PDA

View Full Version : Оръжия



Bookgirl23
02-23-2013, 09:17
Имате ли някакви за самозащита?И от къде може да се закупят,ако нямаш 18 години?

Amore-Mio*
02-23-2013, 10:08
Не.
Не смятам, че каквото и да нося със себе си, ако ме грози опасност, ще ми помогнат. Особено ако тая нападка е съвсем неочаквана, следователно сме притеснени, незнаещи какво се случва - няма да имаме време за реакция, каквато и да е тя.

Auriss
02-23-2013, 10:34
^Една вечер се прибирах сам и ми налетяха някакви чифутчета. Явно си търсеха да се правят на мъже на някой сам. Не ми отне много да дръпна крачка назад и да извадя пистолет. Не се и наложи да стрелям, но честно - погледите им бяха безценни. До ден днешен ми става смешно като се сетя. Единия беше някакъв свинчо, а побегна толкова бързо, че и да исках - нямаше как да го догоня :D . А не съм от бавните ;d .

На авторката ако толкова й е зор й препоръчвам да си купи един елетрошок. 20-30 лева струват и не ти трябват годинки за тях. Плюс това са леки и удобни за носене.

Bookgirl23
02-23-2013, 10:48
Auriss-Мерси мноого за съвета,ама като нямам 18 год. ще ми дадат ли? :)

Auriss
02-23-2013, 10:51
Доколкото съм запознат не е необходимо да си пълнолетен.

s40t4
02-23-2013, 11:05
Ти на колко си? И за кво ти е оръжие?!? Да си пълнолетна поне да си носиш отговорност, но като не си....
Всичко зависи кога,къде и с кой излизаш и как се държиш няма ей така някой от нищото да те нападне, а тва,че ти изпитваш страх е друго.

Bookgirl23
02-23-2013, 12:44
Ми вчера отидох да си купя джобен нож,не ми дадаха

Outland
02-23-2013, 13:11
Ако искаш да си вземеш ножове,боксове и спрейове можеш да си ги вземеш от битаците , още повече че там са много по-евтини. Без значение от възрастта.

Bookgirl23
02-23-2013, 14:12
Мда,ама нямам наблизо

Outland
02-23-2013, 14:23
Пробвай от online магазин или помоли пълнолетен приятел да ти купи.

s40t4
02-23-2013, 16:04
На 14 ли си?

tori
02-23-2013, 16:14
Нямам "оръжие" или нещо такова, след едно нападение пред няколко години с нашите обмисляхме лютив спрей обаче решихме, че не е нужен. Помня, че тогава беше 6-7 лева, най-много до 10тина. Бащаткото каза, че зависи малко или много от мястото, на което ще го използвам - ако духа вятър към мен, можело да ми влезе и на мен в очите. Според мен ще е най-добре ако тренираш някакво бойно изкуство.

SisiStrange
02-23-2013, 17:06
Абе бойно изкуство. 8-) При все, че супер много уважавам самите бойни изкуства, когато си в ситуация с някой 50кг по-тежък от теб, нямаш никакъв шанс. Такива умения ти дават предимство, ако си с някой равен на теб и поизравняват силите в по-леки случаи на превъзходство. Ако те нападнат 2ма или един, ама едър, заеби бойното изкуство, а се омитай със скоростта на светлината. Единственото, което спасява мъничко момиче е или страхотната скорост и правилния старт, или подходящата разсейваща реакция, последвана от мощен писък. Случвало ми се е да ме нападат в София вечер и досега никога не съм и опитвала да се бия. Ако нещо не излезе като хората, нали знаете, че после дупе да ви е здраво от нечовешкия хорър, който ще ви сполети като вече сте го озлобили?

Единия път директно погледнах и казах: "Ей сега започвам да пищя". Беше достатъчно. Другия път рязко се отскубнах и ударих на тичане, каквото не бях удряла досега. Личен съвет: Първо пробвайте така. После се мятайте на газови пистолети, ножове и екшън поведение.

tori
02-23-2013, 17:47
В асансьор между етажите файда да бягаш. :д В интерес на истината, всички методи си имат някакви си там минуси и "ако"-та.

SisiStrange
02-23-2013, 18:12
В асансьора е идеално място да приложиш пищене като луд. Чуят ли момиче да пищи, хората обикновено реагират, а се предполага, че говорим за блок с бая хора. Във всеки случай причиниш ли му болка и не успееш ли да се измъкнеш, после те чакат неописуеми приключения в лошия смисъл.

DisappointedDreamer
02-23-2013, 18:19
Йеее, к'ви екшън истории :Д

draid
02-23-2013, 18:56
Sisi, при бойните изкуства изобщо не е определящо теглото. За справка може да видиш какъв ръст и тегло е имал Брус Ли.
Оръжия не нося като цяло в себе си. Ходя си от време на време на стрелбището да се позабавлявам и да пострелям.

