkisses
02-21-2013, 19:13
Искрено съчувствие? Трол ли си или си наистина толкова филмирана?
: | ;след като нямаш адекватно мнение/съвет по темата, не коментирай повече, мерси :>
TheBeliever
02-21-2013, 19:15
След като нямаш реално болестно състояние, не казвай, че имаш. Мерси.
fenka_bmw
02-22-2013, 11:25
Ами не си купувай шоколад и няма да го ядеш. Просто наложи воля и не го прави. :)
Лол, сякаш аз съм го писала това!!! Мога да ти кажа, че те разбирам. Не познавам по вманиачен от мен човек в шоколада - направо до маниакалност. Сутрин като станех, първата ми мисъл беше шоколад. От малка обичам и ям всеки ден, но в умерени количества и преди две години някъде почнах всеки ден по един шоколад. После ограничих на половин, но след това почнах по минимум 1 и половина :D . Имало е дни, в които съм яла само шоколад, направо отстрани изглеждаше плашещо. Обаче не щеш ли, по ирония на съдбата, точно на мен, човекът, който обожава шоколад ама направо е пристрастен, му се появи алергия - от шоколад. Бях болна една седмица, в която не ядох, после изядох само половин, стана ми лошо и след два часа цялото тяло ме сърбеше ужасно - обрив навсякъде имах. И оттогава вече ям по-рядко - ограничавам се до 2,3 пъти в седмицата по малко. Изям ли повече от 5,6 парченца обрива се появява и е кофти. Днес пак прегреших и изядох половин, ама какво да се прави. Истината е, че всичко на психическа основа. Аз мислех, че шоколада ме кара да се чувствам по-добре, оправдавах се, че съм депресирана, нервна и т.н. Е, да, ама с тая алергия, която изведнъж ми се появи, и то най-вероятно, защото просто съм прекалила. Съветвам те да внимаваш и да го намалиш. Замести го с нещо друго - аз се опитвам всеки път като се сетя за шоколад да хапна обикновени бисквити (да, пак е сладко) или плод някакъв.
nor4eto99
02-22-2013, 15:16
Когато погледнеш шоколада който ти казва "изяж ме" ти му кажи "майната ти" и отиди да се насладиш на една чаша вода или ябълка :D
MaLkaTa_LaDy
02-22-2013, 15:53
Опитай да заместиш навика за шоколад с нещо друго. Аз например пуша и когато ми се прияде нещо, което не трябва да ям, изпушвам по една цигара. Да, вредно е, но просто давам пример с мен.
не ми прилича на поглед с искрено съчувствие какъвто би трябвало да бъде :/
Ти за това ли?! Да те съжаляваме? о.о И аз обичам сладко ама чак болестно състояние не го изкарвам, айде моля. Не си купуваш и не ядеш. Ако толкова те притеснява, винаги можеш да замениш сладкото със плодове и мед.
Ако искаш да не ядеш толкова сладко първо можеш да започнеш да се опитваш да ядеш само половин шоколад на ден и така всеки ден да намаляш "дозата" ,и все пак ако ти вътрешно се мотивираш ние няма как да ти помогнем
j_adore2
02-22-2013, 19:46
Имам приятелка със същия проблем. Като сме в магазин не може да се отдели от щанда с шоколадите и вафлите. Докато не изяде целия шоколад не може да спре. За съжалание на нея й излизат пъпки от шоколада, дано при теб не е така. Както и да нямаш проблеми с килограмите, заради сладкото. Мотивирай се някак, имай повече воля.