Влез

View Full Version : Козметик

YSMF
03-24-2013, 11:36
И аз да пусна тема 8-)
Предстои ми да ходя при козметик за почистване на лицето. Ще ми е за първи път и не знам какво да очаквам :\
Първо колко е нормално да струва процедурата при вас, защото чувам всякакви цени от 12 до 70 лева.
Второ - какво точно правят? Боли ли?
След като се приключи с премахването на черните точки какво следва? Чувала съм, че е нормално да има зачервяване за няколко часа, наистина ли е за толкова кратко или си е индивидуално? Ако се сдобия с рани по кожата с какво трябва да ги мажа?
Колко често го посещавате?
Сигурно питам някакви супер елементарни неща :\

ivonkaaaa
03-24-2013, 12:21
И аз се записвам да следя, че ми е нужно скоро ми предстой бал и искам да съм доста добре. :)

titkos
03-24-2013, 13:42
За почистване на лицето първо ви почистват с ексфолиант. После ви слагат на пара 10-тина минути, за да се отпушат порите, може да ви намажат и допълнително с едно гелче (пак за отпушване на порите). После започва същинската част - с две специални кърпички, които козметичката ще си сложи на пръстите, започва да изстисква черните и белите точки. Болезнено е, да. Обикновено трае около 20-30 минути. След това ви минава със спирт за дезинфекция. После май следваше един уред, който провежда слаб ток, за запушване на порите. След него ви прави успокояваща маска на лицето. Накрая, като почисти маската, ви намазва с крем и готово. 30 лв. ми взимат на мен. Ще сте зачервени, но до вечерта минава.

sonda
03-24-2013, 13:57
Аз съм на 16 и ходя веднъж на 3 месеца. При мен първо почиства лицето, след това пуска пара, докато се отворят порите, следва малко по-неприятната част по премахването на пъпчиците, боли малко в по-меките части на лицето, но се търпи. След почистването на гадостите следва приятната част. Минава ми лицето с един уред, който да свие порите и да намали зачервяването, което при първата процедура е по-голямо и при мен се задържа по 2 дни, но с всяка следваща е все по-малко и минава по-бързо. След това ми прави маска на лицето, минава го с много свежи и ароматни продукти и накрая ми нанася матиращ крем, за да ми изглежда добре лицето, докато се прибера. Имам приятелки, които плащат по 18-20 лева за почистване, но аз ходя в по-хубав салон и плащам по 40 лева, тъй като работи с френска козметика. Относно продуктите за обработване на лицето след почистването, моята козметичка ми изписва медицинска козметика, която въпреки че е скъпичка ползвам по доста време. Ако нещо друго те интересува, питай :)

YSMF
03-24-2013, 14:00
Мерси :)
Мисля да си запазя час за петък, защото ако имам зачервявания да могат да минат до понеделник.

Franzellka
03-24-2013, 14:03
И на мен ми взимат 30лв. Същата работа както каза titkos :) Абсолютно същото ми го правят и на мен, обаче не знам дали си е до кожа, но моята два дена беше зачервена. Срам ме хвана да излизам навън.

YSMF
03-24-2013, 14:16
Аз затова искам да е в петък, ако стане нещо да премине до понеделник. :)
Аз се притеснявам и от козметичката, защото ще ми е за първи път изобщо да посещавам за каквото и да било, опита ми е нулев и го карам само на сляпо доверие.
Поне знам какво да очаквам ^^

ranieri
03-24-2013, 14:30
Има си болка ама нали уж жените имате по - голяма търпимост към нея , така че ще издържиш ; На мен ми е по-гадно това накрая с тока , е на там те пържат ;д А според това колко имаш за чистене зависи зачервяванията , аз лично като изляза от там съм с качулка задължително до нас хах

YSMF
03-24-2013, 16:21
Това с тока дарсонвал ли? Утре ще намина през козметичката ако имам късмет ще си намеря час... после ще пиша какво е станало :Д

Schatzi
03-24-2013, 17:11
Да споделя и аз моя опит, понеже скоро бях за пръв път :) Струваше 15 лв. Първо ми почисти лицето с тоалетно мляко, а после стоях доста време на парата. Почистваше ми черните точки не с ръце, а с едно метално уредче, което ги избутва, не знам как се казва. Сложи ми пудра на лицето и го мина с този ток. Накрая ми сложи успокояваща маска и след нея пак пудра. Интересното беше, че ми каза до следващия ден да не използвам никакви препарати върху кожата (измиващ гел, тоник, крем..). Не знам, на вас казвали ли са ви такова нещо?

onlygiirl
03-25-2013, 14:40
Аз досега не съм ходила на козметик,но в скоро време много искам да отида.Та,някой ако може да ми препоръча добър козметик в Пловдив и горе-долу колко е цената :)

YSMF
03-25-2013, 15:30
Днес си записах час за петък, ще видим какво ще стане ^^

RebecKa_
03-25-2013, 17:54
На мен ми взимат по 15лв. не ми се зачервява кожата зависи и от типа кожа както казаха другите например суха или мазна кожа по вероятно е да се зачерви за ден - два не ме бива в тези области но порови се още в нета или разпитай някой приятелки за съвет :)

YSMF
03-29-2013, 12:59
Сега се върнах от козметика. Маха ми го с това чудо http://www.boutique-marquise.com/image/cache/data/blackhead_tool1-600x550.jpg , по едно време се зачудих дали не ми реже кожата. Болеше си, но пък имаше и приятни моменти 8-) Гадното е, че не можаха да се изчистят всички.