DisappointedDreamer
02-23-2013, 19:00
Sisi, при бойните изкуства изобщо не е определящо теглото. За справка може да видиш какъв ръст и тегло е имал Брус Ли.

+ мъничко момиче? Ъъъх. Повечето момчета в БГ са дребни на ръст. Да не говорим, че в чужбина пък момичетата са по 2 метра. (айде, 180см)

SisiStrange
02-23-2013, 19:14
Зависи откъде го погледнеш. В една битка на тепих има някакви правила, не е неочаквано и човека не ти иска наистина злото. В реална ситуация последното, за което мислиш, са хватки. Инструктурката по "самозащита за жени" на моя приятелка беше казала точно това: "Това, което ще научите тук може би ще ви е от полза, но при истинско нападение, първо се опитайте да избягате или да омилостивите нападателя по някакъв начин." Та и на мен съвета ми е същия. То няма лошо да си имаш оръжие, най-малкото за свой комфорт, но при всички положения е по-добре първо да се опиташ да се измъкнеш, преди да се правиш на пич и да го налагаш. Шансът да не излезе нищо е много голям, а последствията са плашещи. Не знам какъв е смисълът от пример с Брус Лии. Тук говорим за ученици, които ще ходят един път в седмицата на 1-2 часа тренировка.

Бабата на моя приятелка (да, знам 8-) ) е била до не отдавна съдебна заседателка. И съм се наслушала на истории. От тях ми се е набило, че да се опиташ максимално кротко да излезеш от опасна ситуация винаги е по-добре. Ако не стане, риск печели, риск губи. Още си спомням разказа за някаква, която послушала модерните съвети и го ритнала в топките. Доколкото разбрах, на процеса изглеждала като абсолютно откачила и нищо чудно спрямо това, което и се е случило после.

/В България (където явно се разиграва ситуацията) повечето момичета са по-малки от мъже на средна възраст. Пък, ако не са, хубаво. 8-) Нека опитат ножовете и прочие оръжия. Аз пак не бих разчитала. Един мъж в повечето случаи е по-силен.

ledenakrasota
02-23-2013, 19:16
Защо са ти огнестрелни оръжия за самозащита под 18? Спрей също върши работа, курс за самозащита и т.н.

draid
02-23-2013, 19:39
Говорим за бойни изкуства, а те както всичко друго се овладяват с много практика и тренировки. Когато си подготвен за дадена ситуация, когато дадено нападение е тренирано сума време, то вече всичко се превръща в рефлекс. Ако говорим за някой, който ще ходи 10 пъти на еди какво си БИ и после ще си мисли, че е научил как да се пази, то не говорим за научаване на дадено БИ. Примера с Брус, беше за това че той е дребен на ръст, а е притежавал изключителна сила. Да не говорим, че силата на даден мускул не е пряко обвързана с неговата големина (това като странично отклонения) Отделно да сте видели някой Монах който е 100кг ? Иначе има бойни изкуства които учат именно на обезвреждане и нанасяне на максимални поражения на нападателя, тук не говорим за БИ които са с цел спорт.

xoxi
02-23-2013, 22:02
Преди имах нож, но не от тези джобните, а доста по-масивен. Много си го харесвах, носех го с мен по навик, не с цел самозащита, защото да чукна на дърво, не ми се е случвало да попадам в такива ситуации. От известно време съм без него, защото го повредих и не вършеше вече работа. Сега си търся друг, но не мога да намеря същия модел.
Други оръжия не нося със себе си. В стаята имам, но не ги разнасям насам-натам, а ги използвам само за удоволствие и стреляне по мишени, бутилки и т.н. Баща ми ги накупи преди години, когато се бях запалила и заедно избирахме какво да се купи. Сега всичко стои в моята стая и се използва от дъжд на вятър. :D

Auriss
02-23-2013, 23:14
Говорим за бойни изкуства, а те както всичко друго се овладяват с много практика и тренировки.
Супер. Ела ти с 10 години тренировки в залата, пък аз ще се запася с едно джобно ножче. Това впрочем съм го разигравал с гумен нож с един от даскало, който си беше въобразил, че като има няколко години кик бокс зад гърба си може да се опази.

Не ти ги пиша тези неща с цел да се заям. Просто се замисли някоя отрепка, която обикаля улиците с намерението да си търси белята, какъв е шансът да разполага с нож, палка или някоя тръба. Вярно че го има шанса да я размахва като маймуна-пръчка, но определено не бих разчитал на това.

