Влез

View Full Version : Имам няколко проблема, може ли предложения за козметични продукти? :)

Lovely Dream
03-04-2013, 22:46
Здравейте! На 14 години съм. От лятото не съм посещавала форума, но сега имам нужда от съвети по следните проблеми:

- Лекувах пърхота си няколко месеца с шампоана Head & Shoulders Citrus Fresh, мисля че ефективно, е, поне засега. Шампоанът вече свърши, но проблемът ми с мазната коса - не. Затова реших да си купя нов, но не знам какъв. Имам няколко идеи за продукти, ако сте ги пробвали - дайте мнение или пък ми препоръчайте продукти от които вие сте доволни, но на приемливи цени, моля до 5 лв, не мога да си позволя повече, при все, че в момента имам да купувам и друга козметика. :)

http://www.bluegrasssavers.com/wp-content/uploads/2012/02/panteneaqualight.jpg - мисля, че Пантен имаха някакъв шампоан за мазна коса точно от тази серия, но може и да се бъркам. Преди годинка-две позлвах тестер на шампоана точно като излезе и останах възхитена от лекотата, но тогава косата ми беше нормална... Питам дали е подходящ за мазна коса.

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTAdMZ6tQ4mzhQZRp3RkRzMsCnvMRuR3 F-lAH7QDgw7mRhqpbi6AA - изглежда обнадеждаващ, а вие ползвали ли сте го и какво мислите за него?

http://www.ivis.bg/products_images/pure_addiction_shampoo_swiss-500x500.jpg - български, доколкото помня този гледах, че е за мазна коса. Само се чудя къде ли ще го намеря, само в сайта на Ивис съм го виждала, но никога го нямат в магазините си.

http://www.ivis.bg/products_images/prod-P42066-big.jpg
А какво ви е мнението за сухите шампоани за мазна коса - вършат ли работа между миенията (аз моята я мия два пъти в седмицата, това малко ли е, защото ме е страх да не я пресуша?)
- Проблем номер 2 - мазна кожа на лицето и... акне (колебая се между лека и средна форма да е, винаги имам пъпки и черни точки, за щастие не по цялото лице (да чукна на ПДЧ бюро :D ). Като се замисля, това произлиза от мазната коса, която при допир с кожата на лицето замърсява и нея. Опитвам се да я мия всеки ден с гел, в момента ползвамhttp://www.dusson.com/images/all_in_one.jpg и ми харесва, защото има глина, която почиства мазната кожа. НО за съжаление той е на привършване (така ми се струва), а и в момента има намалени продукти на Гарниер в Ивис и мисля да се възползвам - намалена са сериите Pure Active и Pure - на мен ми трябва продукт, който да почиства лицето от замърсявания, да предотвратява пъпките и да я матира за колкото се може повече време. Ако може и да нормализира производството на себум, за да я нормализира и така с врмето да ста не нормална - не се виждам цял живот с лъщяща кожа и черни точки... :( Може да ми препоръчате и продукти от други марки, от които сте доволни, стига цената им да не надвишава 10 лв. Лично аз смятам, че е по-добре да инвестираш пари в бяла козметика и да постигнеш здрава и естествено красива кожа, вместо да даваш пари за ФДТ после. Ето защо съм склонна и да дам и малко повече - до 13 лв да е продукта, само и само да има ефект наистина. Да не забравя - ползвам Акне Аут активен лосион срещу пъпките, така че няма смисъл да ми го препоръчвате. Продуктът за лице нека бъде гел/скраб, подходящ за ежедневна употреба, който да не ми изсушава кожата все едно живея в Сибир от 20 години, защото има такива продукти. Кожата ти е супер изсушена известно време, а после раздразнените мастни жлези си отмъщават с повече излишен себум от преди.

-Може ли да ми помогнете да избера между 3 цветни балсама на Nivea - ягода, череша и нар. Кой дава най-хубав червеникав оттенък и се грижи най-добре за устните едновременно?

-Още Nivea въпроси - добри ли са лосионите Angel Star и Express hydration? А кремът в синята кутийка (най-стария и най-известния) подходящ ли е за мазна кожа? Винаги съм искала да го ползвам, той ни е семейна тардиция, но все пак се притеснявам дали няма да пречи на кожата ми, тъй като е много гъст.

-Използвам от съвсем скоро сода бикарбонат, за да си избелвам зъбите - ефекта на първото миене беше поразителен. Притеснявам се обаче дали вреди на емайла?

-Вредно ли е да си махам спиралата с тоалетно мляко? Моето е съвсем обикновеничко, българско на Biofresh - лимон. А по принцип естествения лимонов или краставичен сок би ли помогнал за нормализиране на мазната кожа, както съм чела?

