PDA

View Full Version : Струва ли си?



BloodyDreamer
03-20-2013, 19:55
Как да убедя някой, който е нещастен и обмисля самоубийство, че животът си струва да се живее? На няколко пъти ми се е случвало да попадна на такива хора и макар и да са непознати за мен, не мога просто да седя и да не правя нищо, когато виждам, че ги боли. Но ако трябва да съм честна, имам чувството, че ги лъжа, когато им казвам да не се самоубиват. Аз също понякога изпадам в някакви огромни депресии, когато си мисля не точно да се самоубия, но просто да се предам, да спра да се опитвам да направя нещата перфектни, когато знам, че е невъзможно. Само дето моите депресии траят около десет минути (имам невероятно променливи настроения). Не знам какво е да се чувстваш така в продължение на дни, седмици, месеци, години. Как да им кажа да бъдат силни, когато нито разбирам болката им, нито мога да им дам гаранция, че ще свърши?

SHPAIdURmeN
03-20-2013, 20:21
A на колко години е даденият човек или хора ?

girl90
03-20-2013, 20:27
На колкото и да е, да се самоубиеш не е решението!

BloodyDreamer
03-21-2013, 09:25
Две момичета на около 15-16-17 години. С първото момиче изгубих връзка, така и не разбрах какво точно ѝ се е случило, но другото момиче има проблеми в училище. Явно съучениците ѝ я тормозят и това може и да не ви звучи като чак толкова голям проблем, че да се самоубиеш, но децата могат да бъдат невероятно жестоки и подигравките, колкото и да се правиш на "силен" и да твърдиш, че знаеш, че не са прави, когато ти го повтарят много пъти и ти започваш да вярваш. Натрупва се, натрупва се и в един момент не можеш повече. Има и семейни проблеми, майка ѝ много ѝ вика, дори я бие.
От една страна искам да ѝ помогна, от друга не знам какво и да ѝ кажа, а и как да ѝ го кажа, понеже не се познаваме, а тя явно трудно допуска хора до себе си.
ПП: Тя не е от България.

ameli
03-21-2013, 09:32
Няма да се самоубие, спокойно. Ако искаше до сега да го е направила 5 пъти, щом го казва - едва ли ще предприеме нещо скоро. Просто се опитай да бъдеш до нея, да я подкрепяш и да я накараш да се чувства 'обичана' поне от един човек (:

Amore-Mio*
03-21-2013, 12:56
Бъди до въпросните две момичета и ги подкрепяй, от това имат нужда. Но не се притеснявай - няма да се самоубият. Човек, когато е решен, ама наистина решен, ще направи това без да го повтаря по пет хиляди пъти. Не им стиска, просто се опитват да се отърват по някакъв си техен начин от проблемите.
Колкото до второто момиче и проблема с майка й - подай жалба в "Защита на детето" или в районното управление за физически тормоз над дете. Те там си знаят работата и ще я отървеш от майката.

BloodyDreamer
03-21-2013, 19:41
Не е моя работа да ѝ се бъркам в семейните отношения. Тя ако искаше, щеше да подаде оплакване, достатъчно голяма е. Освен това тя не е от България, както вече казах. Не знам от къде е. Ще се опитам да я подкрепя доколкото мога. Но тя пише, че обмисля самоубийство, защото не иска да го прави. Осъзнава, че това не е начина, но не открива друг и това всъщност изглежда най-рационално. Така че наистина да ѝ пиша и да ѝ казвам, че ще бъда до нея, ако има нужда от мен, а дори и да няма, е единственото, което мога да направя. Благодаря ви за мненията.

shaunaa
03-22-2013, 19:14
Смъртта е единствения изход от оковите, наречени "живот". Вземаш нещо остро, например мачете, резкаш едната, после другата и готово - край на проблемите!

Мачете нали не беше за самоубийства /?

Makenzi97
03-22-2013, 19:20
.

Croocked Man
03-22-2013, 19:29
Ако наистина искат да се самоубиват до сега щяха да са го направили без да ти реват по интернет. Също така и това е временно.