Как да е. Момичето да си купува шок. Точка по върпоса. Спрейовете са ебавка - сълзотворния и пипера като бях по-малък (и тъп) съм ги пробвал върху себе си - няма да я спасят.

sexa_na_kompleksa
02-24-2013, 07:38
Нямам оръжие. Като цяло ме е страх да не ме нападнат или да не ми разбият апартамента. Затова винаги като излизам, си подсигурявам транспорт и/или компания на прибиране. Ако ми се налага да извървя някакъв маршрут сама, се обаждам на някой по телефона и си говорим. Минавам по осветени и оживени улици и т.н. Според мен, е по-добре да правиш тези неща, отколкото да си купиш някое оръжие, което не знаеш, как да го ползваш.

nosferatu23
05-03-2013, 22:10
^Една вечер се прибирах сам и ми налетяха някакви чифутчета. Явно си търсеха да се правят на мъже на някой сам. Не ми отне много да дръпна крачка назад и да извадя пистолет. Не се и наложи да стрелям, но честно - погледите им бяха безценни. До ден днешен ми става смешно като се сетя. Единия беше някакъв свинчо, а побегна толкова бързо, че и да исках - нямаше как да го догоня :D . А не съм от бавните ;d .

На авторката ако толкова й е зор й препоръчвам да си купи един елетрошок. 20-30 лева струват и не ти трябват годинки за тях. Плюс това са леки и удобни за носене.

тая тема е изпълнена само с гурута и с много доказателства че ние българите сме светлинни години от щатите на тази тема , дори сравнено с руснаците които са тъпаци сме ултра мега зле , направо нямам думи ако някой младеж ви чете простотиите и ви се върже , как ще пострада , дори може да умре.

няма да правя втори път грешката да обяснявам на някого нещо за оръжията , тъй като вече обясних на едно леке , което не го оцени

само ще ви дам един много добър съвет -> четете повече статии , и книги , чуждестранни и внимавайте с мненията по форумите , 99% са лайна от тях

от тая тема има само 1 вярно твърдение всичко друго е абсолютна ПОМИЯ , атака на невъоръжен блек белт каратист срещу идиот / наркоман с нож , шанса клони към нула , а кво остана за трениран мотивиран да убие тип

Hidayet
05-05-2013, 22:21
И да е на 14 или колкото там някой беше казал какво значение има? Или пък какво ще помогнат бойни изкуства на момиче, което не е тренирало от детските си години и някой трикрилен гардероб му се изпречи и реши да го нападне? Аз мисля, че сега в това време, което живеем е по-добре човек (особено ако е от женски пол) да си има нещо в него за самозащита та поне да има шанс при нападение да се измъкне. И не винаги можеш да избягаш или с викане да се спасиш, защото има всякакви хора и всякакви ситуации. Аз си нося в мен някакъв спрей на НАТО и дори и да не може да помогне кой знае колко съм много по-спокойна. Обмислям вече да си нося и джобно ножче. Някои докато се изказват, че се правим на много бойни, смели или другите им глупави епитети не е така. Само не знам в един ден докато отивам на училище и обратно колко заядливи гадни циганина, клошари и ненормални срещам по пътя.

nosferatu23
05-05-2013, 22:29
И да е на 14 или колкото там някой беше казал какво значение има? Или пък какво ще помогнат бойни изкуства на момиче, което не е тренирало от детските си години и някой трикрилен гардероб му се изпречи и реши да го нападне? Аз мисля, че сега в това време, което живеем е по-добре човек (особено ако е от женски пол) да си има нещо в него за самозащита та поне да има шанс при нападение да се измъкне. И не винаги можеш да избягаш или с викане да се спасиш, защото има всякакви хора и всякакви ситуации. Аз си нося в мен някакъв спрей на НАТО и дори и да не може да помогне кой знае колко съм много по-спокойна. Обмислям вече да си нося и джобно ножче. Някои докато се изказват, че се правим на много бойни, смели или другите им глупави епитети не е така. Само не знам в един ден докато отивам на училище и обратно колко заядливи гадни циганина, клошари и ненормални срещам по пътя.

ползвала ли си спрея си някога , ползвала ли си нож някога :?: просто от любопитство

Hidayet
05-06-2013, 08:02
Нож съм ползвала много пъти :D А до въпроса ти Слава Богу не са ме нападали и не ми се е налагало да използвам. А и аз нож не нося в себе си. Но не един път ми се е случвало понеже пътувам поне по 2 часа всеки ден някой побъркан, някой циганин или наркоман да се заяжда с мен. Веднъж си пътувахме в трамвая с една съученичка и си говорим и някакъв мазен мангал почна да ни псува и да ни кълне без причина. Това за теб нормално ли е? Не ми се пишат други примери, но всеки си има различна психика според това, което е преживял. Просто изпитвам страх от някои хора, които ме заобикалят всеки ден. Сетих се и за друг пример. Отивам в 6,20 като бях първа смяна на спирката на трамвая. Само докато стигна до него не срещам жив човек. В трамвая имаше мъже.. имаше и някакъв ненормален, който псуваше, кълнеше и даже скачаше на бой. И тези мъже, които бяха едри се правят, че не го чуват. Не само че не го изгониха, но дори не му викнаха да млъкне. Така че сам си прави сметка дали някой би те защитил, ако нещо се случи. От всичко това излиза, че мога да разчитам само на себе си. ;)

klimatronik
05-06-2013, 09:13
Бойното изкуство помага много. Особено някои източни изкуства. Но за тях се иска истинско отдаване на живота..
Така че по хубаво е да имаш някакъв спрей , нож , палка или нещо друго, макар че няма особена гаранция,че ще се спасиш. Най-добре ще е да викаш и тичкаш бързо.
Иначе за огнестрелно оръжие и пълнолетните трудно получават разрешително. Няма нищо по-вълшебно да лежиш 10 години в затвора, след убийството на пиян циганин за самозащита.

