Влез

View Full Version : РАЗДЯЛА, БОЛКА И КОПНЕЖ

Dizziness
03-08-2013, 12:40
Здравейте, може да ме наричате Виви. : )

На 20 години съм и пиша точно след раздяла с приятеля ми. Стана вчера сутринта /на 7 март/, днес дори не ми е честитил празника. Всичко започна прекрасно... и двамата сме от един град, но и двамата студенти и всяка седмица се прибирахме. Дори бяхме от една природо-математическа гимназия... какво нещо е съдбата? Явно няма нищо случайно. Засякохме се в билярдната зала. И двамата бяхме свободни и имахме жетон, затова започнахме да играем и се запознахме официално. Стана време да тръгвам... след една седмица, докато бях в Стара Загора /уча медицина там/, той ми беше пратил писмо във фейсбук. Върнах се в родния град, видяхме се пак и нещата се наредиха естествено. Всичко беше прекрасно, излизахме, забавлявахме се, запознахме двете компании. Дойде моментът обаче той да замине за Щатите на бригада... върна се след един месец, понеже имал проблем с договора и аз доста по-късно получавам една хронология, която е водил с някакво момиче, че е трябвало да се разделим още преди да замине. Така се стекоха обстоятелствата, че се влюбихме... Лошите му черти бяха, че нямаше цел в живота, че нямаше амбиции, че пиеше почти всяка вечер с компанията си в тях и доста често беше под масата. Опитах се да го вкарам в релси... казах му, че това няма как да продължава, че човек трябва да има цели, да се бори... Успях да го убедя. След време почти спря да пие, много по-рядко започна да излиза с компанията му и почна да се движи главно с моята. Сам ми каза, че вече усеща, че има за какво да живее, че е станал по-амбициозен и т.н. Дойде моментът на вторият семестър и той замина. Това се случва от 2 март ... той не беше същият човек. По принцип е абсолютно спокоен... а сега беше груб, студент, непукист... нито един път не беше седнал на скайп да се видим с камера, разговорите бяха кратки и главно спорехме за нещо. Той си изливаше всичко на мен и му казах, че ми е ужасно трудно така, че ми липсва и затова искам да говоря с него... и вчера ми написа смс, че явно е бъркал, че аз съм половинката за него и че трябвало да се разделим. Аз бях в шок... обадих му се... вдигна ми след 1 минута звънене и просто му казах да ми обясни смс-а си. Каза, че сме нямали нищо общо, че съжалявал за всичко, което е казвал от типа на: обичам те, ти си жената на живота ми, искам да създадем семейство някой ден... че съм му омръзнала. Ужасно ме заболя. Не съм някое зле изглеждащо момиче, не съм скучна, не съм злобна, не съм лигла... бях като простреляна... Каза ми, че не е трябвало да се пробваме изобщо, а да прекратим всичко още преди да замине за САЩ, че съм била по-амбициозна от него, а той искал прост живот. Още съм в шок, допреди няколко дни всичко беше наред! Прегръщахме се, гледахме филми, разхождахме се, играхме билярд, смяхме се... замина там и все едно в него влезе друг човек. Подобна случка беше станала пак доста отдавна и той ми се извиняваше и ми казваше колко ме обича и че никога няма да го позволи отново... явно всичко е било една огромна лъжа. Бях обичала преди него един път и естествено, както всяко момиче си мислих, че повече няма да мога да обичам така, но се случи... трябваха ми 4 месеца, за да се отворя, да му имам доверие, да го обикна... и за какво? Защо трябваше да влагам пак празни надежди и чувства и сега да ме боли. Не, не съм проронила нито една сълза... изплаках си очите миналия път, но сега нямам сили дори да се разплача като нормалните хора... Загубих човек, който обичам, загубих най-добър приятел, загубих опора ... и честно казано искам да го намеря пак. Не съм се предала, този път не съм си казала, че няма да бъда обичана, че никога повече няма да се влюбя... просто искам да е вече за последно, искам някой който наистина да ме обича, както и аз него, без лъжи, без фалшиви обяснения в любов. Стабилен човек, на който да мога да се доверя и се питам... кога ли ще го намеря, или кога той ще намери мен? ...

Благодаря на тези от вас, които отделиха време за мен.

anonymous708973
03-08-2013, 13:00
Лошите му черти бяха, че нямаше цел в живота, че нямаше амбиции, че пиеше почти всяка вечер с компанията си в тях и доста често беше под масата

Отвратително "качество" за мъж. Не че за жена е по-добре, ама...

Търсиш стабилен човек, бившият ти не е такъв. Болно ти е, гадно ти е, но не сте били един за друг. Отвратително е това, че си е върнал думите, но явно е осъзнал, че е от тези, които лесно казват "Ти си жената на живота ми, искам да направим семейство." Ще намериш човек, който може би няма да ти ги казва през 2 часа, но ще ги мисли много по-истински от този.

