View Full Version : Любима храна
Какво най-много обичате да похапвате?
Сладко, люто и кисело.
Мъфини , торти, пасти, вафли, бисквити, шоколад-много обичам; любимо:много шоколадови мъфини, Милка с цели лешници, домашна паста от сладкарници "Неделя", торта с кроасани/козунак и крем-карамел, палачинки/палачинкова торта
Люто-чили сосове, лют пипер в манджи, конкретно любимо май нямам.
Сладко-кисело пилешко от китайския ресторант, ризото със зеленчуци; много обичам китайско/тайландско;
Мусака, таратор, шопска салата, сА(!!!)рми, свинско с кисело зелИ, картофени салати разни (руска, обикновена и пр.); паста; пица; салата от маруля; сандвичи с колбас+кашкавал+зеленчуци
френски, топли кроасани с шоколад;
най-вкусното нещо,което съм яла е pastéis de nata ('пащейш де ната'), сиреч бутер тесто с крем карамел, португалски диш , много вкусничко <3
вратни пържоли с гъби и топено сирене!!
пилешки пържоли в було на парти грила, стават Оникални!
Като цяло зодията ми е такава, че всичките сме някакви чревоугодници, аз най-големият сигурно 8-), и не мога да определя най-любимо нещо.
TrollFaace
03-20-2013, 18:39
Сладко, люто и кисело.
Мъфини , торти, пасти, вафли, бисквити, шоколад-много обичам; любимо:много шоколадови мъфини, Милка с цели лешници, домашна паста от сладкарници "Неделя", торта с кроасани/козунак и крем-карамел, палачинки/палачинкова торта
Люто-чили сосове, лют пипер в манджи, конкретно любимо май нямам.
Сладко-кисело пилешко от китайския ресторант, ризото със зеленчуци; много обичам китайско/тайландско;
Мусака, таратор, шопска салата, сА(!!!)рми, свинско с кисело зелИ, картофени салати разни (руска, обикновена и пр.); паста; пица; салата от маруля; сандвичи с колбас+кашкавал+зеленчуци
френски, топли кроасани с шоколад;
най-вкусното нещо,което съм яла е pastéis de nata ('пащейш де ната'), сиреч бутер тесто с крем карамел, португалски диш , много вкусничко <3
вратни пържоли с гъби и топено сирене!!
пилешки пържоли в було на парти грила, стават Оникални!
Като цяло зодията ми е такава, че всичките сме някакви чревоугодници, аз най-големият сигурно 8-), и не мога да определя най-любимо нещо.
Можеше да кажеш, всичко което видя .. :D
Rebirthing
03-20-2013, 18:41
Да не си телец ?
Иначе по темата - обичам сладки плодове /ягоди, череши, праскови/, мексикански и картофени салати, киноа, ябълков, и черешов пай, сладко от ягоди, палачинки, шоколад с мента, мъфини, ореховки, тарталети. Обичам и мюсли със соево мляко 8-).
EternalDream
03-20-2013, 18:43
Шоколад. Шоколад. В огроооомни количества. Черен, бял, млечен... всякакъв. На тортички, бисквитки, блокчета, течен, сладоледи! :D
( и все пак се стремя да се ограничавам :( )
Да не си телец ?
Виж как се сети 8-)
@Trollfaace, е, не всичко!
Примерно чушки, банани, магданоз и риба мразя.
Боб, леща също.
Агнешко също.
Повечето меса не ги ям.
Абе като цяло, много съм претенциозна, обичам да ми е вкусно, това е. Мразя гадни ,безвкусни ястия.
TrollFaace
03-20-2013, 19:20
Виж как се сети 8-)
@Trollfaace, е, не всичко!
Примерно чушки, банани, магданоз и риба мразя.
Боб, леща също.
Агнешко също.
Повечето меса не ги ям.
Абе като цяло, много съм претенциозна, обичам да ми е вкусно, това е. Мразя гадни ,безвкусни ястия.
То в почти всяко ядене има магданоз е ...
За месото оставам без коментар, защото не може да е положителен :D
Makenzi97
03-20-2013, 19:38
Печени кучета, разфасовани с мачете.
DisappointedDreamer
03-20-2013, 19:45
Не обичам сладко - торти, мъфини, шоколад и тем подобни рядко хапвам. Ужасно рядко.
