View Full Version : Бялото течение!!!
♀dali 6te vleze♂
02-25-2013, 14:07
Помощ!!! На 13 съм и имам бяло течение близо от 2 месеца. Четох, че това показва че скоро ще ми дойде. 1-вия ми вапрос: Вярно ли е това? 2-рия: Какво да правя?. Не искам все още да казвам на майка ми защото може и да се смеете но ме е срам от нея. И също четох че трябва да се отиде на гинеколог. Но според мен не сам ли малка за гинеколог. Моля ви помогнете ми!!!
Yen_is_bacK
02-25-2013, 14:12
На скоро да си боледувала от грип или нещо друго което те е карало да приемаш антибиотици ? и другият ми въпрос е водиш ли полов живот - с едно или повече момчета ? Ако е само с едно, то само с теб ли води или с повече момичета ?
♀dali 6te vleze♂
02-25-2013, 14:16
Не съм боледувала близо от 5 месеца и не не водя полов живот...
Yen_is_bacK
02-25-2013, 17:25
Не съм боледувала близо от 5 месеца и не не водя полов живот...
странно, тогава ако казваш истианта, ще ти кажа че наличието на бяло течение показвя някаква инфекция, като цяло pH на вагината е кисело за да възпрепятства евентуални причинители на инфекции. Нейното pH се поддържа от нормално съдържащи се в микрофлората й микроорганизми. Нормално влагалището отделя секрети, които поддържат и регулират микрофлората. Три са най-честите диагнози при наличие на бяло течение – бактериална вагиноза, трихомониаза и гъбична инфекция. Щом не си водила полов живот значи трихомониазата отпада, Сред най-честите вагинални инфекции сред жените са с гъбичката Candida albicans, които се дължат в повечето случаи на нарушен киселинен баланс във влагалището. Не винаги гъбичната инфекция е сексуално предадена. Може и при стрес, употреба на противозачатъчни което ти не правиш защото не водиш полов живот и си малка, диабет също отпада защото нямаш предполагам ако имаше щеше да го споменеш, бременност също отпада , терапия с антибиотици също отпада защото каза че не си боледувала скоро. Което е характерно за Candida albicans e е оцветяване на вагиналния секрет в бяло, наличие на бели частици Обикновено вагината е зачервена, възпалена и има парене. Половата хигиена също е от важно значене . Също когато едно момиче стои на течение което я удря в кръста се получава просто казано "настинали яйчници" при което има наличие на бяло течение. Няма от какво да се срамуваш, не си малка за гинеколог, проблеми с женската полова система се появяват от рано, кажи на мама, отидете при личния да даде направление за гинеколог ще те прегледа, няма от какво да се притесняваш, няма да си му първото момиче, нито последното, той още от унверситета се е на гледал на такива работи от личен опит ти го казвам .. ще ти изпише хапчета антимикозни - противогъбични и интимни гелове в тубички които трябва да ги изтискваш във влагалището иза една седмица ще си излекувана .
Бързо оздрявяване
Dirty Version.
02-25-2013, 17:47
по принцип всички момичета имат бяло течение. Смята се за нормално, ако не ти прави впечатление в смисъл не е прекалено много, няма странен цвят, мирис и т.н. Но ако има мирис или имаш някакъв сърбеж или каквото и да е необичайно значи най-вероятно е някаква инфекция. Поговори с майка ти все пак и тя е жена най-вероятно е минала през тези неща и ще те разбере няма да ти се скара и ако прецени ще те заведе на лекар
magi_dark
02-25-2013, 18:19
Да найстина,бялото течение показва,че скоро ще ти дойде,няма какво да направиш освен да спазваш много добра лична хигиена,ако стане по-белезникаво или се появи миризма това вече е признак на инфекция и трябва да отидеш на гинеколог! Не си малка да ходиш на гинеколог,задължително трябва да започнеш да ходиш поне веднъж годишно на контролни прегледи след като ти дойде!
~The Smile~
02-25-2013, 18:37
Щях да кажа същото, което magi_dark каза. Бялото течение без никакви симптоми е нормално при момичета, на които не им е дошло все още.
Donnie =]
02-25-2013, 18:54
Аз дадах обстоен отговор ако има наличие на парене, зачервяване, болки и тн
♀dali 6te vleze♂
02-26-2013, 10:29
мерси много хораа :) :)