За тези върпоси се сещам сега, но със сигурност имам и още, но не се сещам в момента. Не че са малко и тези, де. Ако може някой да ми отговори на поне някое от върпосите, ще съм му благодарна, а и мисля, че темата ще бъде полезна и на други момичета. Чакам предложения и съвети :)

П.П.: Ако сте усетили, съм вложила маалка доза хумор в поста с цел да не ви е толкова досадно да четете дългия текст, който пиша вече един час сигурно. Може и на някого да не му харесва, че съм включила такива забавни и разнообразяващи елементи и не пиша стандартния скучен, пълен с оплаквания пост, но просто четох едни статийки в peika.bg и просто се вдъхнових, искам да радвам хората. Не ми казвайте, знам че НЕ откривам топлата вода и че не съм особено забавна, но аз го правя просто, защото ми допада този стил на писане. ХЕЙ, ПРОЛЕТТА ИДВА, УСМИХНЕТЕ СЕЕ :)

nor4eto99
03-05-2013, 01:32
За шампоан не знам, аз не разбирам от тези работи, макар, че косата ми става хипер мазна на 3-ия ден (затова се къпя през ден) Използвам Балеа и съм много много доволна.
АКНЕ... ПЪПКИ... И аз имам много. Даже в излишък, ако някой иска да му подаря :Д Аз имам това на гарние , обаче какво да ти кажа.... Ефекта на хидратиращият гел от 2.80 на cien в Лидл е по-добър. Даже невероятен. Препоръчвам. Два пъти в седмицата си прави маски с козметични трици-по 50 ст. са и навсякъде ги има, дори и в моя град, в който сме 7000 на кръст...Търси по аптеките. За черните точки има едни лепенки, които ги махат. Аз нямам, но съфорумничките се надявам да ти обяснят по-подробно. За балсамите и лосионите не знам. Препоръчвам след като си направиш маските да използваш нивея софт крема.Този в синята кутийка е прекалено мазен. А софта не е чак толкова и хидратира. Това за зъбите-да, вредно е. Премахва емайла. Пропуснах някои, но при тях имам липса на знание... Надявам се да съм ти помогнала. :D

MaLkaTa_LaDy
03-05-2013, 05:59
Относно мазната коса - нещо странно, което открих... Къдрих си косата с бира, след което слагах лак отгоре. При което открих, че косата ми започва да се омазнява много по-бавно. Всъщност на къдравата коса дори и да се омазни не и личи толкова много, а когато започнеш да я миеш по-рядко и тя започва да се омазнява по-рядко.

За черните точки, всички ще ти кажат да ходиш на козметик. Истината е, че това, което ще направи козметичката, можеш и ти сама преспокойно. В съд с вода слагаш лайка и чакаш да заври. Когато заври или намаляш огъня колкото да къкри или го изключваш напълно, сама си прецени. Прибираш си косата и се навеждаш над съда, като си слагаш една голяма кърпа на главата, така че да виси надолу. Така: http://www.kozmetikata.com/showimg.php?filename=dx300_31457.jpg
Стоиш 10-15 минути, избърсваш си лицето с кухненска хартия и си махаш черните точки. Почистваш си лицето със салицилов спирт. После си слагаш маска от хума с нещо друго, каквото си решиш. И си готова.

Трудно е до 10лв да си купиш хубава козметика... Пробвай със салицилов спирт с хлорнитромицин. Продава се в аптеките, по принцип е с рецепта, но някъде може да ти го дадат. Разтваряш в спирта 5 таблетки хлорнитромицин и разтръскваш хубаво. Това го ползваш като лосион и преди всяко слагане пак разтръскваш. Нещо неприятно за това "мазило" е, че в близост до устните горчи и ако някой те целува, също. За това си прецени може да го слагаш само вечер.

Иначе не бих ти препоръчала козметика за лице на Гарниер. Не си купувай нищо тяхно! От Нивея съм доволна от шампоани, дезодоранти и т.н., но за лице нищо не съм ползвала... Като цяло за лице си позволявам само медицинска козметика, но тя е скъпа. Може би акне аут е най-евтиното, което можеш да намериш. Не знам дали имат крем за лице за мазна кожа. Имат подхранващ за кожа с акне, но това явно не ти върши работа...

fakesmiles
03-05-2013, 09:09
Пробвай шампоаните на Балеа - на мен единия много ми харесва,но пробвай тези за мазна коса.Само 2лева и малко са,така че и да не ти пасне,не е голям проблем.
Лосионите на Нивеа не са лоши,но отново ще ти препоръчам Балеа - особено young серията,имат много готини аромати и за мен са достатъчно овлажняващи :)
Балсамчетата на Нивеа много ги обичам,ягодата е по-арко червено,а черешата малко по-тъмно,но и двете са хубави.
Няма никакъв проблем да си чистиш спиралата с тоалетно мляко,то си е един вид дегримьор,не се притеснявай.
За содата и емайла и аз ще ти следя темата,защото ми е интересно дали е вредно.
И последно,за косата,ако не се чувстваш добре с мръсна коса,по-добре си я мий през ден,два например с шампоаните,които се водят за честа/ежедневна употреба,които са по-щадящи.

marilyn
03-05-2013, 14:00
За мазната коса можеш да си правиш маски с хума, няма да ти навредят. Смесваш хума с оцет и си слагаш на косата.