Макарони и ориз не ям. Макароните единствено в салата с майонеза, салам и кисели краставички. Боб не ям.
Банани обожавам, зелени ябълки също. Риба - цаца и сьомга. Броколи, киноа, авокадо, всякакви месца, сирене, тиквички = обожавам! леща, крем супа, картофи = омномном
грах и пилешко! олелеле майко! :Д
люто също.
То в почти всяко ядене има магданоз е ...
За месото оставам без коментар, защото не може да е положителен :D
Който както си го направи, аз слагам много малко , само сух или пропускам (магданоза)
аз обожавам ананаси и манго!
краве сирене, кашкавал, от този скърцащият, цаца (с бира!)
спанак обичам в супа;
сега се сещам за ягоди, нектарини, кайсии, малини, бяло грозде.
също обичам
пържени картофи също
и шницели
:lol:
прасчо :3
stOlen``EyEs
03-20-2013, 20:39
Малко са нещата, които не обичам и би ми било най-лесно да изредя тях :D
Но всъщност най-най любимите ми неща са месото (пилешко, свинско) ОБОЖАВАМ. Агнешко също обичам много, но трябва да е крехко и много добре изпечено, за предпочитане на пещ. Обичам всякакви зеленчуци, с изключение на лапад, спанак и броколи. Чушките са ми най-най на сърце. От сладките неща предпочитам шоколадовите. Обичам и много подправки - чубрица и магданоз са ми най. И така мога да изброявам до утре :)
TrollFaace
03-20-2013, 20:55
Печени кучета, разфасовани с мачете.
Щях да се чудя ако в поста ти не присъства думата мачете ..
sexa_na_kompleksa
03-21-2013, 05:22
KFC. ;d И предимно сладки храни.
anonymous708973
03-21-2013, 11:58
Обичам странна храна. Салата с орехи и синьо сирене, пица с ананас, гъши дроб с боровинки, патешко филе с портокал, тарталетки с мус от сьомга... Има ли странна комбинация, аз съм на линия. Обожавам суши, ама с истинска сурова риба. Мечта ми е да отида в Япония, за да сравня тяхното суши с това на Хепи, за да видя има ли почва за сравнение. Подозирам, че не е толкова различно. Яла съм и доста суши от магазини в Лондон, пак ми хареса супермного. Искам да отвлека суши майстор, за да ми приготвя суши всеки ден :д
В тази връзка обожавам морски дарове. Октоподът ми е малко жилавичък, но ми харесва... Скаридки, калмари на плоча, миди с ориз, миди със сини сливи. На любителите на последното препоръчвам да посетят ресторанта към мидената ферма до Каварна - прекрасно меню!
Май само акула не се сещам да съм яла...
Отгледана съм с домашна храна и я обичам по определен начин. Много рядко ме печели чужда баница, таратор, млечна салата, пълнени чушки. Обичам много домашна пица, която прелива от плънка и суууупертъничка и пълнозърнеста; салата "Капрезе", която обожавам още преди да стане суперкомерсиална и всеки да я прави; крехка пилешка пържола в марината с джинджифил и чесън; бутчета с мед и сусам; крилца с марината от вино, соев сос, мед и подправки; оризови спагети с някакъв лек постен сос...
Последното уникално вкусно нещо, което ядох, беше крем супа от печени чушки и сирене фета. Аааадски много ми хареса, ще проуча и ще се опитам сама да направя нещо подобно.
Чревоугодник съм като цяло. Не ям доста малко неща - грис, броколи, спанак (него само суров на салата), тиква, нахут (избягвам го); но съм сноб към храната. Не отричам, че Макдоналдс ми е вкусен, например, но далеч не смятам, че човек с ясно изразено предпочитание към него разбира от добра храна.
Ям, но не съм фенка на фасула, боба (да, знам, че сигурно само аз ги наричам с отделни имена :Д), лещата...
Страшно много обичам шоколад - но говорим за завъртени домашни сладкиши или за истински шоколад, никакви бисквитки, вафлички и бонбончета. Давала съм луди пари за шоколад, защото никога не бях опитвала неща, които видях в магазинчето към една шоколадова фабрика.
Чийзкейк, парфе, домашна торта с крем от маскарпоне и някакъв плод, еклерчета, тарталетки с плодове, сочни мъфини, пърнозърнестите палачинки на татко със сладкото от горски плодове на мама <3333 Няма такъв кеф.
