View Full Version : татуировка
nickelbackk
03-13-2013, 13:20
Здравейте!
Сигурна съм, че някои от вас ще се почудят, а може и да ме поругаеге за въпроса ми и все пак..надявам се да се отесете с разбиране и ако можете - евентуално да ми помогнете. Та значи днес си направих татуировка. Човекът, който ме татуира положително си разбира от работата - прави го от 15г. Няма специално обособено студио, работи в дома си но дома му е идеално чист и изряден а самият той кряйно внимателен и чист. Работи със стерилни ръкавици с какви ли не препарати и дезифектанти и м ми даде много стриктни указания относно хигиената накрая. Аз обаче забравих да се осведовя дали иглата е нава..но предвид всичко гореизложено смятам, че не е немърлив. Какво мислите вие ? Какъв е рискът от инфекция?Сега - засега кожата ми е чиста и нямям никакви възпалиния и освен това мисля, че цената не е винаги определя качеството, защото той е посещаван от много хора и наистина държи на хигиената?
nema da puknesh ne se obesnqvai
magimay.aika
03-13-2013, 13:25
Това не ми звучи особено законно някак... След 6 месеца си направи пълен кръвен тест и виж как си, никой тук не може да ти каже повече.
NqkfaNikakva21
03-13-2013, 14:07
Как можеш да забравиш точно това??
Josefinne
03-13-2013, 15:01
Ами, честно казано, не си спомням много добре, но мисля, че аз като си правих татусите, изваждаха иглите от опаковките им (т.е. чисто нови). Тук не знам дали не се бъркам с пиърсинга, понеже беше отдавна. Но съм сигурна, че пред мен стерилизираха всички уреди, които малко или много се докосваха до мен вкл. и машинката с памук и дезинфектант.
Наистина най-сигурно е, ако след няколко месеца (не веднага, понеже нищо няма да се покаже сега) си направиш няколко теста - за Хепатит, СПИН и други предавани по кръвен път болести, защото това е най-голямата опасност при този тип интервенции.
Ами, честно казано, не си спомням много добре, но мисля, че аз като си правих татусите, изваждаха иглите от опаковките им (т.е. чисто нови). Тук не знам дали не се бъркам с пиърсинга, понеже беше отдавна. Но съм сигурна, че пред мен стерилизираха всички уреди, които малко или много се докосваха до мен вкл. и машинката с памук и дезинфектант.
Наистина най-сигурно е, ако след няколко месеца (не веднага, понеже нищо няма да се покаже сега) си направиш няколко теста - за Хепатит, СПИН и други предавани по кръвен път болести, защото това е най-голямата опасност при този тип интервенции.
И при двете се отварят нови и пред клиента. Би трябвало да се отварят пред клиента. Опитай се да си спомниш дали я е отворил пред теб.
Без значение после как си третирала татуса, ако иглите не са били стерилни, то като нищо може да те е заразил с какво ли не. Не искам да те плаша, за това просто ще подкрепя горните мнения - след 6 месеца си направи пълна кръвна картина, за да ти кажат със сигурност.
Tyler The Creator
03-19-2013, 11:11
Еми отваряй си очите бе... Аз преди да си направя моите, говорих с човека обстойно за самия процес на татуиране, за последващите грижи за татуировката. И не да се чудиш от после... Като малки деца сте, мамка му...
Според мен никой пиърсър/татуист не би използвал една игла повторно. Не струват милиони, а 50 стотинки до левче и с една игла няма да забогатеят. Също и се изтъпява след известно време работа. Все пак кръвния тест няма да е лоша идея, поне ще си доста по-спокойна.
Eskapel4o
03-19-2013, 15:30
Е ти пък кой ще работи с използвани игли , той не я ли смени пред теб ?
mimsssssss
03-19-2013, 17:38
Според мен никой пиърсър/татуист не би използвал една игла повторно. Не струват милиони, а 50 стотинки до левче и с една игла няма да забогатеят. Също и се изтъпява след известно време работа. Все пак кръвния тест няма да е лоша идея, поне ще си доста по-спокойна.
И аз това щях да напиша точно. На мен на един татус ми сменяха три игли, различен размер. Това, че се прихваща нещо от игли е бошлаф още от затворите преди двадесетина години. В днешно време няма такива неща. Малко ли олепят с фолио и дезинфекцират всичко, та от иглите ще пестят... Просто всеки да си има едно на ум да "гледа" наоколо когато става въпрос за здравето.
Мисля че не си забелязала от вълнение,на сто процента е била нова няма как :)