PDA

View Full Version : Любовта



Minwu
03-09-2013, 15:50
Хората постоянно полагат огромни усилия да намерят любовта на живота си, да са обичани, да са щастливи.
Отвсякъде ни заливат лозунги - \"Обичай, бъди обичан, иначе никога няма да си щастлив\".
Светът съвсем се е побъркал!
Понякога имам чувството, че ако някой каже, че не е влюбен, всички останали ще го помислят за луд. А някой беше казал, че любовта е лудост! Сигурно и той не е бил със всичкия си!
Ех, любовта.........колко откачени неща са направени заради нея! И още колко ще се правят! Всички мислят, че най - трудно е да намериш човек, който да обичаш и който да отговаря на чувствата ти. Но това изобщо не е вярно. Много по - сложно е да задържиш любовта на някой. Ако даваха диплома в тази област нямаше да има много отличници, защото повечето хора са най - добри в това, да отблъскват от себе си тези, които най - силно обичат.
Когато си с някой специален за теб човек винаги се опитваш да се правиш на това, което не си. Искаш да се представиш като много умен, пълен с пари, влиятелен човек, с много връзки и приятели. Мислиш си, че хората се впечатляват от такива неща - и то си е така, с малката подробност, че този номер работи, когато имаш всичко това НАИСТИНА! В противен случай се превръщаш в истинска маймуна, а единствено което постигаш с човека на мечтите си е да го накараш всеки път щом си помисли за теб да се сеща и за някой цирк.
Любовта не е най - простото нещо на света, но ние хората имаме невероятния талант да я усложняваме до максимум.
Ако една връзка върви нормално, без излишни скандали и проблеми, хората винаги започват да си мислят, че \"има нещо гнило в Дания\"! Защото сме свикнали да гледаме сапунените сериали, в които главните герои са толкова по - обичани, колкото повече проблеми си създават сами. По цял ден от всички радиостанции ни опияняват разни лигави балади, които в най - добрия случай те карат да се чувстваш като паниран кашкавал, а в най - лошия - да предприемеш красиво самоубийство в името на любовта. Защото това е ВЕЛИКО. Защото така ще покажеш колко силни са чувствата ти! Защото така ще запазиш любовта си
ЗАВИНАГИ!
Има хора, които твърдят, че истинската любов трае 100 дни. След това се изпарявала и нищо и никой не може да я върне. Днес се замислих над думите. Повечето връзки никога не траят повече от три месеца. След това се превръщат в досадно задължение и най - често завършват с някоя грозна изневяра, в която съм търсела онази тръпка, която те кара да се чувстваш жив. И разбираш, че любовта, ако изобщо някога я е имало, си е отишла. Без предупреждение, без време. Когато това се случи повечето хора изпадат в дълбока депресия по загубената любов.
Започват да се обвиняват, че са допуснали глупави грешки, че са изпуснали шанса на живота си, че за пореден път са разбили сърцето им.
Започват да плачат с дни, да се затварят за света, да страдат излишно - в крайна сметка резултатът е един - подпухнала кожа, двайсет килограма отгоре и куп изхарчени по алкохол или психиатри пари.
А тя - ЛЮБОВТА - пак си е отишла!
Има и хора, които си слагат розовите очила, вместо да инвестират парите си в тонове шоколад, отиват на фризьор, купуват си нови дрешки и излизат - устремени към някоя нова любов, която са убедени, че този път ще задържат да себе си завинаги. И така до следващия мухльо.....до следващата изневяра.....до следващото ново начало!
А да поставиш ново начало е най - лесно.Правя го най - малко по три пъти на ден! Да задържиш любовта на някой означава да се откажеш от себе си - да спреш да мислиш за себе си и да започнеш да дишаш за този, когото обичаш. Защото човек е с този, който го кара да се чувства специален, единствен, неповторим, този, който прави всеки нов ден да изглежда различен. А това изисква много усилия - не само малко грим, за да заличиш неприятната пъпка на носа си или разсеяното \"Обичам те\", казано през рамо докато гледаш любимия форум в интернет.
Любовта е егоистично чувство - дори тогава, когато си мислим, че сме готови на всичко за някой, истината е, че ние сме готови на всичко за това, да не допуснем да ни изоставят, за да не страдаме от загубената любов. Тогава можем да пълзим, да се молим, да плачем, да сме готови да преобърнем света - но не и да изпуснем това, което вече сме оплели в мрежата си.
Защото нека не се лъжем - любовта е игра - а никой не обича да губи! А да запазиш нечия любов е най - голямата победа! Нищо, че почти винаги е пирова победа - на кой му пука щом може да се удари в гърдите и да каже, че е победител. Аз ли нещо си въобразявам или пак започнаха маймунджилъците!
Да задържиш любовта на някой е изкуство. И трябва всеки ден да му отделяш внимание, ако не искаш една сутрин да се събудиш прегърнал възглавницата до теб, без да си спомняш откога не си споделял леглото си с никого.
Защото да бъдеш сам, когато никога не си обичал е поносимо, но да си имал любов и да си я оставил да си отиде - това е мисъл, която би убила и най - големия егоист!