Напоследък си правя домашно плодово мляко с извара, цедено кисело мляко, малко пудра захар и ягоди - страхотно става, засища, но в същото време е много леко и готино, а млечно-плодовата комбинация ме печели още с вида си.
Вкъщи винаги е имало тази комбинация от традиционни български ястия и влияния от чужди страни и култури. Страхотна майка си имам в това отношение!
П.С. Не съм телец :д
girlwithblueeyes
03-21-2013, 13:27
Обожавам всякакви салати особено ако има в тях ядки . Карам ги според сезона но най-обичам салата от маруля и лук . Цедена и Зелева :D . Мога да карам дни наред само с някаква салата . А плодовите салати са ми просто слабост <3 :D
Попринцип не обичам да ям страшно злояда съм и много малко неща обичам .:D по скоро бих фотесинтезирала вместо нещо да ям
Обичам всякакви ястия с морски дарове всичко което се сетите
А за люто умирам на всичко което ям слагам люто и то в огромни колечества . Обичам и люти чушки :D баба ми прави люти чушки патладжани в буркан за зимата и ги изяждам за нула време . Та освен това обичам и типичните мексикански ястия .
Сладко не ям много харесвам чийз кейк и сладолед .
Ама то в вкъщи повечето време ако не отида при баба ми да ми сготви няма кой да се занимава купуваме от супера полуфабрикат и сме готови за има няма 30 минутки . Та удоволствие ми е като отида на гости при баба ми и тя ме пита какво искам да ми сготви . Ама у дома никой не се разправя :D
Amore-Mio*
03-21-2013, 15:27
Сладко!
Обичам обаче най-вече сама да си ги правя. Неща от сорта на кексове, бисквитки, разни дребни сладкишчета редовно си ги имаме вкъщи. Обичам да ги правя просто, обожавам даже.
Иначе най-различни салати, също.
Там експериментирам, но следвам и рецепти.
Пържени картофи, няма нужда сигурно да казвам. Със сирене, мм, стават изключително хубави.
Ориз. Вкъщи се експериментира с най-различни меса, със зеленчуци и така нататък.
arsenalllbaby
03-21-2013, 17:39
Обичам люто (чушки, чили .. ;д), пица, спагети, макарони ;д Пържени картофи, ориз, мусака, леща.. Кисело мляко, зърнена закуска ;д, мед, зелеви сарми, лозови сърми, кашкавал, запеканка, принцескиии и други, не ми се изброява ;д
Обичам шопска и млечна салата. Картофена също, както и зелена. Харесвам много салати, но не обичам някои комбинации.. ;д Обичам моркови, ям си ги ей така :D И краставица с малко сол и айде ;д От плодовете - зелена ябълка, ананас, бяло грозде, диняяя, праскова, кайсия, ягоди, череши. За сладко - обичам сладолед, обичам шоколад, но мразя да ми се смесват шоколад + плод. Каквото и да е.. Отделно всичко е 6, ама заедно... Тц. Харесвам шоколадови и сметанови тортички.
За пиене - вода :D, кафе, портокалов сок (а портокали да ям така не обичам :X ), мляко с какао много обичам, капучино, мокачино и производните.
Не обичам руска салата, репички, гъбиии, пъпеши, банани, лапад.. Готовите кебапчета и кюфтета са ми много противни, предпочитам да си взема месото и да си го изпека аз... Доста неща мразя, но не мога да се сетя в момента..
heartlesandfreaky
03-21-2013, 20:26
пилешко с китайски ориз, китайски гъби и бамбук
пиле в сладко-кисел сос
оризови спагети
броколи с топено сирене, спаначена супа :3
като цяло, стига месото да е сведено до минимум, не съм капризна хд
DieselBlood
03-21-2013, 20:55
Сладко! Всичко, без крем карамел, изчезва като в черна дупка.
Иначе, обожавам месото (като изключим телешко и в някои случаи-агнешко).
