View Full Version : Финанси, любов...
petar19951995
03-03-2013, 20:22
Здравейте, ето го и моят проблем. Значи ходя с едно момиче, но тя е хипер задоволена и разглезена. Аз, като момче гледам да плащам сметките, да я черпя, но просто не ми стигат парите, а не искам да съм някой путьо и да я оставям тя да си плаща. Техните и дават по 20-30 лева на ден, а наще по 5-10 много рядко 10 лева. Какво мога да направя? Естествено тя не ми е казала нищо, но аз и не съм се опитвал някой път да не и плащам нещата, никога не съм й се оплаквал, просто искам някакви съвети, знам ли... Ако има значение годините, аз съм на 17, а тя е година по-малка.
Благодаря на хората, които биха ми помогнали и са си отделили от времето. :)
Violenza
03-03-2013, 20:28
Това, че няма да й платиш сметката, въобще не те прави путьо. И двамата сте малки, парите, които харчите, не са ваши, а на мама и татко. Според мен, при тези обстоятелства е редно всеки да си плаща сам сметката. Като започнеш сам да си вадиш хляба, черпи колкото поискаш. Но да мрънкаш на родителите си за повече пари, че да можеш да черпиш гаджето, е глупаво.
petar19951995
03-03-2013, 20:37
Това, че няма да й платиш сметката, въобще не те прави путьо. И двамата сте малки, парите, които харчите, не са ваши, а на мама и татко. Според мен, при тези обстоятелства е редно всеки да си плаща сам сметката. Като започнеш сам да си вадиш хляба, черпи колкото поискаш. Но да мрънкаш на родителите си за повече пари, че да можеш да черпиш гаджето, е глупаво.
Да де, но моите приятели също плащат на момичетата си, не им светя, но просто знам, защото са ми разказвали.
xXxPETYAxXx
03-03-2013, 20:37
Ех, и нашите да ми даваха по 20-30лв. джобни...
По същество - пич, защо сам се прецакваш?! Едно момиче няма как да е материално, ако не ѝ дадеш зелена светлина да бъде материалистка.
Всеки сам трябва да си плаща сметките, ако тя се нацупи заради това, че не разполагаш с толкова, колкото нея - то да върви на майната си! Не си струват подобни лигли и е много глупаво да се опитваш да задържаш такива същества! Ако е свястна - ще разбере и няма да се прави на принцеса!
Amore-Mio*
03-03-2013, 21:07
Спри да плащаш сметките й.
Разбирам един - два пъти, ама ако това е ежедневие - то, не се чуди, ако вземе да търси от теб само материалното.
petar19951995
03-03-2013, 21:24
Добре, какво да й кажа тогава? А ваще момчета плащат ли ви? Вие на колко сте?
Amore-Mio*
03-03-2013, 21:40
Моето момче (или което и да е) се съгласявам само да плаща, когато примерно аз нямам възможност. Или ако излизам с някой за първи път - само тогава. В противен случай, дори да имат силно желание - не позволявам. Все пак живеем в реалността, не в американски филм.
На 17 съм.
Вие сте на такива години, на които е нормално да взимате пари от родителите си, така че.. според мен не е нужно да плащаш и нейните сметки.
Ако работиш е друго. Принципно тия връзки с голямо различие във финансовите възможности са трудни. Ако не ѝ плащаш сметките, това не те прави путьо.
Принципно работещ мъж не ме е оставил аз да си плащам, но аз съм по-голяма от вас и повечето мъже около мен работят.
Al3ksandra
03-03-2013, 21:59
Единствения на който позволявам да ми плаща сметката в кафето е приятелят ми. Защото никога не ми дава аз да си я платя. Мойте финанси за други неща отиват. Разделили сме си от финансова гледна точка нещата и така. А относно твоя случай, не й плащай сметката няколко пъти и виж какво ще се случи.. надявам се не е глезанка, която после ще ти мрънка на главата за това. :)
FuckedUp
03-03-2013, 23:13
HAHAHAHHAHAHA HAHA HAHAHAHA.
http://4chandata.org/images/threads/142183_rage.gif
SisiStrange
03-04-2013, 04:12
Вие сте на такива години, на които е нормално да взимате пари от родителите си, така че.. според мен не е нужно да плащаш и нейните сметки.
Ако работиш е друго. Принципно тия връзки с голямо различие във финансовите възможности са трудни. Ако не ѝ плащаш сметките, това не те прави путьо.
Принципно работещ мъж не ме е оставил аз да си плащам, но аз съм по-голяма от вас и повечето мъже около мен работят.
Same. И като малка не разбирах мъжеството в това да се черпим с парите на мама и тати. Някак глупаво ми се вижда.