nosferatu23
05-06-2013, 11:17
Бойното изкуство помага много. Особено някои източни изкуства. Но за тях се иска истинско отдаване на живота..
Така че по хубаво е да имаш някакъв спрей , нож , палка или нещо друго, макар че няма особена гаранция,че ще се спасиш. Най-добре ще е да викаш и тичкаш бързо.
Иначе за огнестрелно оръжие и пълнолетните трудно получават разрешително. Няма нищо по-вълшебно да лежиш 10 години в затвора, след убийството на пиян циганин за самозащита.

Зависи при какви обстоятелства го убиеш. Примерно теб бих могъл да те убия така че да изляза след 1 седмица.Ся не ми се обяснява , само ще ти кажа че не са ти много ясно тия работи затова не отваряй уста ;)

AzTheUser
05-06-2013, 14:57
Доста често може да се убие някой така,че да се излезе след 1 седмица,да.По сухи законови норми поне.Случайно да се сещате в коя държава сме?Да не говорим,че както винаги много се говори,ама имате ли идея какво е да убиете човек?Просто ей така да го убиете?Аз не мисля,че някой тук може да го направи.И оттам идва другия въпрос-какво ще направи момичето с тоя нож,дето толкова го препоръчвате?Мислите,че директно ще го щракне и ще ръга ли?Защото от човек,който вади нож,а се страхува да го използва,въпросният нож се взима изключително лесно по простата причина,че се използва в изключително близка дистанция.Всички момчета/мъже тук се сетете какво ще направите с някой,дето ви е размахвал нож и сте му го взели,и си представете какво ще изсипе някой уличен психопат,като направи същото със само момиче.
Основните неща са следните-не си носете нещо,което да ви придава фалшива увереност.

Джобно ножче-принципно добре,обаче първо,че ако не ви стиска да го използвате,влошавате нещата,и второ,че съм виждал повечето хора,дето ги носят "за самозащита" с какви ножчета обикалят-то докато се извади и разгъне,5 пъти ще ти го вземат и ще го пратят в Австралия по стар пощенски гълъб.

За пистолет-изклюичтелно сериозна сплашваща тактика,обаче при употреба горе-долу гарантира присъда за ваша милост 8-) А и трябва да се има предвид следното- ако стане проблем някъде,той няма да възникне с някой готин,печен,разбран и уважаващ жените джентълмен.Или ще са пияни представители на ромската общност,или типове с типично селски манталитет,или други безмозъчни субекти под влияние на каквито и да било вещества.Та те са тъпи и най-вероятно нетрезвени.Не се респектират лесно,от само момиче да не говорим.Та ако извадиш нож/пистолет(нещо,с което искаш да им изкараш ангелите,обаче не ти стиска да ги ръгнеш/гръмнеш с него) и им го насочиш,вероятната реплика е "К'во ми го размахваш/к'во ши ми напрайш с тва ма? " и при липса на адекватна реакция от ваша страна може да стане кофти.


Според мен спрей е най-добрият вариант(и да не се шляете сами вечер по улиците,когато е възможно)
Ако ще е спрей,да е подръка.Не на дъното на чантата,под 3 слоя гримове,не в жабката на колата.В джоба,докато вървите сами,ръката ви да е на него.Имат си срокове на годност.проверявайте ги.Не пръскайте срещу вятъра,няма да ви хареса какво ще стане.За избор на самия спрей погледнете http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=141328 (аз лично никога не съм притежавал подобно нещо,така че не съм толкова наясно с критериите за избор).

nosferatu23
05-06-2013, 15:06
Доста често може да се убие някой така,че да се излезе след 1 седмица,да.По сухи законови норми поне.Случайно да се сещате в коя държава сме?Да не говорим,че както винаги много се говори,ама имате ли идея какво е да убиете човек?Просто ей така да го убиете?Аз не мисля,че някой тук може да го направи.