Горе главата :)

Dizziness
03-08-2013, 13:05
PinkPan7her, мерси много, силно се надявам...

girlwithblueeyes
03-08-2013, 13:06
Мила :) Такъв човек въобще не си заслужава да страдаш за него . Това , че пие е отвратително а липсата на амбиция е още по отблъскваща .Ще си намериш някое момче с характер и качества . Момче ,което има амбицията за себе си и своят живот и те уважава и цени ,този тук не е единственият .

Amore-Mio*
03-08-2013, 14:09
Момче, което няма цел в живота и да се напива до такава степен - ужасно е, всичко това. Не си заслужава да страдаш за такъв човек. Ясно е, че ти е гадно. Ясно е, че в момента ти е доста трудно, най-вече да проумееш нещата, но това наистина е бил най-правилният му избор. Не те заслужава!

Dizziness
03-08-2013, 14:48
... той правеше всичко за мен, когато съм била заета е вършел моите задължения вместо мен, когато имах нужда от него идваше и ме прегръщаше, и ме успокояваше. Кълнеше се, че ме обича и иска да прекара живота си с мен... Не знам какво се случи, аз съм разбита. В моите очи неговите плюсове бяха повече от минусите и вярвам, че грешката е била в мен, че съм го насилвала да намали пиенето, да започне да вярва в нещо, да смени малко облеклото, за да е по-представителен, поне на събирания... не знам.

Tsukuda_Hiroshi
03-08-2013, 18:00
Грешка е, че си му отворила очите. Трябваше да си го оставиш под масата - наритан от всички, пиян като кирка, оповрЪщан. "Пази, Боже сляпо да прогледне"! Сега вече е много на голямо. Все 1 някоя щеше да му обЪрне внимание, ако продЪлжаваше да се освинва....
Имам сЪщия случай с позната: тя го накара да спре наркотиците, тя го накара да не е всяка вечер по барове, благодарение на нея спря и цигарите. Постоянно разправяше колко добре се чувствал от това и как дЪлжи това на нея. После се отнасяше с нея като с парцал и я заряза. Ако мацката ми беше позволила, щях да му наритам камбаната 1 хубаво, ама... Точно това заслужава и кретена от твоя пост!!! Як кютек!!!

marilyn
03-08-2013, 20:29
Не ми звучи като човек, с който можеш да имаш някакво бъдеще. Явно иска да си стои на едно ниво и не се стреми към някакво развитие. Рано или късно щеше и ти да го осъзнаеш и да започне да те дразни, да си развалите отношенията и да се разделите. По-добре сега, отколкото след година-две.

fenastz
03-09-2013, 15:47
С тия опити да го промениш си го ОТБЛЪСНАЛА, не е ли очевидно?! Пробвай да оправиш нещата, кажи му, че имаш нужда от него такъв, какъвто е и че ще намериш мястото си в простичкия живот, който той иска да води.

psychopath
03-10-2013, 00:33
С тия опити да го промениш си го ОТБЛЪСНАЛА, не е ли очевидно?! Пробвай да оправиш нещата, кажи му, че имаш нужда от него такъв, какъвто е и че ще намериш мястото си в простичкия живот, който той иска да води.

Нищо не трябва да оправя! Просто да продължи напред.

DarkTemplar
03-10-2013, 07:41
Девойко, насила хубост не става. Влюбила си се в посредствен човек, който явно се харесва такъв, какъвто е и не вижда смисъл да се усъвършенства. Ти си се влюбила в чисто човешките му прояви и си се заблудила, че имате бъдеще. Ето, че идваме до важния житейски урок - не всеки, когото обичаме (понякога дори безумно) става за постоянен партньор в живота ни и колкото по-навреме си направим тази важна равносметка, толкова по-добре. Това разбира се е валидно не само за теб, много млади момичета/жени правят тази грешка, подведени от силните си чувства и романтични представи за живота/бъдещето. ;)

Важното сега е да не се самообвиняваш, а да осъзнаеш, че това наистина е краят помежду ви и да продължиш напред. Сигурен съм, че го можеш и ще се справиш. :)

Ivaaaaa
03-10-2013, 08:12
Грешка е според мен, че ти си се опитала да го промениш. Ако той сам не осъзнава до какво ниво изпада с неговите напивания, за него ще изглежда, че само го притискаш. Съветът ми е да го оставиш докато е време и да не се връщаш назад. Явно твоят свят не е неговият свят и неговия не е твоя.