ПП. Мацката обаче живот си живее. 20-30лв на ден и то само за нея, защото гаджето и плаща всичко останало. 8-)
Tsukuda_Hiroshi
03-04-2013, 04:42
Ами няма какво да направиш. Като е свикнала да ходи по Макалали, Planet, Versai (дето вече го няма) и някакви такива, кЪдето количката ти е 2 кинта и плащаш като поп... Карайте го на баничка, боза и семки на някоя пейка, ако остане с теб - обича те. Ако не - хвани си нова.
xXxPETYAxXx
03-04-2013, 08:59
Добре де, това момиче никога ли не изявява желание да си плати сметката, не си ли вади портмонето да каже поне веднъж да даде пари за нейната част?!
Аз нямам нищо против да си плащам моята част, въпреки че, не разполагам с 30лв. на ден.
Аз съм на 22 години и винаги си плащам сметката!Без значение с гаджето ли ще съм,с някой друг и т.н. Единствените случаи,в които се е случвало момче да плати и моята част от сметката са ако съм била в тоалетната или някъде далеч от масата за да говоря по телефона (например) и той е платил в мое отсъствие.
За толкова време два, максимум три пъти ми е платил сметката кафенето. Обикновено му давам някакви пари и той плаща общо всичко. Ти седни с нея и и обясни, че нямаш кой знае колко финанси и от време на време ще е хубаво да те отменя с парите.
Ех, и нашите да ми даваха по 20-30лв. джобни...
По същество - пич, защо сам се прецакваш?! Едно момиче няма как да е материално, ако не ѝ дадеш зелена светлина да бъде материалистка.
Всеки сам трябва да си плаща сметките, ако тя се нацупи заради това, че не разполагаш с толкова, колкото нея - то да върви на майната си! Не си струват подобни лигли и е много глупаво да се опитваш да задържаш такива същества! Ако е свястна - ще разбере и няма да се прави на принцеса!
Еми ето, най-доброто мнение се оказа женското.
Ти си плащаш своята сметка, тя нейната. Има достатъчно пари.
bilqnavod
03-06-2013, 09:17
Уау сериозно родителите и имат парички. Лично аз смятам, че 20-30 е прекалено голяма дневна дажба. Както и да е. Аз съм на 23-24 г жена така да се каже. Обикновено си плащам сметките, но някой път се разменяме кой да плати. Аз живея с моя приятел, работим, делим си сметките и т.н. Ако продължиш да я учиш така твоята мадам, ще ти се качи на главата. Щом има толкова средства, защо да не си поеме сметката. Та нали уж сте двойка? Не виждам къде е писано, че всеки път трябва да и плащаш? Мисля, че проблема е в теб, страхуваш се да не те остави, заради една сметка. Ако е толкова повърхностна, защо да ходиш с нея, не виждам смисъла....
Не винаги.
Аз съм на (почти) 18, той е на (почти) 27.
Много рядко се случва да плати, така си го научих от начало. Той изкарва пари, но това не значи, че трябва и мен да ме издържа. То ако бяхме почнали с по бира-две или кафе и кола ,досега какво ? Трябваше да ми купува крема за лице,парфюмите и обувките ли?
Не сме женени, издържана съм от родителите ми, не от гаджето ми . Това е.
Случвало се е да плати и да забравя да му дам, но говорим за единични случаи. Или аз да платя, т.к. си е забравил портфейла (случило се е 1 път).
Не си ''путьо'', тя е лигла.
nikol12345
03-06-2013, 12:03
Това със сметките са си филми, в които сами се вкарвате и никой не ви задължава да ни черпите. Специално ти спри да гледаш от приятелите си и помисли самостоятелно от какъв зор е мъжество с парите на родителите си да я черпиш и от какъв зор ще си "путьо" ако не я черпиш. Както казаха по-горе, ако това е важно за нея - то тя е лигла и можеш да се замислиш колко ви е стойностна връзката в случай че една такава глупост може да я разклати. Просто спри да й плащаш сметките.
ronaldinio337
03-06-2013, 12:15
Абе брат я се дръж малко по мъжки тая ще ходи на ден с по 30 лева че аз на 17 години баща ми дава по 2-3 лв на ден тая 30 лв ехеее ако на мен ми даваха 30лв...Вземи или поговори с теяя или като излезете вземи си една количка ако тя е свикнала да те набутва да си поръчва скъпи неща пици сачове и т.н искарай точно 2 лв плати си сметката и оная да се осъзнае на кой звяр е тя ко ги прай тия 30лв... с други ли ги яде бах нейната мама гладна айдеее.Ако не зарязвай я и да си яде парите сама..