Не е писано от мен, но реших, че няма да е лошо да се сподели.

xoxi
03-09-2013, 17:28
Добре.

DisappointedDreamer
03-09-2013, 17:40
Оки.

по цитати ли си запалена? дано не ме караш това да превеждам в раздел училище :(

Minwu
03-09-2013, 19:48
Не съм запалена по цитати. И няма да те карам да ми го превеждаш.. Не бях сигурна за някой думи как точно трябва да бъдат преведени (както видях и ти), тъй че поисках помощ, но честно казано не бих, ако знаех, че някой след това ще се изтъква.

Josefinne
03-09-2013, 19:53
Извинете, ама това са пълни глупости!

Minwu
03-09-2013, 20:00
Ммм исках да видя мнения по темата с някакви аргументи, но не винаги получаваме, това което искаме, нали? :D

sunshinebabyangelova
03-09-2013, 20:02
"Когато си с някой специален за теб човек винаги се опитваш да се правиш на това, което не си. Искаш да се представиш като много умен, пълен с пари, влиятелен човек, с много връзки и приятели. Мислиш си, че хората се впечатляват от такива неща - и то си е така, с малката подробност, че този номер работи, когато имаш всичко това НАИСТИНА!"
Тук не съм съгласна. ^^ Когато намериш човека, с когото чувствата са истински и взаимни си себе си. Не те е страх да бъдеш себе си с него. Не те е срам от тялото ти, лицето ти без грим и всички онези малки неща, които ти не харесваш в себе си. Защото знаеш, че половинката ти харесва точно тях.

"Повечето връзки никога не траят повече от три месеца."
Това може би е така, защото всеки търси някой с когото да е, за да не е сам. Просто ей така, за секса, за компанията.. Няма любов, която да ги държи заедно за повече време. Има симпатии и привличане, които са временни. Поне аз така си го обяснявам.

"Хората постоянно полагат огромни усилия да намерят любовта на живота си, да са обичани, да са щастливи."
Точно когато най-малко очакваш и търсиш, тя, "любовта на живота" те удря като гръм от ясно небе. Колкото повече я търсиш, толкова повече време ще и отнеме да те "удари".

Amore-Mio*
03-10-2013, 07:28
Глупости на търкалета, като цяло.

Tsukuda_Hiroshi
03-10-2013, 08:07
"а единствено което постигаш с човека на мечтите си е да го накараш всеки път щом си помисли за теб да се сеща и за някой цирк." - Вярно, че сЪм направил доста глупости (и дори и в момента правя), ама чак пЪк цирк...

"По цял ден от всички радиостанции ни опияняват разни лигави балади, които в най - добрия случай те карат да се чувстваш като паниран кашкавал, а в най - лошия - да предприемеш красиво самоубийство в името на любовта. Защото това е ВЕЛИКО. Защото така ще покажеш колко силни са чувствата ти! Защото така ще запазиш любовта си " - Ако не искате лигави балади, слушайте някоя рок-станция. Не мисля, че Dimmu Borgir могат да бЪдат приети лигаво...
Относно музиката - мога да кажа, че сЪм бил наистина влюбен и наистина ми е било скапано, когато нещата са се обЪрквали, но не сЪм искал чак да си режа вените, защото някой така е изпял нещата. Както имаше 1 лаф вЪв ФБ наскоро: "Не става само с BMW, трябва и акЪл!"

"Има хора, които твърдят, че истинската любов трае 100 дни. " - Идиоти!

