Влез

View Full Version : Имам чувството, че няма да ме приемат в унсс

Bonbona_
03-23-2013, 13:47
Миналата година завърших, но реших да пропусна една година, защото не бях решила какво искам да уча. Вече знам какво искам да уча, но проблема е, че бала за там е много висок и дори и да изкарам 6 на изпита, мисля че няма да ме приемат. Оценката от дипломата ми за средно образование е 3,54...направо ме е яд, къде ми е бил акъла. А на матурата по основния предмет имам 4,21. А това което искам да уча е икономика на туризма..а минималния бал миналата година беше 31.98 :(. Дали имам някакъв шанс да ме приемат? Ако някой учи това да сподели някакви отзиви за специалността и каквото му дойде...

kalpazanka
03-23-2013, 14:19
Само на едно място ли си решила да кандидатстваш?

pifiella
03-23-2013, 15:09
Нали знаеш,че за там ти трябва изпит по език?
Нали знаеш,че трябва да те приемат икономика с чуждоезиково обучение?
Нали знаеш,че икономика на туризма се учи след втората година,и то евентуално,ако ти стигне бала?
Честно да ти кажа и аз не вярвам,че ще те приемат.
Дори и да имаш 6.00 на ЕПИ-то и на изпита по език,с тая диплома правиш бал: 6х4 +6+3.54=33.54,което би ти стигнало,но много се съмнявам да изкараш 6.00 и на двата изпита.
Най-нисък е минималния бал с английски.
По-добре се насочи към нещо,което не изисква висока диплома.Например Икономика и бизнес?

Bonbona_
03-23-2013, 15:36
Kalpazanka - да, но ако не ме приемат там, ще пробвам и другаде...стига да уча точно тази специалност.
pifiella - как така изпит по език? Смисъл, имаш предвид въпросите по език , включени в Епито ли, или че матурата ми трябва да е по език? В унсс-то пише, че не е задължително матурата ми да е на език, а относно езика съм решила да е английски... Но все пак кажи какъв е този изпит, нищо не знам за него ... А в случай че се откажа от тази специалност и се запиша в изцяло икономическа не съм сигурна, че ще се справя дори на самия изпит, тъй като съм слаба по математика...Вече наистина не знам какво да уча...точно по математика съм слаба, а какво друго мога да кандидатствам с георгафия и икономика, не искам да ставам учителка или някаква друга специалност далеч от геортафията...

pifiella
03-23-2013, 16:39
Абе момиче,ти нищо не знаеш честно!
Така за икономика и бизнес изпитът не е с математика,а може да ти бъде и по БЕЛ.
Как мислиш,че ще те приемат да учиш икономика с ЧУЖДОЕЗИКОВО обучение без да си сържала приемен изпит по език,защото там не се започва от а,б,в ,а си се учи на доста сериозно ниво.

БАЛООБРАЗУВАНЕ:
„Икономика с чуждоезиково обучение“

Среден успех от дипломата за средно образование, умножен с коефициент 1 (едно)
Оценката от успешно положен ЕПИ по основен предмет, умножена с коефициент 4 (четири) или оценката от ДЗИ (матура) по основен предмет, умножена с коефициент 1 (едно), и оценката по чужд език от положен приемен изпит, умножена с коефициент 1 (едно), или оценката от ДЗИ (матура) по чужд език, умножена с коефициент 0,5 (нула цяло и пет десети)
Дано ме разбра.С география можеш да държиш ЕПИ и да влезеш нещо с по-нисък бал.З
Защо не пробваш в Свищов?Там е с география и пак е икономическо.

Bonbona_
03-23-2013, 17:40
Знам, че в ЕПИ се включват 40въпроса по основен предмет, 20 по матем. и 20 по език, в специалността която искам да вляза. Помислих че за друг изпит по език ми говориш...

pifiella
03-23-2013, 17:43
ЗА ДРУГ ЕЗИК ТИ ГОВОРЯ!
ПРОЧЕТИ ГО Т'ВА!
и оценката по ЧУЖД език от положен приемен изпит, умножена с коефициент 1 (едно), или оценката от ДЗИ (матура) по чужд език, умножена с коефициент 0,5 (нула цяло и пет десети)
!!!ЧУЖД ЕЗИК,ЧУЖД,АМА ЧУЖД!!!

Bonbona_
03-23-2013, 19:30
Таз пък, успокой се малко, че взе да ме дразниш вече !

victimofpain
03-24-2013, 06:16
Виж сега отново да ти се каже :)...за да учиш икономика на туризма...първо трябва да се явиш на ЕПИ с 3ти модул, какъвто си искаш...после...трябва да се явиш и на изпит по език в УНСС...например английски....първите 2 години ще си учиш иконономика, почти същото,каквото би учила и в "Икономика и бизнеС"+език ...след 2рата година по успех ще има ново класиране за това кой в коя от специалностите от "икономикА С чуждоезиквоо обучение" ще се класира, което значи, че трябва да изкарваш хубави оценки 1вата и 2рата година, за да си сигурна, че ще влезеш това, което искаш.
Неслучайно специалността е "икономика на туризма" не е просто "туризъм".
Ако ти е просто за туризъм хващай географията и учи за СУ...вариант си е НБУ, но там също е само специалност "Туризъм" имаше и отделна "хотелиерство и ресторантьорство'.

