Влез

View Full Version : Косата ми много бързо се омазнява

airpump
02-27-2013, 17:06
Пробвала съм всякакви шампоани. Мия си я днеска сутринта примерно и ми е добре, обаче утре като се събудя е мазна сплескана и все едно не съм я мила от 3-4 ако не и повече дена.

SoMuchWin
02-27-2013, 17:17
Ефекта от много продукти за коса + факторите на обкръжението (тютюнев дим) + докосвания (косата до нещо) + честото миене... Какво да очакваш? При нормални обстоятелства се мие през ден, но Вие младите трябва да сте супер чисти и да може да се яде от кожата Ви/косата Ви...

smile12345
02-27-2013, 17:55
Пробвай с шампоан за суха и изтощена коса..ама наистина помага, поне на мен..;дд

strawberry88
02-27-2013, 18:15
Хума.

Djara
02-28-2013, 14:09
Мога да ти препоръчам шампоан на "Фито" (съответно за мазна), но спазвай инструкцията за начина на ползване стриктно. Причините за честото омазняване SoMuchWin ги е казала + влажен въздух (или морски :) ). Ако и се боядисваш допълнително ще я изсушиш.

sexa_na_kompleksa
03-01-2013, 07:09
Тук има още съвети за мазната коса: http://www.neznam.bg/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8/31-%D0%BA%D0%BE%D0%B7%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%BA%D 0%B0-%D0%B8-%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D1%88%D0%B5%D0%BD-%D0%B2%D0%B8%D0%B4/780-%D0%9D%D1%8F%D0%BA%D0%BE%D0%B8-%D0%BD%D0%B5%D1%89%D0%B0,-%D0%BA%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%BE-%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%B1%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%B5%D0%BC-%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%B0 А за шампоан - аз съм доволна от Виши.

Hidayet
03-09-2013, 15:21
Ефекта от много продукти за коса + факторите на обкръжението (тютюнев дим) + докосвания (косата до нещо) + честото миене... Какво да очакваш? При нормални обстоятелства се мие през ден, но Вие младите трябва да сте супер чисти и да може да се яде от кожата Ви/косата Ви...

Не съм съгласна с мнението ти, защото и аз имам нейния проблем и ни СЕ НАЛАГА да си мием всеки ден косата. Ако я мием през ден изглеждаме като заляти с олио и нямаме особено голям избор, така че недей да съдиш. ;)

Maimunche_f
03-12-2013, 21:55
^ И аз не съм съгласна....И моята коса е мазна и съответно я мия всеки ден. Не я разбирам тази логика, че се омазнява защото я мия толкова често...замислете се, че все пак е имало причина да започна да я мия толкова често и очевидно причината е била това, че се е омазнявала....Но това го разбрират единствено момичетата, които имат същия проблем :)
По същество - аз решение на пробелема не съм намерила... Къпя се сутрин, защото така косата ми е много хубава целия ден. Ако се наложи да се измия вечер, имам лошия навик да лягам с мокра коса (може би просто защота така сутринта косата ми си стои все още чиста), но слагам чиста кърпа...сякаш самата възглавница влияе на омазняването..Звучи доста нелогично, но имам някакви такива съмнения :D

arsenalllbaby
03-12-2013, 22:04
Правете си домашни маски с повечко изсушаващи продукти. И после като я измиете, в краищата маалко масло, за да не изсъхват и те... На мен това ми помага да се омазнява по-бавно. Аз я мия през ден, а когато съм редовна с маските, през 2.. Тоест за 2-3 седмици преди къпане ако стоите с маски, ще ви помогнат за регулиране на омазняването. А за къпането всеки ден - омазнява се, защото шампоаните са блъскани с химии и всеки ден третиране с химия, изтощава косата. Иначе да - не трябва да се пипа косата, да се сменят често калъфки и т.н. :)

BloodyDreamer
03-12-2013, 22:11
Моята коса е супер капризна. Мила съм я с какви ли не шампоани, все нещо не й харесва. В корените е мазна, в краищата е суха, твърда, стърчаща... Ако не е едното, ще са останалите. В чудо се видях. Сега й хванах цаката горе-долу (мия през ден с шампоан за всекидневно измиване, после слагам маска и като изляза от банята слагам кристали). Само дето къдриците ми се правят на интересни, ама и за тях ще открия чалъм.
И гледам много хубаво да си отмия шампоана, щото иначе косата ми става на гъз. И не я изправям. Никакви преси и маши.

Djara
03-13-2013, 05:31
Опитайте с медицински шампоани, а не масова козметика. Малко по-скъпи са, но си заслужава този разход, предвид естеството на проблема. Проследете, ако се сушите всеки път до пълно изсушаване, дали няма да има ефект и да си разредите миенето поне през ден. Измивайте много старателно шампоаните, маските и всички козметични продукти.

А може би след някаква възраст и прекратяване на бурните хормонални промени да се нормализират нещата.

misspanda
03-14-2013, 13:31
Хума.

Съгласна! Хума!
Преди си миех косата с хума с цел заздравяване, намаляване на косопад и т.н. и т.н. всички останали полезни свойства на хумата... Ноо спрях, след като фризьорката ми ме попита, какво съм си правила с косата, че е станала толкова суха :D и каза, че хумата е ок, но не за мен, а за хора с мазни коси :) така, че ти спокойно може да пробваш :)

heartlesandfreaky
03-14-2013, 20:57
Моята беше ужасно зле, миех я през ден, а фризьорката ми ми е казвала, че трябва веднъж на 2 седмици? о.О
Боядисах я и сега е малко по-добре... Не зная и аз какво да правя вече, още по-тъпото е, че трябва да се мия с шампоан против пърхот понеже ми се лющи скалпа, което я прави още по-мазна... няма спасение за мен явно хд

Sineochkaataa
03-15-2013, 12:51
Зависи от шампоана , който използваш.Използвай шампоан за мазна и суха коса.

Sineochkaataa
03-15-2013, 12:54
Явно и двете правим същото. И аз я мия през ден ,след това си слагам маска и после кристали. БТВ и моята коса е къдрава :Д