" А да запазиш нечия любов е най - голямата победа!" - Победа ми звучи малко пресилено. Имам предвид, наистина си е предизвикателство, но ако си успял, победа ми звучи като нещо завЪршено. "Успях! Стигат й толкова жестове", което според мен е погрешно. Никога не знаеш дали си запазил любовта. Всеки ден с любимия човек може да е последен, защото той може да те напусне всеки 1 момент. Точно там е трЪпката, а не в това да знаеш, че този човек е вЪрзан за теб и да си сигурен в това, че той ще е до гроб с теб.

"Любовта е егоистично чувство..." - истинската не е!

"...дори тогава, когато си мислим, че сме готови на всичко за някой, истината е, че ние сме готови на всичко за това, да не допуснем да ни изоставят, за да не страдаме от загубената любов." - И с това не сЪм сЪгласен! Когато видях в една от предишните ми врЪзки, че момичето няма бЪдеще с мен и ще си пропилее живота и ще изпусне много шансове, ако остане с мен я скЪсах. Тя си замина. ПоддЪржаме врЪзка и мога да кажа, че направи добре като си трЪгна. Ако обичаш някого, не заради пари, коли, апартаменти, ако го обичаш заради самия него, няма да ти пука дали ще останеш сам или не, когато знаеш, че този човек ще е по-добре без теб. Ще го накараш да те намрази, но няма да допуснеш да страда с теб!

"Тогава можем да пълзим, да се молим, да плачем, да сме готови да преобърнем света - но не и да изпуснем това, което вече сме оплели в мрежата си." - дали това вече е любов? Ако се молиш за нея и целуваш нечий крака, това не е ли по-скоро просия? + това, ако си "оплел някого в мрежата си" , няма да ти се налага да се молиш за любовта му. Ако се молиш, значи не си го "оплел".

"Да задържиш любовта на някой е изкуство. И трябва всеки ден да му отделяш внимание, ако не искаш една сутрин да се събудиш прегърнал възглавницата до теб, без да си спомняш откога не си споделял леглото си с никого. " - защо се прави паралел между любовта и леглото? Нима любовта започва и свЪршва там? Ако не спиш с някого, значи, че не го обичаш или докато чукаш изразяваш любовта си? Мога да споделям леглото си и с проститутка, ако пожелая - трябва ли да сЪм влюбен в нея??

"...но да си имал любов и да си я оставил да си отиде - това е мисъл, която би убила и най - големия егоист!" - Оставих я да си отиде тамЪн на няколко пЪти... Не пиша от ОтвЪдното, а дори се имам за алтруистична личност.

Нищо лично кЪм автора/авторката на темата, интересно ми беше да го прочета това (особено при мисЪлта, че трябва да източвам конденза на 1 компресор), но който го е написал в оригинал или е крЪгЪл идиот (при това американски) или никога не е срещнал любовта и говори УЖ красиви думи, но наизуст. Чути и преразказани...

DisappointedDreamer
03-10-2013, 08:17
Не съм запалена по цитати. И няма да те карам да ми го превеждаш.. Не бях сигурна за някой думи как точно трябва да бъдат преведени (както видях и ти), тъй че поисках помощ, но честно казано не бих, ако знаех, че някой след това ще се изтъква.

успокой огъня :Д
шегувах се

Ех, сега в тоя форум човек трябва и да споменава къде се шегува... за да не се обидят потребителите. Апф.

HollyGolightly
03-10-2013, 12:11
Поредната с "разбито сърце", която решила да се изкаже в повече от 10 реда( не говоря за теб, а за автора). С повечето неща не съм съгласна. Когато се влюбиш в някого, не трябва да загърбиш себе си и мечтите си. Не трябва да се отричаш от себе си, а трябва да направите твоите и неговите мечти ваши общи.
Да задържиш нечия любов или да обичаш някого не е изкуство, това си е едно от най-нормалните неща, или се обичате или не, да печелиш нечия любов е глупаво. Това е все едно да казваш, че не си достоен за това и трябва да се бориш и да направиш всичко, само и само за да убедиш даденият човек, че си струваш.
Истинската любов не трае 100 дни (3 месеца), понеже любовта не изчезва просто ей така. Тръпката, може би, но не и любовта. Според един известен американски брачен консултант тръпката продължава около година- година и половина, може да стигне до 2, ако е извънбрачна връзка.