Това в УНСС просто е свързано и с икономика...ще се наложи да учиш и малко математика, но не е много тежка.

victimofpain
03-24-2013, 06:17
А изпита ЕПИ, с какъвто 3ти модул си избереш ти върши работа и за 'икономика и бизне'с, и за 'икономика с чуждоезиково'...нз защо се притесняваш за математика на него и след него като я имаш и в двата случая

pifiella
03-24-2013, 09:33
Таз пък, успокой се малко, че взе да ме дразниш вече !

Обясних ти три пъти като на малоумен първолак и ти пак не разбра,а сега вече пък те и дразня!
Брей голяма наглост,голямо нещо!
Толкова ли е трудно да отвориш сайта,да прочетеш САМА и да не те нервират досадни дразнители като мен.Как не ме е срам,да ти губя от времето с моите обяснения?

Amore-Mio*
03-24-2013, 11:58
pifiella - прекалено остро действаш в изказванията си. Все едно си някаква комплексирана, която опитва да изкара гнева си онлайн, защото в реалния живот не може. Дай го по-спокойно. В противен случай, ако не можеш да си търпелива и да си обясниш нещата по пет пъти, ако трябва - натискаш хикса и това е.

DisappointedDreamer
03-24-2013, 12:12
pifiella - прекалено остро действаш в изказванията си. Все едно си някаква комплексирана, която опитва да изкара гнева си онлайн, защото в реалния живот не може. Дай го по-спокойно. В противен случай, ако не можеш да си търпелива и да си обясниш нещата по пет пъти, ако трябва - натискаш хикса и това е.

а ти пък не можеш в 90% от темите да разсъждаваш сама, и следователно да изразиш собствено мнение. да ти обясня ли това какво говори за теб в реалния живот?
айде да не скачаме на потребители, а?

pifiella
03-24-2013, 12:35

И в кои изказвания по-точно? Айде, кажи ми една смислена тема и аз да съм си избивала комплексите в нея?Или просто си правим заключения за хората, само по едно тяхно мнение?
Това,че пиша,каквото мисля,не смятам,че ме прави комплексарка.
А и защо изобщо трябва да ми пука, какво ще си помислят за мен Аморе мио и Бонбона,при положение,че нито ви познвам,нито се интересуваме едни от други?
Не живея за форумна слава!

klimatronik
03-25-2013, 13:25
Cqlata sistema e zabila
ne trqbva nikude da se iziskva visok bal ot sredniq uspeh na diplomata zashtoto povecheto hora zapochvat da uchat chqk 12 klas i ne biva tazi detska vuzrast da opredelq budeshteto ti shtoto v uchilishte i bez tova se uchat edni laina

Chacho
03-25-2013, 13:33
Cqlata sistema e zabila
ne trqbva nikude da se iziskva visok bal ot sredniq uspeh na diplomata zashtoto povecheto hora zapochvat da uchat chqk 12 klas i ne biva tazi detska vuzrast da opredelq budeshteto ti shtoto v uchilishte i bez tova se uchat edni laina

Това е идеята на матурите.

klimatronik
03-25-2013, 13:46
Това е идеята на матурите.

изпитите и матурите са само една добавка и както казаха дори да имаш 6 - шансут ти е малук ,щом успеха ти е 3 .
Трябва да мойе лесно да се влиза... а пук трудно да се излиза...
тоест да те приемат с 3 , а пук като се разбере ,че не си кадурен - още пурвата година да те късат..

Chacho
03-25-2013, 13:57
изпитите и матурите са само една добавка и както казаха дори да имаш 6 - шансут ти е малук ,щом успеха ти е 3 .
Трябва да мойе лесно да се влиза... а пук трудно да се излиза...
тоест да те приемат с 3 , а пук като се разбере ,че не си кадурен - още пурвата година да те късат..

Имах предвид, че камъните са в градината на УНСС, при които е толкова голяма тежестта на дипломата. Не че са единствения университет, масово е така. Но в последните години матурата набира все по-голяма тежест. Замества оценка от диплома, служи за оценка от изпит.

Макар че и това не е най-доброто решение. Щеше да е най-добре, ако можеше само от изпити да зависи влизането. На 40 годишна възраст не можеш да държиш наново матура. Квото си имал преди 20 години, тва е.

klimatronik
03-25-2013, 14:38
На всякъде по света и е Европа е така...
на 40 години като искаш да учиш и какво - ще ти гледат дипломата от училищните години