Dizziness
03-10-2013, 13:16
DarkTemplar, благодаря ти за хубавото мнение...

s40t4
03-10-2013, 22:30
Нямал цел в живота, амбиции, пие... извинявай,ама той за какво живеее? Такива хора живеят все едно им е последен ден, а такъв човек до теб не ти трябва.. повярвай ми.

Огледай се... има по свестни, който си заслужават и могат да ти предложат това,което заслужава едно момиче ;)

DarkTemplar
03-10-2013, 23:05
DarkTemplar, благодаря ти за хубавото мнение...
Моля. Да се надяваме, че ще се вслушаш в него. ;)

sun_princess
03-11-2013, 10:40
Не си струва да си с такъв човек

CrazyBabyDoll
03-11-2013, 12:36
Моята история е подобна.Моя не беше такъв да ходи по събирания и да е "под масата " както казваш.Ноо деня преди да се разделим си бяхме много добре и изведнъж на следващия ден ми изръси новината ,че иска да е сам и някви такива. Ние пък на 6 се разделихме. Още ми е гадно ,но какво да се прави ,като не ни оценяват така ще е .Съветвам те да продължиш напред щом не иска да продължава с тебе значи няма смисъл да се измъчваш.Излизай по често с приятелки и гледай да не оставаш самичка,че депресията ще те хваща(така е поне с мене през деня съм усмухната,смея се, а вечер като легна и тъжа ) . Ще го преживееш ,но ще ти трябва време . :)

Josefinne
03-11-2013, 13:29
Случват се и такива неща. Просто си поплачи и се опитай да продължиш напред. Няма смисъл да се занимаваш с човек, който ти причинява това. Още повече, че явно не сте един за друг, щом той няма цел и желание в живота.

Dizziness
03-12-2013, 07:34
Охх... умирам отвътре. Нека някой да ми каже как да го забравя по-лесно? Като изключим приятелите, с тях се виждам почти всяка вечер, но през целия ден ми е ужасно трудно. Имам толкова за учене, а не мога да се съсредоточа :( ... никаква концентрация. Пия валериан от време на време, но не помага... Свалих 3 килограма за отрицателно време, постоянно имам болка в гърдите. Не мога повече да се измъчвам така, но не зная какво да направя...

marilyn
03-12-2013, 10:58
Охх... умирам отвътре. Нека някой да ми каже как да го забравя по-лесно? Като изключим приятелите, с тях се виждам почти всяка вечер, но през целия ден ми е ужасно трудно. Имам толкова за учене, а не мога да се съсредоточа :( ... никаква концентрация. Пия валериан от време на време, но не помага... Свалих 3 килограма за отрицателно време, постоянно имам болка в гърдите. Не мога повече да се измъчвам така, но не зная какво да направя...
Миличка, това трябва да се преодолее. Няма да ти е първата любов, нито първата раздяла. Намери смисъла на делника си, така да се каже. Намери си причина да се събуждаш сутрин. Продължавай да си излизаш с приятелите, ходи си на лекции, спортувай нещо, занимавай се. Концентрацията е важна, сама трябва да се справиш да не ти е зет акъла само с него. Замисли се, ако беше по-голяма и работеше... след някаква такава раздяла как ще ходиш на работа и как ще си вършиш задълженията?! Стягаш се, вземаш се в ръце и само напред и нагоре. Гледай по-отгоре на нещата.. не ти е последното гадже, научи си урока, запомни къде си сгрешила и какво да не правиш друг път. Ще срещнеш нов човек и ще се влюбиш пак.

d.anny..
03-12-2013, 16:54
Здравей, ужасно много прилика виждам с моята предишна връзка, знам какво ти е, не е лесно да се откъснеш от спомените и от човека, но мила моя, ти не го обичаш.. обичаш мисълта за него, фикс идеята да сте заедно.. не се хаби напразно, гледай напред, не причинявай това на себе си, ти самата знаеш, че заслужаваш нещо по-добро! Направи се една много добра и зряла равносметка и давай с гордо вдигната глава напред към новото приключение!Тревогите са излишни! :)

Dizziness
03-13-2013, 07:58
Здравей, ужасно много прилика виждам с моята предишна връзка, знам какво ти е, не е лесно да се откъснеш от спомените и от човека, но мила моя, ти не го обичаш.. обичаш мисълта за него, фикс идеята да сте заедно.. не се хаби напразно, гледай напред, не причинявай това на себе си, ти самата знаеш, че заслужаваш нещо по-добро! Направи се една много добра и зряла равносметка и давай с гордо вдигната глава напред към новото приключение!Тревогите са излишни! :)

d.anny.. , благодаря за хубавите отговори. (hug)

d.anny..
03-13-2013, 18:51
d.anny.. , благодаря за хубавите отговори. (hug)

Надявам се да си прогледнала малко. Всичко ще бъде наред! :)