Малката лейди ти каза какво да правиш с лицето си.

За шампоан... не знам, аз харесвам примерно Елсев, но той се отразява добре на косата ми, на теб не знам.

strawberry88
03-05-2013, 14:01
За косата си вземи хума.Лосионите на Нивеа са хубави, да.

П.С.Прочетох много малко от темата. :Д

Lovely Dream
03-05-2013, 20:27
Много, много благодаря, момичета!!! :) Аз ползвах преди хума за маска на лицето, но откакто ползвам Нивеята с глина и реших, че е излишно. Ще ми се да можеше да се балансира омазняването на лицето, но не само временно. Бях решила да си взема на Гарниер продукт за лице, но Малката лейди твърди, че козметиката им не е хубава. Щом казвате, че шампоаните и лосионите на Балеа са хубави, ще си помисля дали да не взема шампоан, след като са и толкова евтини. Още утре може би ще отскоча до ДМ. Бирата доколкото знам придава обем, но не знаех, че прави косата да се омазнява по-бавно - може да пробвам с малко изветряла бира. Ааз знам, че бирената мая подобрява значително състоянието на кожата и я изчиства, а и не е скъпа, но нека ви предупредя, че от нея се напълнява. Аз ползвах преди няколко години на таблетки, но не знаех за този страничен ефект. Ако сте ОК с това, че ще понапълнеете, пробвайте :) Крема Nivea Soft съм го виждала, но се чудя дали да го пробвам или да се ориентирам към друга марка. Баща ми ми беше казал, че содата не вредяла на зъбния емайл и сега не знам на кого да вярвам - само знам, че зъбите ми станаха по-бели още от първото миене. Аз съм ползвала на Дентал май беше паста за зъби със сода, щом я слагат в паста за зъби надали вреди. Май трябва да се разтърся в нета, но ако има някоя от вас по-запозната, нека пише. Притеснявам се за тоалетното мляко, тъй като не пише да е тествано дерматологично или офталмогично и се притеснявам за очите си.
Още веднъж благодаря на изразилите мнение дори и по един-два проблема, все е полза. Благодаря и на тези, които изчетоха дъъългия ми предишен пост и сегашния - просто така става като имам да пиша за много проблеми. Ще следя темата и няма да бързам да купувам нищо докато не съм сигурна. Може би след 1 седмица ще си ги купя, дотогава чакам още мнения :)

minzz
03-05-2013, 21:41
- Проблем номер 2 - мазна кожа на лицето и... акне (колебая се между лека и средна форма да е, винаги имам пъпки и черни точки, за щастие не по цялото лице (да чукна на ПДЧ бюро :D ). Като се замисля, това произлиза от мазната коса, която при допир с кожата на лицето замърсява и нея. Опитвам се да я мия всеки ден с гел, в момента ползвамhttp://www.dusson.com/images/all_in_one.jpg и ми харесва, защото има глина, която почиства мазната кожа. НО за съжаление той е на привършване (така ми се струва), а и в момента има намалени продукти на Гарниер в Ивис и мисля да се възползвам - намалена са сериите Pure Active и Pure - на мен ми трябва продукт, който да почиства лицето от замърсявания, да предотвратява пъпките и да я матира за колкото се може повече време. Ако може и да нормализира производството на себум, за да я нормализира и така с врмето да ста не нормална - не се виждам цял живот с лъщяща кожа и черни точки... :( Може да ми препоръчате и продукти от други марки, от които сте доволни, стига цената им да не надвишава 10 лв. Лично аз смятам, че е по-добре да инвестираш пари в бяла козметика и да постигнеш здрава и естествено красива кожа, вместо да даваш пари за ФДТ после. Ето защо съм склонна и да дам и малко повече - до 13 лв да е продукта, само и само да има ефект наистина. Да не забравя - ползвам Акне Аут активен лосион срещу пъпките, така че няма смисъл да ми го препоръчвате. Продуктът за лице нека бъде гел/скраб, подходящ за ежедневна употреба, който да не ми изсушава кожата все едно живея в Сибир от 20 години, защото има такива продукти. Кожата ти е супер изсушена известно време, а после раздразнените мастни жлези си отмъщават с повече излишен себум от преди.

А защо не обмислиш варианта да започнеш процедури при козметик щом имаш акне? Виждам,че искаш промяна, но няма да я постигнеш с некачествена козметика. За 13лв. няма да намериш козметика, която да ти разреши проблемите.