PDA

View Full Version : Цистит?

wasch0
03-20-2013, 18:39
Добър вечер! Най-добрият ми приятел е имал полов контакт с момиче, което е боледувало от цистит. На сутринта и двамата усещат силен сърбеж, а той има и червени петънца.
Та, доколкото съм запозната цистита се среща по-често при жените и е възпаление на лигавицата на пикочния канал т.е. не е на половата система.Приятелят ми утре ще отиде на доктор, но е доста притеснен и въпросът ми е към по-запознатите. Има ли възможност да му го е предала и може ли да се е превърнало в нещо по-сериозно? Благодаря!

granger
03-20-2013, 18:51
Щом "приятелят ти" утре ще ходи на лекар няма какво да му казваме. Чичко доктор знае най-добре. Не се притеснявай,няма да ти окапе.

MarkKnight
03-20-2013, 19:07
те хората са измислили презервативите ама..кой да се сети..

lipecek
03-20-2013, 19:17
Спрайт иска да ти каже нещо : отиди и ти на лекар с най-добрия си приятел :D

а сега сериозно, щом се е хванал на време значи сичко ще е ок. хапчета мампчета и до 3 седмици няма и толко е нов ;)

skok
03-20-2013, 22:32
Цистита не е заразен бе. Па и не знам да излизат червени петънца

minchorna
03-21-2013, 06:32
Цистита не е заразен бе. Па и не знам да излизат червени петънца

Предава се по полов път.

gimmesomemo
03-21-2013, 11:03
Първо отлепяш, после облизваш ..

Djara
03-21-2013, 11:22
Предава се по полов път.
Никога не съм чела такова инфо.
http://problem.framar.bg/%D1%86%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82

ameli
03-21-2013, 11:26
И на мен лекар ми е казвал без секс по време на цистит, защото могат да си го предават партньорите един на друг и да се получи хроничен цистит, което е гадно.
Но съм сигурна, че червените петна не са от него.

minchorna
03-21-2013, 12:09
Никога не съм чела такова инфо.
http://problem.framar.bg/%D1%86%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82

"Циститите са по- чести в следните случаи:
- След сексуален контакт. Въпреки, че една от най-честите причини за развитие на цистит е полов акт, важно е да отбележим, че цистита не е полово-предавана болест. По време на сексуалния контакт, особено при “по-страстен” такъв, проникаването на пениса във влагалището може да предизвика моментно отваряне на изхода на уретрата, което улеснява, описаното по-горе проникване на бактериите, които се намират на входа на влагалището в уретрата и пикочния мехур. Заболяването не е полово предавана болест, тъй като жените обикновено се заразяват със своите собствени бактерии, а не с тези на партньора, който в случая, чисто механично улеснява инфекцията"

Djara
03-21-2013, 13:31
Тъй де :) Значи мъжът (нали за мъж е темата) няма какво да си изследва, да е прихванал и да разпространява, да заразява други жени или той да се е заразил.

minchorna
03-21-2013, 13:36
Напротив.Трябва да отиде и да си направи изследване.От опит ти казвам,че може да се зарази мъжа от жена,която има цистит при полов акт без кондом.

Djara
03-21-2013, 13:52
Срещу личен опит не бих спорила, но нека се изясним. Това са чревни бактерии и то не са е.кОли. Такива не се предават, не всичко се предава от мъж на жена. Какво изследване се прави - микробиология на урина или уретрален секрет или друго? Какво са ти изолирали, какви са симптомите.
Щом иска нека се изследва момчето, но поне да знае какво да търси в лабораторията.
Циститът може и да е резултат от полов акт, но това е технически, а не заразяване.

minchorna
03-22-2013, 06:40
Технически или заразяване,има ли значение след като момчето може да го прихване по полов път ?

x7aZzy
03-22-2013, 06:53
момчето може да го прихване по полов път

Заболяването не е полово предавана болест

Последно?

Хора, образовайте се малко. Циститът не е венерическа болест. Не се предава по полов път.

minchorna
03-22-2013, 07:07
Последно?

Хора, образовайте се малко. Циститът не е венерическа болест. Не се предава по полов път.

"Заболяването не е полово предавана болест, тъй като жените обикновено се заразяват със своите собствени бактерии, а не с тези на партньора, който в случая, чисто механично улеснява инфекцията"
Тук става въпрос за заразяване със СВОИТЕ СОБСТВЕНИ бактерии при жените.Много ми е интересно как съм прихванал цистит след секс без капут ,след като не се предава по полов път ?

x7aZzy
03-22-2013, 12:04
Много ми е интересно как съм прихванал цистит след секс без капут ,след като не се предава по полов път ?

Уау! Много просто - не е цистит. *тадааам*

С или без презерватив, ако сексът е доста бурен, момичето може да развие цистит. Момчета няма как да се зарази.
Даваш грешна информация. Пак ще повторя - циститът не се предава по полов път.

Авторът да отива на лекар.

skok
03-22-2013, 12:20
Минчороне, съвземи се малко бе, във всеки пост си противоречиш по 3 пъти, нищо не разбрах

minchorna
03-22-2013, 12:22
и аз се обърках с тоя интернет вече :D аз си знам,че прихванах при секс без капут,а пък кой квот иска да ми обяснява :D

x7aZzy
03-22-2013, 12:46
При секс без презерватив циститът ти е най- малкият проблем.
Извод: ползвайте презерватив, за да ви е мирно на главата.