Влез

View Full Version : татуировка

nickelbackk
03-13-2013, 13:20
Здравейте!
Сигурна съм, че някои от вас ще се почудят, а може и да ме поругаеге за въпроса ми и все пак..надявам се да се отесете с разбиране и ако можете - евентуално да ми помогнете. Та значи днес си направих татуировка. Човекът, който ме татуира положително си разбира от работата - прави го от 15г. Няма специално обособено студио, работи в дома си но дома му е идеално чист и изряден а самият той кряйно внимателен и чист. Работи със стерилни ръкавици с какви ли не препарати и дезифектанти и м ми даде много стриктни указания относно хигиената накрая. Аз обаче забравих да се осведовя дали иглата е нава..но предвид всичко гореизложено смятам, че не е немърлив. Какво мислите вие ? Какъв е рискът от инфекция?Сега - засега кожата ми е чиста и нямям никакви възпалиния и освен това мисля, че цената не е винаги определя качеството, защото той е посещаван от много хора и наистина държи на хигиената?

Joc
03-13-2013, 13:24
nema da puknesh ne se obesnqvai

magimay.aika
03-13-2013, 13:25
Това не ми звучи особено законно някак... След 6 месеца си направи пълен кръвен тест и виж как си, никой тук не може да ти каже повече.

NqkfaNikakva21
03-13-2013, 14:07
Как можеш да забравиш точно това??

Josefinne
03-13-2013, 15:01
Ами, честно казано, не си спомням много добре, но мисля, че аз като си правих татусите, изваждаха иглите от опаковките им (т.е. чисто нови). Тук не знам дали не се бъркам с пиърсинга, понеже беше отдавна. Но съм сигурна, че пред мен стерилизираха всички уреди, които малко или много се докосваха до мен вкл. и машинката с памук и дезинфектант.
Наистина най-сигурно е, ако след няколко месеца (не веднага, понеже нищо няма да се покаже сега) си направиш няколко теста - за Хепатит, СПИН и други предавани по кръвен път болести, защото това е най-голямата опасност при този тип интервенции.

tori
03-18-2013, 18:02
Ами, честно казано, не си спомням много добре, но мисля, че аз като си правих татусите, изваждаха иглите от опаковките им (т.е. чисто нови). Тук не знам дали не се бъркам с пиърсинга, понеже беше отдавна. Но съм сигурна, че пред мен стерилизираха всички уреди, които малко или много се докосваха до мен вкл. и машинката с памук и дезинфектант.
Наистина най-сигурно е, ако след няколко месеца (не веднага, понеже нищо няма да се покаже сега) си направиш няколко теста - за Хепатит, СПИН и други предавани по кръвен път болести, защото това е най-голямата опасност при този тип интервенции.
И при двете се отварят нови и пред клиента. Би трябвало да се отварят пред клиента. Опитай се да си спомниш дали я е отворил пред теб.

casuall
03-19-2013, 10:59
Без значение после как си третирала татуса, ако иглите не са били стерилни, то като нищо може да те е заразил с какво ли не. Не искам да те плаша, за това просто ще подкрепя горните мнения - след 6 месеца си направи пълна кръвна картина, за да ти кажат със сигурност.

Tyler The Creator
03-19-2013, 11:11
Еми отваряй си очите бе... Аз преди да си направя моите, говорих с човека обстойно за самия процес на татуиране, за последващите грижи за татуировката. И не да се чудиш от после... Като малки деца сте, мамка му...

tori
03-19-2013, 15:24
Според мен никой пиърсър/татуист не би използвал една игла повторно. Не струват милиони, а 50 стотинки до левче и с една игла няма да забогатеят. Също и се изтъпява след известно време работа. Все пак кръвния тест няма да е лоша идея, поне ще си доста по-спокойна.

Eskapel4o
03-19-2013, 15:30
Е ти пък кой ще работи с използвани игли , той не я ли смени пред теб ?

mimsssssss
03-19-2013, 17:38
Според мен никой пиърсър/татуист не би използвал една игла повторно. Не струват милиони, а 50 стотинки до левче и с една игла няма да забогатеят. Също и се изтъпява след известно време работа. Все пак кръвния тест няма да е лоша идея, поне ще си доста по-спокойна.
И аз това щях да напиша точно. На мен на един татус ми сменяха три игли, различен размер. Това, че се прихваща нещо от игли е бошлаф още от затворите преди двадесетина години. В днешно време няма такива неща. Малко ли олепят с фолио и дезинфекцират всичко, та от иглите ще пестят... Просто всеки да си има едно на ум да "гледа" наоколо когато става въпрос за здравето.

Mia88
03-23-2013, 09:28
Мисля че не си забелязала от вълнение,на сто процента е била нова няма как :)