Влез

View Full Version : Няколко въпроса относно ПЛУВАНЕ!

crazydivane
03-25-2013, 18:04
Здравейте хора!Понеже съм се навила скоро да тръгна на плуване,искам да ви попитам някои неща.

1.Плуването изгаря ли целулит?
2.За колко време мога да отслабна,ако ходя на плуване през ден и плувам 1 час и 30 мин.?
3.Плуването ще ми помогне ли да имам плоско коремче?
4.Ще имам ли по-слаби бедра,ако плувам?
5.Тялото ми ще се стегне ли поне малко за период от 3 месеца?

Едно огромно БЛАГОДАРЯ на тези,които ще ми отговорят!

black pearl
03-25-2013, 18:36
Тренирала съм 6 години плуване, но се отказах защото тренировките бяха прекалено изтощителни и после омитах целия хладилник..; д Иначе да, няма да имаш целулит , или поне аз нямам ... но според мен само с плуване няма да постигнеш всички цели които искаш. В смисъл, ще трябва да правиш и други неща, но ще помогне доста :)

IvyLoo
03-25-2013, 18:39
Според мен най-добрия спорт за оформяне на хубаво тяло е плуването,за което много се радвам,че си се насочила към него. Аз лятото ходех всеки ден и ефектът беше УАУ всичко ми се стегна (докато не дойде есента и мързела с нея :Д),но и се хранех с по-леки храни,все пак лято. Съмнявам се да можеш да плуваш по час и половина от самото начало,но и от по малко,ако си редовна,ще има ефект.Натоварват се всички части на тялото като цяло. И целулит нямах(не че сега имам много,но маи малко повече),но не знам дали от плуването или от храната. Жалко,че сега нямам времето да съм по-редовна,ходя от време на време :с За 3 месеца няма как да не видиш резултат

InsertDumbNickHere
03-25-2013, 18:45
1.Плуването изгаря ли целулит? Ya i guess
2.За колко време мога да отслабна,ако ходя на плуване през ден и плувам 1 час и 30 мин.? - no idea
3.Плуването ще ми помогне ли да имам плоско коремче? - Yes
4.Ще имам ли по-слаби бедра,ако плувам? - No
5.Тялото ми ще се стегне ли поне малко за период от 3 месеца? - Yes

WLBrown
03-26-2013, 14:11
Ами аз съм наистина много ниска и не съм особено слаба и това е доста голям проблем и за това започнах да тренирам плуване и лятото когато разбира се ходих редовно (2 пъти в седмицата по 1 час) и съответно по морета насам,натам и правих повече движения отколкото през зимата се бях издължила и свалила почти всичко главно от плуването.Ако ходиш редовно и вървиш на ден около 5 км което не е много ще свалиш наистина много

Josefinne
03-26-2013, 14:33
Като цяло с плуването се постигат много хубави резултати, защото се натоварват много мускулни групи наведнъж ( крака, ръце, гръб) и ефектът е цялостен. Дори да не свалиш много килограми, сантиметрите ще са от значение и ще ти личи. Според мен ще си стегнеш краката, ако плуваш. Хубавото е, че не се натоварват много ставите. За корема наистина не знам дали ще ти се стегне. Това е най-трудната част и може би ще ти се наложиш да правиш и други упражнения за корем. Плуването като цяло наистина предотвратява образуването на целулит, но не знам до колко би помогнало за отстраняването му. Бих ти препоръчала да си вземеш и някакви масажни уреди и/или кремове против целулит.
На мен лично плуването ми е наистина любимо, понеже с добра техника на дишането човек въобще може да не се измори. Има обаче и негативни страни, например върху косата, която ще бъде изложена на хлирирана вода и ще се мокри и суши всеки ден. Освен това хигиената в басейните ми е малко под въпрос. И другото - скучно е, не можеш да си говориш с някой, не можеш да се разсейваш с нищо, не можеш да слушаш музика. Потъваш в мислите си, дано си си интересна :D . Аз гледах из нета разни водоустойчиви плейъри, но така и не се реших да си взема.

IvyLoo
03-26-2013, 15:22
^ За пръв път чувам за водоустойчив плейър ;о Аз ходя се запознах с хората от басейна и не ми е скучно :D

IvyLoo
03-26-2013, 15:30
Забравих да спомена, че с гръб делфин коремът се стяга адски много,защото се придвижваш главно с движения с таза, но е наистина много натоварващо,поне за мен :D С гръб кроул също,напрежението в корема почти не се усеща,но с времето се виждат резултатите.

Josefinne
03-26-2013, 16:27
^ За пръв път чувам за водоустойчив плейър ;о Аз ходя се запознах с хората от басейна и не ми е скучно :D

http://www.proswimwear.co.uk/speedo-aquabeat-4gb-mp3-player-in-3-colours.html
http://www.amazon.co.uk/Merlin-music-Stores-tracks-Storage/dp/B005GVFMD8/ref=tag_stp_s2_edpp_url

Има и доста други марки, но са скъпички. Това е най-евтиният вариант:
http://www.amazon.co.uk/NU-Dolphin-Waterproof-Player-Headphones/dp/B001IKK7DQ/ref=tag_stp_s2_edpp_url

crazydivane
03-27-2013, 12:03
Благодаря ви много !! :D

classynfabulous
03-27-2013, 20:51
Тренирам плуване от 4 години и мога да ти кажа, че всичките ти въпроси са до човека, но все пак..
1.Плуването изгаря ли целулит? Дам
2.За колко време мога да отслабна,ако ходя на плуване през ден и плувам 1 час и 30 мин.? Ако тепърва ще се записваш, се съмнявам да издържиш час и половина без почивка или с много кратки почивки. Съветвам те да започнеш с по-малки тренировки, иначе най-вероятно ще имаш мускулна треска след всяка. // За отслабването - зависи колко искаш да свалиш, колко плуваш и в какъв стил, но все пак и момента с отслабването го има. Ако държиш на него, имай предвид, че плуването е много добро кадрио и ще има по-голям ефект, ако го комбинираш с някой друг спорт или фитнес :)
3.Плуването ще ми помогне ли да имам плоско коремче? Не, за плосък корем - преси.
4.Ще имам ли по-слаби бедра,ако плувам? Ами то си е индивидуално до човека.. но най-вероятно ще имаш :)
5.Тялото ми ще се стегне ли поне малко за период от 3 месеца? Да