->Ако ти е заплашен живота предпочиташ да умреш или да убиеш :?: Не ми отговаряй , просто ти оставям отворена питанка. Другото за 1ната седмица , можеш ли да се гмурнеш на 1 километър :?: не , но това не означава че друг не може , нали така :?:




Та те са тъпи и най-вероятно нетрезвени.Не се респектират лесно,от само момиче да не говорим.Та ако извадиш нож/пистолет(нещо,с което искаш да им изкараш ангелите,обаче не ти стиска да ги ръгнеш/гръмнеш с него) и им го насочиш,вероятната реплика е "К'во ми го размахваш/к'во ши ми напрайш с тва ма? " и при липса на адекватна реакция от ваша страна може да стане кофти.
-> Тук ще се съглася. Повечето клоуни не са свикнали да ги стрелят и ръгат тъй като си мислят че всеки го е страх от властта , и затова нямат особено голям респект , как да го кажа тези хора си търсят белята и смъртта , и рано или късно си я намират. Другото нещо е че ако наистина нямате нагласа психична , може да се получи обратната ситуация да използват каквото и да е срещу вас , пипкаво е , и не е лесно , не е и гаранция че и спрея ще си използвате :smt023 Който не го удря адреналина често не знае как да постъпи в такава ситуация и ще се парализира като заек :smt023

AzTheUser
05-06-2013, 16:03
->Ако ти е заплашен живота предпочиташ да умреш или да убиеш :?: Не ми отговаряй , просто ти оставям отворена питанка. Другото за 1ната седмица , можеш ли да се гмурнеш на 1 километър :?: не , но това не означава че друг не може , нали така :?:
Като за начало,ако някой няма проблем с това да убие човек,не мисля,че трябва да мисли за спрей,с който да се пази вечер.По-скоро хората трябва да мислят как да се пазят от него,ако опре до това 8-) А относно питанката-ясно е,че ще предпочета да убия,ако изборът е поставен черно на бяло,обаче тъй като говорим за реална напрегната ситуация,а не за въпрос,по който да мисля,докато си пия бирата,бих казал,че ще направя всичко възможно да се справя с човека,без да го убивам.Убийството е най-висшата форма на надделяване над някого-ако можем да го убием,би трябвало да можем и да го повредим достатъчно,за да не пречи,без да стигаме дотам 8-)

SHPAIdURmeN
05-06-2013, 18:41
Джобни ножчета, пищаци, ножици... "Postal" реалния живот. :D

Джобното ножче е много практично, най-вече когато се научиш да го хвърляш и държиш. За мен ножа е добро оръжие понеже от малък си колекционирам ножове. :D

nosferatu23
05-06-2013, 18:42
Джобни ножчета, пищаци, ножици... "Postal" реалния живот. :D

Джобното ножче е много практично, най-вече когато се научиш да го хвърляш. За мен ножа е добро оръжие понеже от малък си колекционирам ножове. :D

За хвърляне има ножове за хвърляне , кой тъпанар ще си хвърля сгъваемия нож :?: Ти малоумен ли си :?:

AzTheUser
05-06-2013, 19:14
Джобни ножчета, пищаци, ножици... "Postal" реалния живот. :D

Джобното ножче е много практично, най-вече когато се научиш да го хвърляш и държиш. За мен ножа е добро оръжие понеже от малък си колекционирам ножове. :D
Щом според тебе ножът е добро оръжие,я сподели на нас обикновените хорица тея ножове,дето си ги колекционираш,срещу колко човека си ги използвал?

Muaythaifighter
05-06-2013, 19:37
Имате ли някакви за самозащита?И от къде може да се закупят,ако нямаш 18 години?


самозащитата ми е левия крак , че много ритам с него , иначе ко изкочат с нож и най-големия боец да си тряя да бягаш срам-несрам , а за вас котенцата , ако не искате да ви закачат , просто не се обличайте с предизвикателно облекло като курвички :)

Hidayet
05-06-2013, 20:50
самозащитата ми е левия крак , че много ритам с него , иначе ко изкочат с нож и най-големия боец да си тряя да бягаш срам-несрам , а за вас котенцата , ако не искате да ви закачат , просто не се обличайте с предизвикателно облекло като курвички :)

Знаеш ли.. много ми е интересен тъпият ти коментар. Ако в твоето обкръжение се обличат като курвички не всички сме така. Днес в 17,00 бях на площад Македония, защото трябваше да отида до НДК. Вървя си аз и един мазен циганин с черни зъби ме спира и ме пита "Извинявай имаш ли цигара?", аз му казвам "Не." и си продължавам .. и той тръгна по мен и ме пита "А целувка имаш ли, или това нямаш?". За теб това нормално ли е? Всякакви боклуци да те закачат без причина. Знаеш ли как бях облечена? Със суичър, гуменки и дънки. Никога не се обличам предизвикателно. Замисли се, че в такива нелепи ситуации, където за потърпевшите мислиш че са курвички и те са виновни за простотията на околните, може да изпаднат майка ти/сестра ти/гаджето ти/дъщеря ти. ;) ПРОСТО явно тук е пълна анархия и трябва да треперим на всеки миндил по пътя ;)

klimatronik
05-06-2013, 21:08
Зависи при какви обстоятелства го убиеш. Примерно теб бих могъл да те убия така че да изляза след 1 седмица.Ся не ми се обяснява , само ще ти кажа че не са ти много ясно тия работи затова не отваряй уста ;)