Най ми е кеф-шопска салата с ракийка.'Арната раУта, чоЕГ.
strawberry88
03-21-2013, 21:05
Обожавам мъфини, палачинки, бисквити Орео, пици, макарони, меденки, кексове, баници, милинки, дюнери, зеленчукова и пилешка супа, пиле със зеле, киноа, тирамису, печени картофи, сърми, козунак, кифли с мармалад/шоколад и каквото и да е, принцеси, тостери, омлети, чийзкейк, пиле, сьомга, маслини, салати ...за това се сещам в момента, което обожавам. :D
~The Smile~
03-22-2013, 14:00
Спагети, макарони, салата, шоколад, кюфтета, пилешки пържоли и ябълков сладкиш.
Кисело мляко, мюсли, тиква, банан, праскова,броколи, ябълка, извара, пъпеш, диня, варени яйца, салати без дресинги и разни тежки сосове, т.е. чисти, задушени зеленчуци, царевица и това. Не обичам месо, масло, хляб, дори и пълнозърнест, сладко,кисело и солено.
Спагети, макарони, салата, шоколад, кюфтета, пилешки пържоли
+ мусака, пълнени чушки и тиквички
Mladenoff
03-25-2013, 17:40
червено месо
Обожавам сирена.Всякакви без козе.Без картофи не мога да живея,както и без шоколад. Също много обичам ориз,месо,праскови,череши,д иня.Като цяло ям всичко, но тези са ми любимите май. :)
люти супи, постни манджи и млечни продукти.
много обичам тиквички с ориз. и броколи с топено сирене.
а за шейк и сладолед си умрем!
ном, ном.
Colouring
03-26-2013, 15:45
Голям фен съм на салатите. Обожавам традиционните - шопска, руска, млечна (ммммммммм <3333), маруля с каквото и да е вътре - маруля и царевица примерно обожавам, маруля с мляко (вкусно е, въпреки и да звучи гадно!). Не си падам по изчанчените, макар и понякога да експериментирам. Наскоро си направих една много яка с извара и краставики. Обичам много и от алабаш!
От месата - пилешко само ям, колбаси от време на време, риба - скумрия ям само.
Без мляко, сирене, кашкавал не мога. Особено без сирене! Вкъщи сиренето върви повече от хляба!
Наскоро отрих една моя нова любов - гъбите.
Иначе от традиционните ястия - мусакаааа, пълнени чушки, гювечета.
Люто обичам.
От сладкото най-голямата ми слабост е натуралният шоколад.
Плодове - ПРАСКОВИ, банани, грейпфрут, череши, грозде...
Обичам всякакви салати- само сурови моркови не понасям.
Ако у нас не се сготви някаква манджа с месо, няма и да се сетя да ям. Най-много пилешко да ми се дояде. Риба харесвам (разни филета, пъстърва..сьомгата ми идва много тежка)
Мога да си живея само на зеленчуци (всякакви, както и да са приготвени <3)
От традиционните ни ястия любими са ми мусака, таратор, тутманик, тиквеник, зелеви сарми, боб/леща/грах. От малка комбинацията макарони + сирене + захар я обожавам :D
Харесвам палачинки, еклери, пържени филийки, чийзкейк, тирамису, крем карамел, мляко с ориз и КАНЕЛА, разни кремчета и плодови йогурти ; кисело, люто.
Плодовете горе-долу всичките ги обичам, ноо предпочитам праскови, череши, банани, ананас, грозде, сини сливи.
anonymous708973
03-26-2013, 16:15
Плодове - ПРАСКОВИ, банани, грейпфрут, череши, грозде...
Точно същото.
Ако прасковите са нектарини, бананите са полуузрели, а гроздето е бяло и без семки :д
psychopath
03-28-2013, 02:23
Пържолки. Свински. Вратни. Огромни! :D
New_Teen_Mashine
04-26-2013, 21:38
Обичам да ям най-много импровизирани спагети, яки салати и кифтаци от Кауфланда
Едно време бих казала спагети. Сега - ами нямам любимо. Малко са нещата, които не обичам.
Your.Passion
04-29-2013, 18:30
Салати <3
Плодове,зеленчуци и разбира се шоколад 8-)
EternalDream
04-29-2013, 18:31
комбинацията макарони + сирене + захар я обожавам :D
Да. Да. Да! :D
Само на мен ли любимата ми храна е Fast Food-a? :D
anonymous708973
05-01-2013, 15:43
Само на мен ли любимата ми храна е Fast Food-a? :D
Да, останалите не гледаме на себе си като на кошчета за боклук :S