Ти да не си в Америка ?
Представи си ситуация ,че те нападат на улицата в тъмното и ти случайно убиваш човека. После разправяй на съдията , какво , що.. В някои случаи можеш да се отървеш, в други пък да те тряснят доживотна, нищо не е сигурно.
Вие знаете ли изобщо колко пенсионери и хора лежат по затворите за убийства на престъпници като самозащита, влезли в техните им домове и къщи. И колко непълнолетни лежат по детски затвори заради убийства пак от самозащита.

nosferatu23
05-06-2013, 21:14
Ти да не си в Америка ?
Представи си ситуация ,че те нападат на улицата в тъмното и ти случайно убиеш човека. После разправяй на съдията , какво , що.. В някои случаи можеш да се отървеш, в други пък да те тряснят доживотна, нищо не е сигурно.
Вие знаете ли изобщо колко пенсионери и хора лежат по затворите за убийства на престъпници като самозащита, влезли в техните им домове и къщи. И колко непълнолетни лежат по детски затвори заради убийства пак от самозащита.

Има едно понятие , неизбежна отбрана , потърси в гугъл не ми се обяснява

Hidayet
05-07-2013, 06:56
Има едно понятие , неизбежна отбрана , потърси в гугъл не ми се обяснява

В закона има много понятия. Аз уча право, не ми трябва гугъл. Не знам дали си чувал за художника Йордан Опиц, който при НЕИЗБЕЖНА ОТБРАНА бе принуден да убие крадец, който го е нападнал с нож. И какво стана?! Почтен човек, отдаден на изкуството, бе обвинен и евентуално осъден на не знам колко години затвор + солидна сума за семейството на крадеца. Сега ти ми кажи кога тук са се защитавали почтените хора като нас? Няма такъв случай. Тук законът е на страната на престъпниците. Ние трябва или да мълчим или после да си патим.

nosferatu23
05-07-2013, 10:03
В закона има много понятия. Аз уча право, не ми трябва гугъл. Не знам дали си чувал за художника Йордан Опиц, който при НЕИЗБЕЖНА ОТБРАНА бе принуден да убие крадец, който го е нападнал с нож. И какво стана?! Почтен човек, отдаден на изкуството, бе обвинен и евентуално осъден на не знам колко години затвор + солидна сума за семейството на крадеца. Сега ти ми кажи кога тук са се защитавали почтените хора като нас? Няма такъв случай. Тук законът е на страната на престъпниците. Ние трябва или да мълчим или после да си патим.

Значи глей ся , имало ли е опасност за живота му , т.е. бил ли е нападнат рязко:?: Жертвата имала ли е оръжие отговарящо на заплахата :?: Къде пише за нож и оръжие :?: Невъоръжен срещу огнестрелно оръжие , тука няма ли превишаване на предела неизбежната отбрана :?: Дори в щатите не оправдават юмрук срещу куршум

"Иконописецът го предупредил, че ще стреля, но Янчев хукнал да бяга" Къде ти е неизбежната самоотбрана тука :?: Аве къде са ми очилата кьорав съм , не виждам неизбежна самоотбрана , само шматкенска теория от по назад :smt023 Това значи ли че като ми откраднеш кафето което си оставя на тавана на колата , мога да ти пусна един дабъл тап в тиквата :?:

klimatronik
05-07-2013, 11:30
Значи глей ся , имало ли е опасност за живота му , т.е. бил ли е нападнат рязко:?: Жертвата имала ли е оръжие отговарящо на заплахата :?: Къде пише за нож и оръжие :?: Невъоръжен срещу огнестрелно оръжие , тука няма ли превишаване на предела неизбежната отбрана :?: Дори в щатите не оправдават юмрук срещу куршум

"Иконописецът го предупредил, че ще стреля, но Янчев хукнал да бяга" Къде ти е неизбежната самоотбрана тука :?: Аве къде са ми очилата кьорав съм , не виждам неизбежна самоотбрана , само шматкенска теория от по назад :smt023 Това значи ли че като ми откраднеш кафето което си оставя на тавана на колата , мога да ти пусна един дабъл тап в тиквата :?:
Ахаа, добре значи. Око за око , зъб за зъб . Така ли. Значи щом нападателя няма оръжие, нищо ,че тежи 100 кг , а жертвата е 40 кг момиченце, тя трябва да се бие с голи ръце, за да са равни силите ??

nosferatu23
05-07-2013, 11:33
Това по принцип е ПАРАДОКСЪТ понеже в сащ осъдиха ТАЙСЪН за нападение със смъртоносно оръжие веднъж , т.е. юмруците на боксьора се водят смъртоносно оръжие - също като пистолета или ножа. :smt023 Реално можеш да умреш от пребиване , но закона не признава :smt023 Иначе и аз съм фен като теб на дивия запад , но не винаги мога да действам срещу закона , понякога се пускаш по течението :smt023 А не срещу него :smt023

klimatronik
05-07-2013, 11:44
Не , не съм фен на никой и на нищо. Но нямам против за мои фенове . ;)
Не искам да ми сравняваш САЩ с бг, защото сме различни светове.
Тук законите са сбъркани , нито пък се спазват.

nosferatu23
05-07-2013, 11:46
Не , не съм фен на никой и на нищо. Но нямам против за мои фенове . ;)
Не искам да ми сравняваш САЩ с бг, защото сме различни светове.
Тук законите са сбъркани , нито пък се спазват.

Затова че са сбъркани , те не трябва да се спазват :smt023 Прави като мен , заобикаляй ги с лека походка , ЛЕК :smt023

Апък ако решиш да ги спазваш , опичай си акъла и се консултирай с адвокат , и то добър :smt023

klimatronik
05-07-2013, 11:50
За убийство малко трудничко ще ги заобиколиш, ЛЕК

nosferatu23
05-07-2013, 12:08
За убийство малко трудничко ще ги заобиколиш, ЛЕК

Какво ли ще стане ако изкрещя много гръмогласно така че да ме чуят много хора "остави оръжието , ножа на земята , стой на място и т.н." :?: Ще си спечеля достатъчно свидетели на моя страна ако краят е фатален :smt023

AzTheUser
05-07-2013, 15:50
Вече ти го казах-реално погледнато си прав,обаче не си в САЩ,тук нищо не е сигурно,така че...
А щом имаш възможност да спазиш дистанция,да крещиш предупредително и не знам какво си,нищо не ти пречи да го гръмнеш в крака,вместо да го трепеш,така че това също трябва да се вземе(и се взима) предвид.А какъв е бил тоя,дето си го гръмнал/заплашил,и кой ще те търси после(тук никога не се знае),това е друг въпрос.Като цяло да не ти идва на главата...

Hidayet
05-07-2013, 17:54
Само искам да ти кажа, че не си в САЩ и спри да ми даваш примери за САЩ, защото живеем в България. По твоята желязна логика, каквато всъщност е и желязната логика на нашите закони за неизбежна отбрана трябва първо нападателят да те рани и ти след като си ранен представи си да отвърнеш със същото оръжие. Искаш да ми кажеш, че ако утре на улицата ме нападнат една тумба наркомани или цигани аз трябва кротко да си стоя и да се опитам да ги спра с юмруци? За мен парадоксът е в това, че повечето хора сме беззащитни и ни нападат, и не само, че органите на реда не си вършат работата и не се борят с престъпността, но и ние ако дръзнем да се защитим върху нас ще падне тежестта на великия закон. И вместо само да анализираш и да спориш се замисли, ако някой нападне твой близък така ли ще мислиш?! И относно Йордан Опиц .. и на мен, ако някой ми влезе в къщата няма да го поканя на трапезата ;) . Питаш ли се какво им е на хората, които си патят всеки ден от ненормалници и защо онези са толкова смели? Защото правосъдието не ги гони .. та те направо се поощряват. Да те е страх да носиш обеци, защото някой може да ти скъса ушите. Да те е страх да се опънеш на някой, който си позволява да говори на непълнолетно или малолетно лице толкова вулгарно и мръсно. Щом за теб това е нормално се чудя защо ти се обяснявам. Утре някой отново като реши по някакъв начин да се заяде с мен или тръгне нещо да ми прави също както Тайсън ще го пречукам от бой, въпреки че съм 50 кила и съм момиче ;)

nosferatu23
05-07-2013, 19:46
Вече ти го казах-реално погледнато си прав,обаче не си в САЩ,тук нищо не е сигурно,така че...
А щом имаш възможност да спазиш дистанция,да крещиш предупредително и не знам какво си,нищо не ти пречи да го гръмнеш в крака,вместо да го трепеш,така че това също трябва да се вземе(и се взима) предвид.А какъв е бил тоя,дето си го гръмнал/заплашил,и кой ще те търси после(тук никога не се знае),това е друг въпрос.Като цяло да не ти идва на главата...

В крака щом си стрелял това значи че не си действал по неизбежната отбрана , т.е. можело и да се е размине без стрелба.Тая логика съм я чувал от всеки смардляк през целия си живот. И е тотално грешна.Стреляй да убиеш , не да раниш,хората са го казали :smt023 После няма кой да те съди , демек няма отсрещна страна , освен пагубното семейство , но нещата ще са по олекотени

Muaythaifighter
05-07-2013, 20:28
Знаеш ли.. много ми е интересен тъпият ти коментар. Ако в твоето обкръжение се обличат като курвички не всички сме така. Днес в 17,00 бях на площад Македония, защото трябваше да отида до НДК. Вървя си аз и един мазен циганин с черни зъби ме спира и ме пита "Извинявай имаш ли цигара?", аз му казвам "Не." и си продължавам .. и той тръгна по мен и ме пита "А целувка имаш ли, или това нямаш?". За теб това нормално ли е? Всякакви боклуци да те закачат без причина. Знаеш ли как бях облечена? Със суичър, гуменки и дънки. Никога не се обличам предизвикателно. Замисли се, че в такива нелепи ситуации, където за потърпевшите мислиш че са курвички и те са виновни за простотията на околните, може да изпаднат майка ти/сестра ти/гаджето ти/дъщеря ти. ;) ПРОСТО явно тук е пълна анархия и трябва да треперим на всеки миндил по пътя ;)

ццц ем риташ между краката и ритници в главата, ма вие не сте толкоз изпушили аз знам

nosferatu23
05-07-2013, 20:57
Само искам да ти кажа, че не си в САЩ и спри да ми даваш примери за САЩ, защото живеем в България. По твоята желязна логика, каквато всъщност е и желязната логика на нашите закони за неизбежна отбрана трябва първо нападателят да те рани и ти след като си ранен представи си да отвърнеш със същото оръжие. Искаш да ми кажеш, че ако утре на улицата ме нападнат една тумба наркомани или цигани аз трябва кротко да си стоя и да се опитам да ги спра с юмруци? За мен парадоксът е в това, че повечето хора сме беззащитни и ни нападат, и не само, че органите на реда не си вършат работата и не се борят с престъпността, но и ние ако дръзнем да се защитим върху нас ще падне тежестта на великия закон. И вместо само да анализираш и да спориш се замисли, ако някой нападне твой близък така ли ще мислиш?! И относно Йордан Опиц .. и на мен, ако някой ми влезе в къщата няма да го поканя на трапезата ;) . Питаш ли се какво им е на хората, които си патят всеки ден от ненормалници и защо онези са толкова смели? Защото правосъдието не ги гони .. та те направо се поощряват. Да те е страх да носиш обеци, защото някой може да ти скъса ушите. Да те е страх да се опънеш на някой, който си позволява да говори на непълнолетно или малолетно лице толкова вулгарно и мръсно. Щом за теб това е нормално се чудя защо ти се обяснявам. Утре някой отново като реши по някакъв начин да се заяде с мен или тръгне нещо да ми прави също както Тайсън ще го пречукам от бой, въпреки че съм 50 кила и съм момиче ;)

Това което е казваш почти истина мила , но защо се обръщаш към мен , аз ли правя законите :?: Как ще реагирам в дадена ситуация , ще реагирам инстинктивно естествено , като животните , но важното е да се приготвиш преди попадането в дадената ситуация , beware of your surroundings ако си го чувала , което ме съмнява жестоко :smt023 И колкото за дядката , не видях някой да му е влязъл в къщата да го напада , по скоро са се причакали на входа :?: Мен не ме е страх от нищо и от никого , но аз имам малко по други мисли.Тука говорим за законовите норми нали тъй:?: Питаш ще те оправдаят ли - не.Тогава отиваш да търкаш наровете :smt023

Hidayet
05-09-2013, 17:43
Това което е казваш почти истина мила , но защо се обръщаш към мен , аз ли правя законите :?: Как ще реагирам в дадена ситуация , ще реагирам инстинктивно естествено , като животните , но важното е да се приготвиш преди попадането в дадената ситуация , beware of your surroundings ако си го чувала , което ме съмнява жестоко :smt023 И колкото за дядката , не видях някой да му е влязъл в къщата да го напада , по скоро са се причакали на входа :?: Мен не ме е страх от нищо и от никого , но аз имам малко по други мисли.Тука говорим за законовите норми нали тъй:?: Питаш ще те оправдаят ли - не.Тогава отиваш да търкаш наровете :smt023

Обръщам се към теб, защото твоето мнение е, че като те нападнат трябва да става нещо като око за око. Ако някой тръгне да те бие и ти да го набиеш. Ти сигурно можеш да се защитиш в такава ситуация, но много хора нямаме тази сила. И не е въпросът до "дядката", както се изразяваш. Нелепото е, че непълнолетни момичета едва ли не се чудим какво да носим в себе си в очакване някой да ни направи нещо, защото поне аз лично съм се уверила, че няма кой да ти помогне или да те защити.

nosferatu23
05-09-2013, 19:57
Темата е много дълга . просто ти казах да не спориш тъй като има много неясни уравнения и не е лесно както го каза. Ако искаш ми вярвай , първият път като ти се случи ела и напиши

psychopath
05-09-2013, 23:27
В последно време не нося, а май е хубаво да си нося по нещо...бокс, палка, спрей, нож. Нещо такова, пистолет не ми трябва.

nosferatu23
05-17-2013, 22:50
В последно време не нося, а май е хубаво да си нося по нещо...бокс, палка, спрей, нож. Нещо такова, пистолет не ми трябва.

нали знаеш , по закона на мърфи ще ти потрябва точно когато не го носиш

Better to have, and not need, than to need, and not have :smt023

Violenza
05-18-2013, 05:47
Единия беше някакъв свинчо, а побегна толкова бързо, че и да исках - нямаше как да го догоня :D . А не съм от бавните ;d

ХАХАХХАХАХАХХАХ :D Ох, много се смях. :lol:

Аз съм си носела само от онези спрейчета за самозащита, едно време, ама никога не съм го използвала де. За тях мисля, няма проблем да си под 18.